Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Twórczość Sylara
Filar
Zwiadowca niestety mi się nie podoba, nie potrafię powiedzeć co w nim jest nie tak. Może kształt... Wydaje się troche za bardzo przysadzisty.

Szpieg jest zdecydowanie lepszy. Tylko miecz ma jakoś dziwnie zakończony (jakby był obcięty).

Kanapka
Masz zbyt duże nasycenie koloru (pasek Saturation). Popatrz się na zielony z płaszcza i zastanów się, czy w rzeczywistości coś ma taki kolor, a w szczególności czy taki jaskrawy kolor nadaje się dla zwiadowcy. Efekt jest taki, że płaszcz, buty i miecz wyglądały jak neony.
Kanapka dodał/a następującą grafikę:
zwiadowca3.png

Edytowane przez Kanapka dnia 03-02-2011 16:28

Markus
Sylar napisałeś do mnie pw, ale nie szło odpowiedzieć, bo wyskoczyło mi: "Nie można było wysłać wiadomości. Brak miejsca w skrzynce odbiorczej adresata." Więc wysłałem ci e-maila, odbierz go albo zrób miejsce w skrzynce na pw i daj znać.
"Amor patriae nostra lex"

Sylar
Witojcież, kumy!
Skończyłem grafiki krasnoludów. Jest to właściwie pierwsza skończone rzecz do mojej ery jak na razie, gdyż nad druidem jeszcze pracuję.
Używałem krasnali z podstawki, jako szkielety. Wy mi powiedzcie chociaż, czy nie gryzą się za bardzo moi z tymi deafultowymi, na zasadzie czerwień/róż.
No to jazda!
Krasnoludzki bojownik lvl 1 (awansuje na: krasn. młociarz)
/obrazek skasowany/
krasn. młociarz lvl 2 (awansuje na: krasn. mistrz)
/obrazek skasowany/
krasn. mistrz lvl 3
/obrazek skasowany/

Tych nazw jeszcze nie przemyślałem:
lvl 1/obrazek skasowany/
lvl 2 /obrazek skasowany/
lvl 3 /obrazek skasowany/

Tylko nie myślcie czasem, że w tej nacji będą tylko dwie jednostki. Ta nacja będzie się składać głównie z ludzi.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:38

Markus
Świetne, mam tylko dwa zastrzeżenia:

-hełmy trochę dziwne (od mistrza wygląda jak czapka smerfów, a tego ze spluwami na 2 i 3 lvl jak te bereciki od Żydów)
-u tych z młotkiem broda zlewa się za bardzo ze strojem.

I 3 bardziej subiektywne propozycje:

-temu na 3 lvl powiększył bym nieco toporek
-jeśli ci na 2 i 3 lvl mają młot na plecach to wystaje on ciut za bardzo.
-tym ze spluwami na 3 lvl ma za grube lufy, spróbuj jakoś inaczej zaakcentować wyższy lvl.

To tyle ode mnie, starałem się być szczery.
Edytowane przez Markus dnia 09-02-2011 15:52

Sylar
A więc, nie zaczyna się zdania od a więc Wink. Mniejsza. Tak się składa, że drzewko bojownika nie ma ani jednego topora na wyposażeniu, tylko młoty. Kapelusze faktycznie są inne, chociaż z tym smerfem to chyba trochę przesadziłeś. Taka jest właśnie moja wizja krasnoludów, uważam, że nie powinny mieć takich samych hełmów, jak ludzie, tylko właśnie takie bereciki itp. To są krasnoludy, ich inżynieria wykracza zdecydowanie poza ludzką. Z tymi gnatami to też się zastanawiam, czy nie za duże, ale swoją drogą, czy nie są przez to groźniejsze?

Markus
Faktycznie teraz jak się przyjrzałem to faktycznie widać, że to młot nie topór, ale u 3 lvl'u ten który opiera na ziemi mógłby być ciut większy. Hełmy niech ci będą, ale ten wzgórek w tyle hełmu mistrz wygląda jak ten w czapce smerfów. Za to broda na prawdę się zlewa ze strojem. Co do spluw może zrobić je dłuższe, a nie szersze, przecież karabin jest groźniejszy od pistoletu, a główną różnicą jest długość.

kalfat
Markus przesadzasz z tą czapką. Co do strzelców ta ostatnia broda jest zbyt jaskrawa, no chyba że ma świecić w ciemności. Myślę że spluwy powinny być trochę chudsze i dłuższe i może mieć trochę inną barwę, chyba stalowoszara najlepiej będzie się sprawować.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Sylar
Hmmm, może masz rację, zbyt jaskrawa... w każdym bądź razie jego "siwienie" ma nawiązywać do skutków ubocznych tej broni, nie mylić ze zwykłym prochowym gnatem... Wink Dowiecie się.

Markus
kalfat napisał/a:
Markus przesadzasz z tą czapką.

Nie przesadzam tylko nie rozumiem po co w niej ten czubek. Pfft
Edytowane przez Markus dnia 10-02-2011 13:32

Filar
A mi się krasnoludy zawsze kojarzą z ludami północy. Wiecie, te runy itp. Dlatego też myślę, że powinny mieć hełmy podobne do tych, które nosili wikingowie.

Sylar
Hmm, no a czy właśnie oni nie przypominają takich wikingów czy barbarzyńców? Czy na prawdę nie widać, że "czapki" są wykonane z żelaza i miedzi/złota, a nie smerfiej bawełny? Czy na prawdę jest aż tak źle, że lepiej by było, gdybym ich w ogóle nie prezentował? Wygląda na to, że będę ich musiał zrobić zupełnie od nowa, nie chcę sytuacji typu: "Siema, zagramy w moją erę?
-ee, sorry, stary, coś mnie nacisnęło, muszę do wc" itp.
I przedstawię wam kolejny tragizm, który pewnie też od razu powinien lądować do przeróbki o 180 stopni:
niziołek (lvl 0)
/obrazek skasowany/
waleczny niziołek (lvl 1)
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:39

Sahar
Hmm, no a czy właśnie oni nie przypominają takich wikingów czy barbarzyńców? Czy na prawdę nie widać, że "czapki" są wykonane z żelaza i miedzi/złota, a nie smerfiej bawełny? Czy na prawdę jest aż tak źle, że lepiej by było, gdybym ich w ogóle nie prezentował?

Nie Sylar. Twoje prace są dobre, ale u większości graczy musi być to "ale". Nie potrafią niczego docenić...

Co do Twojej pracy. Technicznie jest bardzo dobra i nic do poprawienia nie widzę. Zastanawiam się tylko czy to są ludzie i co to jest "niziołek". Jak możesz to odpowiedz.
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!

"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"

Sahar
Witaj w grobie !

Richiter
niziołek to coś jak krasnolud z tym że chudszy i bez brody Pfft, a co do pracy to jest ok tylko ten mieczyk/sztylet (0 lvl) wygląda dziwnie, brak rękojeści, do reszty się nie czepiam.
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

Markus
Sahar napisał/a:
Nie Sylar. Twoje prace są dobre, ale u większości graczy musi być to "ale". Nie potrafią niczego docenić...

Łaskawie nie obrażał byś mnie posądzając o takie coś. Lepiej, żebym wychwalał wszystko z atomatu jak pewne osoby na tym forum?
Sylar napisał/a:
Hmm, no a czy właśnie oni nie przypominają takich wikingów czy barbarzyńców? Czy na prawdę nie widać, że "czapki" są wykonane z żelaza i miedzi/złota, a nie smerfiej bawełny

Totalnie mnie nie zrozumiałeś, widać, że to żelazo/miedź/złoto. Chodzi mi o to, że nie bardzo wiem co to jest za wzgórek w tylnej części hełmu 3lvl z młotkiem, a porównanie z smerfami jest stąd, że one też miały taki wzgórek tylko, że z przodu. Mam wstawić zdjęcie papy-smerfa, żebyś zaskoczyło o co chodzi?? Więc pytam, co autor (czyli ty) miał na myśli?? Może po prostu nie rozumiem twoich zamiarów artystycznych.
Sylar napisał/a:
Czy na prawdę jest aż tak źle, że lepiej by było, gdybym ich w ogóle nie prezentował? Wygląda na to, że będę ich musiał zrobić zupełnie od nowa...

No co ty, jest ok, a te rzeczy, które wytknęliśmy jako minusy to tylko drobne szczegóły, całokształt jest świetny.
Sylar napisał/a:
I przedstawię wam kolejny tragizm, który pewnie też od razu powinien lądować do przeróbki o 180 stopni

Odbiło ci?? To jest super, ani jednego szczegółu na minus nie da się znaleźć. No może sztylety bym powiększył, żeby był groźniejszy, ale to już twój wybór.
Edytowane przez Markus dnia 10-02-2011 16:58

Filar

Wcale nie chodzi o to że czegoś nie doceniamy. Sylar, twoje prace są świetne, już Ci to mówiłem, prawie jak w mainline wesnoth, jednakże nie są doskonałe, ale do tego trzeba dążyć, i to właśnie dlatego krytykujemy je. Prawdopodobnie nikt z nas tu piszących nie potrafi narysować takich jednostek jak ty. Przecież chyba nie wstawiasz ich po to, aby słyszeć tylko słowa "Super" "Świetnie" "Ekstra" "Lepiej być nie mogło", ale także żeby je poprawić. Przynajmniej myślałem, że taki jest sens tego działu.

Sahar
Nie krytykuję graczy co piszą prawdę, tylko tych którzy doczepiają się o kompletnie nieistotne elementy.
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!

"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"

Sahar
Witaj w grobie !

Sylar
Wiecie co, macie rację. Poniosło mnie, i teraz mi głupio, sorry. Co do niziołka, to często jest to określenie używane zamiennie z hobbitem. Richiter dobrze to określił, to taki krasnolud drobnej postury, bez brody. Przypominający dziecko, walczący głównie za pomocą sprytu (i dla tego ta jednostka będzie posiadać cios w plecy). Postaram się tego bobka zmienić, chodziło o efekt takiego "czubka" na czapce, ale jest on prawdopodobnie zbyt oklapnięty. Z tymi moimi zdolnościami to i tak przesadzacie. I próbowałem dzisiaj zrobić kolejne drzewko jednostki, czyli białego rycerza. W pełnej zbroi, z kopią i mieczem, przypatrzyłem się rycerzowi z domyślnej, i nie wiem, co z nim zrobić. Pomożecie? Jakieś pomysły, jak by mógł wyglądać, żeby za bardzo nie kojarzył się z paladynem/rycerzem?

Richiter
jedyne co mi przychodzi do głowy to zmiana hełmu na jakiś inny np:zasłoń mu twarz jak u ciężkiego piechura, weź taki średniowieczny hełm, raczej wiesz jakie w tedy nosili rycerze (ciężko zbrojna konnica) Wink
Edytowane przez Richiter dnia 11-02-2011 09:48
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

Filar
Do hobbitów mógłbyś dać umiejętność krycia się w nocy. Tolkien pisał, że poruszali się oni bezszelestnie w przeciwieństwie do wielkich, poruszających się jak słonie ludzi.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.52
10,820,248 unikalne wizyty