Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Turniej o tytuł Krasnoludzkiego Powiernika
Piko
Deidara napisał/a:
Zgłaszam sprzeciw jako w imieniu wszystkich biskupów świata!

Toć przecież jesteś jedynym biskupem Krasnoludzkiego Powiernika na świecie... Chyba że ja o czymś nie wiem. :D

Dobra, żeby nie offtopować, pokażę parę obliczeń...
(n*(n-1))/2

To jest wzór, wyliczający ile będzie rozgrywek jeżeli wśród n graczy każdy z każdym zagra 1 raz. Tak więc korzystając z niego, można oszacować ile rozgrywek grupowych będziemy mieli przy:
- 4 grupach po 3 osoby
4(3*(3-1))/2)=12

- 2 grupach po 6 osób
2(6*(6-1))/2)=30

Dla porównania, pozostałych rozgrywek przy 8-miu graczach którzy przeszli dalej będziemy mieli od 14 do 21, a przy 4 będziemy mieli 6 do 9.

Jak na mój gust, przy takich liczbach turniej będzie się ciągnął dosyć długo, oraz jest mało prawdopodobne aby udało się rozegrać wszystkie mecze. Ale 4 grupy po 3 osoby to też niezbyt dobra opcja, zwłaszcza gdy z każdej mają przejść po 2 osoby... Trochę niefortunna liczba uczestników jest.
Edytowane przez Piko dnia 10-05-2013 09:52

Ariu
Deidara a poza tym to wszyscy zdrowi w rodzinie. Shock Bo po ostatnich wpisach na Sb i tutaj zaczynam się martwić. Sad Ale zaraz jest rozwiązanie na Twoje dolegliwości. Smile Zgłaszasz się do turnieju - masz jeszcze na to kilka godzinek. Gromisz w pojedynkach każdego kogo spotkasz po drodze Grin (jak to ładnie brzmi w teorii). A potem to już tylko pozostanie Ci wybudować świątynię Grin (no chyba że już stoi) i umieścić Powiernika w jej centralnym miejscu. Wink
A na poważnie to jestem za 1 opcją. Chyba uda się wtedy uniknąć sytuacji jaka była w grupie A podczas poprzedniego turnieju. No i na etapie grupowym będzie można jeszcze trochę poszaleć skoro wyjdzie aż 4 osoby. Grin
Ariu

Lisinio
Witam,
Jeśli można to chciałbym się zapisać do turnieju.
Co prawda dziś dopiero założyłem konto, ale pojęcie o grze mam i to jak uważam - nie małe Wink

Rene
Jeszcze raz pozwolę sobie napisać, że jeśli nie będzie 16 graczy to nie ma sensu robić więcej niż 2 grupy. Myślę, że grając po jednym meczu każdy na każdego z timerem to nie będzie musiało wcale trwać zbyt długo, a unikniemy sytuacji, w której jedna nieaktywna osoba rozwala całą rywalizację w grupie.
Brak odbioru.

Kokos
Zgłaszam się

Druid
Dziękuję za wyrażone opinie i ogłaszam zakończenie zapisów do turnieju.

SKŁADY GRUP TURNIEJOWYCH:

GRUPA A
1. Rene.
2. sordan.
3. Codename.
4. Kokos.
5. Dunno.
6. Guurahk.
7. TomaszK2000.

GRUPA B
1. Poliuks.
2. Ariu.
3. axtman.
4. AxeFighter.
5. kdwww.
6. Piko.
7. Dark__Gunner.
8. Lisinio.

Życzę powodzenia i dobrej zabawy !

Edytowane przez Druid dnia 10-05-2013 20:55
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Dunno
Jestem w grupie śmierci Grin
Może podam od razu kiedy mi pasują gry. Matury mam jeszcze 14, 17 i 20 maja więc wszystkie dni poza tymi oraz wieczorami dnia przed (trzeba się wyspać) mam wolne. Godzinowo się dostosuje, byle żeby gra skończyła się przed północą. Czekam na pmki. Dzięki Smile
Już czwarty rok bez podpisu!

Druid
Informacje dodatkowe:

W przypadku gdy po zakończeniu rozgrywek grupowych gracze będą posiadali taką samą ilość zdobytych punktów o tym kto zajmie wyższą pozycje do awansu zadecyduje jego pozycja w rankingu. Tabelka dostępna tutaj: http://www.rankin...nking.html

Ilości przyznanych punktów chwały:

1 pkt dla każdego gracza, który zgłosił się do turnieju i rozegrał przynajmniej jedną walkę.
1 pkt dla każdego gracza który przeszedł do gier ćwierćfinałowych.
1 pkt dla każdego gracza który przeszedł do gier półfinałowych.
2 pkt dla gracza który zajął 3 miejsce w turnieju.
4 pkt dla gracza który zajął 2 miejsce w turnieju.
6 pkt dla gracza który zajął 1 miejsce w turnieju.

Informacja dotycząca pojedynków ćwierćfinałowych.

Zwycięzca grupy A gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie B (para A1 B4)
Zwycięzca grupy B gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie A (para B1 A4)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie A gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie B (para A2 B3)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie B gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie A (para B2 A3)

Ps. Dunno teraz w mojej ocenie o każdej z grup można tak powiedzieć ale trzymam kciuki. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Piko
Pierwsza trójca mojej grupy nie do ruszenia... Trza jakoś zająć to czwarte miejsce. ;P Jbc. to jestem dostępny prawie zawsze, ale wolę kończyć przed 22.

Guurahk
Well, przynajmniej mam jeszcze jakieś szanse w grupie Grin
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Lisinio
Jeśli o mnie chodzi to jestem do dyspozycji każdego dnia koło godziny 17:00 (no prawie każdego, pewnie zdarzy się jakiś wyjątek)
W piątki i soboty mogą być godziny nocne Wink

Axtman
Grupa A ma już przerąbane.
Dla mnie już przeszli:
-Dunno
-Rene
-Guurahk

kontakt:
axtman5@o2.pl

sordan
Czy tutaj raportujemy odbyte gry turniejowe? Jesli tak to wlasnie rozegralismy pierwszy pojedynek.
sordan VS Codename - wygral sordan
http://speedy.sh/...turniej.gz
Dzieki za gre.

(pojedynek rankingowy nr 80)
Edytowane przez Druid dnia 12-05-2013 12:58

Dunno
axtman napisał/a:
Dla mnie już przeszli:
-Dunno
-Rene
-Guurahk

Że co? Ja faworyt? Chyba nie widziałeś jak gram Pfft
Już czwarty rok bez podpisu!

Rene
Grupa A
Rene vs Dunno - wygrał Rene

Powtórka: http://speedy.sh/...s-Dunno.gz

(pojedynek rankingowy nr 81)
Edytowane przez Druid dnia 12-05-2013 12:58
Brak odbioru.

sordan
Grupa A
sordan VS Dunno - wygral sordan
http://speedy.sh/...turniej.gz

Dzieki za gre.

(pojedynek rankingowy nr 82)
Edytowane przez Druid dnia 12-05-2013 12:59

Piko
Grupa B
Piko
vs Lisinio - wygrał Piko

Powtórka: http://speedy.sh/...Lisinio.gz

(pojedynek rankingowy nr 83)
Edytowane przez Druid dnia 12-05-2013 13:00

Guurahk
Dunno, nie musisz udowadniać axtmanowi, że czasem się myli. Już wystarczy. Teraz zacznij grać na poważnie Wink Natomiast jeśli ktoś ma chętkę ze mną zagrać, zapraszam na priv. Wieczory od poniedziałku do czwartku mam przeważnie wolne. Niedziela przed/popołudnie również wchodzi w grę, ale akurat jutro jestem wyjechany Grin

axtman napisał/a:
Dla mnie już przeszli:
-Dunno
-Rene
-Guurahk

Tak off-topując. Axtman, czuję się zaszczycony Smile
Edytowane przez Guurahk dnia 12-05-2013 16:02
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Rene
Grupa A
Rene vs Codename - wygrał Rene

Powtórka: http://speedy.sh/...odename.gz

(pojedynek rankingowy nr 84)
Edytowane przez Druid dnia 12-05-2013 13:00
Brak odbioru.

Druid
Widzę, że było ciekawie w pierwszym dniu turnieju Smile więc tylko krótka informacja. Zdobyte punkty turniejowe będą nanoszone na 1 stronie tego forum. Sukcesywnie będę również wprowadzał dane do rankingu. Gdy pojedynki zostaną w nim ujęte pojawi się przy waszych wpisach moja edycja z informacją.
To powodzenia w dalszych rozgrywkach. Wink
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.19
10,821,643 unikalne wizyty