Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia
Dingo
AxeFighter napisał/a:
I gdzie jest pistolet? A szabelka wygląda jak nóż do masła, dawny pirat lepszy.

Rapier jest taki sam jak był. Grin (No, jedynie rozjaśniłem szare piksele).

Wybaczcie ale nie zgodzę się na żadne wasze propozycje. Grin Mogę co najwyżej odrobinę bardziej pocieniować koszulę ciemniejszymi odcieniami. Reszta się zgadza, poprzednia wersja była baaardzo źle pocieniowana i miała gulę po szyją. Pfft

Tymczasem bukanier i strzelec:
/obrazek skasowany/ /obrazek skasowany/
I ryboludki:
/obrazek skasowany/ /obrazek skasowany/ /obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:33
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

AxeFighter
Bukanier powinien mieć kamizelkę bez rękawów, zaś strzelec pełną koszulę. Będzie dzięki temu lepiej widać awans jednostki (więcej ciuchów -> lepsza jednostka).

Pierwszy poziom ryboludzia dobry,trzeci ma coś nie tak z jego wolną ręką (przy nadgarstku). Obrońca zaś nawet, tyle, że ciuchom daj inny, ciemniejszy odcień i zmień tarczę, ta wygląda paskudnie.

Co do pirata, sam porównaj:
/obrazek skasowany/i839.photobucket.com/albums/zz319/ToaDingo/sailor_zps2546c07a.png
Stary wygląda już jak nieco doświadczony człowiek morza, zaś daje wrażenie jakby dopiero co nową koszulę od mamusi założył. Pfft Tylko włoski bym staruszkowi zmienił, delikatnie popoprawiał tu i tam i będzie git.
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 16:42
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Piko
Po zestawieniu jednostek przez AxeFightera zauważyłem dodatkowo że nowa grafika ma proporcje do poprawienia. Białas ma za małe nogi, za mało wzrostu i jest zbyt szeroki.
W kwestii bukanierów i ryboludziów zgadzam się całkowicie z powyższym postem, dodam tylko że ci drudzy zdecydowanie potrzebują wymiany zębów.

Dingo
AxeFighter napisał/a:
Bukanier powinien mieć kamizelkę bez rękawów, zaś strzelec pełną koszulę. Będzie dzięki temu lepiej widać awans jednostki (więcej ciuchów -> lepsza jednostka).

Nie podoba mi się taki schemat awansu. Niszczy kreatywność, a co jeśli ja sobie ubzduram, że kamizelka to oznaka respektu, a zwykła bluza jest dla nowicjuszy? Pfft To tak jakby drwal bez koszuli nie mógłby być awansem drwala z koszulą.

Piko napisał/a:
Po zestawieniu jednostek przez AxeFightera zauważyłem dodatkowo że nowa grafika ma proporcje do poprawienia. Białas ma za małe nogi, za mało wzrostu i jest zbyt szeroki.
W kwestii bukanierów i ryboludziów zgadzam się całkowicie z powyższym postem, dodam tylko że ci drudzy zdecydowanie potrzebują wymiany zębów.

Panowie czy wy mnie trollujecie. Pfft Wzrostu mu nie brakuje, gdzieżby, nogi są dłuższe niż w poprzedniej wersji (jbc. to dla tych co nie wiedzą nogi zaczynają się od pasa w dół Pfft) a szerokość? To właśnie poprzednia wersja była zgnieciona. Ale żeby nie być gołosłownym, oto porównanie wzrostu i długości nóg:
/obrazek skasowany/

Pfft Ten nowy jest pełnym wigoru pierwszym poziomem, który ledwo co zdążył założyć koszulę od mamusi, jeżeli myślicie, że wystarczy tu i tam delikatnie poprawić i zmienić włosy temu staruszkowi by był git to dunno co ja mam na to powiedzieć. Pfft (przy okazji zauważyłem że to właśnie ten staruszek trzyma nóż do masła Grin).

Co do ryboludzi, to zgadzam się że ich zęby są do wymiany, jednak nie widzę potrzeby by zmienić obrońcy ubranie na ciemne. Tarcza nie wiem dlaczego jest paskudna, ale ok, zrobię inną.
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:33
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

AxeFighter
Mimo wszystko nowy Żeglarz jest za szeroki, albo sprawia takie wrażenie. Cieniowanie koszuli jest zbyt ubogie, wygląda ona jak biała plama. Po prostu tłuścioch w nowiutkiej koszuli. Grin Poza tym ręka dużo lepiej wyglądała, gdy była oparta o biodro. Jego prawa dłoń jest tez w moim odczuciu nieco zbyt duża.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Dingo
Z Żeglarzem jako autor pozostaje konsekwentny, i nie będę nic zmieniał prócz odrobinę cieniowania koszuli.

Tymczasem Warrior/Legionary i Dark Crossbowman oraz trzy warianty koloru zbroi Dark Warriora (brązowa, czarna i metalowa). Mogę oczywiście dorobić inny wariant kolorystyczny wedle propozycji. Starałem się bazować na oryginałach Mrocznych Elfów od Pika. Smile
/obrazek skasowany//obrazek skasowany/
/obrazek skasowany//obrazek skasowany//obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:34

Piko
O jak fajnie, znów coś co mogę pozytywnie ocenić. Wszystkie trzy warianty DW są zajefajne, a żeby podjąć decyzję trzeba zobaczyć jak prezentują się w grze. Kusznik też wspaniały, bardzo dobre wykonanie generycznej jednostki pierwszego poziomu. Tylko wojak trochę średnio mi się podoba, nie pasuje mi ta jasna kolczuga tematycznie, myślę że z napierśnikiem o palecie kolorów jak drugie poziomy bardziej pasowałby do swojej linii. I nie zaszkodziłoby przekształcić buty o parę pixeli aby nie wyglądały jak te od kolegi obok.

Mimo powyższych uwag, te grafiki to cud miód malina, duże propsy ode mnie. Smile

Dingo
Cześć
I snajper:
/obrazek skasowany/
Ponieważ frakcja7 będą mieć zbyt fajny koncept frakcji ze zbyt dużą fajnością (ckm,saperzy, i wgl.) proponuje dać mu atak na dużą odległość czyli jednostki co sobie stoją 2 heksy dalej to można je rozstrzelać.

Sylar
Tzn. To są próbki do nowej frakcji czy jakieś refreshe u piratów? Tak czy siak, rulują Smile
Chociaż po namyśle mam wrażenie że ten ostatni ma śmiesznie skarlałe nóżki w porównaniu do korpusu.

Dingo
Revampy piratów, i tak masz racje że ma nogi krótkie ale u bukaniera i strzelca nie wygląda to źle bo oni trzymają strzelbę tak i myślę, że ujdzie tak jak jest.

Zastępca:
/obrazek skasowany/

Edit: ehh...

/obrazek skasowany/
No i co z tego.
/obrazek skasowany/

Piko
Wydają się wporzo. Tylko piżamowiec w niebieskim trochę odstaje. Waiting for czwarte levele.

Dingo
Odstaje bo jest rysowany bardzo od zera, a elfiki mają inną podstawę (tj. nie są frankenowane ale są inaczej robione tak jakby).

Linia dzidomiota:
/obrazek skasowany/
Harpunnik ma jasną broń więc pokazówka jak wygląda na ciemnym:
/obrazek skasowany/
Zaklinacz Smile :
/obrazek skasowany/
W sumie to nie wiem po co ja je pokazuje
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:35

Piko
2 lvl dzidomiota za mało się różni od poprzedniego, popraw. Zaklinacz fajny nawet tylko ta przestrzeń w spódniczce pomiędzy nogami dziwnie wygląda. No a jak to po co pokazujesz, przecież jakoś musimy sobie ponabijać posty. Cool
Edytowane przez Piko dnia 27-12-2014 13:51

Dingo
Sen chyba okazał się być przebudzeniem Pfft Spojrzałem na wiele grafik Ery Magii i dostrzegłem spory błąd w obecnym sposobie robienia moich grafik.
/obrazek skasowany/
(Zmiana twarzy jednostki jest tylko stylistyczna) Poprzednia wersja aż 6 odcieni szaty, 5 odcieni butów... Wywnioskowałem, że moja staranność jest bezcelowa i jednostka wygląda świetniej będąc ograniczona do jak najmniejszej ilości odcieni (oczywiście nie zawsze jest to możliwe). Smile Oprócz tego, że poprzedni miał ubranie jak świecący śluz, nowy ma coś co daje horyzontalne możliwości. Pomyślcie jak łatwe musi być tworzenie animacji przy trzech odcieniach szaty. Cool Właśnie dlatego Inferno jest najlepszy. Tu pokazówka stanu innych elfików:
/obrazek skasowany//obrazek skasowany//obrazek skasowany/
Jednostki Altaris, mając trochę jaśniejsze odcienie od elfów, wyglądają tak:
Pikowi może się to nie spodobać bo przedłuża to premierę w nieskończoność ale w powinności mogę odpuścić sobie tę przemianę na później i skończyć jednostki wymagające revampu. Wink
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:35

Piko
Luz, poczekamy jeszcze dwa lata.
Elfy wyglądaj gorzej niż poprzednio. Jeśli chcesz to ogranicz ilość odcieni szaty, ale spróbuj nie zmienić tym ich ostatecznego wyglądu. Bo "poprawić to co jest dobre" nie jest dobrym tokiem myślenia.

Dingo
Może źle się wyraziłem, mówiąc, że nie potrzebnie się staram. Mam na myśli to, że moje zawierają dużo drobnych nie potrzebnych podrasowań (przedobrzanie) które w grze są niezauważalne (za to w gimpie w przybliżeniu 1100% mogą się wydawać niezbędne...) Grafiki nie mają być upodobnione stylowo do tych z EoMy, z góry wiem, że Inferno inaczej rysuje. To co zrobiłem ze swoimi grafikami to zwyczajne poprawki, dzięki którym będą łatwe w animowaniu. Amazonki różnią się od pozostałych tym, że mają jaśniejsze krawędzie, podczas gdy reszta jednostek we frakcjach ma ciemne krawędzie. Można by powiedzieć że mają inny styl, ale akurat tu są po prostu lepsze (chociaż również wymagają owych poprawek). SmileJeszcze jedno porównanie; astralnych wojów:
/obrazek skasowany/
Zauważ, że aż trzy kolorystyki u poprzedniej wersji zaczynają się od czarnego.

Piko, przywróciłem im twarze z twoich wersji. Pfft Czemu wygląda gorzej, właśnie mi się nie podoba ta przerobiona twarz od nowych elfów defa, a twoje wyglądały ok.
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:36

Piko
Twarzy się akurat nie czepiam, poznałem swoje dzieło u maga, jednak paletę kolorów mogłeś zostawić bo była lepsza niż u moich pierwowzorów. Ale głowy wojowników były lepsze w twojej wersji, bo moje pierwowzory też były przerobionymi elfami defaulta, na dodatek gorzej.

Co do tego astralnego woja... Bo wiesz, technicznie to każda paleta powinna zaczynać się od czarnego. Grin Niby mogą to być jakieś ciemniejsze odcienie koloru zamiast całkowitej czerni, ale sam nie jestem co do tego przekonany i niezbyt mi się podobają nowe włosy, odcieniem i kształtem. (Za bardzo ulizane! Grin) Ale o ile w przypadku włosów nie kłuje to zbytnio w oczy, o tyle buty zdecydowanie potrzebują ciemniejszej krawędzi, podobnie pasek z magentą. Reszty różnic w kolorystyce nie zauważyłem, więc są w porządku.

Dingo
Piko napisał/a:
Twarzy się akurat nie czepiam, poznałem swoje dzieło u maga, jednak paletę kolorów mogłeś zostawić bo była lepsza niż u moich pierwowzorów. Ale głowy wojowników były lepsze w twojej wersji, bo moje pierwowzory też były przerobionymi elfami defaulta, na dodatek gorzej.

Co do tego astralnego woja... Bo wiesz, technicznie to każda paleta powinna zaczynać się od czarnego. Grin Niby mogą to być jakieś ciemniejsze odcienie koloru zamiast całkowitej czerni, ale sam nie jestem co do tego przekonany i niezbyt mi się podobają nowe włosy, odcieniem i kształtem. (Za bardzo ulizane! Grin)

Nie zgadzam się - spójrz na nowe grafiki Khalifate (np. Jundi) tam większość jednostek nie ma ostrych krawędzi, są zgodne z barwami elementów, także wiele jaśniejszych jednostek np. Mermeny lub Elficka Lady. Jeszcze nt. elfików krwawych, no cóż mi się bardziej podoba trochę mroczniejsza ale jak chcesz, twoja frakcja. Pfft

Maksiu napisał/a:
Dingo chodzi mi tylko o to że nie musisz "ubrzydzać" już wykonanych grafik, w animacjach możesz użyć mniej kolorów a i tak nie będzie tego widać (sam tak napisałeś), ale główna grafika powinna być jak najlepsza.

W animacjach gdyby główna miałaby więcej odcieni a w animacji by je traciła to byłoby to widoczne. Może się wydawać że jednostka ładniej wygląda gdy ma wszystko okrawędziowane i bardzo pocieniowane, ale dla mnie już tak nie jest. Od teraz kieruje mną wizja! Grin

Anyway, wczoraj skończyłem animacje machania skrzydłami feniksa z posta #171 i będzie on ognistym ptakiem. Natomiast na teraz pokazówka Driady i Leśnej Driady - wielbię efekt końcowy. Smile Driada jest przeróbką poprzedniej wersji z twarzyczką Elfickiej Lady a Leśna Driada jest jej przeróbką. Smile
Może jeszcze dodam jakieś światełka te magentowe.

Edit: poprawki dla leśnej:
/obrazek skasowany/
Harpia i mroczna harpia:
Zbliżamy się do końca. Smile 31 luty dobra data na premierę. Grin
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:36

ForPeace
Driady, a szczególnie pierwsza wyglądają jak wmurowane. A te nogi harpii są trochę za grube. Chosen jest super Cool
Edytowane przez ForPeace dnia 05-01-2015 13:27
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Piko
Mroczna harpia super, zwłaszcza nogi, tylko trochę za chuda w torsie. Spróbuj pogrubić tułów o 1 pixel. Zwykła harpia już nie tak ciekawa, zwłaszcza jej nogi. ^_^ Pokombinuj z nią trochę.
Driady nie wyglądają źle, ale bardziej jak jakieś elfickie księżniczki niż leśne stworzenia, zwłaszcza lvl 2. Nie pasuje ta zbroja.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.38
10,820,806 unikalne wizyty