Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Maks Przedstawia
Richiter
super idzie ci coraz lepiej.Wink

adriano
Tak robisz postępy to widać.Tak trzymaj.!Wink
Nie ma i nie będzie

Elensefar
na końcu tego "ogona" jest takie coś że z lewej strony idzie i potem zatrzymuje się i idzie w dół i idzie w prawo, ale to nic takiego Smile zgadzam się z rokulcią
Edytowane przez Elensefar dnia 18-01-2011 13:50

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Markus
No fakt, odwłok jest odrobinę za kanciaty, ale to tylko drobny minus.
"Amor patriae nostra lex"

maks4444
Teraz tuning mojego pierwszego tworu:
Stary
[img]http://img59.imageshack.us/img59/1622/littleinsect.png[/img] is not a valid Image.
Nowy
[img]http://img262.imageshack.us/img262/8987/malutki.png[/img] is not a valid Image.

Dzięki za komentarze.
Teraz odwłoki narysowałem większe i są uniesione do góry to może dlatego wyszły "kanciaste".

Elensefar
mi się bardziej podoba stary Smile

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Richiter
stary fajniejszy ale nowy pasuje bardziej do pozostałych które robisz teraz Wink

Filar
Ja jestem zwolennikiem 'regularnych krawędzi'. Wklejam lekko przerobionego robaka. Zmieniłem mu tylko fragment głowy i prawą dolną nogę (patrząc z na przeciwka). Sprawdź, czy nie wygląda to lepiej.

[img]http://img141.imageshack.us/img141/8871/beznazwymq.png[/img] is not a valid Image.

To forum zniekształca obrazki.
Jeśli chcesz go zobaczyć, to skopiuj adres obrazka i wklej go do przeglądarki.
Edytowane przez Filar dnia 21-01-2011 13:54

maks4444
DawidRycerz Richiter Każdy ma swój gust ale raczej już go nie wrzucę do moich jednostek.

Mussious Wygląda to lepiej ale mam chyba jeszcze jeden pomysł żeby go przerobić.

kazik Film legenda jeśli chodzi o robale (tylko pierwsza cześć bo druga i trzecia cześć to kicz)Pfft może jakiegoś wrzucę ale raczej nie Smile

Edit:
Po pół rocznej przerwie znowu mnie wzięła chętka na Wesnoth. A tym samym zregenerowała się moja motywacja i chęć na nowe tworzenie.

Larwa (Jednostka poziomu 0, atak kujący w zwarciu)
/obrazek skasowany/
Robotnica (Jednostka poziomu 1, dwa rodzaje ataku kujący i sieczny w zwarciu)
/obrazek skasowany/
Miotacz (Jednostka poziomu 1, atak kujący w zwarciu i atak dystansowy też kujący ale z trucizną)
/obrazek skasowany/

Są trochę w innym stylu nie wiem czy będą pasowały do Wesnoth. Co o tym sądzicie?
Edytowane przez AxeFighter dnia 16-03-2015 22:39

barowei
Ja może napiszę to tak: zarówno larwa jak i miotacz BARDZO przypominają mi grafiki z gry Age of Wonders: Magia Cienia.

maks4444
Tak to prawda Smile Jestem pod wrażeniem wiem że je trochę przemalowałem i przerobiłem ale wydawało mi się ze ta gra jest tak mało popularna że nikt na to nie zwróci uwagi.
Nie znalazłem innych gier o robakach a te demony wydawały mi się najbardziej odpowiednie na koncepcje żarłocznych insektów. Jedynie "robotnica" to w 100% mój wytwór.
Edytowane przez maks4444 dnia 08-07-2011 20:52

Rusty Polok
Jezusie jak ja dawno nie grałem w Age of Wonders. Ma ktoś może linka żeby pobrać (jeśli sie da ;p) bo mi sie płytka porysała.

Ten tego nawet fajne robale ;D jak tak przeglądałem od początku twoje dzieła to widać ile się nauczyłeś brawo.

Kuki1537
Brak konturów. Przez to ledwo widać u larwy nóżki xD. Miotacz bardziej pasuje na poziom 2 albo 3 Pfft. Tułów miotacza wygląda jak paleta kolorów Wink. Tył larwy nie ma cieniowania, przez co wygląda jak sprasowany xD. Oprócz tego mogą być te robaczki Smile.

maks4444
Larwa Lvl 0 (Awans na Robotnica albo Miotacz)
/obrazek skasowany/

Robotnica Lvl 1 (Awans na Starsza Robotnica albo Żołnierza)
/obrazek skasowany/
Starsza Robotnica Lvl 2 (Awans na ... w przygotowaniu)
/obrazek skasowany/
Żołnierz Lvl 2 (Awans na Straż Królowej albo ... w przygotowaniu)
/obrazek skasowany/
Straż Królowej Lvl 3 (brak awansu)
/obrazek skasowany/

Miotacz Lvl 1 (Awans na Duży Miotacz albo Miotacz Trucizny)
/obrazek skasowany/
Duży Miotacz Lvl 2 (Awans na ... w przygotowaniu)
/obrazek skasowany/
Miotacz Trucizny Lvl 2 (brak awansu)
/obrazek skasowany/
"Mutant" (co to jest to na razie nawet sam tego nie wiem Grin)
/obrazek skasowany/

Poprawiłem kilka wymienionych błędów "paleta barw" i kontury. Cienie dorobię na samym końcu. Wiem że może idę na łatwiznę bo tylko przerabiam podstawowe jednostki... ale planuję jeszcze z trzy albo cztery całkiem nowe robale + przerobione awanse. Teraz mam trochę inne podejście do tematu pomalutku bez pośpiechu myślę ze coś się uzbiera i będzie można myśleć o zrobieniu ery. Jak zakładałem temat była ogromna motywacja ale z czasem wygasła teraz podchodzę do tego spokojniej Wink
Oczywiście wszelka krytyka mile widziana.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:14

kalfat
Larwa troszkę za płaska jest. Robotnica, starsza robotnica i żołnierz oraz straż królowej wyglądają prawie identycznie tylko paroma szczegółami się różnią. Miotacze również wyglądają za bardzo podobnie może inne ułożenie odwłoka(tego z tyłu Frown) by coś dało. Kurczę mutant to...
Może lepiej weź chłopa na wzór powykręcaj go i dorób mu jakąś trzecią rękę wychodzącą z pleców. Pfft Ogółem bardzo mi się podoba koncepcja tej rasy coś jak zergi z starcrafta. (Chyba to już pisałem)
D Y E D M Λ G E N T Λ

Kuki1537
Robotnica i Miotacz widać, że byli trochę skalowani. Nogi (u robotnic i żołnierzy) są za grube. Ogólnie jednostki są trochę za duże jak do Wesnoth.

Heedal
Za duże? Nowy smok (potwór) jest podobnej wielkości lub nawet większy.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

maks4444
/obrazek skasowany/

Czy za duże są może ciut większe od człowieka. Miotacz tak bo jest masywny to jest duży.
Ale mieszczą się w heksach i jakoś strasznie się nie zasłaniają.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:14

Vetch
No i teraz w wesie jak widzę to nawet fajnie wygląda. W sumie jedyne co mam do zarzucenia to gigantyczność tych jednostek oraz dziwny odwłok miotacza, który (według mnie) powinien bardziej leżeć przy ziemi niż w powietrzu oraz te dziwne coś odstającego po lewej stronie jego odwłoka.
Powodzenia.
Edytowane przez Vetch dnia 22-07-2011 13:28

http://vetch-dziennik.blogspot.com
maks4444
Vetch To coś dziwnego z boku odwłoka to "pododwłok" nie wiem jak się to fachowo nazywa. Po prostu dolna część jest inna niż góra odwłoku.

Pomniejszyłem i dodałem cień.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:21

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 3.25
10,884,902 unikalne wizyty