Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK
Ariu
Dzięki
craken1 napisał(a):
ale największy fun miałem czytając komentarze obserwatorów. Sordan w formie. Grin

aż muszę sprawdzić. Cool
Ariu

jurijuice
Stuknąłem (smokami) pana Danniel_BR (orkowie) na Delcie.
Przyfarciłem aż miło Pfft
jurijuice dodał/a następującą plik:
tournament_jurijuice_vs_danniel_br.gz [34.25kB / 392 Pobrane]

Druid
@jurijuice nie ma to jak nie zapeszać na PW. Wink
20 gier w trzy dni ? Shock WOW. Jak by znał Wasze możliwości wcześniej. Grin
Gratki za piękny wynik. Czyli co koło soboty kończymy rozgrywki grupowe ? Grin Wiem, wiem żartuję.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Ariu
jurijuice napisał(a):
Przyfarciłem aż miło Pfft

A to teraz tak to się nazywa, wypadłem z obiegu. Szczęście sprzyja lepszym - jak dla mnie to dobrze zagrane.
@sordan Zawsze tak masz jak zobaczysz kawałek spódnicy w turnieju ? Co Ty tymi krasnalami tam wyprawiałeś grając z Solymos? Napatrzyłeś się na to jak ja krasnale uczyłem pływać i nie chciałeś być gorszy, czy tylko dżentelmena po irlandzku odstawiałeś ? Grin
Edytowane przez Ariu dnia 15-02-2017 09:48
Ariu

Druid
sordan po prostu lubi te adrenalinę, gdy się zaczyna punkty liczyć pod koniec rozgrywek w grupach i nic nie jest pewne do ostatniej chwili. Grin A propo punktów, punkciki z dzisiaj jutro podliczę. Dzisiaj po walentynkach by się strasznie mogły rozmnożyć. Grin

Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Ariu
Grupa B
Ariu vs MasterBao wygrał Ariu
Link: http://replay.wes...60764).bz2

Ariu

craken1
Wczoraj przegrałem z Oookiem, a dziś wygrałem z Cap-Carap (tak go przechrzciłem Grin ) i żeby ułatwić Tobie Druid liczenie to powinno być już 8 punktów. Mam krwawą bitwę z peemem, którą dokończymy wkrótce. W sumie poległo już 37 wojaków, a końca nie widać. Shock Wreszcie Solymoska przyznała się do tego o co ją zawsze podejrzewałem Grin Zobaczcie replay gry Bena z potyim. Ariu Ps: trochę dobrze, że nie jesteś w naszej grupie...Wink Gramy dalej. Cool
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Druid
craken1 napisał(a):
... Wreszcie Solymoska przyznała się do tego o co ją zawsze podejrzewałem Grin Zobaczcie replay gry Bena z potyim. ....

Ty to strasznie tajemniczy jesteś, jeszcze powiedz, że po angielsku się zdradziła. Grin
Podliczam punkciki. Wink
Dingo napisał:

jurijuice
Ja (knalgans) vs kalfat (drakes), wygrana krasi na wioskach.

BTW Druid, tak sobie myślę, że jeżeli ktoś z obu grup nie zagra w pierwszym tygodniu swojej gry (a chyba będzie po takim jednym jegomościu, choć weekend może zweryfikować) to proponuję dobrać ludzi z listy rezerwowej na ich miejsce. Co o tym sądzisz?
jurijuice dodał/a następującą plik:
torunament_jurijuice_vs_kalfat.gz [23.15kB / 414 Pobrane]

sordan
Dobra panowie los mnie pokaral, ze zdradzilem bialo-czerwone barwy Pfft Ja sie juz zegnam z turniejem. Musze sie przeprowadzic na nowa chate i potrzebuje sporo czasu. Jednak podstawowy powod rezygnacji to to, że w ogole mi nie idzie Smile Przez te frajerskie survivalowe gierki na erze Ageless z Druidem chyba juz zapomnialem jak sie gra prawdziwe meskie gry Smile

No nic postaram sie wejsc jeszcze od czasu do czasu na lobby i pokibicowac lepszym.

Druid
sordan napisał(a):
Dobra panowie los mnie pokaral, ze zdradzilem bialo-czerwone barwy Pfft Ja sie juz zegnam z turniejem. Musze sie przeprowadzic na nowa chate i potrzebuje sporo czasu. Jednak podstawowy powod rezygnacji to to, że w ogole mi nie idzie Smile Przez te frajerskie survivalowe gierki na erze Ageless z Druidem chyba juz zapomnialem jak sie gra prawdziwe meskie gry Smile

No nic postaram sie wejsc jeszcze od czasu do czasu na lobby i pokibicowac lepszym.

Wyszło na to, że sordan przegrywa przez zemnie. Grin Wybacz sordan, to na pewno moja wina. Takie podejście jest dla mnie sporym zaskoczeniem, dlatego chcę żeby było jasne, zasada dotycząca walkowerów pojawią się już na stałe w moich turniejach. Liczę, że gracze reprezentujący Polskę będą mieli nieco inne podejście i nawet jak szansa na awans odpłynie, pokażą pazur i będą czerpali przyjemność z gry do ostatniego meczu. Niestety nie każdy może wygrać.

@jurijuice chyba chcesz dzielić skórę na żywym niedźwiedziu. Cool W woli wyjaśnienia, w moich turniejach staram się żeby zasady od początku do końca były jasne i nie planuję ich zmieniać. Atrakcje tego typu jak dopisywanie uczestników, czy modyfikowanie zasad to nie u mnie. Wink

Dzisiaj już aktualizacja w liczeniu punkcików była więc następna dopiero jutro. Wink
Dingo napisał:

Caritas
Ach ci Irlandczycy, wycofuja sie niczym Francuzi...

Ariu
sordan napisał(a):
Przez te frajerskie survivalowe gierki na erze Ageless z Druidem chyba juz zapomnialem jak sie gra prawdziwe meskie gry Smile

Shock
Sordan ludzie popełniają błędy na etapie dojścia do celu. Mam nadzieję, że nie zakończysz udziału w turnieju w taki mało honorowy sposób. Jak się zapisywałeś to nie wiedziałeś, że będzie przeprowadzka ? No i to „pokibicować”, może w tym czasie uda Ci się dograć meczyki. Jak już nie można „ze sceny zejść niepokonanym” to przynajmniej zrób to z klasą adekwatną do Twoich wcześniejszy osiągnięć. Pracowałeś co prawda na nie pod innymi barwami, ale żeby tak się zmienić wybierając Irlandię ? Hym do czego to wyspiarskie życie może prowadzić. Grin Pozdrawiam bez względu na Twoje dalsze decyzje.
Ariu

ForPeace
pe_em vs craken - wygrał pe_em

Lojaliści vs Smoki - Wioski.

Bardzo długa, trudna i ciekawa gra. craken zagrał bardzo dobrze, ale ostatecznie wygrałem po 39 turach.

https://forums.we...77#p608477
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

sordan
Ariu napisał(a):
Jak się zapisywałeś to nie wiedziałeś, że będzie przeprowadzka ?

Cala procedura kupna mieszkania, przynajmniej w Dublinie do samego momentu dostania kluczy trwa 4-9 miesiecy i nigdy nie wiadomo dokladnie kiedy ci prawnik pomacha juz kluczami bys mogl juz sie wprowadzac i dzialac. Wiec odpowiadajac na pytanie czy wiedzialem, ze bedzie przeprowadzka - owszem, wiedzialem, ale nie mialem pojecia czy to bedzie styczen, luty, marzec czy kwiecien. Zreszta jak wspominalem wyzej nie to jest glownym powodem. Glowny powod to taki, ze mi nie idzie i w ogole Wesnoth powoli znow zaczyna mnie draznic (a przeciez nie bede gral na sile jak mi to nie sprawia przyjemnosci) i bede musial sobie zrobic kolejna przerwe od tej gry. Nie wiem czy to przez rng czy przez to, ze po prostu kiepsko gram (pewnie to drugie), tak czy siak przerwe musze sobie strzelic zeby troche ochlonac.

No i nie wiem po co te wielkie halo. Napisalem grzecznie, ze rezygnuje (lepiej tak niz zniknac bez echa). Po prostu tym razem ja dalem dupy; pierwszy raz. Turniej trwa nadal i nie ma sie co przejmowac jakims tam sordanem, ktory odpada pierwszy. Oczywiscie kibicuje dalej Polakom (bo Irlandczykow juz nie maPfft).
Edytowane przez sordan dnia 16-02-2017 10:54

craken1
No fajna gra była pe_em. Ostatnio szczęście w Wesnoth mnie opuściło, a wczorajszy mecz z Solymoską to jakieś jajca z RNG Sad , ale co? Nie poddaję się gram do końca, choć o wyjście z grupy będzie teraz ciężko. @Sordan a ja myślałem, że to tylko Ja tak przeżywam grę jak małolat a tu taki numer. Shock Zachęcam Ciebie do jakiejś tam refleksji (do której Ja kiedyś doszedłem Wink ), bo ,,na te frajerskie survivalowe gierki,, nie tylko Ty traciłeś czas - ale też Druid...Mniej egoizmu i będzie ok. Smile Gramy dalej! Patataj Ps Sordan: szkoda, że do porannej kawy nie obejrzę już powtórek z orga Twojego i Druida meczyku na 3p survivalowej mapce, bo przeważnie bawiłem się przy nich znakomicie. Grin
Edytowane przez craken1 dnia 16-02-2017 11:13
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

sordan
craken1 napisał(a):
Ps Sordan: szkoda, że do porannej kawy nie obejrzę już powtórek z orga Twojego i Druida meczyku na 3p survivalowej mapce, bo przeważnie bawiłem się przy nich znakomicie. Grin

Zobaczysz. Juz ze piec razy sobie robilem przerwe od Wesnoth i zawsze wracalem Smile

craken1
@Sordan dwie sprawy, Ty tam prawnikiem się nie zasłaniaj Grin , a druga sprawa tak bardziej na poważnie to Ja chciałbym zobaczyć Twój doping dla Polaków Smile TrzymamY za słowo. Smile Mamy porachunki do wyrównania...Wink (turniejowego meczyku Tobie nie odpuszczę) Wracaj byle prędko. Pozdro Cool
Edytowane przez craken1 dnia 16-02-2017 11:49

jurijuice
@Druid ok, to taki luźny pomysł oczywiście do Twojej decyzji. Rozumiem że nie chcesz zmieniać reguł w czasie trwania turnieju. Być może osoby które nie zagrały w wymaganym czasie nie powinny być brane pod uwagę w przyszłych turniejach bo zabierają miejsce innym i tyle.

@Sordan - dawaj do końca, graj dla funu, w tej RNG-based game Smile

Ariu
sordan napisał(a):
, ze mi nie idzie i w ogole Wesnoth powoli znow zaczyna mnie draznic (a przeciez nie bede gral na sile jak mi to nie sprawia przyjemnosci) i bede musial sobie zrobic kolejna przerwe od tej gry.

Ten argument do mnie przemawia, ale popatrz ile osób Ci tutaj kibicuje. Zastanów się jeszcze. Daj sobie z tydzień luziku i wtedy podejmij decyzję. Moja propozycja jest taka odpoczywasz – wygrywasz wszystkie pozostałe gry grupowe – spotykamy się w półfinale i wtedy oddajesz mi walkowery. Grin
Ariu

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.30
10,822,158 unikalne wizyty