Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Media Aetas
Guurahk
Nie wiem, chyba tak jak Polacy nazwali się Polakami. Około wiek później Iwan Groźny ogłosił się carem Wszechrusi, więc najprawdopodobniej sami tak siebie nazywali... Zresztą, czy ma to znaczenie jak nazywano ich wtedy? Teraz nazywamy ich Rusinami. Poza tym, to jest gra... To co, mamy wprowadzić wszystkie nazwy oryginalne z języka jakim się posługiwali i konkretnie z tego okresu? Bez sensu... A jeśli chodzi o łuki, to będą odrębne jednostki konnych łuczników. Przez bardzo jednolite uzbrojenie armii mongolskiej musieliśmy trochę improwizować, m. in. podzielić jednostki konne na typowo strzeleckie i typowo do walki wręcz.

@Elen, to jest arkan, zresztą już obaj Mongołowie poszli pod skalpel Grin
Edytowane przez Guurahk dnia 26-03-2013 19:20
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Kopernik
No, dobra ja tylko się pytałem.
A co do nazw to właściwie racja.

Elensefar
Tak w ogóle:
Guurahk napisał/a:
Na chwilę obecną zaplanowanych jest 7 frakcji: Polska-Litwa, Krzyżacy, Jerozolima, Bizancjum, Kalifat, Wikingowie i Mongołowie

Wikingowie? Wikingowie byli gdzieś VII-XI wiek (A przynajmniej jako państwo, tak to tylko jakieś niedobitki), podczas gdy Polska-Litwa od XIV, więc jak to jest możliwe?
Edytowane przez Elensefar dnia 26-03-2013 19:48

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Guurahk
Całe średniowiecze trwało jakieś 1000 lat >.< Doskonale o tym wiem, ale kto powiedział, że wszystkie frakcje będą pochodzić z tego samego roku/wieku? Chcieliśmy po prostu wykorzystać historyczne jednostki i frakcje do stworzenia ciekawej i zróżnicowanej Ery. To jest gra, a nie kopia rzeczywistości Smile
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Kopernik
Super, bardzo ładne Smile.

Dingo
Trzeci poziom wraz z łaciatym konikiem:
<obrazek się skasował>

Konik nie wyszedł zbytnio. Nie wiem jak temu zaradzić, próbowałem na wszystkie sposoby...
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 17:58

Piko
Konik nie wyszedł zbytnio, gdyż łaty umieściłeś w taki sposób, że wygląda na cieniowanie. Poza tym kontrast jest na nim zbyt duży, wygląda przez to na wychudzoną szkapę lub metalowy posąg. Po poprawieniu powinno być już dobrze.

Guurahk
No, mam nadzieję, że teraz nie będzie to tak męczyć oczu Grin Jeszcze dzisiaj oczekujcie najazdu Mongołów >:D
Edytowane przez Guurahk dnia 01-05-2013 21:09

Dingo
No teraz to wygląda przejrzyście. Pamiętaj, za godzinkę będę, czekam na mongołów. Smile

Guurahk
Mongołowie... gotowi...

kdwww
Świetna robota! Wink Jak dla mnie to zapowiada się ciekawie. Wink

Guurahk
Dzięki wielkie Wink

Richiter
Nie widzę żadnych błędów... ani nic w tym stylu, jednostki bardzo ładne... mi osobiście podobają się bardziej niż te oryginalne z BFW ^^.
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

maks4444
Bardzo ciekawa era i starannie wykonane jednostki.

Frakcje również ciekawe chociaż Krzyżaków i Jerozolimę nie lepiej zrobić Zakony Rycerskie jako jedną frakcje? byli by tam przedstawiciele Krzyżaków, Templariuszy i Joannitów. A w wolne miejsce wrzucić Anglię albo Francję.
Era Swarm Projekt Zawieszony
Rebirth of the Swarm Rozwijany

Kopernik
Dobry pomysł.

Dingo
Hmm... Jerozolima jest już zaplanowana, i osobiście uważam, że będzie to najciekawsza i najbardziej zróżnicowana frakcja. Najlepiej będzie jak opowie o tym Guru.

Guurahk
Maks, dawno Cię nie było Grin Dobra, Jerozolima to państwo utworzone przez krzyżowców na Bliskim Wschodzie w XI w. Choć zdobywcami byli Europejscy rycerze, stanowili oni mniejszość na tamtym terenie, dlatego w ich armii często znajdowali się lokalni chrześcijanie bądź muzułmanie. Krzyżacy to jeden z zakonów, który powstał tam, ale doszedł do władzy cztery wieki później na terenie północno-wschodniej Europy. Główną ich siłę stanowili zakonnicy i zachodni najemnicy. Jak więc widać, różnica jest spora Wink
Edytowane przez Guurahk dnia 11-05-2013 22:08

Kopernik
Dobra rób jak uważasz.

Guurahk
A można inaczej? Grin

maks4444
Tak na spokojnie oglądem jednostki i muszę przyznać że są świetnie zrobione bardzo mi się podobają.
Wracając do frakcji okej rozumiem twoje podejście ale brakuje dwóch największych potęg średniowiecza Anglii i Francji. Fajnie by było zobaczyć chociaż jednych jako przedstawicieli zachodniej europy.

Też zastanawia mnie Kalifat co pod tym się kryje mamelukowie, almochadzi czy osmanowie? Krzyżowców podzieliliście będę się gniewał jeśli chcecie wszystkich muzułmanów do jednego wora wrzucić Pfft
Era Swarm Projekt Zawieszony
Rebirth of the Swarm Rozwijany

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.41
10,820,252 unikalne wizyty