Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przeróbki
Elensefar
kanapka, co ty gadasz że na forum dym jest mało widoczny? Ja go widzę dobrze, chyba że mam jakieś inne forum xd

Asheron
Nie jest zawsze szary. Para wodna, która w tyum wypadku poruszałaby wozem nie jest przecież szara. Może się mieszać z dymem pozostałym po spalaniu węgla w kotle. Moim zdaniem jest w porządku. Bardziej się bedę czepiał obudowy.
www.wesnoth.com.pl/img/syg1.jpg

peroox
Nie no Kanapka przeszedłeś samego siebie. Piękny 3 poziomowy czołg parowySmile. Mógłbyś robić drugi model trochę bardziej drewniany na 2 poziom?

Elensefar
peroov "trochę bardziej drewniany" ja na nim nie widzę w ogóle drewna... a po drugie nie musi być drewniany tylko wystarczy taki trochę mniejszy i z słabszym działkiem czołg parowyGrin

Kuki1537
a tu cała (przerobiona) drużyna
Kuki1537 dodał/a następującą grafikę:
drzewo-2.png

Filar
Już w wiele lepiej, jadnak dodaj jakieś cieniowanie, nierówności.

Sylar
Zamieszczam tutaj animacje młodego hasasyna. Proszę komentować.
atak + obrona
/obrazek skasowany/
animacja bezczynności
/obrazek skasowany/
atak na odległość
/obrazek skasowany/
Na razie są to wczesne próby, więc nie wyszły pewnie najlepiej, jednak mimo to proszę komentować i powiedzieć, czego brakuje/co zmienić.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:04

Kuki1537
Co ten atak tak szybko i czym się różni od zwykłego Orka Zabójcy?

Kanapka
Nie widzę żadnej różnicy między tą jednostką a zwykłym Orkowym Zabójcą. Atak+obrona wygląda ok, animacja bezczynności (idle?) wydaje się być trochę sztywna i w sumie nie muszisz jej mieć zanim nie dopracujesz ataku dystansowego. Atak dystansowy też jest trochę sztywny, gość niepotrzebnie robi krok do przodu - mogłby robić krok prawą nogą (rzuca prawą ręką), poza tym wygląda jakby kogoś dźgał, a nie rzucał. Spróbuj sam zrobić ruch rzucania nożem i zobacz (w lustrze na przykład) jak to wygląda i które elementy się ruszają. Popatrz na animacje ataku dystansowego Orkowego Zabójcy L1 i L2 i Złodzieja L2 i L3 - oni też rzucają nożami, łatwiej będzie Ci przerobić tamte animacje niż zrobić nową.

Kuki1537
elficki włócznik
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:05

Elensefar
fajny, ale wygląda jakby był na 3 lvl xd zrób jakiegoś mało uzbrojonego

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Sylar
Hihi w takim razie nie widać, że moja jednostka ma ludzkie (a nie orkowe) oczy i chakram zamiast noży w prawej ręce Wink Atak dystansowy rozłożyłem w ten sposób, że dodałem w środku dodatkową grafikę(klatkę), w dwóch "zwykłych" dorobiłem tylko chakrę i jakieś śmieszne rozmazanie za krążkiem, tak, że niby taka dynamika wymachu Wink Ale wiem, muszę to poprawić ^^ A z dynamiką w pierwszej animacji, to uważam, iż wiele jednostek w wesnoth jest za bardzo spowolniona, przez co ataki wyglądają śmiesznie, nie dynamicznie. Np taka włócznia wręcz u jaszczura (w.1.9.2).

Elensefar
generał czyli na 8 stronie kalfat zrobił 1 i 2 lvl elfickiego włócznika, a ty 3 lvl?

Edit: nie obrazisz się kalfat jeśli użyłem twoją jednostkę za mojego awatara z 9 strony?
Edytowane przez Elensefar dnia 12-12-2010 18:33

Elensefar

Kuki1537
i 1 lvl
/obrazek skasowany/
i mały cień
/obrazek skasowany/
i duży cień
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:05

Elensefar
ten mały cień ma za oczy 2 skrzyżowane szpadyShock xd

Elensefar

Kuki1537
dzięki, a tu coś do mojej (tworzonej) ery
/obrazek skasowany/
UWAGA: Jeśli skończę moją erę to nie będzie animacji, bo nie chce mi się robić

EDIT: Uzbrojony Mu - Jego do ery nie chce
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:06

krasnoludpogromca
Kuki fajne jednostki(szcególnie te ostatnie 5).Najbardziej mi się podoba krasnolud w czarnym tylko młot wygląda jak kijek z kulką plastelinyWink. Sylar może by ten hassasyn urósł(albo schudł) i białe wdzianko włożył a zamiast maski kaptur?
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 12-12-2010 21:15
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Kuki1537
dzięki, a fajowi arabowie?
/obrazek skasowany/
trochę się namęczyłem, by ich zrobić
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:06

ZawaPL
Te 4 przerobione jednostki są bardzo fajne, a z kolei ci Arabowie przypominają mi parówki Pfft

Kuki1537
arabów robiłem dawno, a te 4 jednostki są dość świerze

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.67
10,822,134 unikalne wizyty