Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Liga piątków
Icelordpl
Źle się kazik zrozumieliśmy Sad Mi chodziło o to, że jeśli w systemie ligowym ktoś wygra 3 razy pod rząd to za każdą wygraną dostanie po 5 pkt. Ja nie chciałem mieszać systemu turniejowego z ligowym. Za wszelkie problemy przepraszam. Możliwe, że źle sformuowałem posta, ale to może dlatego, że piszę z telefonu.

krasnoludpogromca
Czyli regulamin zmienionym.
Kazik, wnosze wniosek o awansowanie gracza Mussious(zwanego dalej graczem) na stopień sędziego pomocniczego. Do niego należy pomysł ligi piątków wniósł on wiele poprawek oraz zachęcił graczy do przystąpienia do ligi. Prosze o rozpatrzenie wniosku.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Icelordpl
Rozumiem kazik. Jest wiele racji w tym co piszesz. Tylko, że mi wtedy chodziło o to, że całkowita liczba punktów za awanse nie była dokładnie ustalona. To mnie wprowadziło w błąd. Mam jeszcze jedno pytanie, które mi przychodzi do głowy jak osoba, która była umówiona się nie stawi, to dostaje się 3 punkty, a jak się wygra normalnie to 5 pkt tak? Pytam się po prostu, bo jestem ciekawy czy dobrze zrozumiałem. I jednak jeszcze jedna sprawa. Czy potyczka nie mogłaby się odbywać także trochę wcześniej? Chodzi mi np o godzinę 19, a nie tylko od 19 30.

Sylar
Ale chyba rozumiesz, że oni muszą najpierw wieczorynkę obejrzeć, bez tego, ni cho-cho Wink Z kim mogę w piątek walczyć? Jacyś chętni? Krasnal ostatnio miałeś ze mną grać 1vs1 to mnie wydygałeś z kimś chyba z kazikiem ;P

krasnoludpogromca
Zgłaszać się, zgłaszać. Narazie tylko 7 osób się zgłosiło. Mój brat się jeszcze zgłosi ale musi sobie konto zrobić.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Filar
Na to ja też się zgłaszam.

ZawaPL
Ja też się zgłaszam.

Icelordpl
Już nie mogę się doczekać wiadomości, że trafiłem do grupy śmierci Grin To teraz w grupach obowiązuje jakiś terminarz? Czy sami się umawiamy tak jak to miało być wcześniej?
Ok. A sędzia w walce to jeden z wyznaczonych? I co jeśli będę grał np. z kazikiem, wtedy też musi być sędzia?
Edytowane przez Icelordpl dnia 21-11-2010 17:51

krasnoludpogromca
Wychodi na to że jutro nie ma żadnych walk, w końcu dziś mija termin zgłaszania bitw. Mnie nie będzie jutro i być może też za tydzień.

ZawaPL
Gdzie masz walki rozpisane? W tabeli ligi piatkow jest tylko jakas tabela z zerami, nie ma zadnych dat kiedy maja sie odbyc ani nic w tym stylu. Nie zauwazylem tez w regulaminie ze trzeba byc w kazdy piatek, a dodatkowo chyba sam mi powiedziales ze nie trzeba.
Krasnal- myslalem ze chciales zebysmy walczyli dzisiaj?

Jeszcze kilka uwag odnosnie turniju-
"7. Każda bitwa musi rozpocząć się pomiędzy 19:30 a 19.50."
Czyli jezeli chcemy przprowadzic dwie walki to musimy je zaczac na raz, czy pierwsza ma sie skonczyc w 20 min? Wiem ze czas na skarki i zazalenia minal, ale to jest pytanie Pfft.

A tak przy okazji mnie za tydzien nie bedzie.

PS.
Sorki za brak polskich liter, ale na szkolnych kompach u mnie ich nie ma.
Edytowane przez ZawaPL dnia 26-11-2010 15:10

Elensefar
Kazik przeoczyłeś mnie!

ZawaPL
Regulamin:
...
2. Aby bitwa była ważna musi odbyć się w piątek.
...

Dla mnie to znaczy tyle że jeśli chcesz żeby walka była uznana musi odbyć się w piątek, nie mam tutaj nic co mówi że walki mają odbywać się w każdy piątek.

Jeżeli korzystam ze złego regulaminu to byłbym wdzięczny za link do odpowiedniego.

krasnoludpogromca
To całe nieporozumienie kazik jest konsekwęcją twojej niedbałości. Napisałeś że należy zgłosić walkę a ja to potraktowałem że należy zgłosić walkę przed nią czyli: gracz A umawia się z graczem B że danego piątku odbędą walkę. Gracz A lub B daje posta w którym zamieszcza że dd.mm.rrrr odbędzie sie bitwa pomiędzy nimi. Po 2 nie dałeś dat owych spotkań więc można to potraktować jako losowe ustawienie wszystkich bitw. Powinieneś wszystko precyzować. Na szczęście jednak dziś będęSmile.

toman21
Ja kontra Kalfat: ja wygrałem
Kazik sędziował i uznaje, bo nie mam powtórki(nie wiem czemu).
Kalfat miał 1 awans.

krasnoludpogromca
Ja też byłem i też uznaje. Miałem dziś grać z Sylarem ale go nie było. Walkower.
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 26-11-2010 21:22

ZawaPL
ZawaPL kontra Mussious:
Wygrał ZawaPL
Awanse:
ZawaPL: 6*
Mussious: 2

*Mam pisać ile było ich w sumie, czy ile się liczy(5)?

Powtórka
Edytowane przez ZawaPL dnia 26-11-2010 21:45

Icelordpl
Icelordpl vs Kalfat
Zwyciężca: Icelordpl
Awanse:
Icelordpl - 2
Kalfat - 0
http://www.speedy..._Kalfat.gz
PS
To coś co kazik nazwał pięknie opuszczaniem gry to były 2 errory. Napisałem to, żeby wyjaśnić sprawę bo na to wygląda, że specjalnie to zrobiłem Sad
Edytowane przez Icelordpl dnia 26-11-2010 23:47

Sylar
Wypisuję się. Nie dla tego, że na jednym meczu się nie stawiłem i teraz poniosę konsekwencje, tylko dla tego, że przemyślałem sprawę, i takich akcji z mojej strony może być dużo więcej, i dalsza moja gra nie ma sensu. Nawet w zwykłych meczach prawie ani razu nie grałem.

krasnoludpogromca
Noto mamy problem. Kazik chyba za każdy mecz z Sylarem dostanie się 3 pk. jak za walkower. Ja tak uwarzam.

Sylar
Hmmm zastanawiam się, czy nie ma nikogo na moje miejsce, tylu chętnych przedtem było. Ale róbcie co chcecie, mnie to nie obchodzi.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
10,886,205 unikalne wizyty