|
Władcy Taktyk 2013 - Druga Edycja
|
| Sulik |
Dodany dnia 25-09-2013 13:39
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Deidara napisał/a:
Bo gdybym dopuszczał do tego momentu każdego, kto ma 3 wygrane, nie odpadłaby żadna osoba. Do Piątych Meczy przeszli tylko ci, którzy wygrali poprzedni mecz. Wydaje mi się to sprawiedliwe. No... Możemy też ciągnąć rozgrywki do grudnia z szóstką zawodników.
Mam nadzieję, że masz jakiś inny powód o którym nie mówisz niż przyspieszenie turnieju, bo w przeciwnym wypadku to są jakieś... i to bez żartów jak u Druida, tylko na zupełnie poważnie.
No... Możemy też ciągnąć rozgrywki do grudnia z szóstką zawodników.
Jak mniemam to nasza wina, że ten turniej tak długo trwa, bo nasza szóstka nie chciała przegrywać jak należy? A może to wina systemu eliminacji? A może dało się omawianą przez Ciebie sytuację przewidzieć jeszcze przed turniejem? Jak rozumiem, przed rozpoczęciem 4 rundy wiedziałeś, że istnieje prawdopodobieństwo, że NIKT nie odpadnie z turnieju, a mimo wszystko nie poinformowałeś nas w trakcie jej rozpoczęcia (rundy) o zmianie zasad?
Gdybyś kontynuował turniej w obecny sposób, turniej trwałby tylko rundę dłużej, chyba że Druid łaskawie zechciałby raz przegrać, wówczas 2! Ale zawsze można by było go nagrodzić za 4/4 wygrane i dopuścić go do finału już teraz, tym samym nie musiałby grac meczu w tej rundzie, a turniej skończyłby się przed listopadem!
Pierwszy Post został zaktualizowany, podobnie jak Tabela Walk. Wydaje się, że to będzie finał... Mam nadzieję, że nie jesteście zawiedzeni 
Ja, Druid i Axe może nie... Ale co z axtmanem i miśkiem10000? Dotychczas nie powinęła im się noga i mieli prawo uważać, że są bezpieczni od wypadnięcia z turnieju. Mimo to nie byli "bezpieczni" i mają teraz prawo czuć się oszukani. Oczywiście w tym turnieju, wygrana to trzeciorzędna sprawa, jednak może im, lub jednemu z nich zależało na tym aby go wygrać?
Deidara, do Ciebie jako osoby nie mam nic. Uważam jednak, że nie informując nas o zmianie popełniłeś błąd, a teraz popełniasz kolejny.
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 25-09-2013 17:35
|

Awanturnik

Data rejestracji: 01/04/2013 22:52
|
Hmm... Z mojej strony nie chciałem nikogo urazić, sprowokować, bądź zrobić cokolwiek innego, co można by porównać do dyskretnego pchnięcia kogoś sztyletem.
Sami zresztą wiecie, że turniej nie jest bynajmniej choć w połowie profesjonalny, ma słabą organizację i tak dalej... Eliminując kilku zawodników nie zwracałem uwagi na to, kim jest dany zawodnik (podobnie z resztą przy przydzielaniu komuś przeciwnika, bądź ery). To także jest chyba jasne...
Trudno mi mówić o tej zmianie zasad. Rzeczywiście, mogło to zostać zrobione lepiej. Wydaje mi się jednak, że wykluczenie przegranych w tak zaawansowanej fazie turnieju nie jest niesprawiedliwością. Skoro nie dali sobie rady z obecnymi przeciwnikami, trudno byłoby im pokonać ich w finale. Oczywiście, możemy debatować, że mogli zdobyć drugie i trzecie miejsce... Ale co z tymi, którzy odpadli wcześniej? Ich przeciwnicy przecież mogli być tymi najtrudniejszymi do pokonania graczami, ale zasługiwali na miejsce w np. Trzecich Meczach.
Niestety tak to nie działa, moi drodzy. Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo sposobem, w jaki prowadzę turniej. Zdarzają się naprawdę trudne momenty i staram się z nich wyjść najlepiej jak potrafię, jednak jestem tylko człowiekiem i popełniam błędy.
Oczywiście nic nie mogę już zmienić, jednak obiecuję poprawę w przyszłych turniejach. |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 25-09-2013 17:46
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Widzę że Druid będzie grał jeden z meczów na swojej ulubionej erze. Jeśli jego komentarz będzie tak konstruktywny, jak poprzedni, to lada chwila FL będzie zbalansowany tak dobrze jak default. Tylko nie zapomnij proszę o pobraniu najnowszej wersji, zanim zaczniesz panikować przez bugi przy starcie. 
@Druid - zgaduję że pisząc "wiecie kogo" masz na myśli Wilka? Bo jeśli nie, to okłamałeś mnie - oznaczałoby to że nie wiem kogo. (Oczywiście żartuję, no a jakże. Żeby nie było nieporozumień.)
Edytowane przez Piko dnia 25-09-2013 17:52
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 25-09-2013 18:21
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
O tak, ocena balansu w wykonaniu Druida, to jest coś. Nie mogę się doczekać spostrzeżeń typu
Druid napisał/a:
Dokładniej moim zdaniem era jest zrobiona jakby jedna osoba robiła to pod siebie, nie słuchając innych.
poparte super faktami, niezapomniane. 
@Piko: Dasz wiary, że chodzi o canis lupus... Nie będącym Wilkiem?
Edytowane przez Dingo dnia 25-09-2013 18:22
|
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 25-09-2013 21:39
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Sulik vs AxeFighterr, wygrał Sulik.
replays.wesnoth.o..._(8799).gz
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 25-09-2013 21:46
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Gdyby Mroczni Wojownicy nie byli tacy przegięci, wygrałbym. No-counter jest OP. Co nie, Guurahk?
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 26-09-2013 01:01
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Nom, zdecydowanie.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 26-09-2013 01:33
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
@Piko dobry jesteś w zgadywankach. Jak Ty na to wpadłeś ? A dzięki za przypomnienie żeby pobrać bo po ostatnim meczu wywaliłem z kompa i nie było planów na instalację ponowną. Co prawda dla Deidary wiele ale nie wiem czy aż tyle. To pewnie ze względu na to uwielbienie, o którym piszesz. Co do komentarza to spoko postaram się żeby Dingo nie czuł się zmuszony do łamania swoich postanowień z innego działu 
Dingo napisał/a:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.
i nie musiał potem przepraszać milicji. W końcu słowny z niego gość i jak mówi, że się postara to mówi. Ta wypowiedź po Twojej wygląda na staranie z najwyższej półki.
@Dingo wiem, wiem już żartowałem na temat Twojej wypowiedzi zacytowanej dla Piko ale tak bardzo uwielbiam jak ktoś jest słowny, że nie mogłem sobie odmówić. Ale to
Dingo napisał/a:
O tak, ocena balansu w wykonaniu Druida, to jest coś.  Nie mogę się doczekać spostrzeżeń typu
Druid napisał/a:
Dokładniej moim zdaniem era jest zrobiona jakby jedna osoba robiła to pod siebie, nie słuchając innych.
poparte super faktami, niezapomniane. 
pewnie żadne offtopowanie. Dodatkowo słowo nigdy (z pierwszego cytatu) pewnie teraz też ma jakieś inne znaczenie. Ach ta zaraźliwość związana z moim czytaniem ze zrozumieniem. Poza tym na pewno Canis lupus ? Nie brakuje tam przypadkiem jednego słowa na końcu, które nasz canis lupus nigdy nie mógł spamiętać ? O jak miło widzę, że Ty za to pamiętasz moje słowa mimo faktu, że starałem się być delikatny w ocenie. W takim wypadku czuję się usatysfakcjonowany i widzę, że nie ma potrzeby ponownego zabierania głosu w tej sprawie. Pewnie wszystko jest już tam na najwyższym poziomie. I pewnie dlatego jakoś nie palę się aby to sprawdzić. Aj widzę, że strasznie dużo tego słowa które Ty tak doskonale pojmujesz. Wiesz tego w trybie przypuszczającym. A jeszcze jedno, tylko nie odbieraj mojego wpisu jako próbę zmuszenia Ciebie do czegokolwiek. Znowu mógłbym się pomylić i uznać za offtopowanie a Ty słowny gość przecież jesteś. Wiem strasznie dużo tych ikonek ale nie mogłem się powstrzymać.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 26-09-2013 17:48
|

Mistrz

|
Nie jestem pewien czy ktokolwiek tak powiedział, pamięć mam bowiem słabą, ale wydaje mi się że Adris zezwolił na dyskusję na temat er w tym temacie. Ale pewnie się mylę i nigdy niczego takiego nie było. Swoją drogą, nie sądzicie że wstawianie emotki, zwłaszcza tej samej, po każdym napisanym zdaniu, jest lekko infantylne? Ja mam czasem takie odczucie, ale widzę że chyba muszę ulec większości.  |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 26-09-2013 20:08
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Piko napisał/a:
Nie jestem pewien czy ktokolwiek tak powiedział, pamięć mam bowiem słabą, ...
@Piko właśnie ze względu na twoją pamięć i wiedzę cytowałem. I przecież dyskutujemy i nikt nie zabrania, a wręcz przeciwnie rozszerzamy dyskusję na tematy powiązane. Kwestia tylko zrozumienia Piko. Dlatego tyle tych ikonek, które w przekazie wydają mi się łatwiejsze do zrozumienia. Odpada problem czytania ze zrozumieniem.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| misiek10000 |
Dodany dnia 26-09-2013 20:11
|

Początkujący

Data rejestracji: 20/10/2011 19:22
|
Nie no jakieś jaja chyba z tym turniejem. Proszę jeszcze raz mi wytłumaczyć z jakiej racji nie gram w następnej rundzie? Mam 3 wygrane tak? A czy to moja wina, że jedna z nich jest walkowerem? Powód, że skoro przegraliśmy teraz to przegralibyśmy później jest bezsensowny, bo na każdej erze gra się inaczej, to raz, a dwa: ja np. nic jeszcze nie przegrałem, oddałem mecz walkowerem bo jestem na obozie i nie mam możliwości zagrać o czym zresztą pisałem kilkakrotnie do Sulika jak i tutaj. Jestem strasznie zawiedziony decyzją, że niektórych 1 przegrana wykluczyła z turnieju a innych nie. Wygrałem z Axe'm w 1 rundzie, ale nie zasłużyłem, w przeciwieństwie do niego, na udział w dalszej części turnieju bo
Deidara napisał/a:
Skoro nie dali sobie rady z obecnymi przeciwnikami, trudno byłoby im pokonać ich w finale.
Edytowane przez misiek10000 dnia 26-09-2013 20:42
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 26-09-2013 20:37
|

Mistrz

|
No niestety. Life is brutal. :F |
| |
|
|
| misiek10000 |
Dodany dnia 26-09-2013 20:47
|

Początkujący

|
Life is brutal. -_- Wywalanie graczy, ponieważ szkoda czasu, żeby dać im pograć. No bo jak inaczej to wytłumaczyć? Przegrana to przegrana nie ważne w której rundzie turnieju. Szczególnie w BfW gdzie losowość ma jednak duży wpływ na gre.  |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 26-09-2013 21:08
|

Mistrz

|
Nie zapominaj, że w BfW liczy się zabawa, a nie zwycięstwo. Ja odpadłem rundę wcześniej, i nie narzekam. Nie narzekałem też na brak czasu na rozegranie meczu - dwa tygodnie na jeden mecz to moim zdaniem absolutne maksimum. 
No niestety, przegrałeś, a AF wygrał. Przykro mi! Za rok też będzie turniej, i pokażesz wszystkim że bez problemu zdominujesz rozgrywki.
Edytowane przez Piko dnia 26-09-2013 21:08
|
| |
|
|
| misiek10000 |
Dodany dnia 26-09-2013 21:14
|

Początkujący

|
Ale mi nie chodzi o zwycięstwo, bo nie domagam się powrotu do rozgrywek tylko szkoda mi że, moim zdaniem, odpadłem niesprawiedliwie. |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 26-09-2013 21:30
|

Mistrz

|
Moim zdaniem także odpadłem niesprawiedliwie. :F |
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 26-09-2013 22:23
|

Awanturnik

|
Nie kwestionuję tego. Jednakże, czy można we Władcach Taktyk doszukiwać się jakiejkolwiek sprawiedliwości? Dajmy na przykład to, że gramy na niedopracowanych erach. No cóż... Nikogo z was nie chcę urazić i staram się zawsze zachowywać choćby pozory sprawiedliwości
misiek10000, dlaczego przegrałeś? Bo nie przepuściłem nikogo, kto przegrał ostatnio rozgrywane mecze. Oddanie meczu walkowerem także uznaję za przegraną, przykro mi. |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 29-09-2013 15:50
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
W jaki sposób zostaną wręczone grafiki finalistom? Przez PW? I czy będzie można ich użyć we własnych projektach?
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 29-09-2013 16:26
|

Awanturnik

|
Grafiki zostaną doręczone przez PW. Jeśli chodzi o wykorzystanie ich we własnych projektach... Tutaj należy się zgłosić do osoby finansującej grafiki. |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 01-10-2013 14:44
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Grafiki można użyć do dowolnego celu, jak zawsze. 
Edit: Dobra, powstrzymać się nie mogłem. Mam poczucie, że jednak pozostawiłem to bez wystarczającego wyjaśnienia. I to poczucie wywołane tylko przeze mnie.
Druid napisał/a:
Co do komentarza to spoko postaram się żeby Dingo nie czuł się zmuszony do łamania swoich postanowień z innego działu
Napisanie tamtego posta nie kosztowało mnie złamania mojego nowego postanowienia. Ten post będzie mnie go kosztować. Czuje się zmuszony ale z własnego poczucia. Tylko i wyłącznie. 
Druid napisał/a:
ale tak bardzo uwielbiam jak ktoś jest słowny, że nie mogłem sobie odmówić.
Aż tak bardzo zazdrościsz osobom cechy dotrzymania słowa? Może wiesz o co mi chodzi. Żartuje jbc. I żeby nie było nieporozumień, nawiązuje do pewnej obietnicy i twojej umiejętności dotrzymania słowa.
Druid napisał/a:
Poza tym na pewno Canis lupus ? Nie brakuje tam przypadkiem jednego słowa na końcu, które nasz canis lupus nigdy nie mógł spamiętać ? 
Zakładając, że chodzi o mnie, pierwszy raz użyłem określenia canis lupus. I nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek zapomniał jaki mam nick. 
Druid napisał/a:
O jak miło widzę, że Ty za to pamiętasz moje słowa mimo faktu, że starałem się być delikatny w ocenie. 
CD-Action wkrótce przywita nowego recenzenta. 
Druid napisał/a:
W takim wypadku czuję się usatysfakcjonowany  i widzę, że nie ma potrzeby ponownego zabierania głosu w tej sprawie.
Dlaczego? Twoje nie-eksperckie spostrzeżenia odejdą w zapomnienie? Jestem załamany. Popatrz co się stało z Guurahkiem, teraz mnie to czeka? 
Druid napisał/a:
Pewnie wszystko jest już tam na najwyższym poziomie.  I pewnie dlatego jakoś nie palę się aby to sprawdzić.
Po twojej ostatniej inicjatywie pewnie właśnie tak jest. 
Druid napisał/a:
Aj widzę, że strasznie dużo tego słowa które Ty tak doskonale pojmujesz. 
Druid, jak już mówiłem, w mojej rozumowaniu słowo pewnie oznacza duże prawdopodobieństwo. W moim rozumowaniu szacuje je na 60-90%. W moim rozumowaniu jest to partykuła w trybie przypuszczającym, i w moim rozumowaniu wyznaczająca największe prawdopodobieństwo spośród partykuł wątpiących. Użyłem słowa "stwierdzasz" w moim sentymentalnym pytaniu. Pewnie ( ) gdybym użył słowa przypuszczasz nie było by tylu nieporozumień. Musieli. Musieliby grać w FL'a. Niekoniecznie z własnej nieprzymuszonej woli. Więc dlaczego by musieli? Ktoś by ich zmuszał? Bo innego wyjasnienia tego słowa użytego w takim kontekście nie widzę. Nie byłoby też tylu nieporozumień gdybym brał ten żart na tak poważnie. Choć jak już mówiłem, trzeba mieć jakiś powód by z czegoś żartować. Oj zapomniałem dodać, że w moim rozumowaniu. Jeszcze jakieś słowo do przeanalizowania? Coś jeszcze źle zrozumiałem?
w opcji Dingo pewnie wtedy każdy by musiał grywać tylko w FL-a żaruję jcb. 
Druid, może się zdziwisz ale ja całkowicie zdaje sobię sprawę, że to żart. I nie żartujesz odnośnie FL'a, żartujesz ze mnie, bo to w mojej przez ciebie przypuszczonej/zgadywanej opcji zmuszałbym do grania w FL'a. Cóż, pewnie znowu zawini moje czytanie ze zrozumieniem, i nieścisłości w każdym moim poście. Mógłbym nawet zacząć już obmyślać twoją wypowiedź, ale byłoby to czarnowidztwem.
Edytowane przez Dingo dnia 01-10-2013 14:44
|
| |
|