|
Twórczość Sylara
|
| Sylar |
Dodany dnia 11-02-2011 12:01
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 26/06/2009 13:54
|
Dobrze mówisz Mussious, czy to aby nie jest nawet cytat z książki? I znowu zwrócę się w stronę kwestii świata, jaki chcę stworzyć, a jaki stworzyli już właśnie autorzy np. książek. Może nawet źle wtedy powiedziałem, niziołek nie tylko oznacza określenie hobbita. W wielu grach fantasy niziołek, lub nawet karzełek, jest przedstawiany w odmienne sposoby. Ja chcę się skupić na wizerunku zwinnego złodziejaszka, będzie on również miał harcownika, dzięki czemu cios w plecy stanie się jeszcze bardziej skuteczny do użycia (zaoszczędzenie ilości ruchów). To co mówisz, to prawda, tak Tolkien wymyślił. Ja jednak uważam, że prędzej powinien mieć taki hobbit zasadzkę, w końcu co daje ta zdolność (o której mówiłeś, a zapomniałem, jak się nazywa, gdyż ukrywanie się dotyczy wiosek) w dzień? A, jak pamiętam, Tolkienowi chodziło o hobbickie lasy, takie jak Shire, gdzie nasz dzielny Bilbo mógł ukryć się w paprociach, czy za drzewem. Nad zasadzką pomyślę, ale krycie w nocy wole zostawić dla jednostek jeszcze bardziej tajemniczych, no i mrocznych. Jednak dziękuję za uwagę.
Edit:
Witajcie ponownie w mojej twórczości Zacząłem przygotowania graficzne do mojej ery lub chociaż frakcji, zamierzam dobrze się wprawić, zanim zabiorę się do rysowania właściwych jednostek. Oto dwie wersje pewnej jednostki poziomu 2:
a)/obrazek skasowany/
b )/obrazek skasowany/
Która lepsza waszym zdaniem? Czy jednostka pasuje w ogóle do uniwersum wesnoth i na drugi poziom? Jakie zastrzeżenia macie, jakie pomysły itp.?
Edytowane przez AxeFighter dnia 16-03-2015 22:37
|
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 04-04-2011 17:43
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 04/07/2008 16:32
|
Drugie lepsze ( no i cień bardzo ładny). Do świata wesnoth pasuje. Pomysły? Nie mam żadnych, jest okej. Wygląda na skończoną jednostkę.
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki
|
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 04-04-2011 19:19
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 10/11/2010 21:46
|
Ee... Co jest pod kapturem? jakiś kolor i dziwne kreski .
PS. dopiero teraz skapnąłem się, że on ma zasłoniętą twarz . Popraw na inny kolor . |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 05-04-2011 00:35
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
drugie lepsze, ale mógłbyś mu ustawić nogę tak jak w pierwszym
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 06-04-2011 18:19
|

Poszukiwacz Przygód

|
Właściwie byłem niemal pewny, że spodoba wam się bardziej rysunek - jest to tak na prawdę interpretacja mojego rysunku poprzez Inferno8, a jak on się za coś weźmie, to jeszcze nie widziałem, żeby ktoś zrobił lepiej niż on.
Pracowałem przed chwilą nad tym człeniem, starałem się uwzględnić wszystkie wasze propozycje, gdyż między sobą nie polemizowaliście.
Jak na razie, wyszło coś takiego:
/obrazek skasowany/
Czekam na dalsze komentarze, a być może niedługo zrobimy mu całe drzewko.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:42
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 07-04-2011 21:12
|

Awanturnik

|
może tą chustę weź zmień na kolor jakiego ma ubranie, reszta OK
Elensefar
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 11-04-2011 22:09
|

Poszukiwacz Przygód

|
Dla zainteresowanych: oto kolejna dawka moich grafik. Gwardzista, poziom 1. Mam do was taką samą prośbę jak ostatnio, czyli co jest nie ten teges, co byście dodali itp.
/obrazek skasowany/
Edit:
Konia nie dorobię, bo ta jednostka ma chodzić pieszo. Poza tym to zwierzątko byłoby biedne, nosząc tak ciężkiego żołnierza na sobie, i nie chcę, żeby kojarzono moje jednostki z Kalifate (czyli, jakbyś się jeszcze nie domyślił, to już jest jednostka do frakcji ).
Znam już zdanie Kazika, ale cieszyłbym się, gdyby ktoś jeszcze skomentował.
Edit2:
wygląda na Araba? No na reszcie nie trzeba się moich jednostek domyślać Właśnie ta jednostka ma dużo wspólnego z Arabami i Persami. Jak się jej tak przyjrzeć, to faktycznie, za długa szyja. Z tym mieczem nie byłem pewien, ale ok. Tarczy na razie nie zmienię, bo właśnie ma być w kształcie "fasoli" a nie koła. Co do ubrania, jest to pełna zbroja, a spód jest właśnie pewnym typem "sukienki" ze stalowych ogniw, czyli dół od kolczugi. Podkreślam, że jest to jednostka typu opancerzona (np. ciężki piechur).
Oto nowa grafika:
/obrazek skasowany/
Edit2:
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:44
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 11-04-2011 22:58
|

Awanturnik

|
Ta tarcza jest kształtu księżyca? Czy po prostu widać tylko połówkę tarczy? To są jego wąsy czy usta? Wyglądają raczej jak wąsy.
Kazik@ wiem że jak by robił tak po prostu tą jednostkę to ty byś ją wziął do swojej ery, w końcu ty wszystkie jednostki do niej bierzesz, ale nie swoje...
Elensefar
|
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 11-04-2011 23:04
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 18/09/2010 23:02
|
Dawno nie pisałem w warsztatch, ale skoro domagasz się krytyki, to coś dorzucę Niby mała pierdołka, ale tarcza trochę zlewa się z ciałem. Nie wiem, czy na pewno, ale chyba proporcje są zachwiane. Mogę się mylić.
Edytowane przez Filar dnia 11-04-2011 23:05
|
| |
|
|
| toman21 |
Dodany dnia 12-04-2011 14:03
|

Początkujący

Data rejestracji: 14/01/2010 14:15
|
Ogólnie dobrze wygląda, tylko wydaje mi się, że mógłbyś poprawić końcówkę miecza. A poza tym widzę, że jakaś poważna frakcja się szykuje. Pracuj tak dalej i życzę Ci powodzenia w robieniu jednostek.
Edytowane przez toman21 dnia 12-04-2011 14:04
Niech Bóg zlituje się nad mymi wrogami, bo ja tego nie zrobię.-George Patton
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.-Józef Piłsudski
"Największym zwycięstwem jest to, które odnosimy nad nami samymi.-Tadeusz Kościuszko
"Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj.-Winston Churchill
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 12-04-2011 15:59
|

Poszukiwacz Przygód

|
No to tak: Jest to tarcza w kształcie księżyca (fasola i księżyc mają bardzo przybliżone kształty, nie uważacie?). Ma wąsy, chociaż to może być słabo widoczne przez to, że są małe. Popracuję nad tym. Z tymi proporcjami, Mussious, mógłbyś dokładnie określić, w czym rzecz? Bo faktycznie, coś mi tu krzywo wygląda, ale niestety nie wiem co, z tą tarczą to też może być racja. Z mieczem też trochę popracuję, choć nie wiem, czy zrobię to jeszcze dzisiaj, bo jednak wypadałoby się pouczyć na jutrzejszą poprawę z matmy i kartkówkę z technologii konstrukcji mechanicznej. Dziękuję wam bardzo za komentarze i do zobaczenia w temacie  |
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 22-04-2011 14:42
|

Główny Zarządca

|
Masz może coś nowego? I jakie będą nacje w Twojej erze? Rysunki wyglądają bardzo obiecująco.
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 22-04-2011 17:25
|

Poszukiwacz Przygód

|
Chyba nikogo nie zaskoczę, gdyż, jak zwykle, mój słomiany zapał wziął górę nad wszystkim innym. Choć, nie wykluczam, jest taka możliwość, że jeszcze do tego powrócę. Ponoć Inferno robił swoją erę przez dwa lata, a mi nijak się do niego porównywać. Ale może was zainteresuję, bo mam kilka grafik, które zrobiłem w kierunku nieśmiertelnych:
Pełne drzewko gwardzisty (wiem, wraz z poziomem traci na swojej orientalności i klimacie pustyni):
obrazek skasowany
obrazek skasowany
obrazek skasowany
Oraz Wojownik, jednostka, która miała mieć trzy ścieżki awansu do 4 lvl. Z niego osobiście nie jestem zbyt zadowolony. Załączam trzy wersje kolorystyczne, sami powiecie, która najlepsza.
obrazek skasowany
obrazek skasowany
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:48
|
| |
|
|
| Richiter |
Dodany dnia 23-04-2011 10:29
|

Adept

Data rejestracji: 09/05/2010 04:06
|
Co do gwardzisty tak traci, z pustynnego zmienia się na jakiegoś Europejskiego dowódcę XD. Natomiast wojownik moim zdaniem najlepszy ten 1.
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 23-04-2011 11:18
|

Poszukiwacz Przygód

|
Dowódca, powiadasz? Jednostka dowodząca miała być jednym z awansów wojownika. Tylko ja się zastanawiam, czy ten wojownik w ogóle pasuje do jednostek z wesnoth, i mam takie głupie wrażenie, że jakbym nawet wydał chociaż tą frakcje, to wszyscy powiedzieliby- "takie coś jakby podróbka Kalifate" :/ |
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 23-04-2011 12:44
|

Czeladnik

Data rejestracji: 04/04/2011 15:44
|
Jeśli chodzi o wojownika to mi tak jak Richiterowi bardziej podoba się pierwszy.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll
My Cemical Romance - Party Poison
Zapraszam na bloga: KLIK
My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.
|
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 23-04-2011 12:48
|

Główny Zarządca

|
Tak, lepszy wojownik pierwszy. Co do gwardzisty, to jego zbroja wygląda jak płytowa i to przez nią jest taki europejski. Za dużo ciężkiego żelastwa. I on jakoś w ogóle dziwnie rośnie, jakieś perskie sterydy? Nie piszę, że to źle. Tarcza też wielgachna, jakaś taka nieporęczna, tym bardziej na pustynię.
Nic nie poradzisz na to, że perskie/ arabskie uzbrojenie było podobne. Po prostu to olej i rób swoje najlepiej, jak potrafisz.
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 23-04-2011 13:29
|

Poszukiwacz Przygód

|
Hmmm, mam pomysł na jednostkę, która będzie chyba pierwszym takim typem w całej historii dodatków wesnoth, ale pewności nie mam. Co do gwardzisty, w założeniach ma on atak z miecza i tarczy oraz zdolność niezłomny, stąd wielka tarcza i wysokiej jakości opancerzenie. Jednak w każdym momencie mogę wymyślić coś innego. I chyba powrócę również pracami do moich pierwszych pomysłów, jeśli będzie mi się chciało. Czyli będzie dość "wschodnio" 
Oto pierwsza gałąź drzewka rozwoju wojownik:
Wojownik (lv. 1)
/obrazek skasowany/
Adept ostrzy (lv. 2)
/obrazek skasowany/
Tancerz ostrzy (lv. 3)
/obrazek skasowany/
Mistrz ostrzy (lv. 4)
/obrazek skasowany/
Zrezygnowałem z cieni broni, gdyż w deafult raczej one nie występują. Podkreślam również, że perscy nieśmiertelni mają z moimi Immortals'ami bardzo mało wspólnego, gdyż tworzę jednostki i ich statystyki zupełnie wymyślone, nie kieruję się żadnymi historycznymi realiami.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:49
|
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 25-04-2011 22:52
|

Główny Zarządca

|
Są bardzo ładni, nie mam żadnych zastrzeżeń. Super zbroje i cieniowanie, ostrza też lepsze, bo chudsze, przez co wyglądają na ostrzejsze. Ciekawe, jakie będą inne gałęzie rozwoju.
|
| |
|
|
| inferno8 |
Dodany dnia 25-04-2011 23:27
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 12/07/2008 09:12
|
Te same pozy dają się we znaki, spróbowałbyś jakoś ich wyróżnić. Sama zmiana pozycji rąk i wyposażenia to trochę mało, choć na początek i tak nieźle. |
| |
|