|
MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK
|
| Druid |
Dodany dnia 16-02-2017 23:39
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
jurijuice napisał(a):
... taki luźny pomysł oczywiście do Twojej decyzji. Rozumiem że nie chcesz zmieniać reguł w czasie trwania turnieju. Być może osoby które nie zagrały w wymaganym czasie nie powinny być brane pod uwagę w przyszłych turniejach bo zabierają miejsce innym i tyle. ...
Lubię luźne pomysły i wbrew pozorom zawsze biorę je pod uwagę.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 17-02-2017 09:32
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Grupa B
Ariu vs kalfat wygrał Ariu
Link: http://replay.wes...62624).bz2
Dzięki za fajny meczyk.
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 18-02-2017 10:35
|

Opiekun

|
Chyba czas na małe podsumowanie. Jeden tydzień turnieju za nami. W tym czasie rozegrano 47 gier turniejowych. Tak trzymajcie i nie odpuszczajcie. Z racji, że zgłoszenia są przyjmowane na 2 forach, ich pełny wykaz zamieszczam na forum naszego rankingu (w najbliższym czasie uaktualnię również ranking o nowych graczy). Zaczynamy drugi tydzień turnieju, zwykle to w nim zaczyna się to co mi osobiście się nie specjalnie podoba (no sordan zaczął wcześniej ), dlatego nie poddawajcie się tylko dla tego że jest trudno, czy szanse na awans maleją - walczcie do końca. Pamiętajcie, zdobyte doświadczenie lubi procentować - dzisiaj jesteś lepszy niż wczoraj, jutro będziesz lepszy niż dzisiaj, więc nie pozwól by jutra nie było .
Czasami zwycięzca to marzyciel, który nigdy nie odpuści. 
Edytowane przez Druid dnia 18-02-2017 10:51
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 20-02-2017 09:26
|

Poszukiwacz Przygód

|
Grupa B
Ariu vs glonstons (laddernick: GLOnek123) wygrał Ariu
Link: http://replay.wes...65141).bz2
Widzę, że nie ma to jak węgierskie dziewczyny, tak "baletujecie" tam w grupie A z Solymos-HUN, że aż pozazdrościłem. To nawet punkcika jej nie dziabnęliście ? To jest ta lepsza zmiana w Wesnoth ? 
Dodano 21.02.2017
Grupa B
Ariu vs shortcat wygrał Ariu
Link:http://replay.wes...67531).bz2
Edytowane przez Ariu dnia 21-02-2017 09:41
Ariu
|
| |
|
|
| kdwww |
Dodany dnia 21-02-2017 17:18
|

Początkujący

Data rejestracji: 01/04/2013 22:18
|
grupa A
kdwww vs craken wygral craken
powtórka
http://replay.wes...67500).bz2
Dzięki raz jeszcze za grę. |
| |
|
|
| jurijuice |
Dodany dnia 21-02-2017 21:42
|

Czeladnik

Data rejestracji: 10/02/2011 09:58
|
jurijuice (ud) vs Ariu (Rebels) na Sablestone Delta
UD rush dał radę
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 21-02-2017 23:17
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
bpawel0 Undead vs kalfat Northerners
Ludy Północy wygrały 
kalfat dodał/a następującą plik:
Edytowane przez kalfat dnia 21-02-2017 23:17
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 22-02-2017 21:54
|

Opiekun

|
Muszę podziękować wszystkim tym, którzy się udzielali gdy tworzone było logo na koszulkę. Powiem Wam w sekrecie, jest zaje……. eee, warte grzechu jak się je widzi na koszulce w realu. Foto nie oddaje tego, ale 3 osoby będą się mogły o tym przekonać. 
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/nagrody-2017ver2.jpg[/img] is not a valid Image.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| jurijuice |
Dodany dnia 22-02-2017 22:41
|

Czeladnik

|
jurijuice (loyal) vs GLOnek123 (drakes)
wygrałem
Napaliłem się na tą koszulkę jak szczerbaty na suchary
Edytowane przez jurijuice dnia 22-02-2017 22:42
|
| |
|
|
| Caritas |
Dodany dnia 23-02-2017 11:36
|

Początkujący

Data rejestracji: 31/08/2015 19:51
|
Wrocilem juz do kraju, mam wiecej czasu, mam nadzieje ze dogram szybko wszystkie gry. |
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 23-02-2017 22:30
|

Adept

Data rejestracji: 05/08/2016 19:33
|
Przegrałem swój ostatni mecz z Maboulem i tym samym rozegrałem wszystkie mecze grupowe. Dziękuję wszystkim graczom ze swojej grupy i obserwatorom, którzy tak dopingowali ( hejcili ) podczas moich meczów. Turniej udał się dla Mnie, zagrałem 10 meczy (jak w żadnym innym turnieju ) i w każdym meczu zdobyłem jakiś punkt Ogromne podziękowania dla Druida za te miesiące i za całokształt w sumie (gdyby Druid był moim sąsiadem to przyniósł bym jemu czteropaka bo już dawno na to zasłużył) Szklanka do połowy jest pełna panowie, choć teraz jednak dopadł mnie syndrom Sordana i potrzebuję chyba jakiejś przerwy. Dzięki za gre.
Edytowane przez craken1 dnia 23-02-2017 22:30
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 25-02-2017 09:38
|

Opiekun

|
craken1 napisał(a):
... i tym samym rozegrałem wszystkie mecze grupowe. ...
Nie za szybko ? Nierozegrane mecze zostaną rozpisane zgodnie z regulaminem. Jeszcze możesz dostać jakieś punkciki lub stracić. 
@pe_em i bpawel10 – jesteście na dobrej drodze do trzeciego „CZM” – jak się uda to od Waszej decyzji będzie zależało - wiecie co ? 
Minął drugi tydzień rozgrywek turniejowych.
Rozegrano w nim 35 gier.
Razem przez 2 tygodnie rozegrano 82 gry.
Panowie jestem pod wielkim wrażeniem. 
W poniedziałek postaram się rozpisać wszystkie pozostałe gry - te sordana również (aby wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem). Jest jeszcze tydzień na własne ustalanie terminu, bo to co ja zaproponuję nie każdemu może pasować.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 26-02-2017 10:16
|

Adept

|
No nie wiem Druid. Przypadek Sordana jest dla mnie jasny. Według mnie powinien być zdyskwalifikowany i tyle. Zrezygnował z turnieju i po co rozpisywać mecze. Teraz może być taki absurdzik, że coś mi się urodzi w realu, będę musiał gdzieś wyjechać (bo i tak często i gęsto bywa) i co wtedy? Przyznasz punkt dla Sordana którego już dawno nie ma? W tym konkretnym przypadku nie mogę znaleźć odniesienia w Twoim regulaminie, bo nie stawienie się to zupełnie inna bajka jak definitywna rezygnacja z którą tutaj mamy do czynienia. Twoja brocha, ale w mojej opinii ,,Sordanowe punkty,, powinny zostać już pododawane graczom w grupie i po kłopocie. Pozdro.
Edytowane przez craken1 dnia 26-02-2017 10:39
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 26-02-2017 16:00
|

Opiekun

|
craken1 napisał(a):
No nie wiem Druid. Przypadek Sordana jest dla mnie jasny. Według mnie powinien być zdyskwalifikowany i tyle. Zrezygnował z turnieju i po co rozpisywać mecze. Teraz może być taki absurdzik, że coś mi się urodzi w realu, będę musiał gdzieś wyjechać (bo i tak często i gęsto bywa) i co wtedy? Przyznasz punkt dla Sordana którego już dawno nie ma? W tym konkretnym przypadku nie mogę znaleźć odniesienia w Twoim regulaminie, bo nie stawienie się to zupełnie inna bajka jak definitywna rezygnacja z którą tutaj mamy do czynienia. Twoja brocha, ale w mojej opinii ,,Sordanowe punkty,, powinny zostać już pododawane graczom w grupie i po kłopocie. Pozdro. 
Rozdawanie za darmo w mojej ocenie punktów turniejowych nie jest dobre. Nawet w przypadku sytuacji w jakiej postawił nas sordan. Wiem, że było by łatwiej przyznać i po sprawie, ale nie za często idę na łatwiznę. Uważam, że nie było by to w porządku względem tych, którzy jednak kiedyś tam byli na serwerze, poświęcili swój czas i grali z sordanem. Wiem, że to rozwiązanie to jedynie namiastka jakiejś tam "sprawiedliwości", ale zmusza do stawienia się o określonej porze aby dostać punkciki, a nie walkowera. Pokazuje, że człowiekowi zależy. Jak się nie stawi raz, to nic się nie dzieje wielkiego. Gorzej jeżeli takich walkowerów będzie więcej, bo one mogą już eliminować z udziału w następnym turnieju. Niby żadne tam wielkie halo, ale jednak. Dlatego lepiej jest dogadywać się między sobą, a nie zdawać się na organizatora. W przypadku takich walkowerów pretensje do osoby przez, którą nie było szansy rozegrać meczu. Jak sordan dostanie 7 walkowerów, to kiedyś w turnieju zagra jedynie przy bardzo niskiej frekwencji. Z jednej strony szkoda, bo lubię takich bezpośrednich ludzi (mimo oskarżeń, że to z mojej winy tak słabo grają ), z drugiej jednak strony jak podejmujemy jakieś decyzje powinniśmy liczyć się z ich konsekwencjami. W tym turnieju pewnie inni bardzie to odczują niż sordan, szkoda, ale za to już w następnym. Takie jest moje zdanie. Każdy zapisując się do turnieju powinien przeczytać regulamin i wiedzieć na czym stoi i na co się decyduje. Punkty 15 i 16 regulaminu też rozstrzygam na podstawie zapisów w regulaminie a nie jak mi fantazja podpowie.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| kdwww |
Dodany dnia 26-02-2017 22:04
|

Początkujący

Data rejestracji: 01/04/2013 22:18
|
kdwww (lojalisci) vs Zap-Zarap (ludy północy) wygral kdwww
http://replay.wes...74305).bz2 |
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 27-02-2017 08:46
|

Poszukiwacz Przygód

|
Grupa B
Ariu vs Krogen wygrał Ariu
Link: http://replay.wes...74351).bz2
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 27-02-2017 21:58
|

Opiekun

|
GRY KTÓRE POZOSTAŁY DO ROZEGRANIA:
GRUPA A
1. Oook vs Solymos-HUN
2. Oook vs sordan
3. Oook vs Scaramush
4. Oook vs kdwww
5. ElderofZion vs sordan
6. ElderofZion vs Scaramush
7. ElderofZion vs Ben24626
8. sordan vs Maboul
9. sordan vs craken
10 sordan vs Scaramush
11. sordan vs kdwww
12. sordan vs Zap-Zarap
13. Maboul vs ForPeace
14. Maboul vs Scaramush
15. ForPeace vs Ben24626
16. ForPeace vs kdwww
17. Scaramush vs Ben24626
18. Scaramush vs kdwww
19. Scaramush vs Zap-Zarap
20. potyi-HUN vs kdwww
GRUPA B
1. Caritas vs shortcat
2. Krogen vs draghen
3. Krogen vs jurijuice
4. Krogen vs bpawel10
5. Dreadnough vs MasterBao
6. Dreadnough vs jurijuice
7. Dreadnough vs bpawel10
8. draghen vs bpawel10
9. draghen vs GLOnek123
10. MasterBao vs jurijuice
11. MasterBao vs bpawel10
12. MasterBao vs kalfat
13. MasterBao vs shortcat
14. jurijuice vs bpawel10
15. bpawel10 vs GLOnek123
16. bpawel10 vs shortcat
Terminy poznacie w środę. Jak możecie to sprawdźcie czy wszystko rozpisałem.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 28-02-2017 12:51
|

Adept

|
Czekam do Środy i już ostrzę sobie zęby na mecz sordan vs craken. @Sordan jeżeli to czytasz to wtedy chociaż włącz komputer jak już wybije godzina naszego meczu (nawet nie musisz włączać gry) Zawsze to coś. Będę na serwerze. Ps Druid : Ja dotrzymałem słowa (odnośnie Mojego skromnego uczestnictwa w turnieju) danego Tobie na PW dawno temu jak widzisz. ...,,Znam,, Twoje dobre druidowskie serce i dlatego ,,dostosowuję się,, Miejmy nadzieję, że Sordan za rok ,,zagra,, lepiej. Powodzenia.
Edytowane przez craken1 dnia 28-02-2017 12:53
|
| |
|
|
| jurijuice |
Dodany dnia 28-02-2017 21:29
|

Czeladnik

|
jurijuice (loy) vs bpawel10 (rebel)
wygrałem choć gdyby nie rush leaderem w wykonaniu bpawel10 mialbym pozamiatane (przynajmniej na jednym froncie)
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 01-03-2017 20:49
|

Opiekun

|
craken1 napisał(a):
Czekam do Środy i już ostrzę sobie zęby na mecz sordan vs craken.  ...
No to się doczekałeś. 
craken1 napisał(a):
... Ps Druid : Ja dotrzymałem słowa (odnośnie Mojego skromnego uczestnictwa w turnieju) danego Tobie na PW dawno temu jak widzisz.  ...,,Znam,, Twoje dobre druidowskie serce i dlatego ,,dostosowuję się,, Miejmy nadzieję, że Sordan za rok ,,zagra,, lepiej.  Powodzenia.
Jest mi niezwykle przyjemnie, że bierzesz udział. A co do obietnicy o uczestnictwie to ja trochę inaczej to pamiętam, coś w stylu nie wiem czy znajdę czas i takie tam.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/koszulka-350.png[/img] is not a valid Image.
---------------------------------------------
GRY W TERMINIE DODATKOWYM
---------------------------------------------
4 march 2017 r. - sobota
9:00 (UTC + 1)
sordan vs craken
Scaramush vs kdwww
Krogen vs bpawel10
19:00 (UTC + 1)
ElderofZion vs sordan
Maboul vs ForPeace
Scaramush vs Ben24626
MasterBao vs jurijuice
draghen vs bpawel10
5 march 2017 r. - niedziela
ElderofZion vs Scaramush
sordan vs Zap-Zarap
ForPeace vs Ben24626
Krogen vs jurijuice
draghen vs GLOnek123
MasterBao vs bpawel10
6 march 2017 r. - poniedziałek
Oook vs Solymos-HUN
ElderofZion vs Ben24626
sordan vs Scaramush
potyi-HUN vs kdwww
MasterBao vs kalfat
Dreadnough vs jurijuice
7 march 2017 r. - wtorek
Maboul vs Scaramush
MasterBao vs shortcat
sordan vs kdwww
bpawel10 vs GLOnek123
8 march 2017 r. - środa
Oook vs sordan
Scaramush vs Zap-Zarap
Dreadnough vs bpawel10
9 march 2017 r. - czwartek
Oook vs Scaramush
sordan vs Maboul
Krogen vs draghen
Dreadnough vs MasterBao
-----------------------------------------------------
Krótkie wyjaśnienie dla nowych uczestników
-----------------------------------------------------
O wyznaczonym czasie na serwerze będzie założona gra o nazwie "Tournament - wesnoth.com.pl - the list ". Należy tam się pojawić o wyznaczonej porze - będę czekał tam na Was i sprawdzał "listę obecności", efektem tego będzie :
- jak przyjdzie 1 gracz - dostanie 3 punkty,
- jak przyjdzie 2 graczy - grają mecz,
- nieobecni też coś dostaną a mianowicie minus 1 punkt. 
Oczywiście będę się starał jak najmniej ingerować w przebieg turnieju i każdy mecz rozegrany i zgłoszony przed wyznaczonym terminem dodatkowy zostanie zaakceptowany (gra zniknie z listy w terminie dodatkowym). Natomiast chcę żeby było jasne, po przyznaniu punktów za walkowery już nie wracam do tematu i nie ma opcji cofania punktów minusowych. Były trzy tygodnie na własne ustalenia, teraz czas podejmować odpowiednie kroki w celu zakończenia pojedynków w grupach. Jak są jakieś niejasności to piszcie.
Edytowane przez Druid dnia 01-03-2017 21:45
Dingo napisał:
|
| |
|