Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
(Wesnoth 2140) Dyskusja Ogólna
karambol
inferno8 napisał/a:
Chcę ogłosić, że obrazki wszystkich jednostek lądowych UCS są już gotowe. Dosłownie je "zripowałem" z gry, a że to abandonware to mogłem :P

Niestety, muszę Cię zasmucić, ale nie jest to abandonware. Co prawda Topware Interactive zmieniło nazwę na Zuxxez, ale to nie zmienia faktu, że są właścicielami praw autorskich do gry. Toteż, póki robicie to na własny użytek, jest ok, ale rozpowszechniać już tego nie możecie. (w zasadzie już wrzucenie tego na publiczny serwer i ogłoszenie na forum jest nielegalne).
I możecie usłyszeć taką przykrą wiadomość od devów Wesnotha po wrzuceniu na serwer addonów:
zookeeper napisał:
You don't have legal permission to use Earth 2140 graphics. Please remove the era from the server ASAP and reupload only when you've replaced the images you don't have legal permission to use.

Dlatego, jeśli nie chcecie, by scenariusz z EoMa się powtórzył, będziecie musieli niestety:
a) poprosić Zuxxez o zgodę na wykorzystanie grafik
lub
b) przerysować jednostki, tak aby można było je odróżnić od oryginałów - tylko wtedy będzie to praca inspirowana (czyli taka, na którą zgody mieć nie trzeba), a nie zależna. Swoją drogą, skoro już mowa o przerysowywaniu, to byłem zachwycony waszymi budynkami - to sztuka zmieścić tyle na malutkim heksie :)
Edytowane przez karambol dnia 14-03-2009 16:50

inferno8
A ja Ci uwierzyłem, James... TY @@%&*%#!!!Angry
Całe ferie zmarnowałem! A mogłem się fizyki pouczyć!

Całe szczęście, że zrobiłem tylko jedną frakcję.

@karambol: przestań mi wciąż przypominać "ten przykry scenariusz z EoMy". Jakby nie było lepszego przykładu, naprawdę... Jakbyś się rozejrzał na forum do zauważyłbyś, że sami twórcy Wesnoth "pożyczyli" kilka obrazków z innej gry i sprytnie się z tym chowali. Przykład idzie z samej góry.

Opcja b nie wchodzi w grę. No chyba, że mi zapłacicie.

James Revan
Inferno, bardzo Cię przepraszam, ale naprawdę myślałem, że to jest abandonware, wierz mi, nie wpychałbym Cię w ten projekt, gdybym wiedział. Wszędzie jest do ściagnięcia jako abandonware. Czasu, który poświęciłeś Ci niestety nie zwrócę ale wierz mi, nie chciałem, żeby tak wyszło.
Forever feels like home sitting alone in your head...

Arturion
I co teraz będzie? Nie mówcie, że wszystko poszło w cholerę?

Werian
Chłopaki, nie kłucie się. Sprawa jest nieprzyjemna ale nie róbmy sobie przez nią rzeczy na złość, przecież wiesz Inferno że James nie mógł wiedzieć o tym że gra nie jest abondaware. Wystarczy wpisać "Earth 2140" w google i już wyskakuje strona z cda.pl a w opisach do gry pisze:

Producent/dystrybutor: TopWare Interactive
Data dodania: 2006-XII-30
Rozmiar pliku: 40 MB
Licencja / cena: Abadonware

Wszędzie zdarzają się pomyłki, nie pozwólmy aby ta jedna rozwaliła wszystko co do tej pory zbudowaliśmy na tej stronie ;/
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka3.jpg

www.dudalukasz.net
inferno8
Wiem, ale co do przyszłości projektu to nie mnie pytać, lecz Jamesa.

No i nie sądzę, żeby taka pomyłka mogła coś rozwalić. Uwierz mi Werian, od strony współtwórcy problem jest bardzo dotkliwy. Wiele się napracowałem z tym dodatkiem.

I już się nie gniewamWink

Arturion
I tak trzymać Grin

James Revan
Spróbuję napisać do tej przekształconej firmy może dadza pozwolenie. W końcu to nie ma być przeróbka ich gry, a jedynie dodatek inspirowany grą topware'u.

Werian
Może nie być łatwo i przeprawa z devami Wesnotha może być cięższa niż z Zuxxezem, w związku z nowym regulaminem add-onów, który wchodzi w życie razem z wydaniem wersji 1.6 Wesnotha. Może być przede wszystkim ciężko spełnić punkt 1. nowego regulaminu...
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka3.jpg

www.dudalukasz.net
James Revan
Werian, krok po kroku, mail wysłany czekam na odpowied¼ od Zuxxezu

Arturion
I jak tam, jest odpowied¼?

inferno8
@Mafcio: plik W2140 znajdziesz tu:
http://www.mediaf...ta_09a.zip

Był na poprzedniej stronie... mogłeś sam znale¼ć.

@Kamixo: nie jesteś moim menadżerem, więc nie powinieneś za mnie odpowiadać. Mafcio skierował pytanie do mnie, nie do Ciebie. Radzę Ci uważać na takie sytuacje.

golibark
No to można dział do kosza już przygotowywać Wink
images32.fotosik.pl/310/2b58a6dc1b61a482.jpg

http://uniteddogs...llingdogs/
Pomóż nie zabijać zwierząt Sad

peroox
Przepraszam. Czy można ściągnąć jednostki ED??

inferno8
Nie.

peroox
A kiedy będzie można??

inferno8
Nigdy. Projekt jest zablokowany z uwagi na prawa autorskie. Jutro przenoszę cały dział do archiwum.

Arturion
Kurcze szkoda inferno, naprawde szkoda Sad

inferno8
Nie martw się, mam pewne plany odnośnie futurystycznego dodatku bazującego na założeniach W2140. Ale to odległa przyszłość.

Zamykam temat W2140, jutro ląduje on w koszu.

Tym niezwykłym dodatkiem jest Infinity, który znajdziecie w Centrum Dodatków - Axefighter
Edytowane przez AxeFighter dnia 29-11-2014 16:21

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.46
10,822,043 unikalne wizyty