Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rozwój strony - sugestie i pomysły.
Maciek
Nie mówię że mi brakuje tylko że fajnie by było a poza tym to nie może aż tak bardzo spowolnić strony. Nie wyolbrzymiaj. Praca admina też nie byłaby niepotrzebna ponieważ niepotrzebna znaczy też bezużyteczna a wątpie żeby muzyka była bezużyteczna. To po prostu taki mały miły dodatek.

Elensefar
Na stronie brakuje mi opcji wybrania i włączenia muzyk z Wesnoth. Chodzi mi o to że na stronie głównej pod lub nad ankietą lub shoutem byłby napis taki jak MUZYKA, tak jak np. SHOUTBOX i tam przycisk "wybierz muzykę" i otwierało by się małe okienko z nazwami muzyk i jak się na nie kliknie, to wtedy ta muzyka by się włączyła. chodzi mi o takie coś jak http://www.tawern..., co jest na stronie www.Tawerna.biz (Polskiej stronie Heroes), tyle że muzyki z Wenotha, a nie Heroes. Grin Myślę, że to dodało by stronie bardziej Wesnothowego klimatu. Grin

PS: nie zauważyłem, że user Maciek już tak napisał, ale ja to napisałem trochę w innym sensie ( on napisał, że muzyka włączała by się automatycznie, a ja w okienku).

Edit:
Wpadłem jeszcze na "zaznacz wszystkie tematy jako przeczytane" "zaznacz wybrany temat jako przeczytany", ponieważ ja mam odruch do strony że jak zobaczę zwój z czerwoną kokardą to od razu klikam, ale czasami mi się robi błąd że zwój zaznacza też te tematy, które już przeczytałem (przynajmniej u mnie)(, przez co po prostu sprawdzam ten temat, a nie ma w nim nic nowego. Sad
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 12:00

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Guurahk
Też mi się tak dzieje Sad Zdecydowanie jestem za "zaznacz jako przeczytane".
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Kuki1537
Gdyby tak było to nikt by praktycznie nie czytał tematów. Pfft Jestem przeciwko temu pomysłowi.

Elensefar
Ewentualnie niech Vetch naprawi ten błąd z tymi przeczytanymi tematami, ale uznawanymi jako nieprzeczytane.
Edytowane przez Elensefar dnia 14-04-2012 20:49

Elensefar

AxeFighter
Proponuję, aby usunięto konta, nie mające żadnych postów, komentarzy itp. i nie aktywne od co najmniej roku. Bo gdy widzę, że jest 1200 zarejestrowanych, a pisze posty około 30 to mi ręce opadają.
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-04-2012 22:14
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Elensefar
A jak niektóre osoby po prostu nie lubią pisać, tylko sobie czytają forum to co? Najlepiej nikogo nie usuwać.

Elensefar

Arcturus
Ja mam dwie sugestie...

1. Zamiast podpisu który dodaje się w edycji konta, zrobić opis. Pojawiałby się nie tylko pod postami, ale również przy profilu usera.

2. Graficznie Wink

/obrazek skasowany/

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-11-2015 20:27
Arcturus

Nie zadawajmy pytania, czy są, ale gdzie są. Ta iskra życia jest tak mała, ale tak piękna, choć niszczona...

adriano
usunąć konta userów którzy nie logowali się przez ileś tam miesięcy

Elensefar
Lepiej nie usuwać starych kont, ponieważ np. w starych tematach nie będzie postów usuniętych userów, przez co tematy będą mogły nie mieć sensu, po drugie niektórzy userzy mogliby wrócić do forum, a tu nie mogą się zalogować, przez co odstraszą się i nigdy już nie odwiedzą forum.

Elensefar

jozio
Adris, i to jest dobre podejście Grin A to czy okaże się katastrofą, będzie zależeć tylko i wyłącznie od tego czy uczestnikom będzie się chciało grać. A co do usuwania kont, można by usunąć te, które się nigdy nie logowały po rejestracji, a zostały założone dawno temu, jeśli takie są.

Guurahk
Jestem przeciwko usuwaniu kont. Nie logowałem się na stronie z półtora roku lub dłużej, a teraz jestem codziennie Grin Usuwanie kont może zrazić takich powracających użytkowników.
Edytowane przez Guurahk dnia 26-08-2012 19:54
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

preter
Ja zaproponuję, aby dodać w profilu informację o identyfikatorze Jabber, gdyż jest to jeden z najpopularniejszych protokołów komunikacyjnych.

<Szybka Edytka>
Albo chociaż GGFrown
Edytowane przez preter dnia 24-09-2012 22:11

Nuke
Moje propozycje:
-wyszukiwarka na forum powinna być na każdej stronie i dwukrotnie (na dole i górze)
-można połączyć stronę z Facebook, osobiście nie jestem fanem "polubienia", ale tak fajna gra potrzebuje trochę rozgłosu, ja natknąłem się na nią przypadkowo (chodzi mi o to by można było polubić nie tylko stronę główną)
-myślę, że dział dotyczący pomocy powinien być rozdzielony na, np. problemy z dodatkami, problemy z grą, jak przejść/porady jak grać

Chyba tyle

Aha, jak już lubicie w to grać to polubcie też stronę, by inni też wiedzieli, że tak fajna gra istnieje!

Edit:
Guurahk napisał/a:
Jestem przeciwko usuwaniu kont. Nie logowałem się na stronie z półtora roku lub dłużej, a teraz jestem codziennie Grin Usuwanie kont może zrazić takich powracających użytkowników.

Popieram, jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu, a dopiero dziś przełamałem się by parę rzeczy napisać.
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-11-2015 20:27

Piko
@up - nie double postuj, edytuj. Wink

Kokos
Na prawdę chcecie żeby Wasi znajomi na facebooku widzieli pełno polubień postów z tego forum? IMO wystarczy polubić stronę gry + ew forum i ludzie zobaczą co lubisz jak będą chcieli. Przynajmniej nikt nie kliknie przy Was 'tylko ważne'.

Co do muzyki to chyba lepiej skorzystać z zewnętrznych serwisów żeby nie zużywać transferu. I odtwarzanie dla chętnych (z zapamiętaniem przez cookie)

Nuke
Kokos napisał/a:
Na prawdę chcecie żeby Wasi znajomi na facebooku widzieli pełno polubień postów z tego forum? IMO wystarczy polubić stronę gry + ew forum i ludzie zobaczą co lubisz jak będą chcieli. Przynajmniej nikt nie kliknie przy Was 'tylko ważne'.

Co do muzyki to chyba lepiej skorzystać z zewnętrznych serwisów żeby nie zużywać transferu. I odtwarzanie dla chętnych (z zapamiętaniem przez cookie)

Łatwiej jest mi kliknąć kilka razy "lubię to" niż opowiadać i chwalić wszystkim w jaką to ja wspaniałą grę grałem. Oszczędność czasu i energii, własnej i znajomych.

Deidara
Sugeruję, żeby zabronione było usuwanie kont użytkownikom! Nie chodzi o samo powracanie, jednak przy usunięciu konta kasuje się wszystko, co dany użytkownik napisał. To kłopotliwe.

Guurahk
Zdecydowanie popieram, ale to kwestia szanownego Sageza i chyba nie mamy na to zbytnio wpływu :/. Lepiej byłoby dać bana na zawsze, a nieodpowiednie posty osobno skasować. Może to bardziej kłopotliwe dla administratora, ale z pewnością zapobiegłoby to stracie choćby planu kampanii do EEaW.

Poliuks
Zgadzam się, kasowanie kont jest bardzo złym pomysłem - chyba, żeby posty nie były usuwane wraz z użytkownikiem; kiedy przegląda się stare tematy, można się pogubić - nie wiadomo, do czego odnoszą się niektóre wypowiedzi.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.22
10,821,893 unikalne wizyty