Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Liga piątków
krasnoludpogromca
Ja będę o 19.50.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Elensefar
ale o 20:00 jest bitwa z okazji odzyskania niepodległości w erze EEaW

krasnoludpogromca
Jutro przecierz piątek! Bitwa jest dziś.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

toman21
Ja też jutro będe.
Niech Bóg zlituje się nad mymi wrogami, bo ja tego nie zrobię.-George Patton
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.-Józef Piłsudski
"Największym zwycięstwem jest to, które odnosimy nad nami samymi.-Tadeusz Kościuszko
"Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj.-Winston Churchill

Filar
Ja też będę jutro. Trzeba ustalić kto z kim gra.

EDIT:

Proponuję takie składy, jak kogo nie będzie, to zagramy towarzysko, bo nie było ustalone, że ma być dzisiaj liga:
Mussious i DawidRycerz vs Sylar i Krasnolud Pogromca
Kalfat i Kazik vs Adris i jego kolega

Nie wiem, czy ktoś jeszcze zgłaszał chęć gry, ale prawie napewno ktoś się nie zjawi, więc sobie potrenujemy.
Edytowane przez Filar dnia 12-11-2010 19:34

Sylar
Dobra, wyzywam wszystkich po kolei. Kto idzie na pierwszy ogień?

kalfat
Proszę o pokazanie regulaminu na forum bo czuje się dziwnie, wręcz nawet olany. Frown
D Y E D M Λ G E N T Λ

Icelordpl
Dzisiaj się umówiłem, że będzie ze mną grał Kanapka, ale widzę, że od teraz jest 1-1. Więc zgłaszam swój udział w lidze.

kalfat
Zgłaszam się do turnieju Grin.
D Y E D M Λ G E N T Λ

toman21
Zgłaszam się do turnieju.
Niech Bóg zlituje się nad mymi wrogami, bo ja tego nie zrobię.-George Patton
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.-Józef Piłsudski
"Największym zwycięstwem jest to, które odnosimy nad nami samymi.-Tadeusz Kościuszko
"Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj.-Winston Churchill

Sylar
Zgłaszam się do turnieju...

Filar
Kilka zastrzeżeń:
Lepiej wyraźnie powiedzieć, że powtórkę powinien wysyłać zwycięzca, bo może się zdażyć, że pokonany powie, że to on wyśle, a w rzeczywistości oszuka, lub "zapomni".

Zgoda na zmianę ery powinna zostać wysłana do sędziego przez obie strony, gdyż potem mogą wyniknąć kłótnie.

Nie rozumiem, dlaczego za przegraną otrzymuje się 1 punkt, a za niezjawienie -2. Uważam, że to jednak trochę za duża kara. Z tego powodu nie wezmę udziału w lidze, gdyż jedno niezjawienie się wykluczy mnie od razu z gry, a nie jestem pewien, czy na pewno będę miał czas w każdy piątek.

krasnoludpogromca
Mussious, to jest kara za niezjawienie się na umówiony pojedynek. Nie musisz grać w każdy piątek. Jeżeli się znikim nie umówisz na Bitwe nie dostaniesz punktów karnych.

kalfat
Jeżeli nie umówię się to będę mógł grać i dostać punkty?
D Y E D M Λ G E N T Λ

krasnoludpogromca
Tak ale druga osoba musi się zgodzić żeby na punkty i jeżeli odejdzie w czasie gry nie traci punktów.A jeżeli podczas umówionej gry się odejdzie to -2 punkty z druga osoba dostaje 3 punkty( ale zawsze trzeba poczekać co najmniej 3 min bo mażliwe są errory).

Icelordpl
A co z punktami, które dostaje się za lvl jednostek? Jeśli coś takiego ma być, to należy ustalic dokładnie jaki procent modyfikatora ma obowiązywać we wszystkich grach. Bo różnica pomiędzy 40, a 60 procent w punktach może być duża. No i też można wybrać erę, gdzie jednostki szybko lvlują i grać godzinami. Wtedy po 1 grze można mieć przewagę wielu punktów nawet jeśli się przegra. Pfft To chyba wszystkie moje zastrzeżenia. Aha no i ponawiam moje zgłoszenie.

krasnoludpogromca
Właśnie z tym jest ptoblem ktoś może grać na czas żeby wbić jak najwyrzsze lvl swoim jednostką. Masz całkowitą racje Ice. Pozatym komu by się chciało liczyć te wszystkie jednostki. Ja uwarzam żeby dać 0,50 punktaa tej osobie której jednostka pierwsza awansuje. Głosować kto jest za. Ja oczywiście gram w lidze.

Icelordpl
No to już jest lepsze rozwiązanie. A jakby dostawało się też 0.5 pkt za wylevelowanie wodza? Wtedy była by to nagroda dla dobrych broniących się. Ten co wygra dostaje 5 pkt, więc nawet jeśli przegrany dostanie 1pkt bonusowy to i tak będzie miał tylko 2pkt. Dlatego myślę, że to dobry pomysł, ponieważ levelowanie wodza jest ryzykowne, a to 0.5 punkta może zaważyć o naszym miejscu w tabeli albo zrównoważyć te 0.5 pkt zdobyte przez przeciwnika. Co o tym sądzicie?

krasnoludpogromca
No to też dobry pomysł. Uważam też że wygrany powinien dostawać 4 punkty a nie 5 bo wtedy osoba która miała farta kilka razy może miec dużo więcej punktów od innej osoby która nie miała tyle szczęścia.

Icelordpl
Masz rację. Po 3 wygranych przy 5pkt za każdą gracz A będzie miał 15 pkt, a gracz B po 1 wygranej 1 remisie i 1 przegranej będzie miał 8 pkt. Nawet jeśli za każdym razem dostanie 1 pkt to będzie miał 11pkt. A gracz A przecież też może dostać bonusy. Więc byłoby 18 do 11 co uważam za stratę nie do odrobienia. Ale znowu po 4 pkt to byłoby 15 pkt razem z bonusami, więc rozgrywki byłyby bardziej ciekawe, bo każdy miałby szansę na wygraną Pfft

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
10,890,342 unikalne wizyty