Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Władcy Taktyk 2014 - Winter is Coming
Guurahk
Mongołami masz 3 różne drzewka konnicy. Łącznie daje to 13 jednostek jazdy. Polska-Litwa ma również 3 drzewka - 12 jednostek. Arabia - 3 drzewka - 10 jednostek. Jeruzalem - 3 drzewka, 8 jednostek. Bizancjum - 3 drzewka, 10 jednostek. Krzyżacy jedynie mniej, bo 2 drzewka, 6 jednostek. Łącznie daje to 59 jednostek w 14 drzewkach. Dla porównania, default ma 30 jednostek konnych (w tym nietoperze i gryfy Pfft) w 6 drzewkach mając o jedną frakcję więcej. EEaW ma 58 jednostek konnych (62 z taborami kozackimi). Nie uważam, żeby to było mało.

Natomiast towiedza, że konnica jest słaba na włóczników jest absolutną podstawą jakiejkolwiek taktyki w realiach osadzonych przed drugą wojną światową. To, że Gandalf poprowadził bohatersko jazdę na rzędy pik, nie oznacza, że w rzeczywistości taka szarża nie skończyłaby się sieczką jeźdźców ;-; Po to w każdej frakcji jest piechota, żeby nią kontrować włóczników.

PS. Nie wiem czym sobie na to zasłużyłem, ale proszę jednak o pisanie mojego nicku w poprawnej formie.
Edytowane przez Guurahk dnia 29-12-2014 14:14
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Piko
Poproś któregoś z naszych administratorów by zmienił ci nick na Góórahk. Wówczas ludzie próbujący go przekręcić będą pisać go normalnie. Cool Plan idealny.
Tak długo jak każda frakcja ma dobre jednostki do kontrowania włóczników, ich siła jest w porządku. Zasada piechur > koń > łucznik > piechur to odwieczny archetyp gier strategicznych, żaden typ jednostki nie powinien zostać osłabiony z powodu przewagi nad innym.

mylife55
Axtman vs mylife55
Wygrał:mylife55
Przegrał:Axtman
Info:Sea Mage u Północy OP
Link:http://hostuje.ne...120e9e3905
Edytowane przez mylife55 dnia 03-01-2015 13:43

http://google.pl
Axtman
Nad erą trzeba bardzo ale to bardzo popracować. Już po mojej nacji widziałem straszne niezbalansowanie jednostek między nimi.
Co nie znaczy że nie jest fajna Smile.
Podobają mi się jej jednostki.
Edytowane przez Axtman dnia 02-01-2015 21:50
kontakt:
axtman5@o2.pl

Deidara
Poprawiony pierwszy post. Jeśli nikt nie zgłosi jeszcze braku przeciwnika albo nie odda powtórki- raczej nic się już nie zmieni. Muszę jeszcze prosić mylife55 o wrzucenie powtórki na inny hosting, bo na aktualnym nie mogę jej pobrać (avast! ciągle powiadamia mnie o zagrożeniu).
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

mylife55
Poprawione.

Deidara
Rozpoczęły się Drugie Mecze!
Na ich rozegranie macie czas do 17 stycznia. Przypominam też, że do Trzecich Meczów zakwalifikują się tylko Ci gracze, którzy mają chociaż jeden wygrany pojedynek (walkowerem lub nie).

TABELA WALK

AxeFighter vs pe_em Prime Era
Hejnewar vs axtman Media Aetas
Guurahk vs Maksiu Prime Era
Szpiczek vs Exetes Era Baśni
kalfat vs Roki Era Baśni
mylife55 vs Sobieski Media Aetas
adriano vs zyotaku Era of the Western Kingdoms
Piko przechodzi do następnej rundy walkowerem
~ Chara

mylife55
Sobieski vs mylife55
Wygrał=mylife55
Przegrał=Sobieski
Info=Jedna armata czyni cuda Grin.
Link=W załączniku(.zip)
mylife55 dodał/a następującą plik:
mylife55vssobieski.zip [14.47kB / 438 Pobrane]

Axtman
Chciałbym zgłosić że zarówno mi jak i Hejnewar'owi nie udało się dostosować ery Media Aetas .
Raz pokazuje że nie można jej wczytać, a za drugim razem, nie pokazuje się na liście er.
kontakt:
axtman5@o2.pl

Piko
Gracie na 1.10?
Bo na 1.12 podobno wyskakują błędy i nie sądzę by dało się coś z tym zrobić.

ForPeace
Właśnie, na 1.12 nie pójdzie. Musicie zagrać na wcześniejszej wersji.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Axtman
To się kłuci z pierwszą zasadą turnieju.
Ale skoro Adris się zgodził . Smile
kontakt:
axtman5@o2.pl

Deidara
Innego wyjścia nie mamy, skoro era nie działa na wersji stabilnej. Poza tym ta edycja turnieju nie jest tak... Hmm... To taka edycja świąteczna, bardziej coś w stylu eventu, niż coroczna odsłona. Na lato wszystkie ery będą musiały być grywalne na 1.12 Wink
~ Chara

Guurahk
Co do ery, nie znalazłem jeszcze tego problemu. axtman, na 1.10 powinna wam śmigać.

Adris, Maksiu stwierdził, że nie ma czasu grać, więc oddaje walkowera. Ja chętnie poczekam do tego 17-tego, na wypadek gdyby ten czas znalazł, ale po prostu chcę o tym powiedzieć z wyprzedzeniem.

EDIT: Dobra, jest 21:09 dnia 17 stycznia. Uznaję to za walkower.
Edytowane przez Guurahk dnia 17-01-2015 22:09
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

ForPeace
AxeFightera chyba nie będzie.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Deidara
Rozpoczynamy Trzecie Mecze!
A więc odpadają wszyscy niegrający użytkownicy. Na rozegranie nowych walk macie czas do 31 stycznia. Do Czwartych Meczy przejdą tylko Ci gracze, którzy mają przynajmniej dwie wygrane walki (liczą się walkowery). Dodatkowo mogę też ogłosić, że gracz mylife55 oddał na rzecz turnieju kolejną paczkę z nagrodami. Brawa!

TABELA WALK

Piko vs kalfat Era of the Western Kingdoms
Sobieski vs pe_em Era Baśni
Hejnewar vs Roki Prime Era
mylife55 vs Maksiu Prime Era
Guurahk przechodzi do następnej rundy przez walkower
~ Chara

Piko
Sądzę że skoro może zaatakować zadając 0 punktów obrażeń to w istocie nie do końca może atakować.
Co prawda da się osiągnąć zamierzony efekt dosłownie zabraniając jednostce atakować, a dlaczego tak nie jest odpowiedzą ci twórcy.

mylife55
@Hejnewar na razie na tyle mnie stać Sad.Niezbyt ze mnie mega uber koder.Ta jednostka służy do ochrony wiosek niż do walki Pfft.
Moje Dodatki
Prime Era

ForPeace
Na przykład cloakery i strzelcy północy, a także rifflemani. Sobieski spamował tymi drugimi i trzecimi, ja cloakerami, ale za późno no i cóż. Dzięki za grę. Dzięki za turniej.

ForPeace
Jesteś bardzo dobrym grafikiem, Maksiu Smile

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.41
10,822,196 unikalne wizyty