Fascynująco zażarta dyskusja językowa jak widzę... Dla mnie mogą być Orkowie i Orki.
Drobne poprawki graficzne (według niektórych waszych propozycji) i nazewnictwa bo faktycznie mało barbarzyńsko i dziko wyglądają. Może faktycznie bardziej cywilizowane orki/orkowie będą dobrym pomysłem. Kawaler /obrazek skasowany/ Szlachcic /obrazek skasowany/ Wielki Szlachcic (mniejszy topór będzie służył do rzucania) /obrazek skasowany/
Pierwsza linia orkowych formacji. To pospolite ruszenie chłopstwa i biedoty orków. Poborowy (atak wręcz pięścią i atak na dystans rzut kamieniem). /obrazek skasowany/ Procarz /obrazek skasowany/ Wielki Procarz /obrazek skasowany/
ZawaPL To są frakeny żebyś nie myślał że ja tak świetnie rysuje. Wole składać jednostki z dostępnych grafik przynajmniej wyglądają przyzwoicie.
AxeFighter Dzięki za pomysł ale raczej nie będę mieszał ludzi(magowie) z orkami postawię na stare dobre Ogry jako brutalną siłę uderzeniową, bo Trolle w podstawce są, Cyklopy w erze magi a Giganty u ciebie.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:07
Trochę za mało wyraziste twarze mają. Trochę za mało czerni, konturów. IMO lepiej by było zedytować na podstawie linii szlachcica, tam górna część jest przyzwoita i świetnie nadaje się do przeróbki, zaś nogi w obecnych są dobre.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth.- Sagez