|
Forgotten Legends
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 23-08-2012 19:52
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Nad mistrzami ziemi się zastanowiłem i uważam, że to ma sens. Walczą oni z Mrocznymi Elfami w wulkanicznych grotach, gdyż są to dla nich miejsca święte, gdzie moc wnętrza ziemi wydostaje się na powierzchnię. A taki astralne są uniwersalne dla wszystkich frakcji.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 23-08-2012 20:31
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Łącząc obydwa pomysły, wyszedł mi taki pomysł na frakcję:
Będą oni korzystać z magii skał oraz duchowej. Ich pierwszopoziomowi kapłani będą mogli doskonalić się w obu tych szkołach, wojownicy również (będą oni również mogli awansować na niemagicznego fightera). Będą mieć oni również gargulce, żywiołaków lepiej nie. (oklepane) Później napiszę o nich więcej, na razie zapoznaję się z nową wersją ery. |
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 24-08-2012 11:07
|

Czeladnik

Data rejestracji: 18/10/2011 18:41
|
co do fanatykow to bardzo magicznie (ziemia astra) spoko wojowie nie magiczni spoko jakies potforki spoko ja sie zgadzam
co do lodowych ludzi to a proponuje frakcje pol-smokow pol-ludzi ich przodkowie wypili smocza krew stajac sie polsmokami (skrzydla, rogi, ogony) niechodzi o smoki pika bo to sa zwykle smoki a mi chodzi o krew poterznych skoow z przeszlosci moge sie tym zajac po anubianach . |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 24-08-2012 12:19
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Elektus miało nie być więcej pomysłów z gier, a przecież pół ludzie, pół smoki to Szaikanie ze Spellforce. Najwyraźniej ludzie już wymyślili wszystkie możliwe rasy dla stworzeń fantasy, więc kończą nam się dlatego pomysły.
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| jozio |
Dodany dnia 24-08-2012 13:12
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 29/04/2012 12:20
|
Nie widzę sensu w wymyślaniu na siłę nowych ras puki nie skończyliśmy tych, które już powstały. Potem jak nam czegoś będzie brakować, to się zastanowimy |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 24-08-2012 14:02
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
7 frakcja:
Mam proste pytanie. Czy 7 frakcją mają być tropikalne elfy? Uzasadnijcie odpowiedź.
Kilka informacji o tropikalnych elfach:
- Używają broni siecznej.
- Naturalnie są dobrzy w lesie.
- Mają magów-berserkerów.
- Są neutralni.
- Powinni mieć jakąś rozumną rasę takie jak... leśne trolle. Pasują do nich? |
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 24-08-2012 14:13
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 04/07/2008 16:32
|
Może nie powinienem się wtrącać z racji tego, że jestem nowy, ale tropikalne elfy wydają się być nudne. Bardziej intrygująca byłaby frakcja rozumnych kokosów.
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 24-08-2012 14:19
|

Opiekun

|
Nie. Powody:
- Mamy już jedne elfy w frakcji, jedne w EoM oraz jedne w defaulcie;
- Bronią sieczną specjalizują się mroczne elfy;
- Magów-berserkerów raczej będą już mieli fanatycy;
- W lesie dobrzy są już tubylcy;
- Mamy już dużo neutralnych frakcji;
- Leśne trolle są raczej dziwne.
Sagez - miało być uzasadnienie. ^^ |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 24-08-2012 14:22
|

Bohater

|
W sumie racja, bo już mamy mrocznych elfów, więc chyba nie potrzeba ich więcej. Ale i tak po prostu chciałem się upewnić, czy mają być, czy nie.
Nie mam ostatnio pomysłów. Choć i tak mam dużo do roboty, trzeba poprawić balans u tubylców. Hmm, może skupmy się na istniejących frakcjach. Ok, to tak:
Zapodajcie swoje pomysły na 4 frakcje: amazonki. Wiadomo, że będą tam tygrysy, a oprócz tego? Jakoś trzeba obmyślić resztę, wiadomo, że sama frakcja amazonek to szybkie, przeciętnie-drogie wojowniczki używające głównie broni kłującej. Możliwe, że będą też kapłanki: choć nie do końca nie wiem w jakiej formie: czarodziejki z mocną magią, czy uzdrowicielki z leczeniem i słabszą magią? Przypominam, że i piraci, i tubylcy mają już leczących, więc nie wiem czy nie wystarczy. |
| |
|
|
| jozio |
Dodany dnia 24-08-2012 14:56
|

Poszukiwacz Przygód

|
Proponuję wojowniczki i kapłanki, które specjalizują się w potężnych atakach i zmiataniu wroga z powierzchni ziemii. Kapłanki bez leczenia. Jednostki słabe w utrzymywaniu linii prócz tygrysów (drogich, ze średnimi atakami, ale z dużym hp, do osłaniania Amazonek). Jednostki Amazonek muszą mieć dobre obrony terenowe, a conajmniej jedna linia musi mieć pierwszy cios. |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 24-08-2012 14:57
|

Opiekun

|
Uzdrowicielki powinny być. Prawdą jest, że mamy już sporo frakcji z healerami, dlatego też uważam że piraci nie powinni ich mieć (przecież zaklinacze zajmują się magią wody, nie uzdrawianiem! zwłaszcza kapitan statku nie powinien mieć leczenia, ja sobie nie wyobrażam u prawdziwych piratów dowódcy, który przy okazji opatruje rany swojej załogi).
Co do jednostek frakcji - myślę że powinny być:
- Wojowniczki walczące włócznią;
- Jeźdźców tygrysów;
- Kapłanki natury, leczące oraz posiadające ataki ze spowolnieniem (jak oplątanie), posiadałyby one również dobre covery w lesie (70%, gdy inne jednostki 60, lub 50);
- Jakieś harcowniczki - kapłanki wiatru czy coś, miałyby elusivefoot, a na najwyższym poziomie może nawet coś jeszcze lepszego (elusivefoot + 5%, może 10% na każdym terenie ), może miałyby atak na odległość (rzucanie małymi kamyczkami; kłujące tak z sześcioma ciosami i małymi obrażeniami), wręcz atak pięścią (trochę niezręczne jest używanie włóczni);
- Poważnie myślę o jakichś roślinach... Trujące kwiecia, czy coś podobnego;
- Jeźdźców słoni (o tym już niezbyt poważnie myślę, ale posiadałyby dużo hp więc równoważyłyby ofensywność całej frakcji). |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 24-08-2012 15:06
|

Bohater

|
W następnej wersji usunę leczenie kapitanowi i wzmocnie jego obrażenia wręcz o 1. Ok?
Piko: Zaklinacze muszą uzdrawiać, bo on odczynia zaklęcia, czyli można uznać, że też truciznę, poza tym, leczenie też mu się przydaję. Amazonki mogą mieć uzdrowicielki, ale następne frakcje nie powinny już ich mieć, może jeszcze jedna.
Edit: Kapłanki natury to dobry pomysł. Co do roślin, da się zrobić, nawet pasują. Jeźdc.. Jeźdźczyni? ... Tygrysów też pasują, bo jak na razie - nie ma żadnych jeźdźców.
Edytowane przez Dingo dnia 24-08-2012 15:10
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 24-08-2012 16:13
|

Opiekun

|
Myślałem że to są zaklinacze, nie odczyniacze. :S Ale i tak odczynianie zaklęć ma niewiele wspólnego z usuwaniem trucizny czy leczeniem (przykład: w którejkolwiek grze rozproszenie zaklęć leczy?), a te umiejętności czynią zaklinaczy zbyt silnymi.
Jeźdźczyni... Raczej wyraz "jeździec" nie powinien się odmieniać.
Coś na inny temat - zrobiłem pewną jednostkę, tylko że nie wyszła jak chciałem i teraz nie wiem do czego by pasowała:
 |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 24-08-2012 17:07
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Czemu w Creditsach 2.2 jest "#Ikona banebow fanatyków ; autorstwa " Coś nie chciało się komuś dokończyć. Biorę się za opisy dla tubylców.
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 24-08-2012 17:31
|

Czeladnik

Data rejestracji: 18/10/2011 18:41
|
Co do moich smokoludzi nie chodzilo mi o ludzi ktorzy wypili tylko krew smokow jak pisalem wczesniej mieli przypominac smoki (miec skrzydla ogony, rogi,spony), tak znam speel force ale malo co gralem i teraz sobie o tej grze przypomnialem moga być też jako alternatywa kotołaki ale bardziej pasowały by do amazonek jako zastepcy tych sloni (nie widze tego)
Amazonki skład:
-wojowniczki(włócznie,"halabardy",tomachołki)
-łuczniczki (luk kompozycyjny[podwojne wygiecie wystepuje w pierwszych 4 czesciach "zwiadowców" jako luk Willa-GB])
-kapłanki słonca (pomysł na nową magie magia słonca)
-tygryski i jezdzcy (lance,pazury i kły)
-kotołaki ([wymyslilem je nie sciagalem z zadnej gry] sztylet,pazuty,kły [meżczyzni którzy prafneli zyć i byli najsilniejszy z pokolenia koło 3 osobników na plemie byli zamieniani w kotołaki które słurzyły pomoca w walce])
Podobny skład został już przedstawiony zmodernizowałem go.
A i Kergeni mieli miec kapłana healera.
Kergeni to nowa nazwa Anubian. Możliwe że otrzymają ode mnie anioły śmierci. |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 24-08-2012 18:58
|

Opiekun

|
Smokoludzie... Pomysł bezsensowny, a poza tym mamy już jednych smokoludzi (default).
Co do twojego pomysłu na jednostki:
- Halabardy nie pasują do amazonek. Dzikusy używające takiej broni... Zlituj się...
- Łuczniczki... Lepiej nie, już tubylcy używają łuków, za bardzo by te dwie frakcje przypomniały się nawzajem. W dodatku mają już wystarczająco jednostek dystansowych, a takich łuków dzikusy nie zdołałyby wykonać, tak samo jak halabard.
- Kapłanki słońca... Kharosanie tym się zajmują, głupio będzie zrobić ich kalkę.
- Lance - jak reszta, zbyt wysoka "technologia". To są amazonki, nie rycerze.
- Kotołaki - pewnie nawet o tym nie wiesz, ale wcale nie są one oryginalne - wręcz przeciwnie, są one całkiem popularne! (tigranie, rakszasy) A do amazonek raczej nie pasują.
Co do Anubian - anioły śmierci nie pasują, podobnie jak nazwa "Kergeni" (podobna do "Kreeganie", poza tym nie pasuje do klimatu frakcji). Lepsza byłaby nazwa zaczynająca się literą "a" (nie wiem czemu, ale bardziej pasowałaby do klimatu), jak Akisanie, Anokanie, Araknici, Akhonowie, itp.
A, i ponawiam pytanie - ma ktoś pomysł, gdzie można użyć tej niebieskiej jednostki, którą dałem trzy posty wyżej? |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 24-08-2012 20:21
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Prawdę mówiąc to nie wiem, wygląda ona jak eskimos w niebieskim futerku
P.S. Jupi! 200 post!
Edytowane przez AxeFighter dnia 24-08-2012 20:22
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 24-08-2012 21:24
|

Bohater

|
Elensefar: Znalazłem tą ikonkę w Art Libary, zapomniałem czyja była. Jeszcze znajdę autora.
elektus: To jest bardziej era tropikalna, a smokoludzie bardziej pasują do jakiejś nordyckiej ery. Poza tym, anioły śmierci nie za bardzo, bo przecież frakcja anubian (nazwa wciąż do ustalenia) powinna byc praworządna. I to raczej cała.
Piko: To mogę ich podrożyć do 22.
Edytowane przez Dingo dnia 24-08-2012 21:26
|
| |
|
|
| jozio |
Dodany dnia 24-08-2012 21:26
|

Poszukiwacz Przygód

|
Ja bym radził zająć się na razie balansem tubylców i mrocznymi elfami, bo oni jeszcze nie powstali, a grafiki są, a balans tubylców wymaga testów. |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 24-08-2012 21:39
|

Bohater

|
Ok, a co do twojej wersji jozio: dobra robota. Bardzo ci dziękuję.
Teraz najbardziej potrzebną rzeczą są testy: frakcja tubylców wciąż wymaga poprawek w balansie, ja niestety kiepsko stoje z czasem, zwykle mój pobyt na forum jest losowy, a zależy bo ciągle może się trafić praca w domu.  |
| |
|