Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Media Aetas
Dingo
maks4444 napisał/a:
Tak na spokojnie oglądem jednostki i muszę przyznać że są świetnie zrobione bardzo mi się podobają.
Wracając do frakcji okej rozumiem twoje podejście ale brakuje dwóch największych potęg średniowiecza Anglii i Francji. Fajnie by było zobaczyć chociaż jednych jako przedstawicieli zachodniej europy.

Też zastanawia mnie Kalifat co pod tym się kryje mamelukowie, almochadzi czy osmanowie? Krzyżowców podzieliliście będę się gniewał jeśli chcecie wszystkich muzułmanów do jednego wora wrzucić Pfft

Dzięki wielkie, naprawdę nie wiesz ile takie słowa dla mnie znaczą Wink

Mamy 7 frakcji, i dodanie jeszcze jednej nie zaszkodziłoby zbyt bardzo, ale trza to przedyskutować z Guru.

Avatar Guru zapowiada Kalifat, to mameluk. Grin Już skończyłem rysowanie tej frakcji, obecnie już mam parę jednostek Jerozolimy.

Guurahk
Kalifat to zjednoczone wojska Salah ad-Dina i Nur ad-Dina. Maks, jak już wspominałem, Krzyżowcy a Krzyżacy bardzo się różnią. Jak zapowiadałem, będą kolejne "DLC" z nowymi frakcjami, ale nim one nadejdą, sporo wody upłynie Grin Anglia i Francja był największymi potęgami, ale tylko lądowymi i tylko zachodniej Europy Wink Tak na siłę gry i filmy starają się je spopularyzować, jako właśnie największe potęgi, podczas gdy tak naprawdę Kalifat czy HRE były silniejsze. Nie widzę potrzeby dodawania tych dwóch królestw, ponieważ taką już typowo "zachodnią" frakcją będą właśnie Krzyżacy. Kto wie, może kiedyś, ale ciężko będzie sprawić by się czymś szczególnie różniły od siebie bądź innych państw Pfft
Edytowane przez Guurahk dnia 13-05-2013 16:33
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

sardynkafilipa
Ciekawy temat Smile Tylko proszę zrubcię jeszczę krzyżakówPfft

Kopernik
Filip nie kompromituj się piszę się "zróbcie".

Piko
Na co się piszesz, Koper? Pfft Nie poprawiaj pisowni innych, zwłaszcza gdy sam popełniasz błąd co drugie zdanie.

@Sardynkafilipa - I jak tam, udało ci się zmienić rozmiar tego pędzla? Smile

Dingo
Guurahk napisał/a:
Na chwilę obecną zaplanowanych jest 7 frakcji: Polska-Litwa, Krzyżacy, Jerozolima, Bizancjum, Kalifat, Wikingowie i Mongołowie,

Czytanie ze zrozumieniem poziom hard.

Piko, przestań nazywać Kopernika koper, to tak jak bym ciebie nazwał rzodkiewka albo szczypiorek. Smile

Kopernik
Od dziś Piko to Pomidor!!! Pfft

@Piko- Ale ja to co innego, mam zatwierdzoną dyz ortografie (to piszę się razem czy osobno? Smile) i dyz grafię też ale to już się tyczy charakteru pisma....
Edytowane przez Kopernik dnia 13-05-2013 22:11

Dingo
Kopernik napisał/a:
Od dziś Piko to Pomidor!!! Pfft

@Piko- Ale ja to co innego, mam zatwierdzoną dyz ortografie (to piszę się razem czy osobno? Smile) i dyz grafię też ale to już się tyczy charakteru pisma....

Dysortografię i dysgrafię.

Gdybyś nie edytował, byłby to czysty spam, staph.

Piko
Dysgrafię to ja też mam. Mogę ci nawet walnąć skan mojego zeszytu. Grin

@Dingo - rzodkiewki są fajne. Smile

Kopernik
Ale edytowałem Pfft

Guurahk
Panowie, błagam, nie spamujcie dysgrafią i dysortą >.> Jeżeli macie z tym problem, to sobie przejrzyjcie przed publikacją posta, przepuśćcie przez Worda, sprawdźcie w Google czy tak to się pisze... cokolwiek.

@sardynkafilipa - jak już Dingo słusznie zauważył, na samym początku napisałem o Krzyżakach, zresztą, przez kilka moich ostatnich wypowiedzi ta nazwa się przewinęła.

@Kopernik - nie poprawiaj innych, to że masz dys, nie znaczy, że Ty możesz opieprzać innych za błędy, które sam popełniasz >.> I błagam, teksty typu
Ale edytowałem
to sobie zostaw na shouta czy cokolwiek, niepotrzebny spam... A co do Pomidora, fakt, Piko jest chamski jak mało kto (no offence Wink), ale to nie powód, żeby się zniżać do jego poziomu ;_;

Apeluję do wszystkich, nie róbcie niepotrzebnego (i na dodatek dość głupiego) off-topu. Moralizatorski Guru strikes again Pfft
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Kopernik
Dobrze uspokoję się. Guru mnie przekonał (na jednym forum już dostałem bana (na SSRPG), a na tym się nie opłaca Smile).

Patataj

Piko
A co do Pomidora, fakt, Piko jest chamski jak mało kto (no offence Wink), ale to nie powód, żeby się zniżać do jego poziomu ;_;

Zaprzeczyłeś sam sobie. Wink Nie da się zaprzeczyć że robimy niepotrzebny spam... ...ale! Można powiedzieć że to wszystko przez sardynkę, więc jest dobrze. Grin

maks4444
Jak planujecie wydać erę? Robicie od razu wszystkie frakcje i dopiero premiera czy na początku dwie frakcje i częste aktualizacje?

Era Swarm Projekt Zawieszony
Rebirth of the Swarm Rozwijany

Guurahk
Do wakacji będzie 5 frakcji (na chwilę obecną robiona jest czwarta). Co najmniej, bo może wyrobimy się z siedmioma. Później dużo aktualizacji związanych z ewentualnymi błędami i balansem. Kiedy era będzie dopracowana, a Dingo znajdzie czas, będziemy się zajmować dodatkami. Później kolejne aktualizacje związane z dopracowaniem dodatku i zbalansowaniem nowych frakcji ze starymi. Tak więc będzie trochę roboty Grin

Kopernik
Ten 2lvl ze sztyletami (ten w czarnym ubranku) jest płaski.
Edytowane przez Kopernik dnia 19-05-2013 20:01

maks4444
Kalifat wygląda super. Będą mieli Piechotę Naffatun? ci tacy z prymitywnymi granatami Pfft

Nie lepiej zrobić większej różnorodności w Królestwie Jerozolimy?
Zrobić Adepta Zakonnego na 1 poziomie zarówno w piechocie jaki i na koniu byłby bez przydziału do żadnego zakonu. A od drugiego poziomu by się wybierało Joannita na koniu miałby miecz a Templariusz maczugę... Piechota zaś templariuszy bardziej ofensywna jednostką a Joannita defensywną z opcją leczenia +2. Bo Joannici bardziej słynęli z obrony zamków i opieki nad pielgrzymami i rannymi żołnierzami.

Jeszcze proponuje wrzucić ten zakon Lazarycki (Lazaryci).http://pl.wikiped...5%81azarza Zielony krzyż na białym tle mógłby fajnie wyglądać może jako jakaś piechota strzelecka(łuki, kusze, ozczepyitp.) Pfft
Edytowane przez maks4444 dnia 20-05-2013 09:52

Guurahk
Maks, nie będzie i konnych joannitów i templariuszy, ponieważ nie ma to sensu... Różniliby się tylko rodzajem ataku, co jest zbyt małą różnicą, lepiej czas poświęcić innym jednostkom. Lazaryci będą, ale inni niż ich proponujesz (IMO znacznie ciekawsi Wink). Stricte naffatun (którzy są swoją drogą wymysłem CA) nie będzie, ale "granaty" będą, a i ogniem będzie się można pobawić Wink

Piko
Maczugę zamiast miecza? Tak nie wolno. Pfft Poza tym posiadanie jednostki 0. poziomu to dość ważny aspekt jeśli chodzi o taktykę, więc nie można tak po prostu sobie ich dodać, jeżeli sprzecza się to z konceptem frakcji. Tak btw, ciekawi mnie jak sobie Guru z Dingiem w 2 osoby radzą z tworzeniem balansu. Patataj
Edytowane przez Piko dnia 01-06-2013 13:49

maks4444
Pielgrzym/fanatyk czy cokolwiek innego musi być jakaś jednostkę 0 poziomu. To tylko moja luźna propozycja nie wiem co nam twórcy zafundują w królestwie Jerozolimy.
Edit: drwniana maczuga by przedstawiała prymitywność jednostki wsam raz oręż dla zeropoziomowca Pfft a Miecz to luksusowy towar.
Edytowane przez maks4444 dnia 01-06-2013 14:12

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
10,820,246 unikalne wizyty