Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Projekt Naruto New Era.
Dingo
Piko napisał/a:
Co do FL - miło że zagrałeś w tę erę. Mnie również bardzo cieszy to, że podobała ci się ona. Coś mi mówi, że ma ona naprawdę wielką przyszłość, zwłaszcza że robi ją Dingo. Smile

A ja dodam od siebie: Zwłaszcza, że pomaga mu Piko. Smile

Kyuubi chyba miał bardziej czarny pysk. Spróbuj.

Z tego co zrozumiałem, Kurama ma mieć 4 poziom, i awasować z Kyuubiego, tak?
Edytowane przez Dingo dnia 29-12-2012 12:38

Bakuranoo
Tak Kyubi będzie awansował na Kurame tak,a sage mode na tego złotego w pelerynie.Ale teraz brat mi gada że z chęcią pograł by naruto w walce i zaproponował mi że na pierwszym poziomie będzie mały póżniej ten z shippudena i na 3 rikudou,a tak ogólnie to postać dowódcy i zwykłe ile mogą mieć poziomów?
Edytowane przez Bakuranoo dnia 29-12-2012 12:46

Piko
Umownie jednostki do rekrutacji powinny mieć co najwyżej poziom 1, a dowódcy 2. Większość er ma też tryb, w którym owe limity są zwiększone o 1, na przykład Wiek Bohaterów czy EoMa Mistrzowie. Jednostki nie powinny awansować wyżej niż do 4-go poziomu.

Jednakże są to jedynie umownei granice, a więc można je najzwyczajniej w świecie olać. Ważne tylko, by to olanie ich nie wyszło na złe. Osobiście myślę że to słaby pomysł aby dać na 1lvl Naruto sprzed Shippundena - wtedy byłby zbyt dużo przeskok z 1-go poziomu na 2-gi (4 lata). Poza tym wyglądałby on raczej średnio w roli dowódcy...

Bakuranoo
No jednak po namyśle nie robię tego naruto,teraz zrobię full naruto rikudou ;D,a do ataków będzie można zmienić ikonkę jak tam na przykład jest włócznia to my zrobimy rasengan da rade prawda potrzebował bym jakiś tutorial to zrobiłbym dla testu tego genina i zobaczył bym czy potrafię programować ;D.
Edytowane przez Bakuranoo dnia 29-12-2012 14:50

Piko
Jasne że da radę... Tutorial masz tutaj. Polecam, jest łatwy do pojęcia nawet dla początkujących.

Bakuranoo
Roki niby dlaczego ? on ten płaszcz założył tylko i wyłącznie na walkę z painem więc kolor płaszczu nie robi różnicy.

Bakuranoo
Właśnie ta pomarańcz pasuje bo reszta kage ma białe a naruto się wyróżnia Grin

Bakuranoo
Roki zrozum że naruto nie został jeszcze kage a ten płaszcz co miał to był tylko do walki z painem i on mu się o tak nie pojawił on go ubrał w świecie żab,i stworzył 2 klony dlatego miał ten płaszcz a ten płaszcz jest wzorowany na tym co ci podałem na gg.

Dingo
Hej Bakuranoo, zamierzasz narysować Kuramę, jestem strasznie ciekaw jak ci wyjdzie, zwłaszcza, że to już by była jednostka większych rozmiarów. Pfft

Bakuranoo
Właśnie w jestem w trakcie rysowania naruto z połączeniem z kyubim,a póżniej kurame xD,ale jak na razie po tym sylwku to umieram.

A o to połączenie Kyubiego i Naruto
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:04

Dingo
Całość prezentuje się nieźle, jednak mimo wszystko powinien być niższy o 1 lub 2 piksele (nogi). Poza tym, chyba potrzebuje jeszcze jednego, przyciemniającego żółć odcienia na ubranku, jest one zbyt rażące. Cóż, czekam na kuramę. Smile

Zauważyłem też, że zmieniłeś opaskę Geninowi, oczy wówczas nie są wystarczająco widoczne.
Edytowane przez Dingo dnia 02-01-2013 18:56

Piko
Za duży... i wygląda trochę na posąg ze złota. Grin Spróbuj zrobić normalnie ubranie, a później całość 'zakryć' półprzeźroczystym kolorkiem - powinno dać lepszy efekt.

Bakuranoo
No tak myślałem że będzie za duży ;d,postaram się zmienić paletę ale wrzuciłem go po to żeby zyskać jakieś rady ;D

Dingo
Myślę, też, że powinieneś zmienić pozycję ręki - utrzymywanie jej w tej sposób przypomina zombi. Jeśli ręka będzie przyległa obok ubranka, powinno wyglądać ładnie, i nie sprawiać wrażenia posągu.

No i... krawędź. Nie zapominaj o niej, powinna być lekko (ale nie za bardzo) ciemniejsza, poza tym, jak już wspominałem ubranko jest jasne, potrzebuje więcej odcieni by nie razić, zrób może dwa ciemniejsze.
Edytowane przez Dingo dnia 02-01-2013 21:37

Bakuranoo
No i witam w kolejnym dniu Wink,poprawki naruto z kyubim i jak teraz?
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:05

Piko
No, teraz jest już ładnie. Wink Moim zdaniem nie potrzeba mu więcej poprawek.

Bakuranoo
Skoro tak to bardzo się cieszę a oto Kurama Wink
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:05

Dingo
Kurama ma genialne zrobioną twarz, jednak jest za mały. Rozmiar twarzy zostaw, spróbuj go powiększyć, przedłużyć ogony, może pogrubić, nogi pogrubić, uwidocznić tułów i powinno być ok.
Wiem, że Kurama ma chude nogi, jednak uważam, że powinny być choć troszeczkę umięśnione i grubsze o jeden piksel (przynajmniej jego lewa).

Nadal nie poprawiłeś opaski, która przysłania oczy Genina.

Naruto na 4 jest teraz boski, bardzo dobrze poprawiłeś krawędź. Tak trzymaj. Wink
Edytowane przez Dingo dnia 03-01-2013 16:48

Piko
Głowa Kuramy trochę za duża w porównaniu do tułowia. Więc powiększ tułów. Grin Natomiast nogi powinny być nieco grubsze, a już na pewno - proste. Na razie wygląda trochę jak rudy pająk z psią głową...

Bakuranoo
A o to poprawki ale powiększyć go nie mogę bo wtedy w grze nie będzie go czytać chyba
/obrazek skasowany/

No to kogo teraz ? Grin pamiętajcie że to wioska Liścia kogo by tu zrobić ;D.
Piko dam ci obrazek i spróbuj go poprawić ;d bo to przekracza moje możliwości ;d
a oto ten obrazek.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:07

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.22
10,820,245 unikalne wizyty