|
Projekt - POLSKI RANKING GRACZY BfW
|
| Sulik |
Dodany dnia 12-11-2014 00:19
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Chyba rozumiem o co chodzi Druidowi i trudno się z nim nie zgodzić.
Trochę jendnak mi brakuje wspólnej gry i rywalizacji.
Może za niedługo znajdę więcej czasu na grę mp i przypomne sobie co to znaczy sprawić komuś prawdziwy lomot? |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 12-11-2014 10:53
|

Awanturnik

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
@Sulik
Dzięki.
@Deidara
Deidara napisał/a:
... Problem w tym, że nam zbytnio nie przeszkadza fakt, że niektórzy gracze działają poza naszą stroną....
Deidara skoro Ci to zbytnio nie przeszkadza, że inni wolą się realizować gdzie indziej to po co ten wpis ? Po co zainteresowanie ? Fałsz czy podwójna moralność ?
Deidara napisał/a:
... ChaosRider łamał regulamin, obrażał wielu użytkowników i prawdę mówiąc- siał ogólny chaos i zgorszenie. Dostał wystarczająco dużo szans, by się poprawić....
W temacie łamania regulaminu i dawania dużej ilości szans to faktycznie wodzisz prym i nie mogę z Tobą dyskutować. Nawet nie pamiętam ile razy wylatywałeś bez prawa powrotu - za te "kulturę osobistą" o której wspominasz i coś jeszcze gorszego w mojej ocenie. A pamiętam jedynie niektóre Twoje zachowania. Specjalnej chluby nie przynoszą. Widzę jednak, że nie przeszkadza Ci to oceniać postępowanie innych, bo Ty zawsze idealny byłeś ? Czy coś przeoczyłem ?
Deidara napisał/a:
... nie wcinać Ci się do Rankingu, który jest Twoją zasługą. ....
Co do reszty to po prostu ignorujesz wkład pracy innych a to mi się nie podoba. Ranking nie jest wcale tylko moją zasługą ale całkiem sporej grupki użytkowników tego serwisu. To, że akurat Ty do tej pory nie pomagałeś w jego tworzeniu nie uprawnia Ciebie do ignorowania wkładu pracy innych. Żebyś znowu nie musiał wyciągać wniosków to informuję, że na pewno nie będę miał nikomu za złe, że to dalej pociągnie. Nie mam natury psa ogrodnika, który sam nie zje i innemu nie da. Ups, że też mi zawsze się coś o pieskach wypsknie. Pytasz co robić, po prostu więcej zaangażowania, chciejstwa i pomysłów. To powinno wystarczyć. I proszę Dejdra z racji na te Twoją "nieposzlakowaną opinie" nie staraj się mnie "postawić w jak najlepszym świetle" bo nie specjalnie Ci to wychodzi a ja za fałszem nie specjalnie przepadam. Widać to chyba po mojej "miłości" względem Dingo. Jednak doceniam to co robi i staram się nie wchodzić na jego poletko. On mi to też niby kiedyś obiecał ale Dingo jak to Dingo, słowna bestia. Myślę, że przekaz jest w miarę jasny a jak pomyślisz to nawet załapiesz o co chodzi. Eeee co ja piszę, dobra może lepiej się już nie myśl o tym moim tekście po prostu przejdź nad tym do porządku dziennego. A i nie jest moim celem obrażanie kogokolwiek. Jeżeli już to dawanie do myślenia.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 12-11-2014 16:04
|

Awanturnik

Data rejestracji: 01/04/2013 22:52
|
Jak widzę, dalsza dyskusja na ten temat nie ma już tutaj sensu. Nie chcę zagracać tematu bezowocnym oskarżaniem się i wypominaniem sobie jakiejś wzajemnej niechęci, czy wrogości. Muszę jednak zauważyć, że w żadnym wypadku nie ignoruję wkładu pracy innych. Ranking w dużej mierze jest Twoją zasługą, choć oczywiście mnóstwo osób pracowało nad jego stworzeniem. Uważam Cię po prostu za jednego z twórców. Zaszło więc tutaj nieporozumienie. Jego natury nie będę się jednak doszukiwał, gdyż jestem odpowiedzialny za to co napisałem, a nie za to co zrozumiałeś. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 14-11-2014 00:31
|

Awanturnik

|
Deidara napisał/a:
Jak widzę, dalsza dyskusja na ten temat nie ma już tutaj sensu...
Więc przeniosłeś ją na SB ? 
Wnioskowania Deidary jak zawsze celne. Nigdy nie starałem się o posadę admina w odróżnieniu od Ciebie Deidara. Wiem jednak, że każdy sądzi po sobie więc pewnie stąd ta wzmianka o niby moich bólach ? Nie wiem dlaczego masz takie myślenie jakie masz ale widzę, że niewiele się zmienia. Deidara pamiętasz co przy okazji smolenia cholewów do posady admina u Radara opowiadałeś np. o Sagezie czy naszym serwisie ? Bo ja pamiętam. Czy to nie był jeden z powodów dla którego wyleciałeś z naszego serwisu ? Myślisz, że wystarczy zmienić nick ? Hym, w sumie życie potrafi zaskakiwać. Ja jednak miałbym na uwadze jedną podobno sprawdzoną prawdę "Kto raz zdradził, zdradzi ponownie". Parafrazując to do Twojego starania "Kto raz się stara postawić Druida w jak najlepszym świetle zrobi to ponownie". Co zresztą widać na SB. Tak dziękuje Deidara. Natomiast w nawiązaniu do mojego adminowania. Na serwerze Werian wydzielił przestrzeń na ranking. Jeżeli ktoś się podejmie zrobienia naszego rankingu w elo i zrobi go, mogę mu udostępnić dostęp na zasadach głównego admina. Ja w chwili obecnej mam inne rzeczy na głowie (to jest odpowiedź raczej dla AF). Deidara wiesz co znaczy główny admin - prawda ? Tylko pytam na wypadek gdybyś znowu miał sam wyciągać jakieś wnioski. Może to nastąpić oczywiście po konsultacji z Werianem bo to, że mam hasła nie znaczy że udostępnię bez jego wiedzy i zgody. Wydaje mi się, że to odpowiada na celne wnioskowania Deidary z SB o moim "bólu w dolnej części ciała" i nieodpartej chęci adminowania. Deidara mówiłem, że nie przepadam za fałszem ? Chyba mówiłem, więc dodam, że za ignorancją też nie przepadam. Wiedziałbyś byś o tym fakcie gdybyś brał udział przy pracach związanych z tworzeniem rankingu lub przynajmniej przeglądnął wpisy na tym forum. A tak prosiłem żebyś mnie już w tym "najlepszym świetle" nie stawiał. Aż strach pomyśleć co się dzieje gdy przestajesz się starać. 
Edit:
Chwile mnie nie było i mam małe pytanko czy ktoś może mi powiedzieć co jest nie heja z wersją 1.12 ? Na serwerze 1.10 jak zaglądam to zawsze jest więcej graczy. Pytam pod kątem zmiany nr wersji w regulaminie rankingu i dalszymi konsekwencjami np. turnieje na jakiej wersji ?
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-03-2015 12:23
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 18-03-2015 07:28
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Może do wyboru(1.10/1.12)? Każdy gracz by musiał napisać z której .ver jest powtórka.
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 18-03-2015 10:24
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Chyba trochę długo zwlekali z wprowadzeniem 1.12 - przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Co do grania turnieju na 2 wersjach to jestem przeciwny. Lubię jasne sytuacje ta lub ta.
Ariu
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 25-03-2015 22:48
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
Chciałbym zwrócić uwagę na to, że o ile ostatnich kilka pojedynków zostało uwzględnionych w rankingu, o tyle nie ma ich w historii rozgrywek.
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 29-03-2015 21:38
|

Awanturnik

|
Historie rozgrywek na tamtym serwerze planuję przerobić, więc na chwilę obecną musi wystarczyć ta na naszym forum. Zaktualizować by również regulamin, bo znając Sulika zacznie coś przebąkiwać dlaczego jest 1.10 a turniej gramy na 1.12. Informuję więc, pkt 3 regulaminu dotyczący wersji gry przybierze treść "stabilnej wersji gry BfW (od wersji 1.10 wzwyż". Standardowo czekam na ewentualne uwagi. Zmiana zostanie wprowadzona w ciągu kilku najbliższych dni.
Edytowane przez Druid dnia 01-04-2015 21:34
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 23-04-2015 12:01
|

Awanturnik

|
W regulaminie:
3.1 Gramy na:
- stabilnej wersji gry BfW (od wersji 1.10 wzwyż),
- oficjalnym serwerze,
- erze domyślnej,
- mapach: Jaskinie Bazyliszka, Przesmyk Weldyn, Wioski, Kryjówka Onisa, Wolne Ziemie, Delta Sablestone, Jezioro Spadającej Gwiazdy, Przeprawa Silverhead, Ruiny Sulli, Pustkowia Wyjących Upiorów oraz mapach losowych z RBY Classic
EDIT
Doszedłem do wniosku, że ranking faworyzuje graczy z większą ilością rozegranych meczy. Sugerowałbym zrobić coś takiego, jak w ELO, tj. przegrany traci tyle samo punktów, co zwycięzca i żeby można było mieć punkty na minusie. Zajrzyjmy do rankingu:
[...]
9) Piko - 7 zwycięstw 15 porażek
10) AxeFighter - 7 zwycięstw 11 porażek
[...]
Dla mnie to trochę nie fair, co nie znaczy, że kwestionuję umiejętności Pika
Edytowane przez ForPeace dnia 23-04-2015 12:02
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 23-04-2015 13:52
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Pozycja w rankingu jest zależna od ilości punktów, nie liczby zwycięstw i porażek.
Ilość zdobywanych punktów zależy od poziomu przeciwnika. Dlaczego nie ma ELO dowiesz się czytając starsze posty dotyczące rankingu.
Przykładowo:
4) Poliuks - Punkty: 37 Zwycięstwa: 20 Porażki: 10
5) Ariu - Punkty: 35 Zwycięstwa: 26 Porażki: 12
Edit:
Zresztą faworyzowanie graczy z większą ilością gier jest złe? Moim zdaniem aktywność graczy powinna być nagradzana.
Edytowane przez Piko dnia 23-04-2015 13:56
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 23-04-2015 20:40
|

Awanturnik

|
No dobra. Chociaż nwm...
Ale myślę, że pasowałoby przenieść do komnaty graczy, którzy ostatni mecz rozegrali w 2013 roku, bo na razie ranking wygląda, jak pobojowisko, a nie, jak ranking.
Mój ladderowy profil
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 23-04-2015 22:16
|

Awanturnik

|
pe_em napisał/a:
Ale myślę, że pasowałoby przenieść do komnaty graczy, którzy ostatni mecz rozegrali w 2013 roku, bo na razie ranking wygląda, jak pobojowisko, a nie, jak ranking.
O tym też było pisane.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 26-04-2015 11:57
|

Awanturnik

|
Właśnie dlatego sądzę, że najwyższy czas to zrobić.
Mój ladderowy profil
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 26-04-2015 21:15
|

Awanturnik

|
pe_em napisał/a:
Właśnie dlatego sądzę, że najwyższy czas to zrobić.
Jak będzie więcej aktywnych graczy to na pewno zadziałam.
Macie jakieś sugestie co zamieścić w regulaminie dotyczącym "karty strategicznej". Ja mam już swoją wizję, która promuje graczy z "odpowiednim" stażem w rankingu. Jednak przed jej zamieszczenie jestem ciekaw jak Wy to widzicie ? A i karta zyska nazwę "CZARU ZAPOMNIANEJ MOCY". Takie nawiązanie do turnieju w którym pomysł zakiełkował. Jeszcze jedno, jak już będziemy czarować przy tworzeniu grup turniejowych to proszę pomyślcie nad naszym "abra kadabra", które będzie aktywowało "kartę". 
A to propozycja karty która będzie widoczna w rankingu (przy nicku gracza) . Wszelkie sugestie mile widziane.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/czm50x20.jpg[/img] is not a valid Image.
Wiem, że mała ale wysokość musi być dostosowana do komórki w tabeli rankingu. Może ktoś zrobi własną propozycję "czaru" ?
Edytowane przez Druid dnia 27-04-2015 00:59
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 26-04-2015 22:38
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Karto wołam cię!
Przejdź do następnego etapu proszę cię!Oczywiście można poprawić.
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 27-04-2015 16:45
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Druid napisał/a:
... Jeszcze jedno, jak już będziemy czarować przy tworzeniu grup turniejowych to proszę pomyślcie nad naszym "abra kadabra", które będzie aktywowało "kartę".  ...
Czarowanie nie może być za proste więc moja propozycja to:
"oktsyzsw uk elawhc jezskęiw ydjarf ..... ".
Kropeczki to miejsce na nick gracza, który zostanie przeniesiony na miejsce osoby, która wypowiedziała te tajemną formułę. Dla wtajemniczonych, przeczytajcie każdy wyraz zaklęcia od prawej do lewej a czarowanie stanie się proste. Nie wtajemniczeni oczywiście nie czytają.
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 02-05-2015 12:27
|

Awanturnik

|
Ariu napisał/a:
Czarowanie nie może być za proste więc moja propozycja to:
" oktsyzsw uk elawhc jezskęiw ydjarf ..... ".
Kropeczki to miejsce na nick gracza, który zostanie przeniesiony na miejsce osoby, która wypowiedziała te tajemną formułę.  Dla wtajemniczonych, przeczytajcie każdy wyraz zaklęcia od prawej do lewej a czarowanie stanie się proste. Nie wtajemniczeni oczywiście nie czytają. 
Cicha zgoda (brak dalszych wpisów ) oznacza, że propozycja spełnia oczekiwania. Mi też się ona podoba.
Sugestie co do regulaminu związanego z wykorzystaniem karty :
1. karta będzie miał swój okres ważności (tj. od jednego organizowanego turnieju rankingowego, w którym będę miał coś do powiedzenia do następnego),
2. można ją będzie użyć tylko jeden raz - jeden turniej jeden czar (po jej wykorzystaniu w następnym turnieju będzie można powalczyć o kolejną),
3. czar będzie można wykorzystać jedynie względem uczestników turnieju, którzy mają ten sam lub niższy poziom w rankingu (po tych latach czas zacząć premiować staż i pozycję w rankingu).
Wszystkie opinie mile widziane.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 02-05-2015 14:06
|

Awanturnik

|
Druid napisał/a:
Sugestie co do regulaminu związanego z wykorzystaniem karty :
1. karta będzie miał swój okres ważności (tj. od jednego organizowanego turnieju rankingowego, w którym będę miał coś do powiedzenia do następnego),
Zgadzam się.
2. można ją będzie użyć tylko jeden raz - jeden turniej jeden czar  (po jej wykorzystaniu w następnym turnieju będzie można powalczyć o kolejną),
3. czar będzie można wykorzystać jedynie względem uczestników turnieju, którzy mają ten sam lub niższy poziom w rankingu (po tych latach czas zacząć premiować staż i pozycję w rankingu).
Dałbym raczej tylko wobec graczy będących niżej w rankingu.
Co nie oznacza, że dla mnie ten pomysł to nie jest przesada.
Mój ladderowy profil
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 02-05-2015 19:52
|

Awanturnik

|
pe_em napisał/a:
...Dałbym raczej tylko wobec graczy będących niżej w rankingu.
Dzięki za przemyślenia pe_em. Też się na tym zastanawiałem, ale karta ma motywować do rozegrania wszystkich meczy, a nie spełniała by tego celu przy takim zapisie. Np. gracz z poziomu zero nie mógł by jej wcale wykorzystać, a podejrzewam że właśnie tam taka magia najbardziej będzie przydatna. Jednocześnie zabezpieczy graczy z wyższego poziomu, którzy jak się domyślasz będą rozstawieni.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 02-05-2015 20:55
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
To dopisz że poziom 0 może dobrać gracza na swoim poziomie, reszta poziom niżej.
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|