Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przeróbki
Asheron
No możliwe, ale chodzi mi o unikalną jednostkę. Tak przy okazji mogłaby być to jednostka na lvl 7? Czy 5 czy tam 4 jest maksymalny?

inferno8
W War of Chaos chyba nie ma granicy. Normalnie najwyższy to 5. Rób jak uważasz. W ostateczności możesz machnąć Balroga - uwielbiam tę istotę Grin

Asheron
Dobra xD zobaczymy co się da zrobić. Tylko na razie mam koniec roku szkolnego i wszedł we mnie duch lenia i nic mi się nie chce.

inferno8
Spoko. Ja mam wakacje od ponad miesiąca i, jak zresztą widać na forum, nie¼le się wziąłem do roboty Wink Miłego odpoczynku Smile

Asheron
Dzięki. A teraz tak do wszystkich. Ustaliłem z Infernem, że zrobię smoczego je?dzca. Więc oto próbka. Na razie nie mam czasu (no dobra, mam. Nie chce mi się Wink) więc zrobiłem tylko głowę.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:07

inferno8
Już Ci napisałem na PW, ale powtórzę wszystkim: to mnie powaliło. Extra! Cool Aż boję się pomyśleć, co będzie jak to dokończysz... Wink

Sagez
Zgadzam się, głowa jest cudnaPfft Szczegółowa i klimatyczna.

Asheron
Uppss... Dobrze że się podoba. Tylko z tego wszystkiego smok nie ma nozdrzy Grin

EDIT:
Smoka ciąg dalszy:
/obrazek skasowany/

Powiem jedno. Inferno ma rację. Jak się czyta takie opinie, to aż chce się rysować. Grin
Ta tyczka (Grin ta czarna kreska) to miejsce gdzie będzie łapa.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:08

Vetch
zabójcze to jest!!!Shock
wesnoth team jest 100 razy gorszySmile
aż żałuję, że tak nie umiem rysowaćWink
A jedno pytanie: od ilu lat/miesięcy/dni robisz sprite arty?

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Sagez
Ależ to będzie duże bydleGrin Ciekawe ile heksów zajmie...

Asheron
Wiesz co, zacząłem rok temu, ale to była amatorszczyzna w postaci zmieniania kolorów. Tak na dobrą sprawę to kiedy, wróciłem po przerwie, czyli... Nie pamiętam kiedy. Zobacz sobie pierwszego posta w tym temacie. To wtedy zacząłem tak na dobre.

@Sagez
No wiem, duże. Możliwe, że będę go musiał zmniejszyć
Edytowane przez Asheron dnia 17-06-2009 21:41

inferno8
Asheron stosuje pewną sztuczkę, dzięki której nawet Ty, Vetch, możesz jeszcze dziś tak samo rysować, ale jaką tego nie zdradzę Wink

Ładne kolory i piękne cieniowanie. Tylko jest za duży.

Asheron
Pfff... To trzeba było nawet nie wspominać... Naprawdę nie zdradzisz? Sad
Wiem. Zmniejszę go najwyżej jak będzie cały. No, ale w końcu to smok jest, nie? Wink
Edytowane przez Asheron dnia 17-06-2009 21:46

inferno8
Nie zdradzę Wink

Ogromne jednostki (powyżej 144x144) nie nadają się do gry. Będą po prostu przesłaniać inne. Jak będziesz skalować to spróbuj najpierw interpolacji sześciennej, jeśli się nie spodoba to ustaw na brak.

Asheron
No we¼.Frown Bąd¼ dobry kolega - artysta. Przecież dla Ciebie z nas to żadna konkurencja.Wink

A jak to ustawić?

inferno8
Zaraz, zaraz... myślałem, że nie chcesz, żeby wiedzieli jak rysujesz tego smoka Frown

2x klik na ikonkę skalowania i odszukaj interpolację.

Asheron
Dobra... Od początku Ci chodziło o to? Grin
Ok, dzięki.

Edit:
Nie będę go zmniejszał, bo i tak go nie opublikuje całego. Pierwszy raz rysowałem smoka. I co chodziło Infernowi, ten smok jest wzorowany na tym rysunku:
http://www.wizard...5_PG81.jpg
Więc rzucam to i narysuje coś całkiem mojego.
Ten mój rysunek miał tylko służyć przybliżeniu mi anatomi smoka, żeby poznać podstawy i móc narysować coś ode mnie. Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:08

peroox
Witam. Niedawno się zarejestrowałem. Patrząc na twoje postacie jestem w szoku. Najbardziej spodobał mi się husarz. Miałbym prośbę i jeżeli ci to nieprzeszkadzania prosił bym o jej zrobienie.

Chodzi mi o konnego bohatera coś w stylu dowódcy Husarii
Broń:
1 poziom-Kopia, szabla
2 poziom-Kopia, szabla, pistolet(coś z tamtych czasów)
3 poziom-Kopia, szabla, pistolet

Możesz wykorzystać husarza ale na białym koniu i koroną zamiast hełmu (ehh... wymagania)

I jeszcze jedna prośba jeżeli można. Potrzebuje takiego do mojej mapy

Kogoś takiego-połączenie Pikiniera ze zbroją płytową, buzdyganem i łukiem

1-poziom Pika, łuk
2-poziom Halabarda, łuk, buzdygan
3-poziom halabarda, kusza, buzdygan

Wygląd??- Jasne- Płytowa broja(błękitna) tak samo hełm. uzbrojenie widać z lvl(łuk,kusza) na ramieniu

P.S Kto napisał by mi na PW jak wstawiać swoje jednostki do gry i tworzyć własne nacje??.
Edytowane przez peroox dnia 10-10-2009 16:41

Asheron
Ale prosisz mnie? Czy Inferna?
Edytowane przez Asheron dnia 12-10-2009 16:52
www.wesnoth.com.pl/img/syg1.jpg

Mafcio
Odpowiem za niego (jeśli można) te postacie narysował już golibark Wink

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.25
10,886,888 unikalne wizyty