|
Wesnoth Adventures
|
| Piko |
Dodany dnia 08-07-2014 20:49
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Najlepiej zrób wariant dla każdej kombinacji ulepszeń, aby mag posiadający bonus +4hp różnił się od tego który ma +12hp czy od tego co ma +8hp i +2dmgu. Trochę to potrwa, ale jaki efekt! |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 10-07-2014 14:26
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Ja zaś na razie proponuję dać podstawowy sprite i dodatki tylko dla niektórych umiejek specjalnych (np. Ognisty miecz zmienia obrazek na taki w którym ma i kostur i miecz).
Edit: Mam pomysł na nazwę dodatku: Tales of the Legends (Historie Legend). Myślę, że będzie nieźle pasować do ogólnej koncepcji dodatku. Co o tym myślicie?
Edytowane przez AxeFighter dnia 10-07-2014 14:26
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 10-07-2014 14:32
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Mógłbym, jeżeli umiejętności tego typu byłoby maksymalnie jeden. 
Co do nazwy to absolutnie bez jakichkolwiek legend.
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 10-07-2014 14:39
|

Zarządca

|
No to może Tales of the Heroes albo Tales of the Adventurers? Może masz jakąś lepszą nazwę?
Edytowane przez AxeFighter dnia 10-07-2014 14:41
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 10-07-2014 14:41
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Może być, ale zauważyłem że w nazwach dodatków unikane jest słowo przygody. Wesnoth Adventures? Tales, Legends, Heroes to już zawsze było. Wesnothowe Przygody!
Edytowane przez Dingo dnia 10-07-2014 14:41
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 15-07-2014 19:53
|

Zarządca

|
Dingo, oryginalnie. Mi nawet pasuje i nadaje nieco lżejszy klimat. Masz już jakieś grafiki? I do reszty z forum: śmiało, publikujcie swoje buildy dla poszczególnych klas.
Edit: Dingo, masz nieco czasu? Potrzeba mi tylko 1 sprite'a dla mojego piromanty, a wiem, że umiesz rysować dużo lepiej niż ja. Jeśli jednak nie ma czasu/ochoty to zaspokoję się czerwonym magiem z defaulta.
Edytowane przez AxeFighter dnia 15-07-2014 19:53
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 16-07-2014 18:42
|

Opiekun

|
Co tam u was słychać? Jakieś postępy od poprzedniej środy? (Niestety widzę że nie ) Przydałoby się już zobaczyć wersję alfa całego projektu z dwoma dostępnymi klasami. Można ustalić też sporo niewyjaśnionych kwestii, w tym:
Jakie artefakty będą obecne w grze, poziom ich losowości i miejsca dropu - bossy, questy i skrzynki? Czy ich efekt będzie dotyczyć jedynie posiadacza czy całej drużyny? Czy i ile artefaktów postać będzie mogła maksymalnie nosić na raz?
W grze będziemy korzystać z permadeathu czy będzie możliwość respania postaci? Jakie będą się z tym wiązać koszty? Spadek expa, strata artefaktów, mała ilość punktów życia po odrodzeniu, może nawet anulowanie ostatniego awansu?
Co wy na to aby niektóre klasy mogły sterować więcej niż jedną jednostką? Jakaś przywoływaczka tudzież nekromanta, odpowiedni awans przyzywa ci dodatkowego peta do pomocy. Ów mógłby sam awansować we własnym drzewku rozwoju, jego śmierć wpływałaby na główną postać i wzajemnie. Ciekawą opcją byłyby też npcki dołączające do naszej drużyny, chociażby jednostki uwalniane z klatek, częsty motyw w Wesnothu.
No i oczywiście potrzebujemy więcej drzewek rozwoju dla postaci. Nie trzeba koniecznie układać całych nowych drzewek, wystarczą same pomysły na ciekawe umiejki, zarówno dla klas nowych jak i już obmyślonych. Żadne drzewko nie jest finalne a lepsze jest wrogiem dobrego. Trzeba rozruszać ten temat, cztery strony postów napisane przez 2 tygodnie to o wiele za mało. Już nie mówiąc o tym, że na chwilę obecną ten wątek jest na piątym miejscu w dziale. Mamy wakacje, obijanie się jest niedopuszczalne. Temat ten ma nigdy nie spadać z top2 na dłużej niż 10 minut jeśli ten projekt ma być gotowy prędzej niż za 20 lat. |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 16-07-2014 20:10
|

Zarządca

|
Na razie zrobiłem szkielet dodatku na którym będziemy wszystko montować. Maga ognia jeszcze nie skończyłem, ale będzie wkrótce.
Co do artefaktów to mogą być zbroje buty, naszyjniki, miksturki, wszystko. Oprócz skrzynek proponuję także sklepy, w których będą pomniejsze itemki. Efekt moim zdaniem powinien być taki i taki, dla przykładu zbroja powinna chronić tylko posiadacza, zaś płaszcz odwagi powinien wzmacniać każdego wokoło. Jestem za permamentną śmiercią lub respawnem z bardzo poważnymi konsekwencjami. Co do summonów to ja jestem na tak.
|
| |
|
|
| Husarz |
Dodany dnia 16-07-2014 22:49
|

Adept

Data rejestracji: 02/08/2012 12:14
|
Ja jedyne co mogę zrobić, to porysować wam portrety do jednostek na kartce. 
Moje umiejętności, mimo wielu prób są... i tu nie dokończę, bo i tak to wiecie.  |
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 16-07-2014 23:10
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Trochę nie rozumiem płaszcz odwagi dodaję odwagi poblskim unitom.Czyli coś w tym stylu ^E ludzie mam płaszcz i wam doda odwagi.^ A nie lepiej aby dawał skill dowodzenia?
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 17-07-2014 00:13
|

Opiekun

|
Mistyczny Płaszcz Króla Ardacyna Wielkiego
Relikt dawnych czasów, pamiętający epoki wielkich bitew i najkrwawszych starć w dziejach ludzkości. Jego właściciel słynął z wielkiej odwagi która doprowadziła go do ogromnej sławy i chwały. Legenda głosi, że gdy oddziały jego sprzymierzeńców uciekały w popłochu przed armią nieumarłych, on i jego żołnierze pozostali na polu bitwy, bez cienia strachu walcząc z kilkukrotnie większą armią.
Jego ciała nigdy nie odnaleziono, a przedmioty które używał są teraz legendarnymi artefaktami.
W płaszcz który trzymasz teraz w ręce wieki temu ubrany był ów legendarny bohater podczas jego ostatniej bitwy. Jego magiczna moc napawa odwagą ciebie i całą twoją drużynę.
PS
Przydałby się ktoś do pisania nam porządnych tekstów bo te które wychodzą spod mojej ręki są cholernie kiczowate.
Edytowane przez Piko dnia 17-07-2014 00:14
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-07-2014 10:44
|

Zarządca

|
Łuk Linwana
Wspaniała broń, której używał kiedyś najlepszy łucznik kontynentu - Linwan Sokole Oko. Strzelał z niego w czasie największych bitew ostatnich czasów, dopóki nie został zamordowany przez orkowego zabójcę, który potem go sprzedał na czarnym rynku. Łuk ten jest połączeniem elfickiego mistrzostwa w obróbce drewna oraz potężnej magii. Nawet niedoświadczony strzelec posiadając go w ręce będzie potrafił strzelać z niezwykłą celnością w odsłonięte części pancerzy przeciwnika.
Taki łuczek, który będzie na przykład w skarbcu ostatniego bossa, czy coś w ten deseń.
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-07-2014 10:45
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 17-07-2014 13:57
|

Adept

|
Axe mogę przerobić twój add-onn?
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-07-2014 14:37
|

Zarządca

|
Który add-on? Ten o nazwie Wesnoth Adventures?
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 17-07-2014 14:48
|

Adept

|
Tak ten.
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-07-2014 15:04
|

Zarządca

|
Tam prawie nic nie ma, jest to po prostu szkielet naszego wspólnego add-ona. Jeżeli chcesz, to możesz zrobić postać lub mapkę i ją tu wrzucić. Jeśli jednak chcesz go do czegoś innego wykorzystać, to napisz do czego.
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 17-07-2014 16:18
|

Adept

|
Zrobię parę nowych klas.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:25
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-07-2014 20:18
|

Zarządca

|
Mam pytanie: jak zaprogramować atak obszarowy? Próbowałem kopiować kod Inferna8 z EoMy, ale nie działa. Za każda pomoc będę wdzięczny. Mag ognia jest już pod koniec programowania.
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-07-2014 20:56
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 17-07-2014 21:59
|

Opiekun

|
Pracoholizm. Przy użyciu pierwszego kodu jednostki w pobliżu atakowanej mają 70% szans otrzymać obrażenia nawet gdy ona uniknie ataku, w przypadku drugiego tylko gdy trafi, w przypadku trzeciego jeśli trafi pierwszy cel to wszystkie pozostałe mają 100% szans na otrzymanie obrażeń. Makro wsadza się bezpośrednio pod tag [unit_type], nie w [abilities] czy [specials].
Całości daję z 40% szans na poprawne działanie, ale jeśli się nie rozkraczy to będzie mniej zbugowane niż kod z EoMy.
Piko dodał/a następującą plik:
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 17-07-2014 22:39
|

Zarządca

|
Próbowałem użyć twojego makra. Nie udało mi się, widać za słabo znam się na wml. Niżej daję dodatek z prawie skończonym magiem, któremu tymczasowo obniżyłem wymagania co do zdobycia eksplozji. Może komuś uda się sprawić, by atak obszarowy działał. Sam przez dwie godziny starałem się rozszyfrować kod Inferna z różnych wersji EoMy, bez sukcesu. Poza tym robię pierwszą, prostą hacknslashową mapkę do testowania postaci.
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-07-2014 22:40
|
| |
|