Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
Dragon_Warrior
tak sobie myśle ze szkoda zę sie tak pó¼no zdecydowałes na takie duże jednostki jak elemelki bo hydra elfów mogła sporo zyskać na kilku pixelach więcej ...
Edytowane przez Dragon_Warrior dnia 24-09-2008 02:09

barowei
No nie do końca, bo tak naprawdę nie powinno być z tym problemów, ale inferno już mówił że te duże żywiołaki to mają właśnie wyróżniać frakcję summoners... No ale z drugiej strony nikt nie mówił że pozostałe mają być mini, pod tym względem to już inferno zdecydujeWink

vul6
inferno8 napisał/a:
Dziś mam tylko Wielkiego Ifryta. Na Wspaniałego i Mistycznego musicie poczekać bo nie mam natchnieniaPfft
obrazek skasowany

Czy mi się w oczach mieni czy ja widzę ifrytka z HoMM3 Grin
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:17

inferno8
Ifryt z HoMM 3 wyglądał nieco inaczej. Sprawd¼ sam. Jeśli chodzi o grafikę do wyższych poziomów, to eksperymentuję na chwilę obecną z różnymi pozami, ale cienko to widzę. Będę jeszcze kombinować. Jak coś ciekawego mi wyjdzie, to od razu wam przedstawię.

James Revan
Ifryt z HoMM3 nie miał kamizelki i tego kutasa przy pasie (tak to się zwie więc nie czepiać się wyrazu), ale poza tym to jest identyczny.
Forever feels like home sitting alone in your head...

Sagez
Hehe, to może dodamy im skrzydła? Wink Czegoś takiego jeszcze nie było xD

inferno8
Trzymajmy się tradycyjnych schematówWink

Ostatnio nie miałem dużo wolnego czasu. Postaram się umieścić obrazki Wspaniałego i Mistycznego Dżina tak szybko jak to możliwe. Może dziś, jutro albo pojutrze. Schodzi mi z tym, ponieważ chcę ich zrobić nieco inaczej i znalezienie odpowiedniego rozwiązania jest niezwykle trudne. Musicie być cierpliwi.

Edit:
Wspaniały Dżin (lvl3):
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 29-11-2014 19:19

Sagez
Bardzo fajny, ale bym mocniej zaznaczył zarys głowy bo mnie się nieco zlewaSmile

inferno8
¯aden problem, popracuję jeszcze nad tym. Dzięki za sugestię Wink

Dragon_Warrior
fajny tylko przy takiej pozie az sie prosi żeby tymi rekami lekko poszuszał - przygotowując niby czar czy cos ...

inferno8
Zapomnijcie o poprzednim obrazku wspaniałego dżina. Ma mnóstwo wad (graficznych) i jest za przede wszystkim za duży. Postanowiłem zająć się nim na końcu, a tutaj mam mistycznego (poziom 4):
obrazek skasowany

Sagez
Jest boski!!! Kurczę, jedna z nielicznych jednostek, od których naprawdę czuć moc i potęgę... super!Grin Nic bardziej składnego nie powiem, ale naprawdę mi się podoba Smile

Dragon_Warrior
fajny fajny ... zastanawia mnie tylko jak bedzie na mapce wyglącał bo tutaj tło podobne do 'ogona' ... ale sadze ze ciekawie.

James Revan
Trzeba to sobie wyobrazić. Na piasku będzie się zlewać z otoczeniem, niestety ale też żadna jednostka nie jest tej wady pozbawiona (na jakimś terenie jakaś jej część zawsze jest mniej widoczna). Dobrze będzie wyglądać w jaskiniach, na trawie będzie na pewno dobrze wyglądać w nocy, ale w dzień też nie powinno być ¼le. Raczej będzie dobrze widoczny w górach, chociaż może wydawać się nieco nie ostry, na wodzie podobnie. (nie, nie robiłem porównania bezpośrednio z elementami terenu w grze, po prostu potrafię sobie to wyobrazić.

inferno8
On się po prostu jarzy. Myślę jednak, że zrobienie pełnej animacji bezczynności rozwieje wszelkie wątpliwości.

barowei
No rzeczywiście piękny model, ja na razie jestem ciekaw wyglądu 3lvl...

inferno8
Dziś mam mnóstwo wolnego czasu, więc postaram się nadrobić zaległości Wink

James Revan
Taką mam nadzieję, spójrz sam, temat o przeróbce summonersów ma już 15 stron, to stanowczo za dużo, ludzie zaczęli się nudzić, co zresztą widać w temperaturze rozmowy. Proponowałbym Ci otworzyć dyskusję wstępną nad kolejną frakcją, zainteresowanie trzeba utrzymywać :>

inferno8
15 stron to nie moja zasługa Wink, a co do temperatury rozmowy to nie zauważyłem jakiegoś ochłodzenia. Co najwyżej krótką ciszę, która może teraz się skończy.

Mam tu Wspaniałego Dżina w wersji 2.0 (poziom 3):
obrazek skasowany
Możecie jak zawsze oceniać i komentować.

Co do projektu, to powoli chyli się on ku końcowi. Pozostali jeszcze Summonersi i Camel Rider lvl2 w wersji latającej (na dywanie Smile). Tym drugim zajmiemy się po dżinach, a jeśli chodzi o Summonersów to co jakiś czas będę umieszczał tylko ich odnowione obrazki (zmian w statystykach nie planuję).

Sagez
Mnie się dżinn podoba, będę czekał na obrazki summonersów. Co do tego dywanu, to jestem dość sceptyczny, no ale czas pokażeWink
Co następne po zakończeniu przebudowy Summoners? Bo trochę tego jest : Nieumarli, te jaszczury i koboldy, coś tam było o przebudowie Priests...

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.20
10,823,954 unikalne wizyty