|
Projekt: Rangi
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 11-01-2014 14:21
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Na tarcze musimy zaczekać aż Werian się tym zainteresuje, innego sposobu nie ma.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 11-01-2014 14:33
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Werian napisał/a:
Pomęcz mnie za tydzień z tymi rangami.
 |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-01-2014 14:04
|

Zarządca

|
Pytanie do ogółu, a szczególnie do moderatorów: może zmienić nazwę rangi Opiekun na Strażnik? Jak pamiętam axtman narzekał na jego obecny tytuł. Opinie?
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 17-01-2014 14:43
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 10/11/2010 21:46
|
@AF Nie zmieniajmy tematu. Chcemy tarcze! 
Tak na serio to Strażnik wydaje mi się groźniejszy niż Opiekun. Dałby to większy respekt do moderatorów. Ja jestem za. |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-01-2014 15:48
|

Zarządca

|
Tarcze -> Werian. Nie w mojej mocy je wstawić. Nic na to nie poradzę.
|
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 17-01-2014 15:58
|

Poszukiwacz Przygód

|
Werian napisał/a:
Pomęcz mnie za tydzień z tymi rangami.
To pomęcz go. Tydzień już minął.
Edytowane przez Kuki1537 dnia 17-01-2014 15:59
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 17-01-2014 18:06
|

Bohater

|
Patrząc po ostatniej obecności nie ma co. Poczekajmy jeszcze trochę.
AF: Będzie to wówczas Strażnik, Zarządca i Główny Zarządca. Nazwa strażnik trzyma się trochę mniej reszty wyższych stopni niż Opiekun, ale nie jest jakiś z kosmosu jak Pan Fedualny. Według mnie teraz jest najlepiej i nie potrzeba więcej zmian. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 18-01-2014 18:28
|

Awanturnik

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Moim zdaniem pomysł Dingo z tarczami i tarcze są super. Ale nazwy. Czy ta rewolucja z nimi nie jest robiona trochę na siłę ? Jeżeli już to mi w tych nazwach czegoś brakuje. Czegoś co by było nasze a nie tylko powielane. No i powinny brzmieć bardziej na modłę fantasy. Przykład można np. zabazować na erze magii i na jej podstawie stworzyć nazwy rang. Trzeba tylko pomyśleć. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 19-01-2014 03:36
|

Zarządca

|
EoMa - to jest to! Fajnie by było zaczynać jako Mu i kończyć jako Kirios Tylko czy wszyscy podzielają mój entuzjazm?
|
| |
|
|
| inferno8 |
Dodany dnia 19-01-2014 11:43
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 12/07/2008 09:12
|
Nie, moi drodzy. To nie jest dobry pomysł. Gdyby nasza strona była o Erze Magii to jak najbardziej, ale to jest fanowska strona Battle for Wesnoth, więc jeśli już to należałoby brać nazwy od jednostek z Domyślnej, np. najniższa ranga "Chłop", kolejna "Włócznik" itp. (choć wbrew pozorom dobór właściwych nazw kolejnych rang nie byłby taki prosty moim zdaniem). |
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 19-01-2014 12:06
|

Poszukiwacz Przygód

|
Dobrze jest tak, jak teraz. A na wprowadzenie tarcz dalej czekamy.  |
| |
|
|
| inferno8 |
Dodany dnia 19-01-2014 13:44
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 12/07/2008 09:12
|
Napisałem dziś do Weriana list, w którym poprosiłem go o zajęcie się tymi tarczami oraz żeby dał nam znać, jak wygląda sprawa z nowym layoutem i większymi zmianami na stronie, które tylko on może wprowadzić. Miejmy nadzieję, że niedługo odpisze  |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 19-01-2014 19:45
|

Awanturnik

|
Z erą magii to był jedynie przykład wskazujący w mojej ocenie jeden z kierunków. Naciskał bym raczej na to
Druid napisał/a:
Trzeba tylko pomyśleć. Ale to tylko moje skromne zdanie. 
Obecnie admini maja np. "Zarządca". Mi się to kojarzy z niewolnictwem. Jeżeli takie mają być skojarzenia to mi się to po prostu nie podoba. Oczywiście mogę podać jeszcze kilka innych skojarzeń ale nie jest moim celem krytykować, ale wywołać coś w rodzaju burzy mózgów. Co nie stać nas na wymyślenie nowego standardu. Problemy z procesem myślowym czy obawa, że admini w dyby wsadzą za rewolucje w tym zakresie. Po Dingo to się nawet tego mogę spodziewać odnosząc to do tego co pisze na SB i jaki jest szczery. A może pop prostu jeszcze nie jesteśmy gotowi na taką rewolucję. Tylko po co wtedy to było zaczynać? Żeby było jasne. Obecne nazwy nie są niczym złym ale większość mi się kojarzą z regułkami ze szkoły podstawowej a to ma być FANTASY. 
Przykłady:
Acalow
Odiki
Tarak
Agord
itd.
nazwy były by typowo nasze i idę o zakład że po jakimś czasie były by rozpoznawane.
Czy jak się boicie aż takich rewolucji to :
Dragonis
Siewca
itd. bazujące na literaturze fantasy. Jeżeli już obecny pułap to, brakuje mi
Adepta
Maga
i jeszcze kilku innych.
Edytowane przez Druid dnia 19-01-2014 19:50
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 19-01-2014 21:02
|

Bohater

|
Druid napisał/a:
A może pop
Np. Michael Jackson za 2000? Pisałeś, że to miałoby być coś naszego, a nie powielane.
A tak na serio to ja tam już nie wiem jak bardziej "ufantastycznić" rangi. Dałoby radę z pierwszymi, ale na kolejne nie mam już pomysłu. Może Druid sam coś wymyśl, tylko skromnie.
Edytowane przez Dingo dnia 19-01-2014 21:04
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 19-01-2014 23:28
|

Awanturnik

|
Dingo napisał/a:
Może Druid sam coś wymyśl, tylko skromnie.
Jak nie to pewnie dyby. Skromnie nie potrafię. Oj krnąbrny ze mnie niewolnik wielki Zarządco Dingo. Dodatkowe p zostawiam bo w końcu na jego temat cała linijka tekstu zarządcy się pojawiła. Natomiast jako skromny "czeladnik" podaję jedynie pomysł dla AF . Czy to wykorzysta to już inna bajka. Zapytam tylko kto puścił wodze fantazji i wymyślił tego czeladnika ? Dobra już się przestaję czepiać bo znowu Dingo będzie mnie chciał ukrzyżować. A swoją drogą pomaganie przy cudzych projektach gdy Dingo motywuje nie za bardzo mi wychodzi. Ale trzymam kciuki.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 20-01-2014 10:11
|

Bohater

|
Druid napisał/a:
Zapytam tylko kto puścił wodze fantazji i wymyślił tego czeladnika ?
Ja wymyślałem rangi. Możesz sobie poczytać kilka stron wcześniej temat.
Dobra co do tego czeladnika to przyznam, że wziąłem to z Obliviona. 
Druid napisał/a:
Trzeba tylko pomyśleć. Ale to tylko moje skromne zdanie. 
No ale za to motywacja Druid profesjonalna. Nie nie to na pewno nie był rozkaz. Zbyt skromnie.
Edit:
Forum se umarło.
Zrobiłem takie coś:

Wypolerowana tarczka. Można zrobić w domyślnym rozmiarze, a można nie, bo jednak moje widzi misie podoba mi się bardziej większa.
Edytowane przez AxeFighter dnia 24-11-2014 18:33
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 18-03-2014 20:09
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Taka duża tarcza mogłaby być dla adminów itd.
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 08-07-2014 14:30
|

Bohater

|
Co wy na to? Co prawda na takim kolorze tła może się trochę zlewać, ale za to na ciemniejszym brązie będzie wyglądać ładnie. 
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 08-07-2014 15:59
|

Zarządca

|
Dingo napisał/a:
Co wy na to?  Co prawda na takim kolorze tła może się trochę zlewać, ale za to na ciemniejszym brązie będzie wyglądać ładnie.

#PotrzebaWerianaAleTenSięNieOdzywa Poza tym bardzo spoko.
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 08-07-2014 16:09
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Nie wiem czy nie wolę starych tarczek sprzed pół roku. Te są bardziej pixealartowe i przejrzyste ale to niekoniecznie wygląda lepiej. I trzeba się też w końcu zdecydować ile ma tych tarczek w sumie być. |
| |
|