|
TURNIEJU POSZUKIWACZA - rok 2013 pierwsza edycja
|
| Druid |
Dodany dnia 17-10-2013 20:41
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Uwaga przy planowaniu tego turnieju "było nas 3 i jeden przyświecał nam cel" i właśnie otrzymałem informację, że trzeci z nas już pozałatwiał swoje sprawy i wypoczęty powraca w grono sponsorów. Mam również nadzieję, że zgłosi się również jako uczestnik turnieju. A co za tym idzie, nagrody finansowe mogą poszybować w górę bez konieczności oczekiwania na kolejne zgłoszenia. No to pozostaje poczekać aż sam o tym napisze.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 18-10-2013 09:34
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
To znaczy, że turniej poza kapitałem polskim otrzymuje zastrzyk kapitału z wyspy i ta mapa poszukiwacza z banerka reklamującego turniej zaczyna nabierać zamierzonego znaczenia. Ale do rzeczy skoro sordan wraca nastąpią pewne zmiany w regulaminie zgodnie z tym co ustalaliśmy tzn. w pkt 2.1 zostanie wydłużony czas na 360 sekundek (sześć minut) i w pkt 7 rozgrywki grupowe będą się odbywały na losowej mapie (potrzebny będzie dodatek losujący). Te oraz zgłoszone wcześniej zmiany w regulaminie wprowadzę w poniedziałek. Może ktoś jeszcze coś doda. A i najważniejsza rzecz, o ile dobrze pamiętam to od chwili gdy sordan dołączy jako sponsor nagrody będą wynosiły
Za zajęcie:
I miejsca 100,00 zł
II miejsca 50,00 zł
III miejsca 20,00 zł
Prosiłbym sordana o ewentualne poprawienie mnie, jeżeli coś namieszałem z kwotami. Nagroda rzeczowa oczywiście pozostaje bez zmian.
Ariu
|
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 18-10-2013 11:26
|

Adept

Data rejestracji: 27/08/2009 14:23
|
Tak, kwoty sa poprawne. Skoro rozgrywki beda na losowej mapie to prosze dopiszcie mnie do listy uczestnikow Ariu: na losowej beda tylko grupowe pojedynki, czy wszystkie? Fajnie by bylo przynajmniej moim zdaniem zeby wszystkie mecze byly na mapie losowej, tak zebym nie mogl (jak ostatnio ) sobie przygotowac taktyki do kazdej gry 
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 18-10-2013 13:03
|

Poszukiwacz Przygód

|
sordan napisał/a:
Tak, kwoty sa poprawne.
@sordan witaj super, że jesteś i nic nie pomieszałem w finansach. Co do reszty to na losowej mapie będziemy grać wszystkie grupowe pojedynki. Tam jest tylko po jednym meczu, więc Twój argument do mnie trafia. W następnej fazie gramy już do 2 zwycięstw, więc każdy z zawodników może wybrać mapkę z podanych i przygotować sobie strategię. Ale to chyba dobry pomysł, aby trzeci pojedynek (na tym etapie o ile do niego dojdzie) był rozgrywany na losowej mapie.
Jak myślicie ? To aktualizuję treść na głównej związana z nagrodami finansowymi i sponsorem a regulaminu tak jak pisałem wcześniej zostawiam do poniedziałku.
Edytowane przez Ariu dnia 18-10-2013 14:43
Ariu
|
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 18-10-2013 14:36
|

Adept

Data rejestracji: 27/08/2009 14:23
|
Podpisuje sie dwoma rekoma i nogami pod tym pomyslem z losowa mapa jako trzeci pojedynek w fazie pozagrupowej. Tak bedzie elegancko i teraz regulamin wyglada dobrze, przejrzyscie i sprawiedliwie dla wszystkich. |
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 18-10-2013 16:51
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
O ja... Dobra, wpiszcie mnie. Ten kubek mnie przekonuje. No i losowanie map, może będę miał jakieś szanse
Edytowane przez Guurahk dnia 18-10-2013 16:52
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 18-10-2013 16:54
|

Opiekun

|
@sordan no a Ariu mnie straszył, że Ty jak znikasz to na lata. Swoją drogą widzę, że szykuje się piękna ekipa do gry w turnieju. Oby tak dalej, jeszcze mamy jeden tydzień na zapisy.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| MagnumA |
Dodany dnia 18-10-2013 19:12
|

Przybysz

Data rejestracji: 02/10/2009 14:16
|
Zgłaszam się
|
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 18-10-2013 19:21
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Brakuje mi kilku graczy jak Poliuks, Smozes czy Janitor, tbal. Mam nadzieję, że uda się wszystkim chętnym do udziału w turnieju zapisać się na czas.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 18-10-2013 21:40
|

Opiekun

|
MagnumA napisał/a:
Zgłaszam się
Findre napisał/a:
Zapiszcie mnie
MagnumA i Findre czy na pewno chcecie grać fer ? Przepraszam ale Wasze zgłoszenie na te chwilę nie może zostać przyjęte. Na pewno wiecie dlaczego. A właściwie wiesz. Chyba, że potrafisz to wytłumaczyć.
Edycja
MagnumA na PW udzielił w mojej ocenie wiarygodnego wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Mam nadzieję, że nie wyjdę na ostatniego naiwnego wierząc w nie.
Zgłoszenie Findre zostaje usunięte i czekam na dokonanie przez niego ponownego zgłoszenia z własnego komputera.
Edytowane przez Druid dnia 18-10-2013 23:54
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Lisinio |
Dodany dnia 20-10-2013 12:06
|

Przybysz

Data rejestracji: 10/05/2013 16:02
|
Na jakiś czas zniknąłem z forum, ale po chwili namysłu...
Zgłaszam się do turnieju 
Uprzedzam jednak, że będę do dyspozycji najprawdopodobniej dopiero od listopada. |
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 21-10-2013 10:37
|

Poszukiwacz Przygód

|
Uwaga zmiana zapisu w REGULAMINIE punkt :
- 2.1 wydłużenie czasu z 300 do 360,
- 7 zmiana związana z wprowadzenie losowo wybranej mapy do pojedynków oraz informacji dotyczącej awansu do następnej tury,
- 9 zostaje dopisana informacja o sposobie wyboru mapy podczas rozgrywania 3 pojedynku.
- 11 zostaje usunięty zapis wyjaśniający sposób awansu z grupy (przeniesiono go z zaproponowanymi zmianami do pkt 7)
Brzmienie po zmianie:
2.1. Gramy z timerem ustawionym na 360 sekund (sześć minut) - chyba, że obaj gracze wyrażą zgodę na grę z innymi ustawieniami. W takim wypadku informację o tym fakcje należy zamieścić rozpoczynając rozgrywkę. Brak takiego wpisu może stanowić podstawę do nie uwzględnienia gry.
7. Gracze, którzy zgłoszą chęć udziału w turnieju :
- zostaną podzieleni na dwie grupy A i B,
- w fazie grupowej będą toczyli pojedynki na losowo wybranej mapie.
W grupach gramy każdy z każdym po jednym pojedynku. Z każdej grupy zostanie wyłonionych 4 graczy z największą ilością zgromadzonych punktów. Przejdą oni do następnej fazy. W przypadku, gdy po zakończeniu rozgrywek grupowych gracze będą posiadali taką samą ilość zdobytych punktów o tym, kto zajmie wyższą pozycje do awansu decyduje wynik bezpośredniego pojedynku rozegranego między tymi graczami w grupie. W przypadku, gdy powyższe rozwiązanie nie da rozstrzygnięcia (np. w grupie będzie trzech graczy z taką samą ilością punktów i ich bezpośrednie mecze nie pozwalają jasno stwierdzić, kto powinien wyjść z grupy, na której pozycji) zadecyduje o tym jego pozycja w rankingu. Tabela dostępna tutaj : http://www.rankin...nking.html.
9. Ćwierćfinały, półfinały i finały gramy na mapach: Ruiny Sulli, Pustkowia Wyjących Upiorów, Przeprawa Silverhead, Jezioro Spadającej Gwiazdy, Delta Sablestone - wybrane na przemian przez finalistów. W chwili, gdy będzie konieczne rozegranie trzeciego rozstrzygającego pojedynku mapa powinna zostać wybrana w sposób losowy.
11. Terminy :
- zapisy trwają od dnia dzisiejszego do godziny 18:00 dnia 25 października 2013 r.
- mecze fazy grupowej powinny być rozegrane w przedziale czasowym od dnia 26 października 2013 r. do dnia 17 listopada 2013 r. Uwaga zawodnicy między sobą ustalają pojedynki w terminie do 14 listopada 2013 r. (termin podstawowy). W terminie dodatkowym tj. 15 -17 listopada 2013 r. godzinę pojedynku ustalają organizatorzy. Nie stawienie się w tym terminie skutkuje przyznaniem punktów ujemnych (patrz pkt 8 regulaminu).
- mecze ćwierćfinałowe powinny być rozegrane w przedziale czasowym od dnia 18 listopada 2013 r. do dnia 1 grudnia 2013 r. (termin podstawowy do 30.11.2013 r. termin dodatkowy 01.12.2013r.)
- mecze półfinałowe powinny być rozegrane w przedziale czasowym od dnia 2 grudnia 2013 r. do dnia 16 grudnia 2013 r. (termin podstawowy do 15.12.2013 r. termin dodatkowy 16.12.2013r.)
- mecze finałowe będą rozgrywane od dnia 17 grudnia 2013 r. do dnia 30 grudnia 2013 r.
@Lisinio fajnie że jesteś. Poliuks mam nadzieję, że klasycznie budujesz napięcie i za pięć dwunasta się jednak pojawisz.
Ariu
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 21-10-2013 14:46
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Czy dwie grupy to nie jest nieco za mało? W obecnej sytuacji należałoby rozegrać aż siedm meczy. Proponuję zrobić grupy A, B, C i D.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 21-10-2013 16:20
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Na turniejach międzynarodowych podział na 2 grupy jest bardzo popularny, a zbytnich problemów z nim nie było. Przykładowo, w TAFie każdy gracz miał do rozegrania aż dziewięć meczy w grupie - i raczej nikt nie narzekał, biorąc pod uwagę jak wysoka była frekwencja. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 21-10-2013 21:01
|

Opiekun

|
AxeFighter napisał/a:
Czy dwie grupy to nie jest nieco za mało? W obecnej sytuacji należałoby rozegrać aż siedm meczy. Proponuję zrobić grupy A, B, C i D.
@AxeFighter 4 grupy w których jest po 4 czy 5 graczy już przerabialiśmy przy okazji TURNIEJU KU PAMIĘCI O PRASTARYCH ZASŁUGACH. Była wtedy jedna grupa w której rozegrano tylko jeden pojedynek grupowy. Oczywiście obaj gracze przeszli dalej. Trochę mało emocji jak na mój gust. Dlatego wyciągając wnioski stwierdzam, że dużo więcej emocji na tym etapie jest wtedy gdy meczy jest więcej. Jak przegrasz jakiś pojedynek zaczynasz liczyć punkty innych. Zaczynają one również być ważne. Dlaczego chyba wiesz.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Przebudzony |
Dodany dnia 22-10-2013 17:11
|

Przybysz

Data rejestracji: 22/10/2013 17:03
|
O ile można zgłaszam swój udział w turnieju. Dobrze widzę ? Pieniążki do wygrania i brak opłaty wpisowej. Chwała sponsorom i organizatorom. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 22-10-2013 19:43
|

Opiekun

|
Może nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Ale do chwały dla sponsorów się podłączam.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| kravios |
Dodany dnia 23-10-2013 19:13
|

Przybysz

Data rejestracji: 23/10/2013 19:12
|
Witam. Zgłaszam się do turnieju. |
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 23-10-2013 23:39
|

Opiekun

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
Ludzie się tu rejestrują tylko po to żeby wygrać pieniądze...
No cóż jaki kraj taki obyczaj.
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 24-10-2013 01:50
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Nie wszyscy
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|