Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Turniej Ku Pamięci o Prastarych Zasługach
Ariu
Zgadzam się z Rene podział na grupy tak ale dopiero powyżej 16 uczestników. Widzę, że jest sporo nowych użytkowników i ciężko stwierdzić jaka będzie ich aktywność podczas turnieju. A w grupach pasuje też rozegrać parę meczy Wink.
Ariu

Kekan
Też się zgadzam. Czy jest jakaś zasada co do liczby tur? można poddać grę? Czy gdybym nie mógł znaleźć przeciwnika (pole niedostępne dla moich jednostek) mogę ubiegać się o remis? Gramy losowymi czy sami wybieramy? Gramy na mgle?

Taka dokładka pytań ^^

Heedal
Zapisuje się
Edytowane przez Heedal dnia 24-01-2013 19:08
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Druid
misiek10000 przy mniej niż 16 uczestników 2 grupy.
Kekan nie ma ograniczeń co do liczby tur. Tak można poddać grę. Remisów nie przewiduję (w skrajnych przypadkach nowy mecz lub zdanie się na mój werdykt do wyboru Wink ). Jeżeli przeciwnik wybierze to też masz prawo wybrać . Ogólnie jestem za losowym. Tak gramy na mgle z ustawieniami standardowymi chyba, że coś jest na ten temat w regulaminie.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Kekan
Druid napisał/a:
4. Faza grupowa punktacja (ogólnie doceniana jest aktywność):
- 3 pkt za zwycięstwo,
- 2 pkt za przegraną,
- 1 pkt dla osoby aktywnej przyznawany przez organizatora (gdy mecz nie może zostać rozegrany z powodu braku kontaktu z innym graczem).

To znaczy że jak tafię na to, że nie zagram żadnej gry mimo aktywności mogę odpaść z grupy przez mniejszą ilość punktów od innych o.0 nienormalne, czy źle zrozumiałem?

Mogę wszystkie moje gry zgłaszać w tym temacie? Żeby później nie było kłopotów, że ktoś coś inaczej zrozumiał przez PW.

EDIT: terminy gier i zasady ich rozgrywania.
Edytowane przez Kekan dnia 24-01-2013 23:43

misiek10000
Czyli jak nikt nie dojdzie to 2 grupy i po dwie osoby wychodzą? Hmm niestety zmniejsza moje szanse na wyjście z grupy ale że jest już 15 osób mam nadzieję że ktoś się jeszcze zgłosi.

PS. Moim zdaniem rasy powinny być wybierane przez graczy bo np. ktoś dostanie krasnoludy, którymi nie umie grać, (dużo nowych graczy więc nie każdy może ogarniać wszystkie rasy) na wioskach gdzie prawie nie ma gór i od początku jest w trochę gorszej sytuacji

Rene
@misiek
Jeszcze jest sporo czasu, więc raczej jeszcze się ktoś zapisze np. Sagez Smile No chyba, że się już zapisał z innego konta Cool

W regulaminie nie zauważyłem, aby był obowiązek grania losową rasą. Również nie widzę zakazu wybierania rasy, więc nie rozumiem twojego problemu. Jeżeli takowe powyższe zakazy są w regulaminie a ich nie zauważyłem to generalnie nie rozumiem po co one są/miałyby być Wink
Edytowane przez Rene dnia 25-01-2013 19:38

Kekan
Co do ras to ja stosuję tylko jedna zasadę. Albo obaj gracze losowy, albo mój przeciwnik ma ten zaszczyt wybierać jako pierwszy xD Jest ktoś chętny do zagrania treningu przed turniejem? Wszyscy chętni do grania proszę o PW z zawartą wolną datą i godziną na rozegranie meczu. Wszystkie szczegóły dogadamy przez PW.

Druid
Kekan napisał/a:
Druid napisał/a:
4. Faza grupowa punktacja (ogólnie doceniana jest aktywność):
- 3 pkt za zwycięstwo,
- 2 pkt za przegraną,
- 1 pkt dla osoby aktywnej przyznawany przez organizatora (gdy mecz nie może zostać rozegrany z powodu braku kontaktu z innym graczem).

To znaczy że jak tafię na to, że nie zagram żadnej gry mimo aktywności mogę odpaść z grupy przez mniejszą ilość punktów od innych o.0 nienormalne, czy źle zrozumiałem?

Mogę wszystkie moje gry zgłaszać w tym temacie? Żeby później nie było kłopotów, że ktoś coś inaczej zrozumiał przez PW.

Kekan źle zrozumiałeś. Jeżeli będziesz chciał grać a przeciwnicy nie będą dawać znaku życia dostaniesz punkty dla osoby aktywnej (jednak liczę że to nie będzie konieczne). Tak wygrywający zgłasza tutaj na forum wygraną - jak to zrobić patrz ptk 8 regulaminu. Na PW tylko umawiamy się na gry.
Co do ras to nie ma ograniczeń. Jeżeli przeciwnik wybierze to też macie prawo wybrać. Już to wyjaśniałem Wink.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

RangerOne
WItam. Chciałbym sie zapisać do turnieju.

Druid
Informuję, że po wyrażonych przez Was opiniach do rozgrywek turniejowych zostaną stworzone 4 grupy. W związku z tym zmianie ulega regulamin zostają dopisane ćwierćfinały co powoduje zmianę w terminach i wydłużenie czasu trwania całego turnieju. Poniżej zamieszczam kilka informacji dotyczących pojedynków od ćwierćfinału do finału. W chwili gdy poznamy skład grup zostanie to również zamieszczone na 1 stronie. Aktualnie jestem otwarty na uwagi i propozycje co do moich propozycji.

Informacja dotycząca pojedynków ćwierćfinałowych.
Zwycięzca grupy A gra z graczem, który zajął 2 miejsce w grupie B (para A1 B2)
Zwycięzca grupy B gra z graczem, który zajął 2 miejsce w grupie A (para B1 A2)
Zwycięzca grupy C gra z graczem, który zajął 2 miejsce w grupie D (para C1 D2)
Zwycięzca grupy D gra z graczem, który zajął 2 miejsce w grupie C (para D1 C2)

Informacja dotycząca pojedynków półfinałowych i finałów.
Zwycięzca pary A1 B2 gra ze zwycięzca pary C1 D2 - wygrany przechodzi do finału i gra o miejsce 1, 2 pokonany gra o miejsca 3, 4.
Zwycięzca pary B1 A2 gra ze zwycięzca pary D1 C2 - wygrany przechodzi do finału i gra o miejsce 1, 2 pokonany gra o miejsca 3, 4.

Jednocześnie z powodu braku odzewu w sprawie rankingu informuję, że w przypadku gdy Werian z 4rlekinem nie zdążą z pracami, ranking po turnieju wystartuje w wersji okrojonej roboczo nazwę go wersja 0.0.1 ale o tym to już nie tutaj Wink.
Dingo napisał:

Ariu
Ostatni dzień zapisów, czyli napięcie sięga zenitu Grin. Rozpiska według mnie OK.
Ariu

Druid
Ogłaszam koniec zapisów Wink. Oto skład grup turniejowych:

GRUPA A
1. axtman
2. RangerOne
3. SaurianoPL
4. Bomba

GRUPA B
1. Ariu
2. jozio
3. AxeFighter
4. PYTON98

GRUPA C
1. Rene
2. misiek10000
3. Kekan
4. eithelnim

GRUPA D
1. Elensefar
2. kalfat
3. Kokos
4. eloelo80
Dingo napisał:

Rene
W sumie przypomniało mi się parę problemów co do map. Gramy na zwykłych wersjach map, czy na RMP lub RBY? Co robimy z mirrorami? Trzeba je grać, czy można za zgodą przeciwnika restartować grę. Czy można w ogóle ustawić erę RBY (w sumie to era domyślna tylko zabezpiecza przed mirrorami)?

W sumie może stwórzmy osobny temat, w którym będzie się ogłaszało terminy rozgrywania meczy, żeby łatwiej było potencjalnym obserwatorom załapać się na grę turniejową. Najlepiej, żeby to ogłoszenie było obowiązkowe w tym osobnym temacie i dodatkowo na shoutboxie.
Edytowane przez Rene dnia 31-01-2013 11:01

Ariu
Druid zawraca mi głowę nad tabelkami, więc zerknijcie czy w takiej formie mogą być Wink. Zaznaczam jednak, że nie miałem czasu aby popracować nad grafikami, więc póki co fajerwerków brak.

http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/grupy.html
Ariu

Rene
Tabelka w porządku Smile Raczej na razie spokojnie wystarczy.
Jeszcze co do map to nie sądzicie, że w fazie pucharowej jest trochę mało map? Może coś tam lepiej dorzucić (nawet powtórzyć z fazy grupowej) bo praktycznie nie ma z czego wybierać.
Jeszcze co do finału to może, żeby podnieść jego rangę niech będzie rozgrywany do trzech wygranych?
Edytowane przez Rene dnia 31-01-2013 14:47

Axtman
Grupa A szykować się. Pora kopania tyłków. Ktoś z niej chce walczyć?
Skype Oskar_Karczewski nick Oskar/Axtman
kontakt:
axtman5@o2.pl

Kokos
@Rene
pomysł ciekawy, tylko na tej samej zasadzie, można się umówić 'jak trafią się smoki, to od nowa'. Pfft

Rene
Kokos ale nie granie mirrorów jest czymś standardowym w przeciwieństwie do nie grania np. smoków. Chociażby właśnie RBY z założenia wyklucza mirrory.

eloelo80
Nie powiem, ładna grupa mi się trafiła:] To co, kto pierwszy? :]

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.34
10,884,823 unikalne wizyty