Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Maks Przedstawia
Vetch
Wydaje mi się, że ten "pododwłok" jest niesamowicie wysunięty, chyba powinien być raczej ukryty pod tą wierzchnią warstwą, ale to może tylko moje widzimisię. Ogólnie tej jednostce nie mam nic do zarzucenia poza tym.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Heedal
Nie ma takiego czegoś jak "pododwłok", to jest spodnia cześć odwłoku. Powinna być mniej widoczna.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

maks4444
Zmniejszę o jeden piksel tą spodnią część odwłoku. Może wtedy będzie mniej wyraźna i widoczna.

Kolejne twory do mojej frakcji
Mała Czerw
/obrazek skasowany/
Zwiadowca
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:21

Apomaner
Według mnie zwiadowca mógłby być czymś w rodzaju osy. Jest o wiele szybsza od karalucha. No chyba, że chcesz zrobić z czerwi pszczołę.

maks4444
Prymitywna tabela z jednostkami. Widać na niej 4 nowe jednostki których nie prezentowałem.

/obrazek skasowany/

Jeszcze parę jednostek i będę miał komplet. Wtedy przyjdzie czas na żmudne wpisywanie do notatników statystyk itp.

Czerw jest bardziej wzorowana na diunie niż na pszczołach.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:22

Kuki1537
Te czerwie mają dziwne szczęki, większość jednostek ma widoczne na sobie pozostałości po skalowaniu na troszkę mniejsze. Do reszty nie mam żadnych zastrzeżeń.

maks4444
Nowa tabelka.
/obrazek skasowany/

Dwie nowe jednostki latające i sześć "magicznych" robali.
Teraz pozostaje jeszcze narysować Królową i jej formy i będę miał już raczej komplet.

Czerw ma taka szczękę bardziej w kształcie ostrosłupa trójkątnego.

Efekt skalowania będę jeszcze poprawiał na pewno.

Kuki1537
Bardzo fajne jednostki. Smile Najbardziej mi się podobają te "magiczne" robale. Wink Zamierzasz z tych jednostek stworzyć erę?

maks4444
Wszystkie 1 poziomowe jednostki już działają. Można zobaczyć "Mamusie" na zdjęciu. Na razie jest jedynym liderem który może prowadzić rój do ataku.
/obrazek skasowany/

Era na pewno będzie ale kiedy tego nie jestem w stanie określić na pewno jakiegoś newsa na główną napiszę. Na razie pozostaje dość nudna praca w załączaniu jednostek do ery. Potem będę musiał bawić się ze statystykami, atakami, zdolnościami itp.

Vetch
Jeśli zamierzasz załączyć to do defaulta, musisz użyć podobnego cieniowania. Zbyt mocno odbiega graficznie. Akurat według mnie programowanie jest łatwe, jakby jakieś problemy wystąpiły, GG: 5959238.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Sagez
Od dawna obserwuję Twoje ''robale'' i też chciałbym móc już nimi zagrać. Osobiście chętnie ujrzałbym dwu oraz trzeciopoziomowe jednostki jako bardziej kolorowe, bo jest szaro-buro. Brąz nie kojarzy się z niebezpieczeństwem, ale to tylko moje zdanie. Wizja twórcy zawsze powinna być na pierwszym miejscu.
Powodzenia w dalszej pracy!
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki

maks4444
Zagrasz na pewno już za dużo pracy w to włożyłem.
Aktualnie pracuję nad wykończeniem jednostek zostały statystyki ataków i dopasowanie zdolności.

Kolorystyka jest zawsze jeszcze do przerobienia. Na razie postawie na brązowy.

Edit:
Odświeżając trochę temat z racji utraty wenty do robactwa. Postanowiłem się pobawić trochę "frakenami" czy jak wy to nazywacie. Zdecydowanie łatwiej coś zrobić niż rysować od zera.
Na pierwszy plan idą:
Małe nietoperze.
/obrazek skasowany/
Lekki kościany włócznik.
/obrazek skasowany/
Kościany włócznik.
/obrazek skasowany/
Ciężki kościany włócznik.
/obrazek skasowany/

Wszystkie komentarze negatywne i pozytywne mile widziane ewentualnie propozycję zmian (minimum dwa komentarze to wrzucę następne praceGrin ).
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:23

Kuki1537
Zacznę może od nietoperzy. W miarę dobre, ale te animacje są nienaturalne. Machają skrzydłami w dół a potem znowu mają je w górze. Przyjrzyj się jak latają nietoperze w grze.
Co do szkieletów, to są naprawdę dobrze wykonane. Pierwszy jednak ma nieco za bardzo zniszczoną tarczę, drugi za krótką włócznię (powinna dotykać ziemi). Tarcza trzeciego trochę odróżnia się od reszty barwami, ale jednak jest bardzo fajna.
Ogólnie wszystkie te jednostki są ładnie zrobione, masz talent. Wink

PS: Tarcza u drugiego jest u dołu nieco ucięta.

maks4444
Ktoś odpisał jestem w szoku.

Poprawki:
Pierwszy szkielet miał mieć tak zniszczoną tarczę. Taka była koncepcja tej jednostki.

/obrazek skasowany/
Naprawiona tarcza.

/obrazek skasowany/
Trochę zmieniona kolorystycznie może będzie lepiej wyglądać. Trudno uzyskać dobry efekt drewna.

Jeden komentarz to cud wrzucę kolejną linie jednostek do wglądu:

Linia Wampirów na wierzchowcach.
Jeździec Krwi
/obrazek skasowany/

Upadły Jeździec
/obrazek skasowany/
Upadły Jeździec + miecz
/obrazek skasowany/

Krwawy Rycerz
/obrazek skasowany/
Krwawy Rycerz + miecz
/obrazek skasowany/
Era Swarm Projekt Zawieszony
Rebirth of the Swarm Rozwijany

Fcuknux
Bardzo fajne wykonanie jednostek..

Tylko miecz Krwawy Rycerz + miecz jest roche do tyłu odchylony..

maks4444
Fcuknux Wydaje mi się ze trzyma prawidłowo tylko pod innym kontem. Jak będzie więcej opinii że trzyma za bardzo do tyłu to postaram się poprawić.

MIS Okręty raczej nie przewiduję tworzyć. A co EEaW cierpi na niedobór okrętów?

Dwa posty kolejna paczka:
Lekki szkielet łucznik.
/obrazek skasowany/

Szkielet łucznik.
/obrazek skasowany/

Szkielet kusznik.
/obrazek skasowany/

Fcuknux
A może szkielet kusznik będzie trzymać samą kuszę.?

maks4444
Poprawki:

/obrazek skasowany/

Słuszna uwaga jednostki strzelające nie powinny biegać z mieczami itp.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:36

Fcuknux
Jak teraz ślicznie wyglądają.. ;p

Kuki1537
Szkielet kusznik nie ma reki trzymającej kuszę? Jeśli ma to popraw, żeby była widoczna. Jego klata jest zwrócona w drugą stronę, tak ma być?
Co do starszych prac - wampirów to ten ostatni trzyma miecz nienaturalnie.
To mniej więcej wszystko co wypatrzyłem. Wink

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
10,886,509 unikalne wizyty