|
TURNIEJ ZAPOMNIANYCH MOCY - rok 2015.
|
| Druid |
Dodany dnia 11-04-2015 09:33
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Panowie takich emocji przy punktacji to jeszcze nie było. Widzę, że pozycja w rankingu może mieć znaczenie przy awansie. No i gratulacje dla bpawel10. Rozegrał on już wszystkie mecze grupowe,osiągając wynik który gwarantuje mu awans do dalszej fazy turnieju. Pytanie tylko z której pozycji. Specjalne podziękowanie dla debiutantów, którzy widzę dzielnie stawiają czoła bardziej doświadczonym graczom. Tak trzymajcie i nie odpuszczajcie a kiedyś to zaowocuje.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| bpawel10 |
Dodany dnia 11-04-2015 09:37
|

Przybysz

Data rejestracji: 18/08/2014 14:00
|
Druid napisał/a:
No i gratulacje dla bpawel10. Rozegrał on już wszystkie mecze grupowe,osiągając wynik który gwarantuje mu awans do dalszej fazy turnieju.
Nie wszystkie, został jeszcze mecz z PiXeLem, widzę że w wynikach się pospieszyłeś mam 5 rozegranych gier i 11 punktów 
Druid napisał/a:
Specjalne podziękowanie dla debiutantów, którzy widzę dzielnie stawiają czoła bardziej doświadczonym graczom. Tak trzymajcie i nie odpuszczajcie a kiedyś to zaowocuje. 
A chciałem też zauważyć, że debiutant to niekoniecznie ktoś zielony, nie umiejący grać. Co prawda raczej nie jest aż takim wymiataczem jak wielu uczestników turnieju, ale spokojnie może umieć grać. W końcu debiutuje tylko tutaj, a w BfW może grać od dawna.
Edytowane przez bpawel10 dnia 11-04-2015 09:43
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 11-04-2015 09:53
|

Opiekun

|
bpawel10 napisał/a:
Nie wszystkie, został jeszcze mecz z PiXeLem, widzę że w wynikach się pospieszyłeś  mam 5 rozegranych gier i 11 punktów
Faktycznie przepraszam już poprawiam. Moje liczydo zawiodło. 
bpawel10 napisał/a:
A chciałem też zauważyć, że debiutant to niekoniecznie ktoś zielony, nie umiejący grać. Co prawda raczej nie jest aż takim wymiataczem jak wielu uczestników turnieju, ale spokojnie może umieć grać. W końcu debiutuje tylko tutaj, a w BfW może grać od dawna.
A czy ja napisałem, że nie umieją grać ? Raczej chodziło mi o fakt że nie odpuszczają mimo, iż widać równicę w niektórych starciach. A człowiek podobno uczy się przez całe życie.
Edytowane przez Druid dnia 11-04-2015 10:03
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| bpawel10 |
Dodany dnia 11-04-2015 10:26
|

Przybysz

|
Druid napisał/a:
A czy ja napisałem, że nie umieją grać ?  Raczej chodziło mi o fakt że nie odpuszczają mimo, iż widać równicę w niektórych starciach. A człowiek podobno uczy się przez całe życie. 
Nie napisałeś, ale chciałem tak tylko zauważyć. Chociaż ja sam siebie nie uważam za umiejącego grać (jednak nadal popełniam elementarne błędy). A co do odpuszczania, to apeluję do tych odpuszczających, żeby nie odpuszczali. Chyba po to się zgłosili do turnieju, żeby grać jak najlepiej i próbować wygrać, tak? A im przeciwnik lepszy, tym lepiej, bo więcej można się nauczyć. Nie mamy nic do stracenia  |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 11-04-2015 10:30
|

Opiekun

|
bpawel10 napisał/a:
... A im przeciwnik lepszy, tym lepiej, bo więcej można się nauczyć. Nie mamy nic do stracenia 
Tak mniej więcej o to mi chodziło.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 11-04-2015 13:26
|

Adept

Data rejestracji: 15/10/2010 00:05
|
Rene vs Hejnewar, wygrał Rene
Smoki vs Ludy Północy
Powtórka: http://replays.we...(8613).bz2
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| bpawel10 |
Dodany dnia 11-04-2015 14:00
|

Przybysz

|
GRUPA B
bpawel10 vs PiXeL - wygrał bpawel10 (Nieumarli vs Lojaliści)
Replay: http://replays.we...(8655).bz2 |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 11-04-2015 17:00
|

Opiekun

|
Rene widzę, że "stara" gwardia nie zawodzi. 
bpawel10 już mogę gratulować ? Wolę zapytać bo po awarii liczydła to wiesz.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 11-04-2015 22:10
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
GRUPA A: pe_em vs AxeFighter - wygrał pe_em
Den of Onis - Krasie (ja, p2) vs Loysy (AF, p1)
Info: zaczęło się od mojego ataku HODORem, który nom. Nie wypalił. AF postanowił mnie nie atakować, ja leczyłem jednostki i oszczędzałem kasę. Próbowałem przejąć jego najbardziej wysuniętą wioskę - udało się, ale na tylko 2 (3?) tury. W końcu AF ustawił jednostki do ataku, przeczekał kilka tur, następnie uderzył. W tym momencie miałem trochę farta, AF był niezbyt zachwycony. Zrobiłem kontrę i pokonałem AFa w 35 turze.
Dziękuję za mecz.
Powtórka: w załączniku.
Edytowane przez ForPeace dnia 11-04-2015 23:07
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 12-04-2015 00:49
|

Opiekun

|
No no pe_em idziesz jak burza.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 12-04-2015 07:31
|

Awanturnik

|
AxeFighter stawiał naprawdę zacięty opór i myślałem w pewnym momencie, że przegram mecz.
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| kdwww |
Dodany dnia 12-04-2015 18:39
|

Początkujący

Data rejestracji: 01/04/2013 22:18
|
Grupa B
kdwww vs Wrzeszczu - wygrał kdwww (nieumarli vs ludy północy)
Dziękuję za grę. 
powtórka:
http://replays.we...10122).bz2
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 12-04-2015 23:51
|

Opiekun

|
pe_em napisał/a:
AxeFighter stawiał naprawdę zacięty opór i myślałem w pewnym momencie, że przegram mecz.
Czyli były emocje i można wyciągnąć wniosek, że warto walczyć do końca. 
------------------------------------
Z innej beczki, ciągle jeszcze mam nadzieję, że pkt 13 regulaminu nie trzeba będzie stosować. Jednak nadzieja nadzieją, a życie lubi pisać swoje scenariusze i pasuje być na nie przygotowanym. Dlatego prośba do "aktywnych" graczy z GRUPY A . Możecie zaproponować terminy jakie by Wam odpowiadały na rozegranie wyznaczonego meczu z axtman i Bjorn. Więcej szczegółów w tej sprawie jak wszystko będzie jasne.
------------------------------------
Mając powyższe na uwadze wracam z pytanie dotyczącym tzw. "KARTY STRATEGICZNEJ" (temat był poruszany w akademii). Przyznana by była tym, którzy rozegrali wszystkie możliwe w grupie pojedynki. Kartę będzie można wykorzystać podczas następnego turnieju, którego będę organizatorem, w chwili ustalania grup. Czyli już nie dyktatura ale namiastka demokracji (jestem bardzo ciekawy co z tego może się wykluć ). Krótki opis : jeżeli ktoś będzie posiadał taką kartę to będzie mógł zmienić grupę do której został wylosowany, zgłaszając chęć wykorzystania karty. Warunkiem będzie, że wskaże w drugiej grupie gracza który zostanie przeniesiony na jego miejsce. Oczywiście pod warunkiem, że przenoszony gracz nie będzie posiadał takiej karty. Dodatkowa nagroda dla uczestników i dodatkowa zabawa i emocje przy ustalaniu grup turniejowych. Wykorzystanie karty nie będzie obowiązkowe. Karta będzie pełniła również formę nagrody dla graczy, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki turniejowe i da im okazję zastartować już z lepszej pozycji startowej w następnym turnieju. Czyli będzie o co walczyć nawet w chwili gdy stanie się jasne, że nie ma szans na wyjście z grupy. Macie jakieś sugestie czy propozycje w tej kwestii (inne niż te z akademii)?
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 13-04-2015 09:40
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
GRUPA B
Ariu vs wrzeszczu wygrał Ariu
Powtórka : http://replays.we...(8000).bz2
Dziękuję za grę.
W sprawie:
Druid napisał/a:
... "KARTY STRATEGICZNEJ" ...
Jestem za, bo
Druid napisał/a:
... Dodatkowa nagroda dla uczestników i dodatkowa zabawa i emocje przy ustalaniu grup turniejowych ... będzie o co walczyć nawet w chwili gdy stanie się jasne, że nie ma szans na wyjście z grupy. ... i posiadanie takiej karty będzie mówiło coś o solidności uczestnika. Co do nazwy to może zrobić by ją bardziej magiczną ?
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 13-04-2015 21:09
|

Opiekun

|
Tydzień minął więc zgodnie z pkt 13 regulaminu wysyłam prośbę o potwierdzenie udziału w turnieju do dwóch graczy z GRUPY A (axtman i Bjorn). Jak nie będzie odzewu w piątek ja wyznaczę im terminy.
Edytowane przez Druid dnia 13-04-2015 21:18
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 13-04-2015 21:15
|

Awanturnik

|
Bjorn rozpoczął pojedynek ze mną. Nie został jeszcze ukończony.
Mój ladderowy profil
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 13-04-2015 21:26
|

Opiekun

|
pe_em napisał/a:
Bjorn rozpoczął pojedynek ze mną. Nie został jeszcze ukończony.
To super, jednak info poszło i pasuje się wam wyrobić do czwartku. Jbc. pe_em napisz mi na PW kilka terminów które by Ci pasowały na dokończenie tej gry w terminie piątek lub sobota. Postaram się mieć to na uwadze przy wyznaczaniu ewentualnego terminu.
Edytowane przez Druid dnia 13-04-2015 21:27
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 14-04-2015 00:37
|

Opiekun

|
Druid napisał/a:
Przyznana by była tym, którzy rozegrali wszystkie możliwe w grupie pojedynki.
Z naciskiem na możliwe. Trzeba się jednak liczyć z tym, że będą wyznaczane terminy pojedynków nierozegranych na które się trzeba będzie stawić. A wtedy godziny będą ściśle określone i nie będzie długiego czekania. Ten co się stawi ma trzy punkty ten co się nie stawi minus jeden. Obaj się stawią, grają. Obaj się nie stawią, obaj po minus jednym punkcie. Przy nawet jednym minusowym punkcie karta nie będzie przyznawana.
Edytowane przez Druid dnia 14-04-2015 00:50
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 14-04-2015 18:42
|

Awanturnik

|
Sobieski napisał:
A może by tak rozegrać walkę o miejsca 0d 9 do 14 dla tych co nie wyszli z grup.
Jestem w 100% za.
BTW: fajnie, że się jednak nie poddajesz.
Mój ladderowy profil
|
| |
|
|
| kdwww |
Dodany dnia 14-04-2015 19:50
|

Początkujący

Data rejestracji: 01/04/2013 22:18
|
Grupa B
kdwww vs PiXeL - wygrał kdwww (smoki vs nieumarli)
Troszkę wyjaśnień:
z powodu problemów z rozegraniem gry Pixel zagrał pod zarejestrowanym nickiem (maksiu) oraz nie zmieniłem nazwy gry.
Dziękuję za grę. 
powtórka:
http://replays.we...12220).bz2 |
| |
|