Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Projekt Naruto New Era.
Piko
Teraz lepiej, ale jego prawa łapka chyba jest trochę zbyt długa, skróciłbym o jeden pixel z jej góry. Poza tym ten usunąłbym 1-2px z góry cienia tej pachy, bo wygląda nienaturalnie w porównaniu z drugą ręką.

Bakuranoo
No to poprawiłem pachę i dodałem kontur na spodniach skróciłem rękę o jeden pixel jak teraz ?
/obrazek skasowany/
Zrobiłem mini mapę świata shinobi a żeby wstawić własne elementy do map editora typu wioska shinobi bo mam pomysł już jak ją wykonać to jak to zrobić?
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:26

Piko
Przyciemnij tę rękę i rozjaśnij trochę jej środek, aby dawała efekt błyszczenia. Co do mapy - narysuj element który chcesz umieścić na niej, resztą ja się zajmę. A przynajmniej spróbuję. Grin

Bakuranoo
A może poprawił byś mi tą rękę bo ja jakoś nie umiem a co do elementów na mapę to się zrobi jak się zrobi pierwszą wioskę Grin
Edytowane przez Bakuranoo dnia 28-12-2012 14:48

Piko
Łap moją wersję:
i.imgur.com/QOQXF.png

Wyszło trochę średnio, Dingo poprawi. Grin

Dingo
Dingo poprawił i wytłumaczy jak to zrobił. Grin

Krawędź to rzecz, która jest, choć nie wydaje się, najtrudniejszym elementem grafiki. Twoja jest zbyt jasna, i zlewa się z ubrankiem, będzie więc źle wyglądała w grze.

Zauważ, że dodałem jeden kolor do ubrania, ponieważ jest jasne, więc potrzebuje więcej kolorów niż ciemne ubranie (pół na pół potrzebuje najwięcej kolorów). Poprawiłem twarz - układ pikseli był zbyt ostry, a sama twarz za mała. Buty - brakowało im jednego kolorku. Reka w kieszeni była zbyt wysoko i wyglądała nienaturalnie. Trochę rozjaśnionych kolorów, mniej czerni, mniejsza ręka i gotowe.

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:26

Piko
No cóż... Imo ręce trochę zlewają się trochę z resztą ubrania, mam też wrażenie jakby były trochę małe. Poza tym jego lewa nie wygląda za bardzo jakby chowała się w kieszeni, ale raczej jakby była odcięta i założono na nią protezę. Mimo wszystko wygląda jednak lepiej niż wcześniej.

Dingo
Hmm, może teraz dobrze?
/obrazek skasowany/

Już poprawiać nie będę, nie potrafię rysować dwóch jednostek naraz.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:27

Bakuranoo
Piko i Dingo dzięki wielkie za pomoc to co tą jednostkę uznajemy za zakończoną ? Grin i zaczynam robić 3 poziom ? Grin

Piko
Zacznij, nad drugim poziomem jeszcze się kiedyś pomyśli.

@Dingo - hmm... czyli jaką jeszcze jednostkę jednocześnie rysujesz? ;D Domyślam się że coś do FL, więc dobra, daję ci spokój. Sam zajmę się w sumie feniksem z trzeciego poziomu, bo kiedyś będzie trzeba.

Dingo
Rysowałem akurat pradawnego woja. Amazonek nawet nie zacząłem, Altaris już kończę.

Bakuurano, robiąc 3 poziom już spróbuj coś zrobić z pozycją.

Piko
A właśnie, Bakuranoo - co myślisz o tym, aby na trzecim poziomie Naruto wchodził w tryb mędrca jeśli w danej turze nie atakował ani nie robił ruchu? Polegałoby to na tym, że miałby na całą następną turę zwiększone obrażenia i może jeszcze coś ciekawszego, jak np. rasen-shuriken na odległość. Smile

Bakuranoo
Piko no dobra twój pomysł z mędrcem bardzo mi się podoba i wiem jaką zrobić nawet pozycję dla niego Wink myślę że wyjdzie mi xD. A na 4 poziomie zrobię mu to co teraz ma w mandze pełną kontrolę na kyubim w złotej pelerynie Smile

Dingo nom postaram się xD.

A właśnie grałem w Forgoten Legends mrocznymi elfami i walczyłem przeciwko piratom,bardzo mi się podoba ta era.
Edytowane przez Bakuranoo dnia 28-12-2012 23:09

Dingo
Bakuranoo napisał/a:
A właśnie grałem w Forgoten Legends mrocznymi elfami i walczyłem przeciwko piratom,bardzo mi się podoba ta era.

Cóż za genialna wiadomość. Smile Bardzo mnie to cieszy.

Wracając do waszej ery - Dziwi mnie owa rzecz, że era Oblivion, będąca na serwerze 1.6 (bazująca na TES IV: Oblivion) nie została usunięta, choć znajdowały się tam frakcję typu Knights of the Nine i Daedra. Chyba nawet była era o warhammerze, a to już większa stawka. Czy więc wasza nie może być legalna na serwie?

Dingo
Piko już chyba zajął sobie tą "robotę".

Co do Naruto, to mi się tak nie wydaję. Aczkolwiek można spróbować przesunąć kilka pikselków, by fryzurka była trochę bardziej na luzie. Grin

Bakuranoo
/obrazek skasowany/
Z tymi kage liścia to wzorowałem się troszkę na tym naruto w sensie włosy starałem się zrobić prawdziwego naruto by nie przypominał póżniej mi yondaime który na pewno się pojawi

A oto Sage Mode Naruto Smile
/obrazek skasowany/

Piko
Koleś robiący tę grafikę odwalił trochę fuszerę - Czwarty i Szósty to kopiuj wklej... A, wracając do tematu: nie mam nic przeciwko aby Roki też programował. Zawsze mniej roboty dla mnie. Grin
Sage Mode Naruto ładny, tylko potrzebny jeszcze 3lvl bez trybu mędrca.
A właśnie, jeśli już wskrzeszamy Yondaime, to może innych też? Smile Zwłaszcza szkoda mi niektórych jinchuuriki. Pomyśli się jak będziemy robić resztę wiosek.

Co do FL - miło że zagrałeś w tę erę. Mnie również bardzo cieszy to, że podobała ci się ona. Coś mi mówi, że ma ona naprawdę wielką przyszłość, zwłaszcza że robi ją Dingo. Smile
Edytowane przez Piko dnia 29-12-2012 10:41

Bakuranoo
Piko dzięki no to mam pomysł na 3poziom przemienimy go w kyubiego z 4 ogonem Grin,myślałem właśnie nad wskrzeszeniem,a no każda pomoc się przyda,ja też trochę poczytam tutorial i może jakąś jednostkę zaprogramuję ale teraz zajmę się rysowaniem kyubiego ;D

A oto Kyubi 4 ogony Wink
/obrazek skasowany/

Piko
Myślałem raczej nad zwykłym Naruto, bez chakry Kyubiego. Aczkolwiek można dać mu też umiejętność używania tej chakry na 3-cim poziomie, kontrolowaną prawym przyciskiem myszy. Tylko nie wiem czy nie będzie przekokszony trochę. Pfft

Bakuranoo
A ja myślałem że zrobimy po wbiciu 3 poziomu ma do wyboru czy chce być kyubim w sensie przejęty przez kyubiego czy chce sage mode a póżniej już pełna kontrola nad kyubim,za to w kyubim już pełnego lisa 9 ogonów co ty na taki pomysł Grin

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.32
10,820,251 unikalne wizyty