Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Maks Przedstawia
Kuki1537
eh, on ma metalowe nogi, przemaluj na brązowo

Filar
Jeśli rysujesz w gimpie, to mazać powinieneś z zaznaczoną opcją 'twarda krawędź'. Inaczej na przykład przy odnóżach widać rozmazane obszary.

Nelgor
Do jednostek w GIMPie używaj ołówka. Daje 'całkowity piksel bez smug'.
http://nelgor.cba.pl | GG: 2588077, Jabber: nelgor@aqq.eu

http://www.nelgor.blogspot.com/
Richiter
jak dla mnie wcale nie wyglądają jak cyborgi, według mnie tak jest dobrze Wink

Elensefar
GenerałKuki ale może maks chcę żeby te nogi wyglądały jak ostrza, a jak będą brązowe, to będą wyglądały jak zardzewiałe Smile
Edytowane przez Elensefar dnia 15-01-2011 19:27

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

maks4444
GeneralKuki Na pewno już od cyborgów/robotów nie możesz wypominać bo odnóża mają kolor pobrany do samych szkieletów dokładnie głowy Grin Ten kolor na pewno nie jest metaliczny.

Mussious Nelgor To pewnie przez gimpa gdzie nie raz korzystam z "obracania " cześć ciała i te zabiegi pewnie generują rozmycia Sad

DawidRycerz Dokładnie tak jak napisałeś. Wtedy uzyskałbym zamiast cyborga/robota Drewnianego owadziego pinokia... Więc pozostanę przy kolorze zakończeń odnóż z ostatniego rysunku.
Edytowane przez maks4444 dnia 15-01-2011 20:46

Aureliusz777
O ja nie mogę... Weź człowieku zrób coś porządnie albo nie rób wcale. Jestem wredny i tego nikt nie zaprzeczy tak sam jak tego, że ty robisz to na odpiernicz.
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

maks4444
kazik To są robociki Smile Pewnie coś wytnę z tego bo niektóre bardzo ciekawe modele. Ale połowa to latające rdzenie, jaja i wiatraki.

Aureliusz777 Cieszę się że ci się podoba Grin Jednostki są robione o zera i do tego przez amatora. Nie oczekuj jakiś artystycznych odlotów.

Nowy robal Smile
Jeszcze nie wiem jak go nazwać ale te kropki na górze to paleta barw wykorzystana do tego obrazka.
[img]http://img840.imageshack.us/img840/2272/hunterd.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez maks4444 dnia 16-01-2011 18:05

adriano
Fajny rysunek.Chyba najlepszy ze wszystkich.Ja robaków nie potrafię narysować.Smile
Nie ma i nie będzie

Sahar
Maks, jak Ci się podobał mój pomysł na kampanie to zacznij powoli robić robaki do niej.
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!

"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"

Sahar
Witaj w grobie !

Kanapka
Całkiem sympatyczny potworek.
Kolory są bardzo cukierkowe, pomyślałem, że może będzie lepiej wyglądał w normalniejszych barwach, poza tym jest bardzo dobry.
Kanapka dodał/a następującą grafikę:
hunterd.png

Edytowane przez Kanapka dnia 16-01-2011 23:08

maks4444
Alex adriano Lepiej wyszło bo była już jakaś baza a nie od zera.

kazik Można brać ale chyba lepiej czekać jakiś czas i mieć całość.

Sahar ciekawy pomysł ale mam inną koncepcję.

Kanapka No całkiem ciekawy kolor jeszcze jakbyś mi powiedział które odcienie do czego używałeś bo wszystkie są dość podobne Grin

Kanapka
Na górze jest twoja paleta, pod każdym kolorem jest 'nowa wersja' tego odcienia.

kalfat
Jak zobaczyłem nowego robaka to od razu Starcraft mi się przypomniał. Aż łezka w oku się zakręciła Pfft.
D Y E D M Λ G E N T Λ

maks4444
kalfat Wzorce i inspiracje czerpie się od najlepszych Wink

Richiter
hehe aż mi się w starcraft'a 2 zachciało popykać XD no normalnie prawie idealny Hydralisk brakuje tylko kolców na ogonie i głowa się sporo różni Smile

Markus
^^Ja akurat to robię Pfft, właśnie zrobiłem sobie chwilową przerwę w grze.
Edytowane przez Markus dnia 17-01-2011 17:22
"Amor patriae nostra lex"

Aureliusz777
Twój robaczek i obróbka kanapki dały swoje... No, wreszcie nie na odpierniczGrin
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

maks4444
Kolejny potworek. Prawdopodobnie będzie pełnił role zwiadowcze.
[img]http://img708.imageshack.us/img708/3817/may3.png[/img] is not a valid Image.

Teraz modernizuję pierwszego robaczka którego pokazałem. Mam nadzieje że coś lepszego niż pierwowzór wyjdzie Smile

Kanapka Jeszcze raz Dzięki za dobre kolory raczej będą używane do każdego stworka którego zrobię. Chyba dobrze pasują do robali.

Markus
No to jest świetne, robisz postępy.
"Amor patriae nostra lex"

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 2.89
10,889,259 unikalne wizyty