Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ulubione i polecane gry
Arcturus
Ja polecam Another World. Dużo zręcznościowych elementów, sporo również nieoczekiwanych zasadzek które wyróżniają się pomysłem... Nie toleruje rzeczy typu paski życia, szanse, interfejsy, paski stanu...
Sam ekran z grą i ty. Zachęca doskonałym elementem w którym myślimy "jak to zrobić". Jeśli to ogarniemy, przejście dalej to formalność. Oferuje również dobry system walki, w którym każdy przeciwnik ma takie same szanse co my (wnerwiające strzelanki w kampanii dające możliwość zabicia przeciwnika po 2,3 strzałach, tutaj natomiast wystarczy sekunda bez tarczy i giniemy). Ogólna ocena z mojej strony to: 5-

+ System walki
+ Zagadki
+ Przeciwnicy
+ Element zręcznościowy

- Grafika
- Za krótka
- Brak jakichkolwiek trybów poza kampanią
- Brak jasnego wytłumaczenia całości

Arcturus

Nie zadawajmy pytania, czy są, ale gdzie są. Ta iskra życia jest tak mała, ale tak piękna, choć niszczona...

kalfat
Ja ostatnio sobie tłucze w minecrafta. Bardzo ciekawa rozwijająca gra. Jestem ciekaw czy jest tu ktoś kto o minecrafcie nie słyszał ?
Edytowane przez kalfat dnia 16-10-2011 23:00
D Y E D M Λ G E N T Λ

Heedal
Ja, PuebloPL, Roki i Keski słyszeliśmy o Minecraft.
Edytowane przez Heedal dnia 17-10-2011 09:38
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Elensefar
Może gracie w minecrafa, ale na piracie, czy orginale? Ja gram na orginale Grin A skoro już mowa o minecraft to czy jest tu ktoś kto grał w minecraft nie oglądając najsłynniejszego Polskiego gracza tzn.jjayJokera?
Polecam jeszcze gry:
-Call of Juarez
-Terraria
i World of Warcraft ( głównie dlatego że jak wpisałem wcześniej bardzo lubię Warcrafta) Grin
PS: Skoro tak dużo osób gra w minecraft to może zrobimy własny serwer multiplayer?
Edytowane przez Elensefar dnia 17-10-2011 14:48

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Filar
SaurianoPL napisał/a:
Ja, PuebloPL, Roki i Keski słyszeliśmy o Minecraft.

[img]http://ktliterary.com/wp/wp-content/uploads/2010/10/captain-obvious-to-the-rescue.jpg[/img] is not a valid Image.

Ja ostatnio grywam w King Arthur's Gold. Darmową grę platformową mulitplayer osadzoną w klimatach średniowiecza. O to jej strona: www.kag2d.com
Edytowane przez Filar dnia 17-10-2011 17:18

Heedal
DawidRycerz napisał/a:
Może gracie w minecrafa, ale na piracie, czy orginale? [....] A skoro już mowa o minecraft to czy jest tu ktoś kto grał w minecraft nie oglądając najsłynniejszego Polskiego gracza tzn.jjayJokera?
[....]
PS: Skoro tak dużo osób gra w minecraft to może zrobimy własny serwer multiplayer?

Ja na piracie, ale kiedy miał własną kasę to kupię oryginała. Ja oglądam JJayJokera.
Z serwerem to dobry pomysł.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Elensefar
Polecam nową grę - The Elder Scrolls V: Skyrim

Elensefar

Axtman
A ja polecam:
-Battle for Wesnoth;p
-Runes of Magic(ciekawa, darmowa gra w którą naprawdę da się wciągnąć.)
-Oblivion: the Elder Scrolls IV
-Warcraft 3(i jego wszelkie mody po necie)
I to by było na tyle Skyrim nie polecę bo jeszcze nie grałem;p.
kontakt:
axtman5@o2.pl

krasnoludpogromca
Ja też gram w mine żeczywiście można by zrobić multi server a dodam że można by to kręcić i wstawiać owoce naszej pracy na youtube. Ja moge się tym zająć tylko byłby problem z severem bo jak ja postawie to nie uciągnie 6-10 osób a płatny to 3 dychy na miecha, a takiej ceny niestety nie mogę ponieść. Też oglądam Jey'a.
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 25-11-2011 23:29
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Elensefar
Jak ktoś lubi stare gry to polecam Might and Magic 6,7 i 8, inne części mi nie przypadły do gustu.

Elensefar

medalikarz
ze starych dobrych gierek do których wracam mogę polecić:
- wizard 8
- tzar
- half life Smile

TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Guurahk
Takie zapytanko. Czy ktoś posiada konto w systemie Play Station Network oraz konsolę Play Station 3?
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Haldiel
Mnie bardzo wciągnęły III i IV część The Elder Scrolls czyli Morrowind i Oblivion. Mnóstwo grania, bardzo wiele możliwości, dobra fabuła, dobry system walki (to już w Oblivionie bo Morrowind pod tym względem pozostawia wiele do życzenia). Gorąco polecam.

PuebloPL
Ja się ostatnio wciągnąłem w grę Tribes Zemsta. Jest to strzelanka w klimatach science-fiction. Bardzo dobra fabuła i świetna zabawa. Bardzo polecam.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Elensefar
Dziwię się, że jeszcze nie napisałem tutaj o Diablo III, w końcu ta gra jest oblegana w całej Polsce. Grin
Polecam:
-Diablo III
-Diablo II
-Silver (stara, ale dobra gra Grin)
-Patapony (na PSP) Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 23-07-2012 14:09

Elensefar

kalfat
Wybaczcie ale Diablo 3 jest słabe Pfft. Diablo jest strasznie powtarzalne i nudne nie mówiąc o fabule co nie było mocną stroną serii ale w 10 lat mogliby wymyślić coś ciekawego. Przynajmniej klimat jako tako trzyma. Można by pomyśleć że jestem kolejnym gościem który czekał lata na Diablo ale nie i o ile żywiłem nadzieje na kolejną dobrą grę to się zawiodłem. Tak ogólnie nie polecam chyba że nie macie na co wydać kasy i nie macie dobrej gry na pożarcie czasu. Smile
D Y E D M Λ G E N T Λ

Elensefar
Kalfat ty pewnie nie grałeś w Diablo III, tylko oglądałeś jakieś recenzje, ale one kłamią, ja gram już 6 raz i się nie nudzę, fabuła mi się podoba,(Uwaga SPOILER!) no poza tym, że Tyrael okazuje się być "Mudzinem z Afrika". Grin W dodatku jest dużo easter eggów, takich jak przedmioty "Pastorał Natanka", "Medalion Geralta", czy też lokacja "Kaprysowo" (w Diablo II też to było, ale jako "Krowi Poziom"Wink. Gra ma według mnie tylko 1 minus- Krótka (20 godzin starcza na całą grę). Może to, że mi się nie nudzi jest spowodowane tym, że gram w to jakieś 3 razy na tydzień po 2 godziny, bo mam za słaby komp i muszę prosić brata, żeby mi dawał grać. Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 23-07-2012 14:19

Elensefar

Lord Memik
Ja polecam:
-diablo IISmile
-Mount&Blade
-Gothic I i II
-Bitwę o Wesnoth
-Newerwinter Nigt II
- Heroes III i IV, ale tylko multi.Cool

Lord Memik
Jak extra klasyka to jeszcze Civilization III.

MrComet
Star Wars Jedi knight, Heroes VI, Need for speed most wanted I i II
Patataj siema Patataj
Moje gg- 31979701

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.54
10,821,746 unikalne wizyty