|
Akademia rankingu BfW
|
| Guurahk |
Dodany dnia 30-08-2013 21:14
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Zrób może odwrotnie, bo niektórzy mogą być już nieaktywni, albo być chwilowo nieobecnymi. A kiedy wrócą i okaże się, że nie wyrażają zgody? Trzeba będzie wszystko robić od nowa. A ile z tym roboty...
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 30-08-2013 22:09
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Właśnie dlatego tak zrobiłem bo mogło by mi nicków braknąć. Jednak jak nie będzie im się to podobało to roboty z poprawą nie będzie wiele.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ork-pogromca |
Dodany dnia 31-08-2013 16:44
|

Przybysz

Data rejestracji: 27/08/2013 18:20
|
Taktyka złodziejem czyli krasnoludy vs. orki
Kilka dni temu miałem okazje zagrać towarzysko z Fanjo ja trafiłem na krasi on miał orki , przypadkiem odkryłem sposób na zlikwidowanie przewagi liczebnej orków. Podstawą takiej taktyki jest złodziej , musicie wiedzieć ze podstawą walki krasnalani jest ścisłą współpraca z banitami. Większość z was spamuje rozbójnikami ale są oni dobrzy do walki z kościotrupami natomiast złodziej ma takie same statystyki i dodatkowy cios w plecy ale skuteczny tylko w nocy.Kupujemy kilku złodziei i ustawiamy tam gdzie mają największą obronę ale nie pojedynczo tylko w grupie są tańsi od rozbójnika o 1 sztukę złota dzięki temu oszczędzamy. Potem kupujemy 2-3 wojowników i ulfkasera do likwidacji zabójców to powinno wystarczyć , a co do reszty to zależy już od sytuacji , ale to powinno wystarczyć.
A jak zakończyła moja walka , na początku facet zaatakował z pełnym impetem ale tuż przed moimi liniami nieźle się zdziwił i w ostatniej chwili się wycofał a ja miałem lekką przewagę w ilości wojska. Potem się wycofał a jak nadeszła noc to ja zaatakowałem , wbrew pozorom krasnoludy według mnie są chaotyczni a nie neutralni ponieważ muszą mieć wsparcie złodziei i myśliwych i rozbójników. Około 30 tury był remis ale walkę oddałem walkowerem ponieważ już mi się nie chciało grać.
Post Scriptum
He he , a teraz gram i znalazłem sposób na krasnali grając smokami.
Edytowane przez Ork-pogromca dnia 31-08-2013 16:47
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 01-09-2013 18:31
|

Opiekun

|
Turnieje które zostały uwzględnione w POLSKIM RANKINGU GRACZY BfW.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/rankingbaner600x40.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/1kpopz.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/2powiernik.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/3poszukiwacz.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/turniej-zm-22-03-2015.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/tmuwk-600x200.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/it-2017ver3.jpg[/img] is not a valid Image.
Link do strony na oficjalnym serwerze : https://forums.wesnoth.org/viewtopic.php?f=15&t=45018
Edytowane przez Druid dnia 30-07-2017 10:16
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Cerber24 |
Dodany dnia 01-09-2013 19:54
|

Czeladnik

Data rejestracji: 19/04/2012 21:52
|
Organizatorowi życzysz powodzenia, ale graczom to już nie?
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 01-09-2013 20:39
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
W końcu to Druid.
Edytowane przez Piko dnia 01-09-2013 20:40
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 01-09-2013 22:26
|

Opiekun

|
Cerber życzenia powodzenia dotyczyło spraw organizacyjnych i inauguracji, nie chwaliłeś się że w tym pomagałeś, Dunno też nic mi o tym nie wspominał więc sorrki. A pomagałeś ?
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 04-09-2013 10:59
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Mając na uwadze ilość zgłaszających się do turnieju graczy, może pomyślelibyśmy o turnieju w szerszym gronie np. we współpracy z wesnoth.org ? Nie koniecznie już tym razem. Moja propozycja to turniej "POLSKA vs RESZTA ŚWIATA". Dodam, że nie wiem czy jesteśmy gotowi na takie wyzwanie. Co do spraw organizacyjnych to wstępna propozycja aby na etapie eliminacji utworzyć 2 grupy jedna nasza lokalna (czyli np. nasi gracze rankingowi) i druga światowa ( np. gracze z ladder). Dalej zastosowałbym już regulamin sprawdzony w naszych turniejach. Czyli z grup wychodzi po 4 uczestników i gramy już klasycznie zwycięzca pierwszej grupy z graczem, który zajmie ostatnie miejsce w drugiej grupie. Co Wy na to ? Czy już czas wypłynąć na szersze wody ?
Ariu
|
| |
|
|
| Cerber24 |
Dodany dnia 04-09-2013 17:15
|

Czeladnik

Data rejestracji: 19/04/2012 21:52
|
@Druid
PrZeczytaj mój post jeszcze raz, a potem przeczytaj pierwszy post na Wesnoth.org w temacie TGT.
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 04-09-2013 20:53
|

Opiekun

|
@Cerber24 poczytałem i dalej widzę tylko wypominanie
Cerber24 napisał/a:
..., ale graczom to już nie?
w innym zakresie niż moje powodzenia dla imprezy inauguracyjnej. Więc jeżeli moje wyjaśnienie dotyczące pierwszego wpisu nie wystarcza to musisz się zniżyć do mojego poziomu i wyłożyć kawa na ławę. Najlepiej po polsku bo zdaję sobie sprawę, że mogłem nie doczytać o Twoim wkładzie w przygotowania. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że w wyjaśnieniu zamieściłem sorrki i zapytałem w czym pomagałeś przy organizacji. Oczywiście dokonanie zgłoszenia nie uważam za pomoc w organizacji. Jeżeli chodzi o życzenia dla graczy to jest chyba jeszcze chwila (do poniedziałku ?). Dodam, że obecnie w mojej ocenie po Twoim pytaniu życzenia były by jakieś mało spontaniczne i wymuszone. A ja bardzo nie lubię jak się mnie do czegoś próbuje zmusić. Piko wie coś na ten temat. 
@Rene wstępna koncepcja grafiki dla Ciebie. Jak coś pozmieniać to pisz. W wymiarach o których Ci chodzi zamieszczę w sobotę, żeby dać czas tym którzy nie chcą aby ich nick zostały wykorzystane. Dlatego też prośba piszcie jeżeli jakiś nick podmienić w grafice. Zamieszczone nicki lepiej widać jak się wyświetli w nowy oknie tutaj rozmiar ogranicza strona.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/dlarene2560x1440.jpg[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Druid dnia 05-09-2013 18:43
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 04-09-2013 21:24
|

Mistrz

|
Nie jestem pewien jaką funkcję pełni moje imię w twojej wypowiedzi. Ja żadnego wkładu w tym turnieju nie mam. A obrazek nawet ładny.
Edytowane przez Piko dnia 04-09-2013 21:24
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 04-09-2013 22:01
|

Opiekun

|
Wyjaśniam Rene poprosił mnie o zrobienie grafiki na jego kanał z filmikami, dlatego pomysł na kamerkę z nickami graczy z rankingu gdyż póki co to oni są w nich głównymi aktorami. Wiem jeszcze nie każdy w nich występował ale mam nadzieję że Rene nie siądzie na laurach. 
@Piko Tak wiem że nie masz, znalazłeś się w wypowiedzi z innego powodu. Po naszej ostatnie polemice chyba poznałeś trochę moją przekorną naturę co do pisania w sposób jaki by chcieli inni żebym pisał. To tylko taka drobna odskocznia od tematu na który polemizuję z Cerberem co do jego zapytani związanego z moim powodzenia dla Dunno.
Piko napisał/a:
A obrazek nawet ładny.
Cieszę się że Ci się obrazeczek podoba z Twoich ust słowo ładny odbieram jako nie lada komplement.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 05-09-2013 00:22
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Lol, nawet ja jestem Super, sporo się narobiłeś przy tym?
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 05-09-2013 01:00
|

Adept

Data rejestracji: 15/10/2010 00:05
|
Druid jak dla mnie to ten obrazek jest genialny i bardzo dziękuje za czas i wysiłek jaki na niego poświęciłeś. Świetna koncepcja i wykonanie.
Może zajmij się coś bardziej grafiką na poważnie (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś )
Z taką tapetą to muszę wrócić do w miarę regularnego nagrywania. 
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 05-09-2013 01:10
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Świetna grafika, tylko dlaczego jest tam napisane "Kfalfat"? Chyba nasz kolega z forum to nie kaczka
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 05-09-2013 16:46
|

Mistrz

|
Jasne że nie! W takim wypadku byłoby "Kwalfat".  |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 05-09-2013 18:32
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Mi się bardzo podoba. Tylko "Truniej" i "Kfalfat" rzuca się w oczy. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 05-09-2013 18:52
|

Opiekun

|
Dziękuję za wszystkie uwagi. Poprawione, rozmiar też już jest taki jak ma być w wersji ostatecznej. Rene możesz testować a jak do jutra nie będzie sprzeciwów to śmiało możesz zamieszczać. Obrazeczki podmieniłem przez edycję.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 05-09-2013 19:05
|

Adept

Data rejestracji: 15/10/2010 00:05
|
Z tego co widzę to cały czas jest "TRUNIEJ:
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 06-09-2013 10:11
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Rene wyczytuję tęsknotę pomiędzy wierszami za turniejem na czymś innym niż domyślna. Hym czyżby to z powodu tęsknoty za przeżyciami zwianymi za brakiem balansu ? Co do grafiki to sprawdź czy przypadkiem główny motyw nie powinien być mniejszy i bardziej na środku. Wiem tam jest wymagany taki wymiar ale coś mi mówi że na niektórych wyświetlaczach może obcinać żeby dopasować wyświetlanie (pewny nie jestem ).
Ariu
|
| |
|