|
Forgotten Legends
|
| Dingo |
Dodany dnia 09-08-2012 12:07
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
A oni będą zwierzoludami? Jeśli tak to chętnie. Bo, chodzi tu o to, by era nie miała samych: ludzi, elfów, krasnoludów itp. itd. W dobrej erze muszą być zwierzoludy, np. W erze Magii są jaszczury i jeszcze barbarzyńcy (choć drudzy to nie do końca zwierzoludy). |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 09-08-2012 12:59
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Dingo w EEaW nie ma zwierzoludów, a to fajna era, wyjaśnij to. xD
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 09-08-2012 13:00
|

Czeladnik

Data rejestracji: 18/10/2011 18:41
|
Jak zwierzoludy to może wargalowowie czyli ludzie-psy/wilki ale może o
wygłądzie anubisa żyją na górzystych pustyniach
Może zaczne ich robić i zobaczymy czy moja wizja się spodoba |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 09-08-2012 13:06
|

Bohater

|
Elensefar napisał/a:
Dingo w EEaW nie ma zwierzoludów, a to fajna era, wyjaśnij to. xD
Wiedziałem, że tak napiszesz. Bo EEaW to era historyczna, to zupełnie co innego. |
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 09-08-2012 13:28
|

Czeladnik

|
1 warg już gotowy ale mam coś z wifi na kompie z rzuce na fona i sprubuje z niego dodać w edycie
edit
Przez to że nie mogłem wrzucić 1 jednostki z telefonu to zaczołem robić Anubisa(nazwa robocza)idzie mi wolno ale bedzie sporo wiekszy od reszty jednostek ogolnie oni sa masywniejsi od reszty frakcji wrzuce obu na raz
Ps. Zapomnielismy zrobic bohaterow dla piratów (tzn. te jednostki troszke silniejsze majace byc "krolami"
Edytowane przez elektus dnia 09-08-2012 18:14
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 09-08-2012 20:54
|

Czeladnik

|
Sory za double posta ale wreszcie skonczylem anubisa zamieszczam go z jeszcze jedna jednostka. Po 2 chciałem żeby było bardziej widoczne 
/obrazek skasowany/
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 16:39
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 09-08-2012 21:23
|

Awanturnik

|
Co to to niebieskie na końcu mieczów u pierwszego? Jakby miał być taki duży to by pasował na 3 lvl. U drugiego zapomniałeś cienia, a u 1 obok cienia z prawej strony jest piksel. 
PS: Jakich bohaterów? Przecież są nimi normalne jednostki...
Edytowane przez Elensefar dnia 09-08-2012 21:25
Elensefar
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 09-08-2012 21:41
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Co do tego dużego:
- Głowa jest zbyt jasna i zbyt w prawo.
- Pancerz słabo wygląda.
- Nogi dziwnie wyglądają.
- Lewa (jego prawa) ręka dziwnie trzyma miecz.
Co do tego małego:
- Głowa o wiele zbyt duża, poza tym wygląda dziwnie.
- Halabarda pod złym kątem / ręka źle ją trzyma w zależności od tego, co planowałeś zrobić.
- Ostrze halabardy jest dziwne.
- Jego ubiór jest... Dziwny, wygląda na osobę ubraną jedynie w tę spódniczkę, buty i kirys, a w takim wypadku powinien mieć futro w miejscach gdzie teraz ma skórę. Domyślam się, że chciałeś aby to był pełny pancerz, stwór z głową futrzaka a resztą człowieka wyglądałby totalnie tandetnie i dziecinnie.
No, to by było tyle.
Myślę, że jako "bohaterów" miał na myśli wersję ery z dowódcami trzeciego poziomu i rekrutacją drugiego, ewentualnie coś mu się pomyliło z HoMMem. 
Edit: Co do jednostki, której nie umiesz wrzucić - spróbuj ją zuploadować z telefonu, iOS ma aplikację Imageshacka, u ciebie też coś podobnego się znajdzie.
Edytowane przez Piko dnia 09-08-2012 21:42
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 09-08-2012 22:01
|

Czeladnik

|
To niebieskie to ??? nie wiem co to 
Co do zbroi Anubisa ona jest jako ozdoba
Jeśli oglądałeś część mummi z królem skorpionem ta 2 to pod koniec
ci arabowie na koniach walcza z takimi oto istotami i o takie mi chodzilo. A o cieniu nie zapomnialem nie chciało mi się go robić bo oni mają pokazać oco mi chodzi. A pikselek powstał pewnie z czaszki którą miał mieć w jednej ręce i takiej broni (-----) w drugiej takie 2 połokrągłe ostrza na kiju wzorowałem się na grafikach anubisa z google 
Co do herosów to na początku mieli być troche silniejsi od zwykłych jednostek czyli mamy np.Wojownicza kobiete z atakiem 5-4 to bohater mialby 6-4 i tam 3-5hp wiecej i kazdy mial swoja grafike jak w kampani
Więc podoba wam się taka gwargia egipskiego podziemia?? |
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 09-08-2012 22:13
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
O.o Z wszystkich frakcji, to Anubici podobają mi się najbardziej.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 09-08-2012 22:29
|

Czeladnik

|
Dzieki za pochwalenie mego pomusłu a i nie Anubici tylko Gwardia Anubisa bo Anubis to ich Bóg/główny wódz tak nawiasem mówiąc |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 09-08-2012 22:32
|

Bohater

|
Hmm, ciekawy pomysł na frakcję. Pierwsza grafika (ten duży) jest bardzo ładna, tylko trzeba poprawić proporcje. |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 09-08-2012 23:54
|

Awanturnik

|
Już wyobrażam sobie walkę Morscy Piraci vs Pustynni Wyznawcy Anubisa, egipskiego boga śmierci. Tylko jakby ich wytłumaczyć w kampanii?
Elensefar
|
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 10-08-2012 02:19
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
Poprzez nieskończoną chciwość piraci zagłębili się nawet do najgłębiej ukrytych pod pisakami "wstaw nazwę własną krainy pustynnej" świątyń starych wyznawców Anubisa Anubian. "Anubianie tak nazywano wyznawców Anubisa" Ich gniew był ogromny gdy pirat "imię jakiegoś pirata" ukradł im legendarne "może być berło albo coś" (sorka za rozwijanie wam fabuły), I tak wyszli oni na powierzchnię poszukując zemsty i swych utraconych artefaktów, niszcząc wszystko co napotkali na swej drodze.
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 10-08-2012 12:41
|

Czeladnik

|
Wrzuce grafike jaka sie wzorowałem robiąc tego wielkiego tylko bron zmienilem bo nie potrafiłem zrobic takiej [img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnws9XMhKs8zG_IRZmmpe5iN_Q-9fci7jam5knS9TbPaj2t3X5Pz60SzY[/img]
Widze ze sie podobaja moje szakalki wiec zaczynam robic dzisiaj na powaznie ich co do proporcji 1 mial być on samym Anubisem wiec dlatego duży i z takimi psimi nogami dam mu teraz taką bron i Berło śmierci (egipski krzyż na lasce) Mam zamysł by był 4 poziomowy i dostepny jako dowódca jak w general lojalistów z domyslnej
Co do fabuly mój zamysł był taki:
" Raz na 40 000 lat 2 gwiazdy sobie różne, Syjon (symbolizuje Życie)
i Babilon (Śmierć) uustawiają się w lini nad swiątynią Anu-Bar.
Syjon daje życie pochowanemu tam anubisowi, przez oddziaływanie Babilonu Anubis pragnie oczyścić świat ze życia. Dlatego też z czarnej pustyni (są na niej czarne piaski ) Tworzy armie podziemia."
We wrakcji byli by
1.Anubianie(podstawa coś w stylu 2 jednostki)
2.Gwardia Śmierci (cali czarni styl 1 jednostki)
3.Kapłani śmierci (takie duchy z laskami z koncem egipskiego krzyza)
4.Pustynne Wargi (wielkie wilki wykożystywane jako wierzchowce dosiadane przez kultystów)
5.Kultyści (ludzie wysnający anubisa z egipskim mieczem i na wargu)
To cała frakcja na pustyni Anubianie i Gwardia Będą niemal nie pokonani. W sumie są z niego zrobieni.
Edytowane przez elektus dnia 10-08-2012 12:43
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 10-08-2012 12:44
|

Bohater

|
Kurde, bardzo przemyślana frakcja. Będzie naprawdę fajna. Jakby co, to mogę trochę pomóc w grafikach. 
Hmm, mam jeszcze kilka pomysłów. Może niech 4 lvlem będzie siekacz, zamiast klasycznie dowódcy? Miałbym alternatywny awans na berserkera 2 lvl z precyzją, a normalną drogą mógłby mieć 4 lvl.
Edit: Zrobiłem tą jednostkę bazując na tamtym rysunku. To przeróbka tego dużego, dodałem mu płaszcz i przerobioną głowę z archaic ery (bardzo przerobioną) , przy okazji dałem mu glewię i nagolenniki.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:48
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 10-08-2012 14:57
|

Czeladnik

|
Bardzo fajny jagbyś mógł zrobić te połogragle ostrza to do całej frakcji by sie przydało, ta bronia chyba można było ciąć, wirować nią nad głową, ogólnie bardzo uniwersalna broń biała, co do jednostek wymyśliłem je na szypkiego jak pisałem.
Najwieksze problemy miełem z głową i ten hełm.
Co do bersa to spoko kolejny do gwardi (jedna jednostka bez avansów)
Tak jeszcze jedno Szakale będą miały atak rykiem na odległość każdy jak elfi wojownicy ale pod postacią jeku duchów.
Co do bersa boże 2 ataki wrecz
1. zawirowanie tez tą bronią o ktrórą cię prosze. polegaloby na kreceniu ostrzami do smierci wroga, chyba nawet jeden z piratow ma podwojny cios a tu by sie dobrze sprawdzil bo bron jest 2 stronna
2. potezny zamach i uderzenie jedna strona broni.
Jeszcze pytanko czy wargi mają byś osobno i z jezdzcem czy tylko ujezdzane?? |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 10-08-2012 15:22
|

Bohater

|
Ok, mogę ich porobić. Co do wargów, to lepiej by byli tylko ujeżdżani.  |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 10-08-2012 15:36
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
No, jednostka od Dinga już wygląda lepiej. Tylko głowa patrzy się w złą stronę. I naramienniki wymagałyby poprawy, nie wyglądają zbyt dobrze. Tak poza tym, to spoko.
Co do całej frakcji - niezbyt podoba mi się to, że fabuła żywcem wyciągnięta z mitologii egipskiej, trochę to dziwne. Poza tym, trudno będzie to wcisnąć do fabuły, ci Anubiasowie niezbyt pasowaliby do tego archipelagu.
Chociaż spróbuję:
Kilka tysięcy lat temu, klimat był zupełnie inny, a tam gdzie teraz jest archipelag <kogośtam>, wtedy była wielka pustynia. Prastary naród potrafił tam przeżyć głównie dlatego, ponieważ ich wielki władca (ten, którego czczą) znał się niezwykle dobrze na magii. Na wszystkich swoich podwładnych rzucił zaklęcie, które pozwalało im przeżyć w takiej temperaturze, z tak małą ilością jedzenia i wody.
Ale to nie były jedyne problemy, jakie posiadali. Burze pustynne niszczyły ich wioski, a zarazy zabijały setki. Poza tym ich kraj coraz częściej napadali przybysze, głównie mroczne elfy żyjące w chłodnych jaskiniach górskich (wtedy ich podziemia były na powierzchni). Ich władca nakazał budowę stolicy, która miała być wielką piramidą, tak wielką, że pomieści wszystkich mieszkańców państwa. Jej ścian nie miała zniszczyć żadna wichura, żadni przybysze nie mieli zdołać do niej wejść, a jej magia miała sprawić, aby żaden z mieszkańców nie chorował.
Projekt, z początku szalony i niemożliwy, po 20 latach został ukończony.
Władca zdołał przedłużyć swój żywot dzięki magii, ale wiele osób które uratował dawno temu od śmierci z głodu i pragnienia, umarło już ze starości. O ile oni potrafili docenić to, co zrobił dla nich władca, o tyle nowe pokolenie uważało, że zasługują na więcej niż takie życie. Władca wiedział, że jest już za słaby na odparcie buntu, więc musiał zgodzić się na zachcianki ludu. Chcieli oni "tonąć w plonach ziemi", mimo iż na pustyni ledwo dało się coś wyhodować. Władca był blisko zguby, jego magia była już zbyt słaba. Jednak zdołał odkryć coś niesamowitego. Na niebie pojawiła się pewna gwiazda, której wcześniej nie było. Była niezwykła, świeciła się bowiem zielonym światłem. Zamierzał ją zbadać.
Okazało się, że owa gwiazda nie była gwiazdą, lecz jakimś przemieszczającym się bytem złożonym z czystej energii. Był na tyle blisko, że mógł ową energię przejąć. Zrobił to, i zaklął ją w szczycie piramidy. Po jakimś czasie udało mu się rzucić czar, który przyniósł deszcze i roślinność na bezużyteczną pustynię. W ten sposób uratował się od śmierci.
Żył spokojnie jeszcze przez 15 lat, ale wtedy poczuł że już niewiele mu sił zostało. Potrzebował do dalszego życia więcej energii, ale ta zielona była zbyt trudna do okiełznania aby jej użył. Przygotował więc sobie trumnę, w której jego ciało się nie zestarzeje, oraz obudzi się gdy zyska wystarczająco dużo sił. Miał nadzieję, że w przyszłości jego potomkowie zdołają go obudzić.
Po jego śmierci władzę zyskał jego pierworodny syn. Nie był on jednak tak inteligentny, i źle zarządzał państwem. Lud był zdenerwowany, więc aby zyskać ich szacunek użył zielonej energii do tego samego czaru, za pomocą którego jego ojciec zesłał deszcz, w nadziei że plony będą wtedy jeszcze większe. Niestety nie panował nad tą energią, więc nie zdołał zatrzymać zaklęcia. Deszcze spowodowały zalanie wszystkich pól uprawnych. Mieszkańcy mieli nadzieję że deszcze ustaną, ale energia wystarczała na naprawdę długo. Po jakimś czasie wody na zewnątrz było tak dużo, że zostali uwięzieni w swojej piramidzie.
Deszcze nie ustawały przez kilkanaście lat, ale w końcu się kończyły. Piramida została całkowicie zatopiona, podobnie jak większość krainy. Wyjątek stanowiły wysokie góry, których woda nie zatopiła, tworzące teraz wyspy archipelagu.
Lata mijały, ludzie przychodzili i odchodzili, ale piramidy i jej ludu nikt do tej pory nie znalazł.
Co o tym myślicie? |
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 10-08-2012 15:50
|

Czeladnik

|
Co do fabuły piko zrobi się ją jak kampanie będą powstawały.
Dingo chodzi mi o same ostrza i kultystów bo jednak nie wiem jak zrobić naturalne pofałdowanie ubioru co do wargów mam jednego ale bez jezdzca moze byc na 1i2 poziom a potem go powiekszyć.
Pozatym zrobiłem jednostke typu nietopesz Dead/Dark Falkon nie wiem co lepsze. Jednostak będzie szybka 10/11 punktów ale padająca niemal natychmiast za to mozemy zwolnic kultystów(oni tylko sa na wargach) o 2 punkty do 7-8
PS zaraz wrzuce warga i falkona
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 16:40
|
| |
|