Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Forgotten Legends
Piko
Tylko dlaczego warg to przekolorowany zwykły wilk, a falkon to nietoperz z ostrzami...

Guurahk
Do frakcji Wyznawców Anubisa (tak?) dodałbym lekko uzbrojoną, ale szybką jednostkę zwiadowczą (Anubitę Grin).
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

elektus
Oby dwie to szypkie jednostki jedna głównie zwiadowcza Dark falkon czyli mroczny jastrząb (takie ptaki wezwał anubis na zwoich zwiadowców)
a wilk jek przekolorowany bo to 1poziom a brakuje mu jeźdźca, który wygłądać ma ma jak ten co po pustyniach na wielbładzie jezdzi zapomniałem nazwy. Wink

Piko
Nomada? Beduin?

A co do jednostki - naprawdę lepiej narysować coś nowego, nie przekolorowywać jednostki, czy dorysowywać coś do nich. W naszej erze większość jednostek jest stworzona od zera, więc te by nie pasowały. Już teraz gdy gra się Forgotten Legends + Default, to widać, że jednostki do siebie nie pasują.

elektus
No cos takiego w czarnej szacie i zasłonieta twarzą.
No ale Piko trudno zrobić wilka od podstaw, może sprubujesz takiego zrobić. A mojego pseudo jastrząbka nie ma w default.

Dingo
To wiadomo, przecież mam inny styl rysowania.

Co do ostrzy/broni: Ok. Wink

Edit: Co do warg, nie od podstaw. To jest bardzo zaawansowana jazda. Najlepiej przerabiać. I potem robić coraz bardziej jednostki samodzielnie. Smile
Edytowane przez Dingo dnia 10-08-2012 19:31

Piko
Czyli owy ptaszek jest w innej erze? Bo widać, że to przerobiony nietoperz. Pfft
Wilka bym zrobił, ale gdy będzie na niego pora. Na razie zajmuję się feniksami, 1lvl już jest:
i.imgur.com/yKIqU.gif

Słodziutki, prawda? Grin

Elensefar
To wygląda bardziej jak palący się kurczak... Grin

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

elektus
Anubianie beda miec szara skure a glowy dalej czarne.
Dlaczego tak? Dlatego że skura i zbroja się zlewały.
Co do Kurczaka ognia to słudziutki, zawsze myslalem że przed małym feniksem się spier..ehe anie koni go chcąc przytulić Wink

Piko
No przecież to jest palący się kurczak. Pisklę ognia. Grin
Edytowane przez Piko dnia 10-08-2012 20:20

elektus
ja bym go powiekszyl cos ala ptak ognia z homm3
może na tym sie powzorujesz.
Edytowane przez AxeFighter dnia 15-03-2015 20:48

Piko
Ale człowieku, to ma być 1lvl. A we wszystkich grach jakie znam feniks występuje jako jedna z najsilniejszych jednostek.

Co do futrzastogłowych - ale serio, nie dasz im owłosienia na reszcie ciała? Głupio będą tak wyglądać. A czarna sierść mniej będą zlewać się z pancerzem, niż szara skóra.

elektus
Tylko że oni mają zlotą zbroje a popatrz na grafiki anubisa na google i wogóle on nie ma siersci tylko skure jak czlowiek tylko czarna na polowoei na polowie taka ludzko ludzka.
Po za tym mamy chyba murzynskie elfy które niecerpią słonca wiec to też troszkę dziwne Wink
Co do feniksa to ci muwie możesz się wzorować. Ale na pewno ko udoroślij truche bo dziwne jak kurczaki zabijaja piratów Wink
Co do lini feniksa moja mysl:
ognistyptak-feniks/ptak gromu-swiety feniks(z feniksa)
Dlaczego tak ptak gromu jest silniejszy od feniksa natomiast swiety feniks jest poł-bogiem tak jagby wiec troche silniejszy dlatego wybieramy miedzy najsilniejszym ale czasochlonniejsza jednostka a miej silna szypciej avansujac jednostka.
We wszystkich grach ptak gromu jest silniejszy a w homm6 w dodatku jest nawet bossem Shock

Elensefar
Feniksowi jeszcze do ataku można by zrobić umiejętność "Spalanie", że działa jak trucizna, tyle że do śmierci (jak coś się pali to do końca Grin).
Edytowane przez Elensefar dnia 10-08-2012 20:45

Elensefar

elektus
Dobre tylko że można je ściagnąć we wioskach i wodzie Wink to by był hit

Piko
To nie jest dziwne, drowy są/a przynajmniej były bardzo popularne.

Anubis to co innego, bo to wymysł naćpanych Egipcjan, przecież to nie ma większego sensu.

Co do ptaka gromu - popraw mnie jeśli się mylę, ale w HoMMie 3 jest on 5lvlem, gdy feniks 7-mym... Poza tym, logicznie myśląc - ptak gromu to zwykły ptaszor rzucający piorunami, a feniks to stwór stworzony z ognia, który po zabiciu powstaje z własnych popiołów. Więc widzisz...

Co do HoMM6 - zobaczysz, jeszcze tam dodadzą feniksa jako bossa.

Linia ptaka ognia będzie następująca - pisklę ognia awansujące na ptaka gromu i ptaka ognia, a ptak ognia awansuje na feniksa. Jestem upartym wołem, więc mnie nie przekonasz. Wink
Edytowane przez Piko dnia 10-08-2012 20:51

elektus
W homm6 jest feniks jako 7lev neutrali
co do tego z homm3 to jest słabszy fakt ale chodziło mi o takiego
z niebieskich błyskawic silniejszego od feniksa w homm3 3DO dopiero go chyba stworzyło a potem został ulepszony do stworzenia pokonujacego feniksa.
A może dodamy do jakiej frakcji gorgony z homm3 z dodatkowym atakiem jesli trafi?? NP. zadaje 7-2 i jak chodz raz trafi to dostaje ten 7-1 dodatkowy czyli w sumie 7-3 fejne urozmaicenie gry i modlitwa czy bedzie 7-3 czy 7-2

Guurahk
Gosh, Piko, a drowy to wymysł naćpanych twórców fantasy. Może nie wzorujcie się na Heroes tylko zróbcie np. młodego feniksa (ale nie kurczaka) i dorosłego (będzie większy, większe płomienie czy coś w ten deseń) (bez ptaka gromu, nie każda jednostka musi mieć 3 poziomy).
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Elensefar
Pisklę Ognia- Słodziutkie stworzenie MROCZNYCH Elfów. Grin
Guurahk im chodzi o to, że będzie alternatywny awans że jest pisklę i awansuje na ptaka ognia/gromu, a ognia awansuje na feniksa.
Można by zrobić, żeby spalenie u feniksa (jeżeli w ogóle będzie) nie działało w wodzie i bagnach. Grin

PS: Może zamiast warga nazwać tego wilka szakal? Bardziej się chyba kojarzy z Anubisem. Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 10-08-2012 22:31

Elensefar

Dingo
Lepiej by było by pisklę ognia (nazwa koniecznie do zmiany Smile) nie miało 2 lvl, to znaczy miało by np. 70/80 exp i awansował by na feniksa 3 lvl. Oczywiście taka jednostka, musiałaby być pod osłoną, tak jak np. mu. Grin
Edytowane przez Dingo dnia 10-08-2012 22:38

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.36
10,823,642 unikalne wizyty