Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Forgotten Legends
Elensefar
Hmm... Awans bardzo się różni od 1 poziomu... Wiesz, jak się awansuje jednostkę to powinien być jakiś zachwyt "wow, ta jednostka jest ekstra!", a nie "eee dodany tylko jeden miecz... wielkie mi co". Grin

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Piko
Wiem, że jednostka mało się różni, ale nie wiedziałem co jej dodać. :S W chwili obecnej 2lvl ma dodatkowe ostrze, magentowe trzonki z rękojeści, troszkę przemalowane spodnie i większy rozmiar (prawie niezauważalne, 2px wyższy i szerszy).

Dingo
Np. dać mu zbroje, bo chyba w dżinsach i koszuli nie będzie walczył wiecznie, i przy okazji zmienić pozycje. Dać mu jakieś bajery. Dodać mu trochę wzrostu, i oto mamy awans.

A no i dodanie do wzrostu jednostki 72x72 2px to bardzo dużo...
Edytowane przez Dingo dnia 28-07-2012 19:52

AlanerPolska
Dobra. Można powiedzieć, że nasza czwórka całkowicie przejęła tą erę, ale dobra. Elektus. Nie zmieniaj tego co my tu wszyscy wymyśliliśmy. Staraliśmy, aby to wyglądało przyzwoicie.
Edytowane przez AlanerPolska dnia 28-07-2012 20:53

Dingo
Ale i tak chciałbym przeprosić za tamten post. Postawiłem bardzo na swoim, ale po prostu byłem wkurzony, że to co wymyśliliśmy miało pójść na marne.

AlanerPolska
Z nudów zrobiłem jednostkę Piratów taką lvl 0.
Pokazuję ją tutaj, bo nie wiem czy pasuje.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 15:32

Dingo
Trochę za gruby, i przy tym nogi za chude. Reszta fajna.Wink

Piko
@Dingo - nie martw się, w porównaniu z tym, co ja czasem wyczyniam, byłeś całkiem spokojny. Pfft

Co do jednostki - no, chyba dam jej w końcu tę zbroję, już jedna lekka będzie (awans zwiadowcy).

Dingo
Skoro mowa o nudach (...Smile) To macie tu linię dzidomiota. Dzidomiot, oszczepnik i harpunnik.Wink Wiem, że miałem nie pokazywać, ale w końcu są nudy. Dzidomiot nie do końca gotowy.

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 15:24

AlanerPolska
Dingo czepiasz się szczegółów.

Dingo
Niestety wiem. Ale o które konkretnie chodziło?

AlanerPolska
Dingo co do dzidomiota to on ma nienaturalnie ustawioną dzidę za plecami. Ta dzida wygląda jakby była za ręką i znika w niej.

Piko
Dingo - chyba pomyliłeś harpun z trójzębem. Pfft Tak poza tym to ok (ręka dzidomiota trochę zbyt krótka, ale pewnie to zauważyłeś), ewentualnie koszule są zbyt kwadratowe.

Przy okazji - alternatywne ulepszenie wojownika:
i.imgur.com/yRqca.png

Dingo
Orzesz ty.Shock Przez cały czas jak robiłem jednostkę, nawet nie zastanowiłem się dlaczego daje mu trójząb skoro to harpunnik. Miałem wrażenie jakbym dawał mu harpun.Frown

Sorki.

Fajne ulepszenie, ale ta "zbroja" to raczej nie zbroja. Teraz to jeszcze bardziej kombinezon. Zrób mu może naramienniki i nagolenniki i jakiś kirys i mamy zbroję.

Piko
Spróbuję to zrobić, chociaż ze zbrojami mam naprawdę sporo problemów. :S Spodziewaj się jutro nowej grafiki.

Dingo
Ja też. Zbroja to ogólnie najtrudniejsza część, dlatego sam zauważ że przy harpunniku naramienniki są zapożyczone. Aczkolwiek dobrym przykładem torsu jest przywoływacz z EoMy. Oraz Kirios.Wink

Poprawka.

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 15:25

AxeFighter
Hej, dawno na forum nie byłem, pewnie kilka osób pamięta mnie z mojego poronionego dodatku "Ancient Empires Era" (1 gotowa frakcja). Przeczytałem sobie ten wątek i uważam, że świetnie się zapowiada. Według mnie stworzenie frakcji będącej na wzór armii królewskiej z Piratów z Karaibów. Wypełnia oni lukę na frakcję praworządną. Ktoś napisał, że zbrojny nie pasuje do tej ery. A czy ktoś widział w czasie oglądania filmów gościa ubranego w "puszkę" ? Mógłbym się podjąć zrobić kilka jednostek, żeby zobrazować o co mi chodzi. Co do Dzidomiota: przydałaby mu się wyrzutnia harpunów, jak w Era of the Future.

Obrazek (nie mój, ale może się przyda):
/obrazek skasowany/
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
AlanerPolska
Piko twoja jednostka powinna wyglądać mniej więcej tak, tylko z ciemniejszą zbroją:

/obrazek skasowany/

Elensefar
AxeFighter napisał/a:
Obrazek (nie mój, ale może się przyda):
/obrazek skasowany/

A to nie trzeba się spytać twórcy tego obrazku o zgodę? Przecież są Prawa Autorskie...

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

AxeFighter
Wyciąłem ten obrazek z Angeless Ery, miała go jednostka z wyżej wymienionej, więc nie wiem.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.73
10,822,451 unikalne wizyty