Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia
Dingo
Nowe gady. Smile Pierwszy przerobiony z wilka, takiego stworka z Odrodzenia Północy, i głowa ze smoka. Drugi to przerobiony oryginalny z elementami pierwszego.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:15
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

Piko
Nie gorszy od poprzednich, ale też niewiele lepszy. Same grafiki są całkiem dobre, ale dopóki gady będą wyglądać jak przerośnięte psy zamiast zwinnych jaszczurów, dopóty nie będę usatysfakcjonowany.

Edit: Próbowałem zwizualizować swój zamysł, ale moja grafika jak to moja grafika, nie wyszła zbyt szałowo. Poniżej powód dla którego zajmuję się pisaniem skryptów a nie rysowaniem:
i.imgur.com/xTU5BNp.png

Dingo
Piko napisał/a:
Nie gorszy od poprzednich, ale też niewiele lepszy.

Lepsze kilka milionów razy, poprzednie to gady od Mrocznych Elfów z Extended.
Piko napisał/a:
Edit: Próbowałem zwizualizować swój zamysł, ale moja grafika jak to moja grafika, nie wyszła zbyt szałowo. Poniżej powód dla którego zajmuję się pisaniem skryptów a nie rysowaniem:
i.imgur.com/xTU5BNp.png

Dobra postaram się je zrobić bardziej jaszczurkowate, ale tylko nie wężowate. Pfft Noł łej, inaczej to będzie era węży! Bagienni też mają węże przecież, nie?

Tymczasem Krwawy Łowca.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:15
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

Bravepineapple
Końcówka miecza/sztyletu troche tępo wygląda według mnie, chyba że takie było załozenie Pfft

Dingo
Bo się kończy jasnym pikselem którego nie widać na forum tle.

Żelazny Golem. Teraz zajmę się kolejnymi alt-awansami golema, było ich 4 propono przez Pika.
/obrazek skasowany/

Linia Maga Ziemi. Smile Skalny Mag wyszedł ekstra, matowy czarny wyszedł mi. Smile No i ma skalną pięść. Zastąpi mu ona atak z dystansu ten skopiowany z EoMy? No i nie ma jeszcze Maga Magnetyzmu. Będzie. No i.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:16

Piko
Magowie ziemi bardzo dobrzy, wcześniej byli jednymi z najładniejszych jednostek w grze i dalej są. Żelazny golem w porządku, a przynajmniej od pasa w górę, bo jedna z nóg nie pasuje do reszty. Przydałaby się też magenta, można na przykład obwiązać go jakąś chustą, dać opaskę na rękę etc.

Edit: Czyli jednak złoty, kryształowy i mithrilowy będzie? Weeeeeeeeeee~
Edytowane przez Piko dnia 07-08-2014 12:33

Dingo
Szkic kryształowego miałem już narysowany od dawna, teraz zabrałem się za jego wypełnienie. Ale prawdopodobnie zacznę od nowa, bo trochę przesadziłem z efektami.
/obrazek skasowany/

Piko
Zdecydowanie potrzeba większego kontrastu. A szkic świetny.

Dingo
I tak zrobiony od nowa, i to ze znacznie lepszym rezultatem. Smile
/obrazek skasowany/

Piko
Yhy, teraz fajny. Smile Tylko jego ręka wygląda trochę jak ptasi dziób. :S (wykorzystujemy do feniksa? Grin)

Dingo
Mag Magnetyzmu.
/obrazek skasowany/
Gliniany Golem.
/obrazek skasowany/
Specjalnie tak zrobiony.

Kuki1537
Obie jednostki wymiatają. Smile Kryształowy golem bardziej przypomina lodowego, ale i tak jest świetny. Pfft

Piko
Yhy, miodzio! Smile

AxeFighter
Gliniany golem superaśny, taki błotnisty. Smile
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Dingo
Poprawki do elfów trzech i kurczak złoty.
/obrazek skasowany//obrazek skasowany/
/obrazek skasowany/

Nooo, szkic go. Złoty golem. Będzie?
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:17

Piko
Uczepiłem się tego już wcześniej, i dalej mi to razi oczy - kolor kaptura nijak nie współgra z resztą ubrania, nawet po dorysowaniu mu szalika. U golema nie podoba mi się trochę proporcja nóg do klaty, ale rób go dalej, w finałowej wersji i tak nie będzie to pewnie przeszkadzać.

AxeFighter
Też zgodzę się co do kaptura. Golem zaś zapowiada się naprawdę ciekawie, choć na ostateczny werdykt przyjdzie pora jak zostanie pokryty paletą. Wink
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Sylar
Piko napisał/a:kolor kaptura nijak nie współgra z resztą ubrania, nawet po dorysowaniu mu szalika.

Ja myślę że to jednak nie jest szalik tylko kawałek płaszcza. I kolor bardzo dobrze tutaj współgra, wszystko wychodzi dobrze z czarnym- bo jak odejmiemy kaptur to reszta ubrania jest tylko czarna +jednostka ma bardzo ładną pozycję i wszystko razem jest cacy. Natomiast nie podoba mi się/nie widzę poprawki w dwóch poprzednich poziomach. Może lepiej by to wyszło gdybyś Dingu zapodał poprzednie wersje jednostki do kontrastu.

Dingo
Okej na razie Golem złoty wykonany na łatwiznę czyli malowany Smile
/obrazek skasowany/
Łotry do porównania:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:17

Sylar
No to moja aktualizacja jest taka:
1 - czyli tylko kolory zmienione na ciemniejsze- jest ok
2 - moim zdaniem pozycja lepsza/mniej pogieta w pierwszej werjsi, ale kolory przechodza z drugiej
3 - jak juz pisalem na plus, tylko ten kawalek plaszcza wyglada dosc sztywno

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.62
10,886,700 unikalne wizyty