Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia
Piko
Przekonałeś mnie - na pewno nie zmienię tych nóg. Grin Nie no, serio, z grubszymi wygląda na ciężkozbrojnego. Cieniowanie rąk też średnio, bo wyglądają nie na zgięte, ale na ściśnięte w niektórych miejscach. Koniec końców, w Twojej wersji jedyna rzecz poprawiona na lepsze to krawędź włosów. Pfft
Edytowane przez Piko dnia 31-01-2013 17:09

Dingo
No cóż, jeżeli tak bardzo się uparłeś, żeby Mroczne Elfy były patyczakami to nic nie poradzę... Grin

Czyli jednak jest modelem... Grin
Edytowane przez Dingo dnia 31-01-2013 17:17

Piko
No dokładnie. Grin
Przynajmniej uniknie się monotonni, bo to byłoby trochę dziwne gdyby każda jednostka miała nogi narysowane na tym samym szablonie.

Dingo
Ale to wciąż wygląda jak przepaść. Wciąż brzydko. I powinieneś to poprawić. Frown

Piko napisał/a: Koniec końców, w Twojej wersji jedyna rzecz poprawiona na lepsze to krawędź włosów. Pfft

Nie chciałem tego komentować, ale jakby spojrzeć na twoją wersję, biorąc pod uwagę buty i układ pikseli, oraz krawędź ogólnie, to jest to zwyczajnie nieprawda. W twojej wersji piksele były ułożone tak gładko, że używając na tej jednostce narzędzia perspektywy, i ustawienia go na płasko, nie było by zbyt wiele różnic... Poprawiłem magentę, a ręce ani trochę nie wyglądają na ściśnięte. Nogi mają znacznie lepszy układ pikseli, więc także to pominąłeś. Dopiero teraz zdaje sobie z tego sprawę, że to po prostu była prowokacja.
Edytowane przez Dingo dnia 31-01-2013 21:13

Piko
Dobra już dobra, bo powoli zaczynamy się atakować nawzajem. Ale nie rozumiem jak możesz krytykować mój układ pikseli, skoro wygląda lepiej niż po poprawieniu przez ciebie. Tak samo z nogami. Przecież wiadomo że w grafice liczy się końcowy efekt, a nie np. jak pixle zostały ułożone. Normalnie szkoda gadać...
Edytowane przez Piko dnia 01-02-2013 08:26

Dingo
Mówiąc "Układ pikseli" mam na myśli czy kolory idą tak: ciemny prosto, rozjaśniający prosto, i światło prosto. Tak właśnie jest płasko, źle. Dając jeden ciemniejszy piksel na jasnym tle uzyskujemy znacznie bardziej czytelny wygląd. To musi być zróżnicowana paleta. Magenta nie może mieć zbyt wiele kolorów, bo utraci rozjaśnienie w innych kolorach, np. w niebieskim (który ma najmniej jasnych kolorów spośród magenty). Krawędź nie może być jednolita i gruba (czyli ciemnego koloru ma być mało). Jak piksele zostały ułożone to też końcowy efekt. To też jest ważne, ma to też trochę wkładu do tego, jak jednostka będzie wyglądała w grze.

Nie chcę cię atakować, ale tu dopiero szkoda gadać - dlaczego więc mnie prowokujesz? Frown

Dobra, moja kolej:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:14

AxeFighter
Wróciła stary, dobry Minotaur Grin Wcześniejsza wersja wyglądała jak jakiś Cygan, zaś te tutaj prezentują świetny poziom. Kilka uwag: ten pierwszy ma dziwne zgrubienie na jego prawej ręce. Do reszty nie mam jak się przyczepić.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Dingo
Mach gumką, odcień i gotowe. :)
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:14

Piko
@Dingo - skoro krawędź nie ma być gruba, a ciemnego koloru ma być mało, to na butach zajmuje ona 3/4 ich powierzchni? ._. Ale dobra, zamknijmy już ten temat. Minotaury są świetne, a jedyne do czego mógłbym się uczepić to twarz (jest duża, więc można pokazać na niej więcej szczegółów), ale i tak jest niezła.

Dingo
Bo tutaj ciemny odcień nie tylko jest krawędzią, ale i podstawowym kolorem, poza tym nie ma zbyt dużej różnicy w stosunku do koloru rozjaśniającego, więc sobie odpuścić czwarty kolor od krawędzi.

Dziękuje, racja, że twarz nie jest zbyt szczegółowa, aczkolwiek przyzwyczaiłem się już do tych minotaurów. Smile

Piko
2lvl Piromanty:
i.imgur.com/dDnkOVd.pngi.imgur.com/1dPPgIU.png

Notka: po podwyższeniu trochę saturacji otrzymujemy tęczowego maga. Grin

Dingo
No jest świetny. Smile Tyle, że znowu to samo. Dobra, masz wersje z krawędziami, większą różnicą między odcieniami i tak dalej.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:15

Piko
Dobra, dzięki. Tylko trzecia fałda od lewej tej sukienki wygląda teraz płasko i kwadratowo, dobrze byłoby poprawić. Poza tym wcześniej każdy kawałek jego ubrania miał troszkę inny odcień, a teraz każdy ma ten sam. ._. Ale dobra, tym razem serio po przeróbkach bardziej mi się podoba.

Elensefar
Chyba jednak zaczekam z opisami ME , bo tak to musiałbym zmienić całkowicie opis wyglądu... Grin
Co do grafiki to jedyne, co jest tu dziwne to to, że ten nóż mu wystaje z rękawa tak, jakby miał taki ukryty sztylet, jak w AC, a nie jakby trzymał go w ręce.

W dodatku ta szata bardziej pasuje na maga mroku, a nie ognia, ale może być. Pfft
Edytowane przez Elensefar dnia 01-02-2013 21:56

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Piko
Ten sztylet z AC to specjalnie. Grin A kolor szaty nie musi przecież odwzorowywać profesji czarodzieja. Nigdy nie było ważne czy piromanta ma płaszcz czerwony, żółty, błękitny, fioletowy czy czarny, a przynajmniej 10 lat temu. Potem twórcy gier zaczęli się dostosowywać że społeczeństwo robi się coraz głupsze (bez obrazy oczywiście, samo to nie zrażacie się turową strategią ze słabą grafiką 2D wywyższa was od reszty) i zaczęli tak wszystko upraszczać że szkoda gadać. Na chwilę obecną już nawet sporo fanów fantastyki nie potrafi rozwinąć skrótu D&D, szkoda. Frown

Dingo
Piko napisał/a:
(bez obrazy oczywiście, samo to nie zrażacie się turową strategią ze słabą grafiką 2D wywyższa was od reszty) Frown

Słabą grafiką... Zaglądasz może czasem do Art Development?

A mi się nawet zdaję, że ta szata mimo wszystko pasuję do piromanty. Może jednak spróbować by zrobić ją na magentę?

Piko
Owszem, zaglądam. I nie chodzi mi że słaba jako brzydka, tylko grafiki niskiej rozdzielczości, krew się nie rozbryzguje, każda jednostka stoi zawsze w podobnej pozycji itp. itd... Poza tym brak fpsu to w dzisiejszych czasach automatyczne -100 punktów do grafiki. Osobiście i tak jestem za izometryką, bo punkt widzenia pierwszej osoby strasznie uszczupla możliwości strategiczne. I o ile uważam to za dobrą rzecz w strzelaninkach, o tyle wykorzystywanie tego w każdym gatunku gier jest beznadziejne.

Co do magenty - wolę abyś nie przerabiał jej na TC, bo dobrze współgra kolorystycznie z resztą jednostki. Aczkolwiek tutaj mam podzielone zdanie, bo myślę że jeśli pas i dolna falbanka będą koloru gracza, to nic złego się nie stanie.

---

Mała lekcja gramatyki, bo dosyć często popełniasz ten błąd:
Ja zdaję
Mi się zdaje
Ja pasuję
Ona pasuje

Widać różnicę, prawda? Wink
Edytowane przez Piko dnia 01-02-2013 23:06

AxeFighter
Piromanta moim zdanie świetny, nie mogę się doczekać reszty jednostek po retuszu Grin (w szczególności kusznika, którego mogę się podjąć).
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-02-2013 23:18
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Dingo
Grafika tejże gry rzeczywiście jest monotonna. Ale mimo wszystko mogłeś użyć innego słowa niż "słaba", jest jednoznaczne. Pfft

Ojoj, będzie trudno się odzwyczaić. Grin Masz poprawioną wersję:
/obrazek skasowany/
Wersja z magentą (niezbyt wyszła Frown) :
/obrazek skasowany/
I sprawdzenie:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:16

Piko
A tam niezbyt wyszła, ładnie jest. Wink Myślę że w takiej formie można to wrzucić do ery.
3. poziom piromanty:
i.imgur.com/qZmHznq.png

Pewnie będzie potrzebował poprawek, więc żeby nie utrudniać ich tworzenia daję wersje bez sfx i samo sfx:
i.imgur.com/V4nDnjQ.pngi.imgur.com/vdfNfMu.png

Myślałem czy tego ognia trochę nie dokoksować, a mianowicie przedłużyć go by wił się aż do stóp, a u góry aby formował jakąś głowę węża. Efekt byłby wtedy niezły. Niestety jest to trochę ponad moje umiejętności, dlatego na razie wygląda jak wygląda. :/
Edytowane przez Piko dnia 02-02-2013 22:16

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.02
10,821,187 unikalne wizyty