Byłyby cztery niezależne grupy, po jednej dla każdej ery. Domyślna
Era Magii
Forgotten Legends
Era Baśni
Każdy gracz byłby we wszystkich grupach, na każdej erze wybierałby też frakcję, którą chciałby grać.
Gramy na mapach domyślnych z Wesa, wbudowanych w daną erę lub zgłoszonych wcześniej do turnieju mappackach.
Jeżeli conajmniej 3 osoby wyrażą chęć uczestnictwa w turnieju w tym temacie, rozpoczniemy zapisy. Zapisać się do turnieju musi conajmniej 5 osób. Jeżeli zgłosi się 6 lub 5 osób, gramy każdy z każdym, w przeciwnym wypadku systemem szwajcarskim chociaż pewnie nieco uproszczonym.
Postaram się też dogadać z Druidem, żeby mecze z grupy domyślnej mogły być zaliczane do Rankingu.
Po wyłonieniu zwycięzców w każdej grupie rozegrany byłby mecz o główną nagrodę. Nie wiem jeszcze w jakim systemie byłby rozgrywany, ale mam kilka propozycji:
-Gracze zagraliby każdy z każdym.
-Rozegrany byłby wielostronny mecz, jeżeli ktoś byłby w kilku grupach zwycięzcą to i tak miałby tylko jedną stronę do kierowania.
-Nie rozgrywamy ostatecznego meczu jeżeli ktoś wygrał w większej ilości grup niż pozostali zwycięzcy (np jeden wygrywa w dwóch grupach a pozostali dwaj po jednej lub jeden wygrywa 3-4 grupy). W przypadku, w którym w każdej grupie wygrywa jedna osoba rozgrywamy według jednego z systemów powyżej, jeżeli jest dwóch zwycięzców po 2 wygrane grupy gramy finał.
Czas na rozegranie 4 meczy (po jednym z każdej grupy) proponuję 8-14 dni - dokładna ilość do ustalenia.
Dodam, że jeżeli turniej się odbędzie to na nowej wersji TE czyli można wybierać Technikanów i Legatos.
Po napisaniu przez Dragon_Blade posta poniżej chciałbym tylko dodać, że nie trzeba już teraz deklarować jakimi frakcjami będziecie grać - i tak będziecie musieli napisać to podczas zapisów.
Edytowane przez Jarom dnia 26-08-2015 12:14
Witam wszystkich po dość długiej przerwie! Ostatnio usłyszałem, że zamiast bujać w obłokach, powinienem zająć się swoimi projektami sztandarowymi. Tak więc sądzę, że dobrym pomysłem będzie poinformować was o ostatnich postanowieniach.
Moimi dwoma najważniejszymi projektami są: Ucieczka Marbusa i Ogniste Serce. Filar niedawno wrócił do Polski i ma teraz sporo wolnego czasu, więc werbując do drużyny Piko, szybko skończymy projekt, na który zamierzamy poświęcić cały najbliższy czas. Razem z angielskim tłumaczeniem.
Co tyczy się Ognistego Serca, postaram się wrzucić niedługo kilka rozdziałów. Muszę wziąć się za pisanie nieco poważniej, więc wydaje mi się, że będę robił dziesięć rozdziałów na artykuł
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
Witam wszystkich. Fajnie byłoby odświeżyć trochę to miejsce, które swego czasu było swoistym mini-blogiem. Muszę przyznać, że wraz z wiekiem zacząłem interesować się innymi rzeczami i projektami, które nie są już związane z grą. Konsekwencją tego jest mój brak czasu na takie produkcje, jak chociażby Ucieczka Marbusa bądź czekająca na wznowienie prac Odsiecz Wiednia.
Ta pierwsza jest kampanią, którą na początku tworzyliśmy razem z Filarem. Oboje jednak zaczęliśmy cierpieć na chroniczny brak czasu, motywacji i innych środków na tworzenie dodatku we dwójkę. Zdecydowaliśmy więc na oddanie naszej pracy pod patronat wesnoth.com.pl, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Aktualnie głównym twórcą kampanii jest Piko, który wykonał już lwią część prac. Wciąż przydadzą się jeszcze testerzy, maperzy, graficy i cała lista ludzi, którzy są potrzebni, żeby dodatek dopiąć na ostatni guzik. Zapraszamy więc do wspólnych prac!
Odsiecz Wiednia zasługuje na to, by ją dokończyć. Jest ukończona w naprawdę dużej części. Gdyby zgromadzić zespół około czterech, pięciu osób, wówczas można by zakończyć wszystkie pozostałe prace w tydzień, publikując gotową wersję na serwerze dodatków. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto będzie chciał kontynuować to dzieło. Je niestety odpadam.
Ostatnie dwa projekty, które bezsprzecznie wiążą mnie ze stroną, to coroczny turniej Władców Taktyk oraz Ogniste Serce, które można znaleźć w artykułach. Nigdy nie sądziłem, że ten turniej wytrzyma tyle lat i będzie wzbudzał takie emocje, jakie swego czasu było mi dane oglądać. Niestety, pojawia się coraz mniej er, na których możemy rozgrywać pojedynki. W przyszłości rozważam sięgnięcie po zagraniczne dodatki.
Co do Ognistego Serca: nie zdecydowałem jeszcze, czy seria będzie kontynuowana. Być może zajmę się nią, gdy znajdę na to odpowiednio dużo wolnego czasu. Na razie się na to nie zanosi. Zająłem się pisaniem czegoś innego, rozwijaniem pióra na DevianArcie. Chciałem was serdecznie zaprosić na swój profil, gdzie będziecie mogli poczytać i skomentować trochę moich prac. Mam nadzieję, że przypadną wam do gustu: http://alchemiczn...m/gallery/
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara