Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJ POSZUKIWACZA - Nagrody finansowe w turnieju RANKINGOWYM.
Druid
Sordan jak ty lubisz oceniać wszystko czarne, białe i wkładać kij w mrowisko. Grin Ciebie ankieta śmieszy (to dobrze śmiech to zdrowie Wink) a mi daje rozeznanie w kilku innych sprawach. Po pierwsze zdanie czołówki z rankingu w większości znam ale chciałem poznać całej reszty (dla mnie to ważne, dlaczego nie będę pisał ale ankieta ma 2 dno). Po drugie ankieta spełnia również charakter marketingowy tzn. zapisów do turnieju jeszcze nie ma a już jest o nim głośno. No teraz to będzie jeszcze głośnie. Grin Nie wiem tylko czy o taki rozgłos mi chodziło. Cool Po trzecie piszesz o pokazaniu klasy

sordan napisał/a:
Czlowiek chce pokazac klase i absolutnie bezinteresownie za `dziekuje` ufundowac nagrody to ma wrazenie, ze jeszcze sie o to musi prosic by czasem kogos nie urazic. Co to w ogole ma byc ja sie pytam? Czy wy w ogole zarty sobie stroicie, nie macie co robic czy wasza zazdrosc jest az tak mocna? Pytanie kieruje do ludzi, ktorzy zaglosowali na `nie` i ci ktorzy sa wstrzasnieci i zbulwersowani, ze w turnieju mozna wygrac pieniadze bez nawet groszowego wkladu wlasnego.

czy aby na pewno ten wpis pokazuje klasę ? Facepalm Marzy Ci się świat w którym każdy będzie myślał jak Ty ? Rrety ile prania by się robiło podczas gier BfW, w opcji Dingo pewnie wtedy każdy by musiał grywać tylko w FL-a żaruję jcb. Grin Może pozwolisz żyć też myślącym inaczej i przyjmiesz do wiadomości, że ludzie są różni. Dodam że nie każdemu ranking się podoba i pewnie będą też niepochlebne opinie związane z nagrodami finansowymi np. ta Dingo. Ale to dobrze mamy demokrację i dajmy prawo odmienności innym. Ja staram się przyjąć to do wiadomości i robię dalej swoje. W niczym mi to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie mobilizuje. Zwrócę też uwagę, że póki co jeszcze nie ufundowałeś żadnej nagrody a już wypominasz. Cool Zapytam też, czy może musiałeś już prosić któregoś z uczestników turnieju do którego jeszcze nawet nie ma zapisów Grin o to żeby mu kasę wysłać ? Wink Bo wyczuwam jakieś niezdrowe emocje w Twoim wpisie. A może chcesz się wycofać z deklaracji i tylko szukasz pretekstu żeby się fochnąć i zwiać ? Jak tak to nie kombinuj tylko pisz wprost i nie zwiewaj. No możesz też napisać że Dingo Cie przekonał. Grin
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Rene
Dingo ale to są pieniądze sordana i to on decyduje czy chce przeznaczyć je na nagrody, czy na utrzymanie serwera.

Zresztą ta strona ma właściciela i to chyba jego przede wszystkim problem czy są pieniądze na serwer. Na stronie nie ma reklam - jego decyzja, prowadzi zbiórkę kasy na serwer - spoko ale zarzucanie komuś, że organizacja turnieju doprowadzi do upadku stronki to trochę przegięty sposób patrzenia i łączenia faktów (czarnowidztwo się komuś odezwałoSmile).

Jeśli kiedyś ta stronka miałaby paść to nie martw się na pewno znajdą się tacy co założą inną, tę odkupią od właściciela czy cokolwiek innego wymyślą.

Starałem się, żeby ten post nie brzmiał zbyt hejtersko ale jeśli ktoś poczuł się urażony to z góry przepraszam. Smile
Brak odbioru.

Dingo
@Druid: Taki świat byłby taki sam jak ten obecny difoltowy - wszystko takie same. Cool A tak poza tym to szkoda, że postrzegasz mnie jako osobę zmuszającą do gry innych w tylko jedną erę. Dziwi mnie to, głównie dlatego, że nigdy tego nie zrobiłem. Dziwne jest też to, że nie chciałem by następny turniej Adrisa był rozgrywany na FL'u... Jak mógłbym przegapić taką okazję, c'nie Druid? Smile

@Rene: Nie, to ani trochę nie zabrzmiało hejtersko. To uzasadniona opinia obalająca moją. Grin Zapomniałem o reklamach, a one (ich brak) zmieniają bieg rzeczy. Jednak jak by była jakaś sytuacja krytyczna, to bym z takiego turnieju zrezygnował. Jako iż nie jest, można go zrobić. Smile
Edytowane przez Dingo dnia 22-09-2013 15:06

Druid
Dingo napisał/a:
@Druid: Taki świat byłby taki sam jak ten obecny difoltowy - wszystko takie same. Cool A tak poza tym to szkoda, że postrzegasz mnie jako osobę zmuszającą do gry innych w tylko jedną erę. Dziwi mnie to, głównie dlatego, że nigdy tego nie zrobiłem. Dziwne jest też to, że nie chciałem by następny turniej Adrisa był rozgrywany na FL'u... Jak mógłbym przegapić taką okazję, c'nie Druid? Smile

@ Dingo w moim wpisie nic nie ma na temat tego za kogo Cie uważam czy jak postrzegam, Shock ale jest jasno napisane że żartuję odnośnie Fla i prania sordana. Grin Fakt liczyłem na to, że potrafisz czytać ze zrozumieniem ale jak widać nie jestem nieomylny. Grin Miło jednak że nie odebrałeś tego jako krytykę. To i tak postęp. Wiem że turnieje do rankingu to nie Twoja bajka i z mojego wpisu też chyba wynika że akceptuję ludzi mających odmienne podejście. A zapomniałem to czytanie ze zrozumieniem się kłania. Grin

Dingo napisał/a:
... można go zrobić. Smile

Miło jednak, że argumenty Rene do Ciebie trafiły i dziękuję za pozwolenie bo bez niego nie wiem co bym zrobił. Grin (tym razem tylko obrazek mając na uwadze czytanie ze zrozumieniem). Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Ariu
Dingo napisał/a:
Gotów na hejty. Grin

No, no widzę Dingo, że masz dobre zdanie o nas. Grin Większości chyba nie zaskoczyłeś swoja opinią http://www.wesnot...=234#c3498 no chyba, że tą zgodą. Grin Za to sordana energia rozpiera to niechybnie oznaka, że czas stanąć w szranki turniejowe. Wink Zobaczymy czy taki turniej przyciągnie większą ilość graczy, bo ostatnio mały ruch na wesnoth.com. Sad Poliuks mam nadzieję, że Ty nie przegapisz zapisów. Cool
Ariu

Dingo
Druid napisał/a:
@ Dingo w moim wpisie nic nie ma na temat tego za kogo Cie uważam czy jak postrzegam, Shock
ale jest jasno napisane że żartuję odnośnie Fla i prania sordana. Grin

Trzeba mieć jakiś powód żeby z czegoś żartować. Może się myle, jestem myślący inaczej. A chciałbym wiedzieć, na jakiej podstawie stwierdzasz, że chciałbym by wszyscy musieli grać w FL'a? Zaznaczam słowo musieli. Dlaczego by musieli? Ktoś by ich zmuszał? Nie chodzi o to, że wszyscy grali by w FL'a, bo to by mi tylko przeszkadzało odrobinę (zważywszy na to, że FL to era na wczesnym etapie rozwoju) tylko na to, że musieli by grać. Ponownie pierwsze zdanie. Powracając, wiesz przecież, że monotonny difoltowy świat (tzw. turnieje do rankingu) to nie moja bajka. Wink Zresztą wytłumaczyłem to w poprzednim poście.

Druid napisał/a:
Fakt liczyłem na to, że potrafisz czytać ze zrozumieniem

Przepraszam cię milicjo, ale nie potrafię się zmienić. Wink Jestem jaki jestem, i nie jedna osoba mi już wypominała mi wady. Zalet mam niewiele, ale warto się cieszyć z małych rzeczy. Smile

Druid napisał/a:
Miło jednak że nie odebrałeś tego jako krytykę.

Gorsze jest to, że odebrałem to jako twoje traktowanie mnie jako osobę zmuszającą innych do grania w swoją erę. Shock Nie miałem powodów, tylko żartowałeś z tego... że w mojej opcji pewnie wszyscy musieli by grać w FL'a?

Ariu napisał/a:
No, no widzę Dingo, że masz dobre zdanie o nas. Grin Większości chyba nie zaskoczyłeś swoja opinią no chyba, że tą zgodą.

Jak ta "zgoda" przeczy mojej opinii na temat, że zarabianie na grach jest głupie (przepraszam za taki dobór słów, ale brak mi wyobraźni)? Chyba, że chodzi o wybór emotikona. Ostatnio miałem wrażenie, że wychodzę na narzekacza, więc zacząłem używać w głównej mierze emotikonów wywierające pozytywne emocje. Smile

Koniec offtopowej dyskusji?

AxeFighter
Przecież te nagrody będą OPCJONALNE. Jeśli ktoś zechce to niech bierze, jeśli nie, to się nic nie stanie. Zawsze można wesprzeć nagrodą naszą stronkę i będzie Wilk syty i owca cała.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Druid
@Dingo Powód do żartów naprawdę nie wiesz ? Shock Żartujesz prawda ? Grin To ci dopiero zagadka. Dingo podpowiadam, może przeczytasz swoje wypowiedzi. Cool A fakt to czytanie się kłania i na dodatek widzę dochodzi jeszcze problem z rozróżnianie trybu przypuszczającego.

Druid napisał/a:
w opcji Dingo pewnie wtedy każdy by musiał grywać tylko w FL-a żaruję jcb. Grin

Zaznaczyłem słowa pewnie (tryb przypuszczający związany raczej ze zgadywaniem niż z kazaniem i zmuszaniem Grin) i żartuję (takie dwa słowa w jednym zdaniu), które powinny coś sugerować i dawać odpowiedź na twoje pytanie. Co do Twojego wpisu o Twoim myśleniu (na początku) i Twojej wyobraźni (na końcu) sorrki to nie mój problem nie będę polemizował. Grin Lećmy dalej zmieniać Cię ani mi to w głowie, co do niby moich prób zmian i terroru milicyjnego Grin
Druid napisał/a:
Ale to dobrze mamy demokrację i dajmy prawo odmienności innym.

co do
Dingo napisał/a:
ale warto się cieszyć z małych rzeczy

nie wnikam to Twoje rzeczy i nic mi do Twojego z nich cieszenia się. Grin Co do rzekomego zmuszania odsyłam do słów które zaznaczyłem w pierwszym cytacie. Dla mnie to raczej zgadywanie i to w żartach. Swoją drogą nie wiedziałem że to tylko Twoja era .
Dingo napisał/a:
Gorsze jest to, że odebrałem to jako twoje traktowanie mnie jako osobę zmuszającą innych do grania w swoją erę.

Dingo co do narzekania, Ty i narzekanie nie no weź nie żartuj. Grin To na pewno jakieś plotki i pomówienia, że ty narzekasz np. na erę domyślną. Grin jbc to wiekszośc tego wpisu też należy odbierać w żartach. Wink
Dingo napisał:

Dingo
Wytłumaczyłem już wszystko, ale ponieważ ty odpowiedziałeś mi żartem, nie ma sensu dalej toczyć dyskusji. Dodam tylko, że słowo pewnie zakłada duże prawdopodobieństwo, nie napisałem, że FL jest tylko moją erą, oraz to, że nie zadawałem pytania, jaki jest powód tych żartów. Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Smile
Edytowane przez Dingo dnia 24-09-2013 16:40

Druid
Wytłumaczyłeś Grin a no tak pewnie to czytanie ze zrozumieniem jest zaraźliwe i teraz ja mam też z nim problemy. Grin Ale to może wyjaśniać też to, że miałem klapki na oczach i do pewnego momentu Twoje prztyczki brałem za dobra monetę i starałem się cierpliwie wyjaśniać. Shock Teraz jednak uważam że to nie była dobra moneta a dążenie do konfrontacji. Patataj Cóż ja zwykle podnoszę rzuconą rękawicę. To tylko taka przenośnia. Grin Piszesz, że postarasz się ignorować, Pfft hym Twoja wola ja na pewno nie będę próbował zmusić Ciebie do czegokolwiek. Żebyś znowu przypadkiem nie poczuł się jak pojmany przez milicję i nie pisał
Dingo napisał/a:
Przepraszam cię milicjo

Grin Piszesz, też
Dingo napisał/a:
w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.

Grin zbyt piękne by mogło być prawdziwe. Grin (żart jbc Wink)
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.20
10,821,029 unikalne wizyty