|
Władcy Taktyk 2013 - Druga Edycja
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 25-07-2013 00:07
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Zgłaszam Erę of the Western Kingdoms (0.1.7, darmowy transfer):
http://chomikuj.p...00.1.7.rar
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 25-07-2013 02:34
|

Awanturnik

Data rejestracji: 01/04/2013 22:52
|
Informuję, iż pojawiła się już Tabela Walk. Można ją zobaczyć w pierwszym poście tego tematu. Od teraz nie przyjmuję już nowych uczestników, jednak ery dalej są przyjmowane.
Przypominam, że zwycięzcy są zobowiązani dostarczyć tutaj powtórkę z meczu. Jeśli wasz przeciwnik nie stawił się, nie odpowiada na PW itd. proszę o tym tutaj pisać. Wszystkie powtórki oraz zgłoszenia, że przeciwnik nie stawił się na mecz przyjmuję do 8 sierpnia!
Dingo zagwarantował nagrody dla zwycięzców. Wielka chwała mu za to! Więcej możecie poczytać w pierwszym poście. |
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 25-07-2013 11:24
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Sulik vs Elensefar (Water Era)]
Skąd ja wiedziałem, że zagram w water erę!?  |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 25-07-2013 12:27
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
A ja w FLa?  |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 25-07-2013 13:46
|

Zarządca

|
Media Aetas... czas zaspamować konnicą...
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 25-07-2013 19:25
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Zrobiłem wersję poprawkową, tutaj nowy link do wersji: http://www.sendsp...en-legends Przepraszam za usterkę.  |
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 26-07-2013 01:10
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
;_; Zapomniałem się zapisać. Anyway, powodzenia wszystkim I, AF, nie hejtuj tyle
Edytowane przez Guurahk dnia 26-07-2013 01:10
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 26-07-2013 03:01
|

Awanturnik

|
Guurahk w ostateczności mogę cię przyjąć i będziesz grał z maksem4444, który aktualnie nie ma partnera do gry. Jest to jednak jednorazowa czynność, gdyż nie minęło wiele czasu od rozpoczęcia walk i dopisanie nowego gracza niczego nie zmieni! |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 26-07-2013 11:09
|

Zarządca

|
Szybki update, poprzednia wersja była zabugowana (Adris, podmień w pierwszym poście): http://chomikuj.p..._0.1.8.rar Druid, Wilk, życzę przyjemnej gry na moim tworze Kiedy macie zamiar grać? Jestem głodny opinii (dingochrupki mi nie pomogą).
Edytowane przez AxeFighter dnia 26-07-2013 11:21
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 26-07-2013 11:11
|

Awanturnik

|
Adris, DZIĘKI! A więc mam szansę zrehabilitować się za Krasnoludka
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 26-07-2013 19:33
|

Awanturnik

|
Tabela Walk programu Władcy Taktyk 2013 została zaktualizowana 
Poprawioną wersję ery już dodałem, ale błagam was... Nie odwalajcie już takich numerów. |
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 27-07-2013 18:24
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
W regulaminie nie ma punktu co do nazwy założonej gry.
Mam rozumieć, że nie trzeba czy po prostu mamy wykazać się własną inwencją? |
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 27-07-2013 19:06
|

Awanturnik

|
Nie trzeba. Gdy dostaję powtórki, sprawdzam je i zostawiam w osobnych folderach (powtórki z meczów Pierwszej Edycji mam dalej), które porządkuję i nazywam po swojemu. To nie ma dla mnie żadnej różnicy. Oczywiście, przyzwoitość moi kochani, przyzwoitość w wymyślaniu nazw meczów!  |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 27-07-2013 19:20
|

Zarządca

|
Pytanko: czy mecze Władców Taktyk liczą się do Rankingu Polskich Graczy? Niby jest to ranking defaulta, ale z okazji tego, że to turniej powinno się zrobić wyjątek
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 27-07-2013 19:27
|

Awanturnik

|
AxeFighter, tak naprawdę sądzę teraz, że powinny być dwa rankingi. Na Domyślną i na wszystkie ery (razem z Domyślną).
Próbowałem załatwić, żeby turniej był wliczony w ranking, jednak nie udało mi się to. Jak widać, te dwa projekty nie mogą zostać scalone, jednak wzajemnie się nie wykluczają. |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 27-07-2013 19:52
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Deidara napisał/a:
AxeFighter, tak naprawdę sądzę teraz, że powinny być dwa rankingi. Na Domyślną i na wszystkie ery (razem z Domyślną).
Właściwie to ja zawsze byłem za tym, by ranking był z wszystkich er. Powód? Zapobiegłoby to szpanowi skilem na domyślną. W końcu prawdziwy pro gracz powinien poradzić sobie na wszystkich erach. Jednak skoro uniemożliwił to wynik głosów, to myślę, że oddzielny ranking to dobra alternatywa.
Deidara napisał/a:
Próbowałem załatwić, żeby turniej był wliczony w ranking, jednak nie udało mi się to. Jak widać, te dwa projekty nie mogą zostać scalone, jednak wzajemnie się nie wykluczają.
Kto ci przeszkodził?  |
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 27-07-2013 20:27
|

Awanturnik

|
Dingo, to jest już nieważne. Nie mam najmniejszych nawet chęci rozpoczynać o to sporu, gdy sam nie wierzę w to, o co bym walczył. Argumentacja osoby, z którą rozmawiałem przekonała mnie do zmiany zdania i zrezygnowania z prób włączenia w ranking turnieju.
Nie ma czegoś takiego jak "wyjątek" w takich sytuacjach. Jeśli ranking ocenia możliwości graczy na defelaut, to mój turniej nijak się go nie ima, nawet jeśli to druga edycja i graczom podobają się jego założenia (mam nadzieję, że tak jest? ). Jednakże odczuwam pewny niesmak w stosunku do nazwy rankingu. Nazywając go Polskim Rankingiem Graczy BfW odbieramy innym możliwość nazwania w ten sposób rankingu, który będzie uwzględniał wszystkie ery. Oczywiście, to tylko mały haczyk, do którego mogę się przyczepić, tak jak "polskie obozy koncentracyjne".
Dalej mam szczerą nadzieję, że nie wywołam w ten sposób nawałnicy postów na ten temat...  |
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 27-07-2013 20:53
|

Awanturnik

|
Difolcić chcą, milicjanty jedne Że ich dużo, to ranking mamy, jaki mamy. Zgadzam się z Dingo, dobry gracz powinien sobie radzić na wszystkich Erach, nie tylko na difolcie. Wybacz Adris, musiałem wyrazić swoją opinię 
Swoją drogą, bardzo się cieszę z reaktywacji tego turnieju. Pokazuje przynajmniej, że tworzenie er i "pro granie" nie wykluczają się A teraz czas przywołać cały mój skill z czasów turnieju EoMy (farcie przybywaj!!!). Maks, szykuj się na bitkę
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 27-07-2013 22:48
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Weź tylko pod uwagę, że "dobrzy gracze" radzą sobie głównie ze znajomości frakcji - każda z nich jest naprawdę odmienna (w difolcie ofc), a wiedza ogólna naprawdę nie wystarcza. Bo "dobry gracz" będzie wiedział jak skutecznie przeprowadzić atak i kiedy się wycofać, będzie wiedział jak długo trzymać wioskę wroga i jak daleko pozwolić mu się zbliżyć na swoje terytorium, ale... Nie da się dobrze zapoznać z frakcją po jednej czy dwóch grach. Potrzeba czasu aby opracować dobrą taktykę gry, aby zauważyć jakie jednostki kiedy się rekrutuje, jak wykorzystać w pełni ich potencjał - czyli jak wygrać.
Oczywiście jest to tylko moja subiektywna opinia, z którą wcale nie musicie się zgadzać. Aczkolwiek powiem wam, że w FLa jestem dużo lepszy niż w defaulta - kto grał ten wie! (mimo iż kodu Dinga 000 i tak przełamać nie umiem... no ale to tylko tak na marginesie)
Edit: Niezły offtop się zaczyna robić.
Edytowane przez Piko dnia 27-07-2013 22:49
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 28-07-2013 00:11
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Deidara już odpowiedział turniej nie jest uwzględniany w RANKINGU. Dyskusja na temat czy w nim uwzględniać wszystkie ery była prowadzona na łamach forum projektu.
Odnośnie turnieju
Pojedynek na EotWK Druid - wilk
Rozegrałem a właściwie usiłowałem rozegrać grę do turnieju. Wilk się stawił ale przebieg był bardzo jednostronny. Jak zobaczycie powtórkę to zrozumiecie co mam na myśli. Niby zabiłem bosa przeciwnika ale jak to zapunktować pozostawiam rozstrzygnięcie organizatorowi turnieju. Dla mnie to nie było zwycięstwo w normalny tego słowa znaczeniu. Jeżeli już to walkower. Wilk wyszedł przed końcem i nie można powiedzieć że chciał grać. Za to dialogów było sporo.
Link: http://speedy.sh/...alkower.gz
Uwagi co do balansu mam kilka, ale muszę jeszcze na tej erze pograć żeby o nich pisać.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|