Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Bugi
ForPeace
Witajcie!

Natknąłem się ostatnio na pewien irytujący bug w Wesnoth 1.12.
Czasami próbuję stworzyć jakiś nowy dodatek, etc. zapisuję go w folderze add-ons, uruchamiam grę i... nic. Gra rusza dopiero po restarcie komputera. Wtedy wszystko jest ok.

Mam też drugi problem: mianowicie blokowanie nicku po rozłączeniu się z gry multiplayer. Gdy internet mi się rozłączy, próbuję znowu zalogować się na ten sam nick i wyświetla mi wiadomość, że pseudonim jest zajęty.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Piko
Rozwiązaniem na drugi problem jest stworzenie konta na forums.wesnoth.org. Na serwer gry można logować się nickiem i hasłem stamtąd, a w przypadku rozłączenia nie każe zmieniać pseudonimu, jednak wychodzisz przez to z gry w której byłeś i wracasz do lobby.

Pierwszy problem rozwiń. Nie widać dodatku czy gra w ogóle się nie włącza? Spróbuj uruchomić jako administrator lub ustawić zgodność ze starszymi windowsami.

ForPeace
Co do 2. problemu, pójdę za twoją radą, Piko, a jeśli chodzi o 1. to po prostu gra się nie uruchamia (chyba zgłoszę to na oficjalnej stronie wesnotha)
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.05
10,819,957 unikalne wizyty