Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Książka "Bitwa o Wesnoth"
jozio
Piko, wiem o tym, ale w tym przypadku zaniżanie o rok z kawałkiem nie ma większego sensu, przynajmniej dla mnie... Ja tam dałem prawdziwą, jak ktoś nie wierzy to jego problem, i nie zamierzam udawać że mam więcej lub mniej Wink Jak się kłamie to trzeba pamiętać co się wymyśliło jeśli chce się być wiarygodnym, a ja nie mam ochoty na czytanie 50 razy każdego posta przed wysłaniem żeby nie było niezgodności z innymi...
Co do tych zdjęć, to dla mnie też wyglądają dziwnie, i ja w nich nie widzę żadnego dowodu na napisanie książki, bo nie ma tam najmniejszego kawałka tekstu który da się przeczytać poza tytułem. Równie dobrze mogę przepisać kilka stron z Władcy Pierścieni, wsadzić je do grubego, wyglądającego na stary zeszytu i powiedzieć że mam 120 lat i że to ja napisałem tą książkę a nie Tolkien... Ale cóż, pisz sobie i publikuj z wielkimi sukcesami w USA, tylko nie róbmy "napinki" i nawet w wieku 13, 14, 15, czy (tutaj dowolna liczba) lat starajmy się pisać jak normalni ludzie a nie jak dzieci z przedszkola co się kłócą czy klocek jest niebieski czy zielony...
Napisałem co napisałem, jest to moje zdanie, mogę się mylić, po prostu takie jest moje odczucie.
Dam ci jeszcze taką radę.
Jeśli nie mówisz prawdy, po prostu to powiedz, nikt cię nie zlinczuje. Tylko za nic w świecie nie próbuj udowodnić że to co nie jest prawdą jest prawdą, bo wtedy zawsze ktoś znajdzie jakiś dowód na to, że kłamiesz, i skończy się wielkim wstydem.
A jeśli chcesz dalej udowadniać, że napisałeś książkę, to wrzuć zdjęcie na którym da się coś przeczytać...
EDIT.
Pisałem ten post przed pojawieniem się dwóch wyżej, proszę ich nie brać pod uwagę przy czytaniu.
Edytowane przez jozio dnia 08-09-2012 20:44

marcio13174111
Wiecie co? Głupio zrobiłem, że w ogóle założyłem ten temat. Mogłem pisać dalej książkę Wesnoth i nikt by nie wiedział. Z pisania o książce "Bitwa o Wesnoth" zrodziły się posty, które nie miały z nią nic wspólnego. To mój ostatni post, w którym daję pytanie:
Jak usunąć swoje konto na www.wesnoth.com.pl? Bo ja już nie mam czasu na siedzenie tutaj, ponieważ mam lekcje jak każdy, a bez sensu jest zostawiać konto tutaj, na które będą spamy przychodzić... Aha, czy jest możliwość usunięcia WSZYSTKICH napisanych prze zemnie postów? Nie będą wam zawalały forum. Życzę wszystkim powodzenia. Może wrócę na wakacje.
Witajcie po un-banie! Brakowało mi wesnoth.com.pl!Patataj

Piko
Dlaczego było to możliwe do przewidzenia? A, no tak - w końcu zawsze lepiej się zmyć, niż przyznać się do braku racji.

Co do konta - akurat lepiej jest je zostawić, spamu nie będzie gdyż prawie nigdy nikt nic nie pisze tutaj przez PW, a nawet jeśli, to nie musisz go czytać - wystarczy nie wchodzić na konto i gotowe. Ale rozumiem że po prostu chcesz się pozbyć swoich postów - więc nie będę ci utrudniał, usuwają się one automatycznie, wraz z kasacją konta.

Ale mimo wszystko, dobrze by było gdybyś jeszcze raz przemyślał, czy chcesz usunąć swoje konto. Jakby na to nie spojrzeć, ludzie nie uważają twoich pomysłów za złe, wręcz przeciwnie - prawie każdy chciał książkę i serial o Wesnoth. Jedyna rzecz której ludzie nie chcieli, to kłamstwa, które maskowały twoje prawdziwe umiejętności. Dlatego, jeżeli nie jesteś na tyle zdolny aby zrobić film czy napisać kilkusetstronicową książkę - nie bój się napisać że to cię przerasta, bo to są naprawdę trudne sprawy. A nawet po tych fragmentach tekstu które ujawniłeś, można wywnioskować iż nadajesz się do tego.
Pamiętaj, że aby coś osiągnąć nie musisz pisać książki czy zrobić film - wystarczy że zrobisz kampanię, czy nawet pojedynczy scenariusz, a mimo wszystko będzie to całkiem spory wyczyn.
Edytowane przez Piko dnia 08-09-2012 21:15

marcio13174111
Dobrze. Przepraszam was bardzo. Tak, kłamałem w kilku sprawach. To, co wymienię teraz, jest prawdą, a reszta jest kłamstwem:
1. Umiem modelować i tworzyć animacje (ale TYLKO z Minecrafta!)
2. Umiem tylko zaprogramować jednostki i trochę umiem robić scenariusze
3. Piszę książkę, ale żadnej nie wydałem. Oprócz Bitwy o Wesnoth mam jeszcze własny pomysł, który rozwijam.
4. Jeszcze te konkursy wygrane.

Reszta to kłamstwo. Nie obrażajcie się na mnie, bo musiałem coś po prostu dać, żebyście uwierzyli (teraz mi jest wstyd, jeszcze raz przepraszam). "Strażnicy Lochu" wydrukowałem, ale nie wydałem. Ta książka miała 20 stron tylko i miała mało opisów. Taki mój przykładowy opis z książki: "Weszli do sali i usiedli w ławkach. Nauczyciel kazał otworzyć księgi na piętnastej stronie i niespodziewanie zadzwonił alarm, który wezwał wszystkie stwory do wrót". Jeszcze raz przepraszam.
Edytowane przez marcio13174111 dnia 09-09-2012 09:37

PuebloPL
Spoko, marcio. Nie powinieneś kłamać, ale raczej nikt się na Ciebie nie obrazi. Jak napisał Adris

Jesteśmy bardzo tolerancyjną i spokojną społecznością

Nie usuwaj konta, bo na pewno Ci się jeszcze przyda. A książkę pisz jeśli chcesz. Z pewnością wyjdzie Ci z niej coś wielkiego jeśli tylko będziesz miał chęci. (o wyobraźni nie wspomnę, bo widać, że ją maszWink)
Powodzenia w pisaniu.Smile
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

marcio13174111
Ok. Masz rację, nie usunę konta. Dziękuję Frown

jozio
Ok. Dobrze, że się przyznałeś Wink Adris ma rację, jesteśmy tolerancyjni, więc jak już powiedziałeś wszystko to ciąg dalszy jest według twojego uznania. Pisania książki nikt ci nie zabroni, więc pisz do woli a jak będziesz miał jakiś większy fragment i go kilka razy przeredagujesz (chodzi mi o takie rzeczy jak drobne powtórzenia, nieścisłości i inne takie - to się może każdemu pisarzowi zdarzyć) to się podziel, chyba wszyscy chętnie poczytają.
Jeśli któraś z moich wcześniejszych wypowiedzi zniechęciła cię do pisania, to przepraszam za to ponieważ nie miałem takiego zamiaru. Właśnie dlatego nie lubię wypowiadać się w takich tematach, bo czasami ktoś może mnie źle zrozumieć i zniechęcić się.
Nie usuwaj konta, bo raczej nikt się na ciebie nie obraził, i jeśli będziesz aktywny na stronie (pomagając w dark roomie, warsztatach lub biorąc udział w jakiejkolwiek dyskusji w innych działach), to za kilka tygodni już nikt nie będzie pamiętał o tym, że kogoś okłamałeś.

marcio13174111
Nikt mnie nie zniechęcił do pisania. Piszę dalej i jest spoko. Nie usunę konta, bo będzie mi chyba kiedyś potrzebne.

Filar
Może kolega po zdjęciu bana wejdzie jeszcze na to forum, więc radzę mu przeczytać licencję, na jakiej jest Wesnoth. W skrócie chodzi o to, że każda praca oparta na tej grze musi być róznież na GNU/GPL, a przez to nie da się sprzedać jej z zyskiem, ponieważ kopia musi być dostępna w internecie. Możliwe, że gdzieś się pomyliłem, ale mniej więcej na tym to polega. Zaznaczam, że sprzedawać można, ale zarobek będzie niski. Właściwie chyba wszystkie (a na pewno większość) projekty domeny publicznej utrzymują się z dobrowolnych datków użytkowników.
Edytowane przez Filar dnia 16-09-2012 18:59

jozio
Sprzedawać może po dowolnej cenie, ale kupią to głównie ludzie którzy po prostu lubią mieć książkę w ręce a nie na ekranie... Tak samo jak GNU/Linuxy rozpowszechniane za opłatą - razem z systemem dostaje się kod i często podręczniki wydrukowane. Poza tym, kultura nakazuje (nie licencja), że żeby nie być ostatnim chamem trzeba podzielić się częścią zysków z projektem. Nie trzeba tego robić, bo licencja tego nie nakazuje, ale Richard Stallman gdzieś o tym pisał na stronie GNU (dla niezorientowanych Richard Stallman to twórca licencji GNU GPL i kilku innych związanych z nią).

Lord Memik
Hmmm... To mnie zainspirowało. Kto pamięta takie dziecko neo "Jeremi" co wiersz Tolkiena jako swój podało? Jak marcio na dwa miechy dostał bana, to mi po 4(?) latach Sagez chyba odpuści.

ps. A jeszcze jedno, sorki ale byłem mały, to zapomniałem do tamtego konta hasło.
pps. Moja ortografia się trochę poprawiła (mam nadzieję).
PPS. Marcio! Nie poddawaj się, gorąco cie zachęcam do pisania.
Edytowane przez Lord Memik dnia 20-09-2012 11:18

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.15
10,822,018 unikalne wizyty