Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Turniej Ku Pamięci o Prastarych Zasługach
Druid
Rene co do map to z zasady gramy na zwykłych wersjach. Wyszedłem z założenia, że nie każdy z graczy wie co to RBY. Zwłaszcza nowych a jest ich kilku w turnieju. Mirrory można, zaznaczę można a nie trzeba grać. Ustalają to gracze między sobą. Osobiście jestem za restartem. Co do ery RBY powyższe wyjaśnienia powinny wystarczyć. Co do osobnego tematy to wszystko dotyczące turnieju zamieszczamy tutaj. Serwis by się mógł zrobić mało przejrzysty w innym przypadku. Ogłaszanie terminów dobry pomysł, przy następnym turnieju dodam taki punkt do regulaminu teraz to jest dobrowolne. Ale na shoutboxie nie wiem co na to Sagez. (może uznać to za zaśmiecanie). Ilość map w fazie pucharowej chyba masz rację jakie proponujesz ? Tylko już jakieś bardzie wymagające najlepiej z kilkoma zamkami do rekrutacji. W fazie pucharowej według mnie potrzeba podnieś poprzeczkę. Co do finału zostajemy przy 2 wygranych zwłaszcza że nie ma ograniczenia co do czasu rozgrywki Wink.
Ariu dzięki tabelki są ok. Biorąc po uwagę że tu może być trochę zamieszania umożliwią jasny wgląd w przebieg turnieju. Wiesz że ci jeszcze będę głowę zawracał odnośnie rankingu Grin.
Kokos Rene Ci już odpowiedział.
Ciekawy jestem kto rozegra pierwszy mecz. W późniejszym terminie, planuję o tym zamieścić zmiankę w historii powstającego rankingu Wink.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Rene
Dobrze zostańmy przy zwykłych wersjach jednak na przyszłość proponuję to zmienić, ponieważ te mapy nie są tak często aktualizowane jak te z RMP i RBY (w chwili obecnej są dosyć znaczne różnice).
Co do dodatkowych map to może Sablestone Delta, chyba tylko ona została poza Fallenstar Lake i tymi, które już są w puli.

PYTON98
Pierwsze baty już rozdane Smile

http://www.sendspace.pl/file/cf13b1916490855d215d37b

GR B

PYTON98 vs Ariu 1:0
Edytowane przez PYTON98 dnia 02-02-2013 17:41

Kekan
Pierwsza gra w turnieju rozegrana, gratulacje dla zwyciązcy Smile Śledziłem grę na bieżąco u pytona, w pewnym momencie byliśmy pewni że już po grze i Ariu wygra, ale jakoś losy się odwróciły. Nie wiedziałem, że ta gra jest aż tak przewrotna Pfft
Edytowane przez Kekan dnia 02-02-2013 19:28

Ariu
A więc to była zmowa, było 2 na jednego Wink. Żartuję. Gratulacje PYTON98 byłeś lepszy i zasłużenie wygrałeś. A tutaj link do 2 pojedynku GRUPY B :
http://speedy.sh/...wictory.gz
Rozgrywka Ariu kontra AxeFighter
Miałem fuksa i udało mi się wygrać. Dzięki Axe za rozgrywkę.
Ariu

Druid
Turniej ostro zastartował i od razu niespodzianka gratulacje PYTON98. Jak widać nawet początkujący gracz ma szanse wygrać z doświadczonym Wink. Słyszałem, również od braciszka, że 2 gra turniejowa miała sporą grupkę kibiców. Dlatego prośba, jak macie ustalone konkretne terminy pojedynków napiszcie o tym na forum.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

misiek10000
http://www.sendsp...4199f12b22

link do 1 meczu w grupie C

Wygrałem, chociaż pierwsze tury tego nie zapowiadały. Smile

Edycja (dodano wpis): Grupa C pojedynek misiek10000 - Kekan wygrał misiek10000 . Gratuluję.
Edytowane przez Druid dnia 03-02-2013 17:42

Druid
Prośba jak zgłaszacie wyniki pojedynków to róbcie to w taki sposób żeby od razu było wiadomo kto wygrał (bez konieczności przeglądania powtórki) Np.

Grupa E pojedynek gracz 1 - gracz 2 wygrał gracz 1,

Powodzenia w rozgrywkach.
Dingo napisał:

Axtman
Grupa A pojedynek axtman vs Bomba wygrał axtman

http://www33.zipp.../file.html
Teraz powinienem walnąć coś aroganckiego jak to mam w zwyczaju, no i dla tego powiem:
Kto by się spodziewał?
Edytowane przez Axtman dnia 03-02-2013 20:06
kontakt:
axtman5@o2.pl

Piko
"Dlatego" piszemy łącznie, panie moderatorze z przedmieścia.
"moderatorze z przedmieścia" to obraza.
Edytowane przez Axtman dnia 03-02-2013 21:14

Axtman
Dla tego - oznacza dla tego pana. Dlatego oznacza wniosek.
W tym wypadku dla tego oznacza Druida.
kontakt:
axtman5@o2.pl

Rene
Grupa C pojedynek Rene vs Kekan wygrał Rene.
Dziękuję Kekanowi za grę i życzę powodzenia w dalszych rozgrywkach.

Powtórka: http://www.speedy...s-Kekan.gz

Piko
Wybór zaimka "tego" zamiast np. "niego" również jest jako tako obrazą, bo mówisz do osoby jak do przedmiotu. A tak poza tym - serio jest to tekst zwrócony do Druida? Frown

Btw, osobiście nie uważam osób mieszkających na przedmieściu za gorsze od osób mieszkających w centrum lub na wsi. No ale cóż, jestem w miarę tolerancyjnym człowiekiem.

Edit: Skończmy ten offtop już.
Edytowane przez Piko dnia 03-02-2013 22:38

Druid
Axtman i Rene gratuluję.
Piko jakoś wcale nie czuję się obrażony. Wręcz przeciwnie dziękuję za pilnowanie mojej ortografii. W końcu bycie doskonałym w tej dziedzinie zostawiam Tobie Grin. Niepokoi mnie jednak co innego w Twoim wpisie jakaś agresja, a może i coś więcej jakoby rodem nie z tego portalu Facepalm.
Edytowane przez Druid dnia 04-02-2013 00:05
Dingo napisał:

Piko
Mnie natomiast niepokoi to, że chcesz dalej ciągnąć tę dyskusję, gdy ja chcę ją zakończyć. Pfft Dobra, aby nie offtopować - obejrzałem powtórkę Axtman vs Bomba, i powiem ci że miałeś farta bo nieumarli są dobrzy na tej mapie. Nietoperze - scouci bez upkeepu, po prostu genialni by zabrać wszystkie wioski w jednej turze. A więc definitywnie byłeś w lepszej kondycji finansowej od przeciwnika. Natomiast walka lojalistami to tutaj zdwojone utrudnienie. Aby zająć wszystkie wioski w jednej turze trzeba zrobić konnicę, a obydwa jej egzemplarze sprawują się jak się sprawują. Cieżkiego piechura raczej też nie ma jak spotkać, bo jest zbyt powolny do zajęcia wioski - więc po co on? A faktu, jak przydatna jest dla nieumarłych woda, raczej nie trzeba nikomu wyjaśniać.

No ale cóż - grałeś dobrze i niewątpliwie inną frakcją również byś wygrał. Pfft
Edytowane przez Piko dnia 04-02-2013 08:13

Guurahk
Najlepszy jak dotąd Wink
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

eloelo80
Za pół godziny rozpocznie się pojedynek w grupie D pomiędzy eloelo80 a kalfat. Serdecznie zapraszam na gharna:]

Rene
Przypominam, że ten turniej rozgrywamy na głównym serwerze.

eloelo80
No jestem na oficjalnym, ale on nie odpisuje..

Axtman
Boże czy ty to widzisz. Jestem na oficjalnym ale on nie odpisuje...
Bo co z tego że nie byliśmy umówieni, ja jestem aktywny wybrałem sobie czas, co tam, że nawet się z nim nie skontaktowałem.
Edytowane przez Axtman dnia 05-02-2013 21:40
kontakt:
axtman5@o2.pl

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.23
10,821,823 unikalne wizyty