|
Forgotten Legends
|
| Piko |
Dodany dnia 20-08-2013 21:33
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Wrzuciłem nową wersję FLa, z dosyć znacznymi zmianami w balansie. Od teraz każda rasa ma chociaż jedną jednostkę z przynajmniej 8mp, jak i również przynajmniej jedną jednostkę dobrze sprawującą się w wodzie. Wiele cen zostało zmniejszonych (bardzo wysokie koszty rekrutacji stały się cechą charakterystyczną tej ery), jak i również wiele niedociągnięć zostało poprawione. Bynajmniej nie jest to jednak ostateczna wersja, a wiele rzeczy dalej może potrzebować poprawy. Dlatego też zapraszam do grania, oraz komentowania oczywiście.
Have fun.
- Muah
Edytowane przez Piko dnia 20-08-2013 21:33
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 20-08-2013 22:15
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Popatrzyłem na changelog i popłynęły łzy radości. FL na samym początku był dosyć dobrze zbalansowany, jednak każda kolejna wersja szła nieco nie w tę stronę. Teraz można grać optymalnie i ze świadomością, że każda jednostka jest wyważona i można nią dobrze rozegrać pojedynek. Jestem usatysfakcjonowany, tylko nadal nie mogę zdzierżyć tego, że Driada nie ma niskiego modyfikatora do trafienia zauroczeniem. Tak poza tym: BRAWA DLA PIKA, KTÓRY WSKRZESIŁ BALANS!
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 20-08-2013 22:22
|

Opiekun

|
Dzięki. Miło się czyta takie posty. Pełne podziękowań dla mnie, wychwalania mnie, pozbawione nie zgadzania się ze mną... A tak serio to naprawdę dzięki, dużo dla mnie znaczy że moja praca jest doceniana. |
| |
|
|
| Husarz |
Dodany dnia 20-08-2013 23:22
|

Adept

Data rejestracji: 02/08/2012 12:14
|
Czy w najbliższym czasie są planowane jakieś "testy" FL? Z chęcią bym zagrał na mapce z sześcioma ludźmi, każdy inną frakcję i wszystkie... ekhem... błędy w balansie byłyby szybko wychwycone ;P
Gratuluję też naprawdę wielkiej pracy na erą  |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 20-08-2013 23:58
|

Zarządca

|
Może jutro wieczorkiem? Chętnie sobie pogram w coś innego niż 1 vs. 1. Co na to inni?
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 21-08-2013 00:07
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
W sumie, od dawna w FLa nie grałem. Zawsze coś nowego
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 21-08-2013 09:41
|

Opiekun

|
Można by spróbować. Nie jestem fanem trybu "wszyscy na idiotę który pierwszy zaatakuje", ale zawsze jakaś odmiana od 1v1. Dzisiaj wieczorem nawet mi pasuje. No to mamy już 4 osoby.  |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 21-08-2013 11:43
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Dowód na to, że każda nowa wersja FL'a powinna mieć newsa. 92 pobrań, nowa 1. Zwykle nowa wersja jest wydawana (przeze mnie) co miesiąc. Co najmniej. Potrzebowałbym jednak do tego opcji administratora, by nie męczyć Inferna czy Sageza.
Brawo dla Pika za nową wersję. Przywróciłeś mi chęci do działania. Nie wiem tylko czemu/na jakiej zasadzie... Krokodyl i Skorpion atakują siecznym. Reszta zmian jest jak najbardziej korzystna. No, może z wyjątkiem zauroczenia. Wykluczyłbym działanie na potworach ale nie potrafię. Jeszcze omówimy tą kwestie. Ale nie teraz, bo muszę się wreszcie za Feniksa wziąć.
Edytowane przez Dingo dnia 21-08-2013 11:43
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 21-08-2013 15:20
|

Opiekun

|
Wersja która ma 92 pobrania została wrzucona miesiąc temu, wersję która ma 2 wrzuciłem wczoraj. Więc bądź cierpliwy proszę.
Wszystkich chętnych na dzisiejsze FFA proszę o pobranie najnowszej wersji ery. |
| |
|
|
| maks4444 |
Dodany dnia 21-08-2013 18:42
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 10/01/2011 11:18
|
Powinności poprosić administrację o prawa "redaktorskie" Mielibyście chociaż możliwość pisania Newsów lepiej raz a porządnie pomęczyć Inferna czy Sageza w tej sprawie Wersje oczywiście za chwilkę pobieram
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 27-12-2013 16:37
|

Zarządca

|
Pytanie w szczególności do Dinga i Pika, choć inni też mogą włączyć się do tej dyskusji: jaką grafikę dodać, by reprezentowała kategorię "Forgotten" Legends" w newsach (zostanie ona wkrótce utworzona)?
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 27-12-2013 17:31
|

Opiekun

|
Którejkolwiek jednostki która nie jest Krwawym Elfem. Trzeba znaleźć jakąś niesfrankenowaną i ciekawą. Powinno nam się udać znaleźć choć jedną taką. |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 27-12-2013 17:34
|

Bohater

|
AxeFighter napisał/a:
Pytanie w szczególności do Dinga i Pika, choć inni też mogą włączyć się do tej dyskusji: jaką grafikę dodać, by reprezentowała kategorię "Forgotten" Legends" w newsach (zostanie ona wkrótce utworzona)?
/obrazek skasowany/
Co wy na to? Jak dla mnie najbardziej charakterystyczny by przedstawiać erę. 
P.S: A tak cichaczem mówiąc ja też się staram o posadę admina, głównie właśnie z tego powodu (wysyłanie newsów). Mógłbym wysyłać tobie no ale wtedy lipa z niespodzianki.
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 17:22
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 27-12-2013 17:53
|

Opiekun

|
Hmm, to by było trochę mało fajne - być mistrzem gdy wszyscy inni byliby adminami. Do jednostki mam jednak zastrzeżenia - mogłaby pasować, ale zrobiłeś ją dosyć dawno temu, przez co przydałby się jej lekki revamp. Nogi wydają mi się zbyt krótkie, lewy but koślawy, krawędzie koszuli zbyt ciemne (takie byłyby lepsze do białego koloru), a jego dłonie są troszkę nieciekawe. Sam widzisz co trzeba poprawić, prawda? |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 27-12-2013 17:56
|

Zarządca

|
Ja się o posadę admina nie starałem Po prostu robiłem swoje dla dobra strony i otrzymałem gratyfikację Jeżeli Dingo chcesz mieć po prostu szybszy dostęp do newsów, to spróbuj zostać Redaktorem. Tylko popytaj Inferno Co do obrazka, to może dać niesławnego Starożytnego Wojownika (co jak co, ale on się nieźle prezentuje i nie jest frankenem)?
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-12-2013 17:56
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 27-12-2013 18:00
|

Bohater

|
AxeFighter napisał/a:
Ja się o posadę admina nie starałem  Po prostu robiłem swoje dla dobra strony i otrzymałem gratyfikację  Jeżeli Dingo chcesz mieć po prostu szybszy dostęp do newsów, to spróbuj zostać Redaktorem. Tylko popytaj Inferno  Co do obrazka, to może dać niesławnego Starożytnego Wojownika (co jak co, ale on się nieźle prezentuje i nie jest frankenem)? 
Redaktor nie może wysyłać samodzielnie newsów. Niczym się nie różni od zwykłego użytkownika, jedynie posadą. Dziwne, prawda? 
Starożytny wojownik trochę frankenem jest, trochę nie. Myślałem, że lepiej żeby to był jeden z piratów. Wilk Morski?
Edytowane przez Dingo dnia 27-12-2013 18:01
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 28-12-2013 01:34
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
A może Ostrze Pustyni u Abanów? Wygląda dobrze, a frankenem w 100% chyba nie jest. Niby dlaczego miałby być to pirat? Bo była to pierwsza frakcja i prawdopodobnie to ona będzie tą główną w ewentualnej kampanii?
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 28-12-2013 09:56
|

Bohater

|
A można stworzyć dwie kategorie, albo więcej? Jeśli tak, to Starożytny mógłby być głównym a Wilk Morski i Ostrze pustyni alternatywnymi.  |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 30-03-2014 23:40
|

Zarządca

|
Pobawię się w archeologa. 
* Bojownik ma atak ostrzem, choć widać tylko maczugę. Trochę to dziwne...
* Dziwią mnie resy Szakaloczłeków. Przynajmniej na pierwszym poziomie powinny być zunifikowane, bo prawie każdy jest tak samo opancerzony. Przykład: Porucznik ma 10% na sieczne, Łucznik zaś -10%. A różnią się tylko rozmiarem naramienników i nakolannikami. Hmmm...
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 04-05-2014 14:08
|

Bohater

|
Co powiecie na nową wersję z:
- Nowymi grafikami amazonek, altaris jakie były dotychczas zrobione, wykluczając golemy albo jeszcze bym dorobił żelaznego.
- Nowym mistrzem ognia, jeszcze trza poprawić bardziej te elfy ciemnoty, natomiast wróble bez zmian, wiecie dlaczego.
- Nowymi grafikami linii bojownika. Mógłbym także drobno popoprawiać resztę linii, ale to by troszki zajęło.
- Poprawką resów Szakaloczłeków. #werset na dziś.
Coś jeszcze? Dawno nowej wersji nie było, przy okazji rozbujałoby lekko stronę, a wiadomo bujać stronę nigdy za wiele.
Poza tym moje "Nowe wesnoth.com.pl" weźmie pierwszy plan. Mogę bywać rzadziej na stronie i nic w związku z fl'em nie będzie się bujało.
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|