Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Turniej Ku Pamięci o Prastarych Zasługach
Rene
Grupa C pojedynek Rene vs misiek10000 wygrał Rene.
Dziękuję miśkowi za grę.
Szybki rush nieumarłych w nocy na smoki trzymające wioski.

Powtórka: http://speedy.sh/...ek10000.gz

Druid
Rene i AxeFighter gratulacje.

Uwaga zmiany w regulaminie.

Dochodzi w punktacji 0 punktów za nie przystąpienie do rozgrywek i przyznanie 3 punktów za tzw. walkower. W związku z powyższym proszę o rozegranie wszystkich pojedynków grupowych do dnia 14.02.2013 r. Osoby które nie mogą się dogadać co do terminu rozgrywki (nie wnikam z jakich powodów) proszę o zgłoszenie tego faktu w czwartek 14.02.2013 r. do godz. 16:00 i przygotować się na rozgrywkę w piątek 15.02.2013 r miedzy godz. 16:00 a 21:00 (godzina rozpoczęcia rozgrywki). Na dzień 15.02.2013 r. piątek ja wyznaczę terminy rozgrywek. Na lobby sprawdzę czy się zjawili gracze. Dodatkowo gracz zgłaszający się na lobby w wyznaczonym przeze mnie terminie będzie musiał potwierdzić gotowość do gry dokonując wpisu na naszym forum. Zwykła informacja np. zgłaszam gotowość . Jeżeli na naszym forum będzie tylko 1 wpis zostaną przyznane punkty za tzw. nie przystąpienie. Czas oczekiwania na przeciwnika to 15 minut po tym terminie przyznaje punkty za nie przystąpienie do gry. Zachęcam więc do umawiania się na rozgrywki bez mojego pośrednictwa Wink. W czwartek podam również informacje co do sposobu rozwiązania problemów w przypadku takie samej ilości punktów.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Kekan
Eithlenim nie stawił się dzisiaj na grę mimo wczorajszych zapowiedzi, wygląda na to, że jednak można go uznać za zmarłego w grupie, chyba że ktoś go jeszcze jutro złapie.
Chętny na grę? jestem codziennie chętny. Najbliższy wolny termin 11.02.13
godzina: 20:10;
era: domyślna;
frakcje: losowe;
mapa: Przesmyk Weldyn.

Axtman
Moją grupę można już zamknąć. Nikt inny nie wyraża chęci do gry.
kontakt:
axtman5@o2.pl

Druid
Czyli wszystko jasne przynajmniej u Was kto wychodzi Wink. Powodzenia w ćwierćfinałach.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Poliuks
Wygrałem z Kekanem. Gra kończyła się na gharnie, ponieważ na oficjalnym zaczęło nas wyrzucać. Nie jestem pewien, czy powtórka jest pełna, bo gra była reloadowana wiele razy.
http://speedy.sh/...turniej.gz

Edycja (dodano wpis): Poliuks - Kekan, GRUPA C wygrał Poliuks
Edytowane przez Druid dnia 12-02-2013 22:45

Druid
Poliuks gratulacje.
Dingo napisał:

eloelo80
Grupa D ruszycie się Wy tam? Smile Elensefar z kalfatem mieli grać jako pierwsi a końcu nie zagrali... -_-

Rene
Oto pierwszy z obiecanych filmików: http://www.youtub...eneWesnoth
Na razie tylko pierwsza część, w prawdzie drugą już miałem nagraną i nawet wysłaną na kanał ale coś obraz z dźwiękiem się rozsynchronizował i nagram to jeszcze raz w wolnym czasie. Za wszelkie uwagi i konstruktywną krytykę w tym temacie jak i pod filmikiem z góry dziękuję Smile

Axtman
Przez ten turniej zacząłem tęsknić za jednym użytkownikiem.
R.I.P

Kochaliśmy cię wszyscy.

Druid zagramy sparnig sobie niedługo?
kontakt:
axtman5@o2.pl

Druid
Rene oglądałem z zapartym tchem. Będę czekał na 2 część jak na Hobbita Wink. Oczywiście polecam wszystkim, a zaczynającym przygodę w BfW w szczególności. Dla niewtajemniczonych dodam, że komentuje rozgrywkę nie byle kto ale jeden z elity polskich graczy, ujęty w światowym rankingu ladder (na dzień dzisiejszy pozycja 19) . Rene wielki szacun - czekam na więcej Grin.
axtman jasne z Tabą zawsze chętnie zagram.
Dingo napisał:

Rene
Tutaj też dziękuję. Na razie nagrywając filmiki będę starał się też mówić o rzeczach ważnych dla początkujących graczy, jednak generalnie będę się skupiał na samej rozgrywce. Z czasem może nagram jakąś serię tutoriali dla początkujących w trybie dla wielu graczy Smile

Ariu
Rene super filmik. Dobrze zrobiona fonia i obraz. Jak Ci się udało zrobić (oczywiście w mojej ocenie) tak dobrą ścieżkę dźwiękową ? Szkoda żeby przepadło to z biegiem czasu. Czy mogę go podlinkować - ten i przyszłe Wink?
Ariu

Rene
UWAGA, UWAGA !
Już jest druga część pojedynku kokos vs kalfat Smile
Zapraszam do oglądania i życzę miło spędzonego czasu Smile
Link:http://www.youtub...o1vJbL6Q5s

@Ariu
Dziękuję Ariu Smile Dźwięk nagrywałem tym samym programem co obraz. Wprawdzie rozważałem nagrywanie osobno dźwięku i obrazu ale ostatecznie uznałem, że nagrywając razem dźwięk i obraz nie stracę za dużo na jakości a przynajmniej będzie mniej roboty Smile Generalnie robiłem mnóstwo prób z różnymi ustawieniami mikrofonu i ostatecznie takowe znalazłem metodą prób i błędów. Te próby zajęły mi na razie więcej czasu niż samo nagrywanie Grin Oczywiście możesz podlinkować moje filmiki Smile
Edytowane przez Rene dnia 13-02-2013 15:58

Ariu
Rozgrywka GRUPY B Ariu - jozio wygrał Ariu
Link do pobrania: http://speedy.sh/...turniej.gz
Ariu

Kokos
Elensefar, czytasz PW?

Driud, czy można się ewentualnie dziś umówić na konkretną godzinę jutro bez Twojego pośrednictwa?

Druid napisał/a:7. Gramy z timerem ustawionym na 5 minut - chyba, że obaj gracze wyrażą zgodę na grę bez niego. Informację o tym fakcje należy zamieścić rozpoczynając rozgrywkę.

Czyli jakie konkretnie wartości powinny być ustawione dla wszystkich 4 parametrów czasu?
Edytowane przez Kokos dnia 14-02-2013 14:55

Rene
@Kokos
Aby ustawić 5 minut na turę ustaw trzy parametry na 300 i czwarty (premię za akcję) na 0.
Edytowane przez Rene dnia 14-02-2013 15:11
Brak odbioru.

Kokos
Rene, dzięki wielkie Smile
premia tury 300 zamiast domyślnych 60 sprawia, że mam szansę się wyrobić Smile

Druid
Faza grupowa na ukończeniu wyjaśniam więc sposób awansu do ćwierćfinału w przypadku gdy nie wynika to wprost ze zdobytych punktów.
1. Jeżeli w grupie nie będzie jasnej sytuacji kto przechodzi do ćwierćfinału (bo są osoby z taką samą ilością zdobytych punktów) to będą dodatkowo brane pod uwagę bezpośrednie pojedynki między nimi. Zwycięzca takiej analizy dostanie 1 punkt dodatkowy przyznany przez organizatora.
2. Jeżeli powyższa zasada nie rozstrzygnie każdy z ćwierćfinalistów będzie mógł oddać głos na gracza który według niego powinien znaleźć się w ćwierćfinale. Termin oddania głosów 16.02.2013r. (sobota) między godz. 6:00 a 9:00.
3. Gdy powyższe metody nie odniosą skutku wyboru dokonam ja Cool.

Kokos tak można a teraz to już właściwie nie ma innej opcji.
Fazę grupową kończymy jutro tj. 15.02.2013r. o godz. 24:00 Wink.
Dingo napisał:

Poliuks
Wygrana z miskiem:
http://www.sendsp...ile/6cp84o

Edycja (dodano wpis): Poliuks - misiek10000, GRUPA C wygrał Poliuks
Edytowane przez Druid dnia 14-02-2013 23:29

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.22
10,821,887 unikalne wizyty