Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Twórczość Richitera
Markus
Raczej Templariusze i różnych krajów, poza tym był to zakon rycerski, o charakterze ponad narodowym, nie służyli żadnym krają tylko sobie jak Krzyżacy i choć cel założenia był słuszny, to wraz ze wzrostem swojej potęgi dopuszczali się nadużyć i w końcu zostali rozwiązani. Jednak co do Templariuszy w Polsce, to posiadali oni tu majątki.

Jeśli chodzi o Husarię to nie masz racji, owszem były pewne formacje z których się wywodzi, ale to nie była Husaria.

Atak na odległość, a co ona strzela przy szarży?? Jeśli tak i takie jest twoje założenie to ok.
Edytowane przez Markus dnia 13-03-2011 16:14
"Amor patriae nostra lex"

Nelgor
Od kiedy walki religijne są słuszną sprawą? Muehehehe.

Co do dodatku, radzę robić mniej z jakością, jak kupę narodów bez jakości.
http://nelgor.cba.pl | GG: 2588077, Jabber: nelgor@aqq.eu

http://www.nelgor.blogspot.com/
Markus
Nie chodzi o walki religijne, poczytaj jakie były cele stworzenia tego zakonu, takie same były m. in. Krzyżaków. Nie chodziło o żadną agresję, bo to było już po zdobyciu Jerozolimy przez krzyżowców. Historia nie jest czarno-biała, ten zakon rycerski miał i wady i zalety, dokonał heroicznych czynów, ale i wstydliwych, słusznych i niesłusznych. Choć w ostateczności przesadził w tą złą stronę, to założenia miał pozytywne.
Edytowane przez Markus dnia 13-03-2011 18:51
"Amor patriae nostra lex"

Richiter
Z szarżą na odległość chodziło mi o to żeby nie każdy mógł ja kontrować, ale jednocześnie byłby ktoś kto mógłby to robić tak jak łucznicy którzy strzelali zanim szarżująca konnica dobiegł do nich lub jak pikinierzy. A templariuszy dodam tylko do tych krajów w których była taka organizacja Wink.
Edytowane przez Richiter dnia 13-03-2011 19:43
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

medalikarz
To może zrób po prostu pół odległość. To twój dodatek, a klasyczne: dystans i wręcz nie są jedynymi jakie musisz pozostawić. Chyba że to era dodatek do defie(nie pamiętam aż tak dokładnie tego tematu troche się ostatnio dzieje w warsztatach Wink.

TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Richiter
Ok, a jak zrobić pół odległość??.
I tutaj 4 jednostki które zrobiłem dzisiaj
Milicja pikinierska
images40.fotosik.pl/700/94a2f6794280d2e6m.png
Straż włócznicza
images40.fotosik.pl/700/235dbf7719c31887m.png
Straż pancerna
images45.fotosik.pl/721/7a6d32a4daefb652m.png
I Ochotniczy oszczepnik
images47.fotosik.pl/720/7228caf0ce6feeb3m.png
Edytowane przez Richiter dnia 15-03-2011 19:00

Sylar
Będę szczery i bolesny. Zacznijmy od pierwszej (od góry)jednostki. Ogólnie całkiem, całkiem, jednak ta [flaga]? dobrze mówię? Jest słabo widoczna, mało wyraźna. Może mniej szczegółów na niej, albo większa flaga, czy też może mniejsza gama barw. Nogi troszkę podejrzane, ale ogólnie niezłe. Trzy następne rysunki-tu jest dużo gorzej. Tarcza-wygląda ni-to-drewno, ni-to-metal, więc chyba plastik. Ta niebieska powinna być mniej jaskrawa, wprowadź szeroki kontrast, może nawet odcienie bieli w odpowiednich miejscach. Druga i czwarta postać wyglądają jak ABS-y (absolutny brak szyi) To chyba przez te ich jaskrawe ubranka, trzeci też ma strasznie jasne. Znawcy powiedzieli mi, że tkaniny na ogół nie przybierają tak intensywnych kolorów. Cień dziwnym trafem nie pada po prawej (naszej) stronie. Czyżby po tej stronie był wampirem? Smile Te tarcze właściwie całkowicie do przerobienia. są trzymane ze złej perspektywy. Podejrzyj elfa z mojego avatara, być może to cię nakieruje na właściwy trop. Nic więcej do zarzucenia nie mam, ogólnie całkiem fajnie.

Richiter
Ok poprawiłem trochę i mam nadzieję że jest lepiej ^^.
images43.fotosik.pl/726/c26d8ec3a31a0803m.png
images43.fotosik.pl/726/a214573d61b7b0a4m.png
images45.fotosik.pl/727/59ed463df25361b8m.png
images47.fotosik.pl/727/be2d7ed6079442e5m.png.

Elensefar
te tarcze nadal wyglądają jak plastik, pod milicją pikinierską jest pixel. Więcej błędów nie wypatrzyłem Smile

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Richiter
Siemka wszystkim, jak widać wróciłem i od razu wziąłem się do pracy Smile, pierwsze co oto pierwsza wersja mojej ery Grin, na razie jest tylko Polska.
Do tych co widzieli w trakcie robienia, pozmieniałem statystyki XD, są lepsze niż wcześniej, a więc pobierajcie, oceniajcie i wyłapujcie co do poprawienia, a ja w międzyczasie zajmę się Francją Smile.

Edit:
aha i trochę jednostek zmieniłem + konni z szarżą już nie mają ataku ranged tylko no counter attack zapożyczonego z EEAW Pfft.
Era działa na 1.9, a na 1.8 nie sprawdzałem, ale też powinna działać Smile.
Richiter dodał/a następującą plik:
medieval_war_4.rar [119.7kB / 390 Pobrane]

Edytowane przez Richiter dnia 15-06-2011 18:57

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.90
10,820,549 unikalne wizyty