Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Turniej o tytuł Krasnoludzkiego Powiernika
Lisinio
Grupa B
kdwww vs Lisinio - wygrał Lisinio
Powtórka: http://speedy.sh/gRyUd/kdwww-vs-Lisinio.gz

Dzięki za grę ;)

(pojedynek rankingowy nr 97)
Edytowane przez Druid dnia 22-05-2013 19:09

Ariu
GRUPA B
Ariu vs kdwww - wygrał Ariu
Link:
http://speedy.sh/...turniej.gz
Dziękuję za rozgrywkę.

(pojedynek rankingowy nr 98)

Edit:
GRUPA B
Ariu vs Lisinio
- wygrał Ariu
Link:
http://speedy.sh/...3calosc.gz
Dziękuję za rozgrywkę.

(pojedynek rankingowy nr 99)
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 15:01
Ariu

Druid
Nadchodzi termin zakończenia pojedynków w grupach przypominam więc, że zawodnicy ustalają terminy pojedynków między sobą jedynie do piątku 24.05.2013 r. Oczywiście można rozgrywać te ustalone pojedynki również w sobotę i niedzielę. Jednocześnie proszę zainteresowanych o info na PW gdy potrzebna jest moja interwencja i wyznaczenie terminu. Jak ktoś chce się zabezpieczyć przed niespodzianką to proszę również o info o wyznaczonych już pojedynkach w czasie terminu dodatkowego. Cool Zaznaczam, że ja wyznaczę termin tylko tam gdzie to ma sens i jeszcze nie ma jasnej sytuacji. Tzn. gdzie odjęcie komuś 1 punktu może wnieść coś istotnego do kolejności w grupie. Generalnie wolę rozdawać niż zabierać. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
kdwww
Grupa B
kdwww vs Piko wygrał kdwww
http://speedy.sh/...-z-Piko.gz
dzięki za dobrą grę Wink

(pojedynek rankingowy nr 101)
Edytowane przez Druid dnia 24-05-2013 22:50

Poliuks
Czy uczestnicy, którzy nie mogli grać z Dark__Gunnerem z powodu jego rezygnacji otrzymają automatycznie walkower? Nie widzę takiego zapisu w regulaminie.

Dunno
Tak w ogóle to dziwny jest ten system ćwierćfinałów. Nie lepiej żeby po prostu A1 grał z B1, A2 z B2 itd?
Już czwarty rok bez podpisu!

Piko
Nie, Dunno - najlepsi gracze mają spotkać się jak najpóźniej.
@kdwww - dobra gra? Twój fart ją zepsuł. Grin

Dunno
Guurahk vs Dunno - wygrał Dunno. Dzięki za grę Wink

http://speedy.sh/...-replay.gz

(pojedynek rankingowy nr 102)
Edytowane przez Druid dnia 24-05-2013 22:51

Druid
Poliuks walkowerów nie będzie, mógł po prostu przestać grać i nic na ten temat nie wspominać. Z takim ryzykiem po prostu trzeba się liczyć w turnieju. Napisz na PW jeżeli ustawić ci jakieś pojedynki na sobotę i niedzielę. Wink
Dunno a czytałeś regulamin od ćwierćfinałów gramy do 2 wygranych. Grin
Edytowane przez Druid dnia 24-05-2013 01:09
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Ariu
Proszę wypowiedzcie się w dziale "projektu" na temat wprowadzenia zmian do regulaminu POLSKIEGO RANKINGU GRACZY BfW. Dotyczy między innymi przyznawania ujemnych punktów dla osób, które zgłosiły się do turnieju a nie rozegrały żadnego pojedynku. Moim zdaniem trochę psuje to zabawę i należy ten fakt jakoś odnotować dla potomnych. Cool Może przyjdą czasy, że zgłoszeń do turnieju będzie więcej niż miejsc i wtedy to zaprocentuje. Wink
Ariu

Poliuks
Piko - Poliuks, wygrał Poliuks. Dziękuję za grę.
http://www.sendsp...ile/345zbk

Poliuks walkowerów nie będzie, mógł po prostu przestać grać i nic na ten temat nie wspominać. Z takim ryzykiem po prostu trzeba się liczyć w turnieju.

Nie chcę się kłócić, ale ta zasada jest zwyczajnie nieuczciwa i stwarza możliwości robienia przekrętów. W ten sposób można poprosić kolegę, żeby ci się podłożył, a resztę pojedynków olał. Nie byłoby dobrze, gdyby tylko część graczy miała możliwość zdobycia pełnej puli punktów.

(pojedynek rankingowy nr 103)
Edytowane przez Druid dnia 27-05-2013 20:32

Rene
Ciężko się nie zgodzić z Poliuksem. W prawdzie można wyznaczyć pojedynek w dodatkowym terminie ale wtedy za niestawienie się są tylko punkty ujemne dla niestawiającego się, a w ten sposób "wygrywający" nic nie uzyskuję jeśli dobrze rozumiem regulamin.

W sumie nie wiem czy nie najlepiej byłoby anulować wyniki pojedynków gracza, który zrezygnował z udziału w turnieju + ban na przyszłe turnieje. Skoro nie dostaje on punktów chwały mimo, że rozegrał chociaż jedną grę to w sumie traktujemy go tak jakby w turnieju nie brał udziału. Ciężko żeby ktoś dostawał punkty za wygrane gry z kimś kogo traktujemy tak jakby nie brał udziału w turnieju.
Brak odbioru.

Dunno
+1 dla Rene

Piko
Trudno przyznać rację którejkolwiek ze stron, bo obecnie rzeczywiście krzywdzeni są gracze którzy z nim nie zagrali, ale jeżeli te punkty zostaną anulowane, to z kolei stracą ci, którzy umówili się i zagrali.
Jestem neutralny.

Druid
Każdy według mnie ma na swój sposób ma rację więc po kolei:
Poliuks tak masz rację ale i tak można by robić przekręty w opisany przez Ciebie sposób. Nie widzę na to rady. Dlatego też nie biorę udziału w turnieju a to ja układam grupy i nikt nie zna ich składu przed rozpoczęciem. Trochę to utrudnia opisany przekręt.
Rene również masz racje. Dark__Gunner otrzyma więc punkty za udział i rozegrane 2 gry turniejowe. Według mnie postąpił uczciwiej zgłaszając swoją rezygnacje niż niektórzy inni. Przepraszam poniosło mnie z tym anulowaniem punktów.

Podsumowując mecze się odbyły więc punkty nie będą anulowane, dodam jeszcze że nie podejrzewam Ariu i Pioko o przekręty opisane przez Poliuksa. No chyba że Poliuks ma jakieś dowody o których ja nic nie wiem. To jak masz ? Dodam, że jak nie to ja nie widzę powodu żeby ich karać za to że Dark__Gunner się wycofał . W końcu to nie ich wina. Jestem jednak otwarty na propozycje dodatkowego punktu w przyszłym regulaminie turnieju, który by w jakiś sposób mówił o tym.
----------------------

Rozgrywki w terminie dodatkowym:
25.05.2013 (sobota) godz. 21:00 Poliuks vs axtman - zgłoszona na SB przez Poliuksa będę i mam nadzieję, że nie potrzeba będzie nikomu odejmować punkcików Wink
Uwzględnione będą również gry które były już wcześniej rozpoczęte (nie będę dokładnie wnikał kiedy Wink) a zostaną zgłoszone do niedzieli 26.05.2013 r. do godz. 21:00.

----------------------

Edytowane przez Druid dnia 24-05-2013 23:09
Dingo napisał:

kdwww
GRUPA B
Poliuks vs kdwww wygrał kdwww
http://speedy.sh/...liuksem.gz
dzięki za dobrą grę Wink

(pojedynek rankingowy nr 104)
Edytowane przez Druid dnia 27-05-2013 20:33

Dunno
Może można by po prostu rozdzielić rankingowe punkty chwały od punktów turniejowych, i po wycofaniu się kogoś anulować punkty turniejowe a zachować te rankingowe. I zapisać je w nawiasie w stylu Piko-6 (9). Byłby to też dodatkowy tie-breaker. A Dark_Gunner miałby 0 (2). No bo rzeczywiście takie po prostu zostawienie sprawy jest trochę krzywdzące dla graczy którzy nie zdążyli zagrać.

kdwww
Według mnie propozycja Dunno jest dobra. Bo tak pozwolę sobie ukazać z mojej perspektywy sytuację. Piko ma 9 pkt (5 gier) a ja i Poliuks 8 pkt (4 gry), zakładam że ja i Poliuks przegrywamy grę z Dark_Gunner to mamy wtedy tyle punktów co Piko. Już nie mówiąc o tym gdybyśmy wygrali. Mecz rozegrany przez nich i tak nie pójdzie na marne, bo będą mieli w razie czego przewagę (Piko, bo Ariu nie potrzebuje ;D) nad tymi co owego meczu nie zagrali.

Poliuks
Poliuks tak masz rację ale i tak można by robić przekręty w opisany przez Ciebie sposób. Nie widzę na to rady. Dlatego też nie biorę udziału w turnieju a to ja układam grupy i nikt nie zna ich składu przed rozpoczęciem. Trochę to utrudnia opisany przekręt.

Podsumowując mecze się odbyły więc punkty nie będą anulowane, dodam jeszcze że nie podejrzewam Ariu i Pioko o przekręty opisane przez Poliuksa. No chyba że Poliuks ma jakieś dowody o których ja nic nie wiem. To jak masz ? Dodam, że jak nie to ja nie widzę powodu żeby ich karać za to że Dark__Gunner się wycofał . W końcu to nie ich wina. Jestem jednak otwarty na propozycje dodatkowego punktu w przyszłym regulaminie turnieju, który by w jakiś sposób mówił o tym.

Nie posądzam żadnego z nich o przekręt, po prostu wskazuję na lukę w regulaminie, która ten przekręt umożliwia. A bardziej ukarani mogą czuć się gracze, którzy z Dark__Gunnerem nie zagrali i nie mogli zdobyć żadnych punktów za mecz z nim. Nie jest fair, żeby niektórzy gracze mieli większe szanse od innych z czynników absolutnie niezwiązanych z grą. Skrzywdzony może czuć się na przykład Lisinio, który traci szanse na wyjście, bo Piko miał 1 mecz więcej - gdyby nie to, mieliby tyle samo punktów.

Druid
To cały urok gier grupowych i chyba na tym etapie nigdy to się nie zmieni. Sad Czyli dalej czekam na propozycje zapisu w regulaminie. Wink Za to od ćwierćfinałów jest już o wiele sprawiedliwiej i tego się trzymajmy. Smile
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.20
10,821,644 unikalne wizyty