Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przeróbki
Richiter
ok nie będe pisał post pod postem a konia i smoka poprawie Wink

ZawaPL
Richter, te twoje jednostki(szczególnie ta ostatnia) wydają się trochę jakby były posklejane na siłę. A tak z ciekawości, dlaczego każda jednostka jest w innym formacie? Pfft

A to mój następny hoplita. Tarcza obrócona w kierunku gracza i bardziej ochrania jednostkę. Kształt tarczy jednak postanowiłem zmienić na bardziej "falangowy". Cieniowanie też trochę zmienione i włócznia lekko obrócona.
ZawaPL dodał/a następującą grafikę:
hoplite.png

Edytowane przez ZawaPL dnia 18-12-2010 15:45

Kuki1537
Shock niezłe, ale tarcza wygląda jak by była 3 kolorowa Smile

Kanapka
Richiter:
Głowa nie jest ładna - wyglada płasko. Powinna mieć cień tam, gdzie nie jest oświetlona i rozjaśnienie tam, gdzie pada światło. Udało Ci się za to zrobić dobry efekt łuskowej skóry.
Zawa:
Masz światło z drugiej strony, ale nie sądzę, żebyś robił tą jednostkę z myślą wykorzystania jej w erze, więc nie jest to taki duży problem. Tarcza ma 5 kolorów, ale widać tylko trzy - pozostałe są zbyt podobne. Możesz albo zwiększyć kontrast(różnicę między kolorami), albo zostawić trzy kolory. Na tarczy coś mogłoby być - poszukaj zdjęć tarcz w Google Grafika i narysuj coś podobnego. Dodatkowo wcięcia w tarczy były zwykle po bokach, albo jedno z prawej strony. Wystawiało się przez nie włócznię i czekało, aż ktoś się na nią nabije.
Na przykład możesz zrobić coś takiego:
/obrazek skasowany/
Masz świetny hełm i pelerynę, mógłbyś jeszcze posiedzieć nad stopami.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:44

Richiter
chyba ci sie zdaje ja się przyglądałem kilka razy i na moje jest ok a cieniowanie poprawie Smile

Sylar
Richiter, znowu walisz posta pod postem. A Przecież jest dostępna taka łatwa opcja edytuj. Spartanin z prawdziwego zdarzenia powinien mieć na tarczy symbol dużej Lambdy. Albo mi się wydaje, albo coś jest nie tak z ręką trzymającą włócznie. Jakoś dziwnie się wyróżnia.

Kuki1537
hmm... a ja wiem co jest nie tak z ręką Smile cienka jak patyk Wink

Richiter
sorka poprawie się

Kanapka
Nie ruszyłeś głowy. Nie zapisuj w .jpg, .jpg kompresuje obraz i w trakcie kompresji zmienia kolory. Używaj .png albo .gif. Zamień biały na przezroczysty.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:45

Richiter
hmmm thx za poprawe ale ten po lewej, niepodoba mi się jego głowa, taka jakaś dziwna, a przy 2 zmieniłeś mu głowe czy to samo tylko zapisane w innym formacie??, i czemu zmazałeś miecz??
Edytowane przez Richiter dnia 18-12-2010 23:19

Kanapka
Głowę przerysowałem. Jak zapiszesz w .jpg, to nie da się rady przywrócić tego do stanu początkowego - natomiast Twój pierwszy smok jest w .png ze złym rozszerzeniem (wystarczy zmienić rozszerzenie).

Miecz zmazałem, ponieważ wygląda, jakby był wbity w plecy (koło lewej łopatki).

Kuki1537
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:45

Richiter
hmmm... z mieczem możliwe a masz może jakieś sugestie co zrobic żeby wyglądało to "normalnie" ??

Kuki1537
Richiter napisał/a:
hmmm... z mieczem możliwe a masz może jakieś sugestie co zrobic żeby wyglądało to "normalnie" ??

a co tu jest nienormalnego?

ygbut
W zasadzie trochę nie normalne jest, proponuję zrobić włócznię (wystarczy tylko grot dorysować).

Richiter
hmmm jednak wole miecz Wink poczekam na jakieś sugestie jak przez 2 dni nie będzie to zrobie włucznie, a teraz jak miecz wyszedł?? i powiedzcie mi jak to teraz połączyc żeby wyszła animacja Smile.Zuważyłem że broń jest troche krzywa i brakuje cienia oraz jest zbyt krutka, ale poprawie to puźniej, bo teraz nie mam czasu i od razu zabiore się za kolorowanie głowy pierwszego smoka.
Richiter dodał/a następującą grafikę:
weapon_master-blade-s-4.png

Edytowane przez Richiter dnia 19-12-2010 12:19

Kuki1537
a tu Jedi ze Star Wars
/obrazek skasowany/
Jak się podoba?
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 16:47

Richiter
rycerzyk przerabia się łatwo bo naprzykład smok podczas ataku to 3 jednostka przerabiana przezemnie a nie jest źle, sprubój przerobic jakąś, ja naprzykład zmazałem czubek halbardy u smoka i narysowałem go na nowo Wink

loki
a w jakim programie najlepiej przerabiać?
CoolCoolCoolCoolCoolCoolCool

Richiter
w gimpie Wink, najlepszy darmowy program

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.22
10,821,166 unikalne wizyty