Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Forgotten Legends
Piko
Wiem, że ma czerwone oko, ale widać jeszcze "kreskę" z opaski. No, chyba że to okulary. Pfft

@Dingo - zajmij się może minotaurami, przerastają nieco moje umiejętności, a przydałyby się.

Co do frakcji anubian - damy im może też jakieś skorpiony, ok?

Guurahk
W sumie, te skorpiony mogłyby być jednostką kawaleryjską.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

elektus
Wiec za miast kultystow możemy dodać takie robale jak w warcrafcie the frozen trone Anubarak z kampnani [img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRLH19c4gv1Dn2DQXRJqKGtdJb7BJoEBtPXIZFBPEAVo4JQ3lo6rQ[/img]

Edit:
mogł by przedstawiac swietego chszaszcza po klatwie anubisa
Edytowane przez elektus dnia 11-08-2012 17:19

Elensefar
Guurahk napisał/a:
W sumie, te skorpiony mogłyby być jednostką kawaleryjską.

Eee... Jeździec skorpionów? Shock

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dingo
Piko napisał/a:
Wiem, że ma czerwone oko, ale widać jeszcze "kreskę" z opaski. No, chyba że to okulary. Pfft

@Dingo - zajmij się może minotaurami, przerastają nieco moje umiejętności, a przydałyby się.

Co do frakcji anubian - damy im może też jakieś skorpiony, ok?

Spoko, nawet już jednego zrobiłem. Mam też zaplanowane jak to będzie wyglądać. To biorę się do roboty. Smile

Co do skorpionów: Może wielkie, ludzkie skorpiony? Tak jak w Titan Queście skorposy. Smile

Elensefar
Mroczne elfy- inspiracja HoMM, Anubianie- inspiracja Titan Quest, Piraci- inspiracja HoMM III HOtA. Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 11-08-2012 17:53

Elensefar

elektus
Anubianie inspiracja Anubisem i Filmem Mumia(czesc 2)
Wink w titan quest byli szakaloczleki z futrem i byli w roznych kolorach
Skorposy w ostatcznosci wole anubaraka i czrzaszcze Wink

PS. Mroczne elfy-Homm5 wczesniej ich nie bylo Wink

Piko
Popraw mnie jeśli się mylę, ale HoMM5 są zupełnie inne mroczne elfy. Pfft Nasze są inspirowane drowami, a biorąc uwagę gdzie pierwszy raz je spotkałem - Baldur Gatem. HoMM5 niech spada. Pfft

elektus
NO tak wyglad drowów ale zamysł mrocznych jako sciagnietych z herosow to najwczesniej 5

Dingo
Bah! Udało się. Zajęło to długą chwilę.. lecz.. Wreszcie udało mi się uzyskać proporcję, z własnym wykonaniem. Jednostka jest zrobiona od zera (!) i delikatną pomocą posłużyła mi tylko głowa behemota z Ery of Strife. I tak ją mocno przerobiłem. Oto, 1 lvl minotaura:

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:50

Elensefar
Nie za duży on jak na 1 lvl? Nawet jeśli jest potężnym, wielkim minotaurem? Pfft Zmniejsz go do takich rozmiarów jak cyklop z EoMy. No i ten cień taki dziwny.
Edytowane przez Elensefar dnia 11-08-2012 19:18

Elensefar

elektus
Wyszulem Titan'a ale on za duzy moi anubianie sa mniejsi no chyba ze ten minus ma koztowac 100g Shock

Dingo
Macie zmniejszonego...

/obrazek skasowany/

I mi się tylko wydaję... Czy wy w ogóle nie doceniacie moich grafik. Kurde (albo k*), albo to tylko Elensefar mnie tak wkurza albo po prostu się do tego nie nadaję i powinienem z tym skończyć. Wracajcie do cholernych frankenpaków, i róbcie swoję, jak ma tak dalej być, to kończę z tym bajzerem...
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:50

Piko
Moim zdaniem minotaur bardzo dobry. Wink Biorąc pod uwagę że robiony od zera, to nawet więcej niż bardzo. Ale do rzeczy, co bym poprawił:
- Jego sukienka (Grin) jest prostą linią i nie ma cieniowania.
- Raczej powinien być nieco ciemniejszy.
- Topór jakoś dziwnie wygląda, bardziej jak młot z profilu. Spróbuj bardziej zaokrąglić ostrze.
- Jego prawe ramię (jego prawe) dziwnie wygląda. Głównie mam na myśli bark, ale rękę też, jest tam spory jednokolorowy kawałek.
- Jego prawa noga trochę większa od lewej, poza tym wygląda jakby była ugięta.

Wymieniłem dużo rzeczy do poprawy, ale to nie zmienia faktu, że ten minotaur jest świetny. Smile

Dingo
Dobra, dobra, tamten post się nie liczył, wyszło na to, że to tylko Elensefar mnie wkurzył. Grin

Co do poprawek, zaraz dam poprawioną wersję.

A teraz coś do Elensefara: Czy twoje komentarze są robione specjalnie by mnie wkurzyć? To dobrze, że piszesz co poprawić w jednostce, ale chodzi o coś innego. Czasami mnie po prostu dziwi, po co zadajesz tyle pytań. Bardzo dużo, nie chcę cię obrazić, bo mam tu na myśli coś innego, ale niektóre pytania brzmią jakby zadawał je przedszkolak do mamusi. I zawsze te emoty GrinShock a ja na to: Facepalm a ty: dingo dlaczego ten Facepalm?

Po prostu zadawaj mniej pytań! Albo zadawaj je dalej, tylko niech nie będą tak irytujące. Angry

Powróćmy do ery, i skupmy się na ważnych rzeczach...

Mam kilka propozycji co do minotaurów: Być może trochę kontrowersyjne. Mam już na nich pomysł i myślę, że mogło by to wyglądać tak: Minotaur miałby trzy drogi rozwoju, tak jak cyklop. Z tym, że jedna droga awansowała by tylko na 2 lvl, a dwie pozostałe... do 4 lvl.
Edytowane przez Dingo dnia 11-08-2012 21:14

AxeFighter
Dingo, grafiki masz świetne, gdzieś na poziomie Inferna (albo i lepiej), więc nie patrz na wypowiedzi Elensefara, tylko sobie rysuj. Pomysł z Minotaurem fajny, może jeden awans na Opancerzonego Minotaura/Minotaura Obrońcę (topór+tarcza) i Minotaura Rzeźnika (topór dwuręczny lub 2 topory). Który z nich będzie miał 4 poziom, wybierz sam.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
elektus
Moje propozycje minosow Wink
1 strażnik - taki bardzie defensywny
2 szalony - takibherseker na 2 bronie
3 tauren - taki większy i owlosiony jak z warcrafta (pamiętam jak się je już szkolilo to podstawą hordy się stawały Smile )

Elensefar
AF mu nie chodziło o to, że ja go wkurzam, bo nie doceniam jego jednostek, tylko że zadaje dużo irytujących pytań. Minotaur Rzeźnik pasuje na 2 lvl i berserkera, ale zamiast Minotaura Obrońcy dałbym Minotaura Lorda. Takiego z wielkim dwuręcznym toporem (od stóp do głowy).

A więc linia:
Minotaur-Minotaur Rzeźnik
Minotaur-Minotaur Obrońca-Minotaur Strażnik-Opancerzony Minotaur (nazwę trzeba zmienić)
Minotaur-Minotaur Obrońca-Starszy Minotaur-Minotaur Lord
Edytowane przez Elensefar dnia 12-08-2012 00:29

Elensefar

AlanerPolska
@Elektus
Tauren to nie Minotaur. Jest co najwyżej do niego podobny.
Mi bardziej pasowałaby linia
Minotaur->Minotaur Rzeźnik->Minotaur Berserk
Minotaur->Minotaur wojownik->Elitarny Minotaur->Minotaur mistrz(jakoś tak)
Minotaur->Minotaur Lord

Piko
Nie wiem czy duża ilość 4lvlów będzie dobra. :S Mamy już mistrza zabójstw, planuję jeszcze dorobić 4 poziom elitarnemu wojownikowi mrocznych elfów (na razie nie wygląda na silnego, poza tym musi być opłacalny na tle jego alternatyw), a skoro piraci mają tylko jeden 4 poziom, to innym frakcjom nie można dać po trzech takich.

Co do linii minotaura - ja bym zrobił tak:
Minotaur->Minotaur Rzeźnik
Minotaur->Minotaur Wojownik->Mistrz Minotaurów
Minotaur->Minotaur Strażnik

Ale pamiętajcie, że już linia wojownika mrocznych elfów jest rozbudowana, nie potrzeba kolejnego figthera z tyloma awansami (jeśli mam być szczery to początkowo planowałem minotaurowi dać prostą linię awansu, tj. 1lvl->2lvl->3lvl, bez żadnych rozgałęzień).

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.19
10,823,460 unikalne wizyty