Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Era of The Forbidden One's
Asheron
Dobra. Nie myślcie, że to koniec!
Ja tu powrócę. Prawdopodobnie dopiero w sierpniu.
Na razie jadę na wakacje. Ale pó?niej zabieram się ostro do rysowania. Mam nowy sprzęt typu tablet graficzny, więc będzie naprawdę ostroPfft. Do zobaczyska!

Edit:
Dobra, wróciłem z wakacji. Witam wszystkich. Jak na razie mam dość wygnańców dlatego przerzucam się na drugą frakcję, mianowicie Zakon Srebrnej Róży, nazwa jest jeszcze do omówienia bo trochę się z Wied?minem chyba kojarzy, nie wiem nie pamiętam. Mam już parę rysunków, ale ich jeszcze nie wrzucę bo wymagają drobnych poprawek.Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 21:19

inferno8
Witamy z powrotem i czekamy na kolejne rarytasy Wink

Asheron
Oto nowy rysunek:
/obrazek skasowany/
Może wydawać się mały w porównaniu z akolitą, ale to dlatego że jest robiony na innych proporcjach.

inferno8
Niezły Wink Jedyne, co mogę zarzucić to płaszcz zakrywający lewą rękę. Przypomina tarczę, a raczej pawęż.

Asheron
Może jakbym więcej cieni dodał... Ale właśnie o to chodzi żeby zakrywał lewą rękę. Ta postać i właściwie wiekszość z Zakonu, zostały wymyślone właśnie w ten sposób przed laty w zabawie z moją młodszą siostrą... Ach to wycinanie z papieru... xD

inferno8
Spróbuj powtórzyć to co zrobiłeś z dolnym końcem płaszcza po drugiej, prawej stronie. Wtedy wyszedłby lekki powiew na całym nakryciu.

Asheron
/obrazek skasowany/
Poprawiony płaszcz. Mam jeszcze łucznika ale muszę dopracować chustę. Animację tzn. Umieszczę go dziś wieczorem lub jutro.

Majestic
Ładnie Ci to wyszło. Wzorowałeś się na Templariuszach? Bo takowego mi to Twoje dzieło przypomina Smile Jeszcze ten biały tabard. Tylko krzyża tu brakuje Smile

Asheron
Nie do końca, ale trochę tak. Na tabardzie nic nie będzie. Natomiast na płaszczu ma być srebrna róża, ale n razie nie mam pojęcia jak namalować coś tak małego. Wink

Majestic
Może namaluj to w normalnych rozmiarach, a potem przeskaluj do wielkości takiej, jaka będzie pasować Smile

Asheron
Następna jednostka.
Włócznik:
/obrazek skasowany/

Majestic
Jednostka ładna, choć wydaję mi się, że grot włoczni jest za duży. Brakuje mi też czegoś na jego tabardzie. I ta tarcza, czy ona nie jest ¼le ustawiona? Jest tak \ a nie powinna byc tak / ? Czy to tylko złudzenie optyczne Pfft
I ciągle czekamy na Twojego łucznika.

Asheron
Hmmm... Grot może rzeczywiście, tarcza chyba Ci się wydaje. Ale co byś dał na tabard?
A co do łucznika, to musicie być cierpliwi bo wczoraj na niego spojrzałem stwierdziłem, że mi się nie podoba i posłałem w diabły. ;P
www.wesnoth.com.pl/img/syg1.jpg

Poliuks
Nie, Majestic ma rację, tarcza jest ¼le ustawiona względem ciała. Powinna iść mniej więcej równolegle do ciała, a jest pod kątem.

Majestic
Na tabardzie klasycznie powinien być jakiś wzór. Czy to będzie jakiś herb, znak rozpoznawczy albo po prostu jakiś wzorek, zależy tylko od gustu twórcy. Ja osobiście umieściłbym tam róże, a z tarczy bym ją usunął i jakoś inaczej ją urozmaicił. Ale to tylko ja Smile

Asheron
Tarcza opiera się o ziemię, dlatego tak wygląda. Ale ok. Zrobię 2 wersję. A co do tabardu to pomyślę jeszcze.

Vetch
Wróciłem z wypoczynku i dziwię się że tak mało zrobiłeś od mojego wyjazdu... Ale jedziemy z krytyką Pfft:
Płaszcz miecznika mógłby się nieco fałdować przy jego ręce, bo inaczej to nadal wygląda jak tarcza.
Cieniowanie tarczy włócznika jest zrobione w złą stronę, odwróć ją i będzie git.
On też za bardzo mi tego wcześniejszego miecznika przypomina, zmień mu może kolorystykę i hełm.

¯yczę powodzenia.
Edytowane przez Vetch dnia 28-08-2009 20:46

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Asheron
Nudziło mi się. ;P
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 21:20

Aureliusz777
Witaj Asheron już myślałem ,ze zapomniałeś o wesnoth.A jednostka bardzo ładna.
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Vetch
Omg, brakuje tylko ruchu szaty i żeby kręcił głową w prawo i w lewo Grin.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.81
10,820,299 unikalne wizyty